Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@17:05:56 GMT

بوی جاودانه گل با گلاب میمند فارس

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۲۶۲۲۲

بوی جاودانه گل با گلاب میمند فارس

ای جای میمند کشتزارهای گل پیداست و در این شهر هرجایی هم که باغ میوه‌ باشد دور آن را حصار گل محمدی پوشانیده است و در این شهر قدم و به قدم ردی از گل ، گلاب و گلابگیری مشاهده می شود.
صنعت این شهر با گل و گلاب گره خورده و قطعا هرجا که زادگاه گل و عطر گلاب باشد،طبیعت آن منطقه جذاب و دیدنی است و خصوصا فصل برداشت گل که زنان بومی این منطقه با لباس های محلی پوشیده از طرح و رنگ های شاد، در دامان این گلزارها در حال برداشت حاصل تلاش یکساله شان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بعضی به این شهر لقب سرزمین گل و گلاب ایران را می دهند و هر ساله با شروع فصل گلابگیری از اوایل اردیبهشت جشنواره ای محلی تحت عنوان گل و گلابگیری میمند به مدت یکماه در این شهر برگزار می شود.
ظرفیت بی‌نظیر فارس در گیاهان دارویی، گل محمدی و دیگر گل‌هایی که در تولید عرقیات به کار می‌روند، سبب شده این استان همواره یکی از استان‌های مطرح در زمینه تولید عرقیات و گلاب باشد، به گونه‌ای که گلاب میمند در کنار گلاب دیگر شهرها نامی معتبر در سطح ایران و جهان شده است.
مسئولان سازمان جهاد کشاورزی فارس،این استان را قطب تولید گل محمدی کشور می دانند و بارها اعلام کرده اند که فارس قطب تولید گل محمدی کشور است که باید از این ظرفیت برای توسعه پایدار اقتصادی این استان بهره برد.
شهر میمند از توابع شهرستان فیروزآباد یکی از کانون‌های اصلی گل محمدی در فارس است که سالانه بیش از 10 هزار تن گلاب در کارگاه های سنتی و صنعتی این شهر تولید می شود و این حجم تولیدات باعث شده که میمند نقش مهمی در تولید گلاب و اسانس گل محمدی در کشور داشته باشد.

** جشنواره گلابگیری میمند در سال 98
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان فارس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: جشنواره بزرگ گل و گلاب گیری میمندفارس امسال نیز بنا به روال سالهای گذشته از ابتدای اردیبهشت و همزمان با شروع فصل گلابگیری کار خود را آغاز و تا پایان این ماه میمند میزبان گردشگران داخلی و خارجی خواهد بود.
موید محسن نژاد افزود: با توجه به اینکه امسال بارندگی ها خوب و فصل برداشت گل کمی با تاخیر آغاز شده ممکن است مدت زمان برگزاری این جشنواره نیز طولانی تر شود و تا اواسط خرداد ادامه پیدا کند.
وی اظهار داشت: هدف اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری فارس نیز طولانی تر برگزار شدن جشنواره های محلی است تا جامعه محلی و فعالین این عرصه که برگزار کننده اصلی این جشنواره ها در جغرافیای محلی هستند،با افزایش طول زمان برگزاری این جشنواره ها منفعت بیشتری در حوزه اقامت، فروش محصولات و اغذیه محلی کسب و اقتصاد منطقه رونق بیشتری پیدا کند.

**برندسازی ظرفیت های محلی
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان فارس در ادامه گفت: برندسازی جشنواره های محلی در سطح کشور و منطقه می تواند منافع بسیاری نه تنها برای جامعه محلی بلکه استان فارس را به همراه بیاورد.
وی ادامه داد: یکی از برنامه های اولویت دار این اداره کل ایجاد جاذبه های گردشگری در این استان است که مردم را از سراسر کشور روانه فارس کند که عواملی در این امر تاثیر مثبت می گذارد که اول برای گردشگران داخل استانی است که با افزایش تعطیلات پایان هفته از یک روز به دو روز در این خصوص کمک زیادی خواهد کرد.
محسن نژاد اضافه کرد: برگزاری جشنواره های محلی بر افزایش نشاط اجتماعی و هم بر اقتصاد محلی تاثیر زیادی دارد؛ برندسازی و تبلیغات در حوزه گلابگیری میمند امر بسیار مهمی است که باید در سطح کشور انجام شود و میمند در جایگاه واقعی خود قرار گیرد و ضروری است که استان فارس با کاشان در این خصوص رقابت بیشتری داشته باشد و این امر مستلزم یک برنامه ریزی دقیق است.
وی تبلیغ و برندسازی گل و گلاب میمند را در دیگر استان ها و جشنواره ها و نمایشگاه های گردشگری که در سایر استان ها و خصوصا پایتخت برگزار می شود را یکی از عواملی دانست که می تواند در رونق گردشگری این منطقه و فارس تاثیر بسیاری داشته باشد.

**بسته سفر متناسب با رویدادهای گردشگری تعریف شود
محسن نژاد افزود: لازم است زمانی که یک رویداد فرهنگی و گردشگری در یک استان برگزار می شود امکان تعریف بسته سفر متناسب با آن برای آژانس های مسافرتی باشد و بسته های سفر را از قبل از برگزاری جشنواره های محلی آماده شود تا مردم بتوانند با پکیج مسافرتی آژانس ها به منطقه سفر کنند که در استان فارس هنوز به این مرحله نرسیدیم و مشکلاتی در این خصوص وجود دارد.
وی اظهار داشت: در این زمینه به دنبال ایجاد دبیرخانه دائمی رویدادهای گردشگری در استان فارس بوده ایم که اگر این مساله محقق شود می توان وضعیت موجود را ساماندهی کرد و تمام جشنواره ها و رویدادهای استان فارس در یک قالب و با استانداردهای خاص برگزار شود.

**لزوم ساماندهی جشنواره های محلی فارس
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان فارس عنوان کرد: جشنواره های محلی زیادی در استان فارس نظیرگلابگیری میمند،انجیر،انار بلوط،غوره و ... هر ساله در این استان برگزار می شوند که ضروری است همه این جشنواره ها ساماندهی شوند و این مساله قطعا به اقتصاد استان کمک زیادی خواهد کرد.

**جشن روز میمند برگزار می شود
سرپرست شهرداری میمند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: 13 اردیبهشت هر سال روز میمند نامگذاری شده و بر همین اساس هر ساله جشنی در این روز و در ایام برگزاری جشنواره گل و گلابگیری میمند برگزار می شود.
خسرو رضازاده افزود: علیرغم وجود مشکلات مالی برای تامین هزینه های این جشن امسال نیز به روال سالهای گذشته جشن روز میمند همراه با اجرای برنامه های فرهنگی و هنری در روز جمعه 13 اردیبهشت 98 ساعت 17 در محل استادیوم شهید صیادنژاد میمند برگزار خواهد شد.
رضازاده ادامه داد: دهمین جشنواره گل و گلابگیری میمند با همکاری فرمانداری فیروزآباد، اتحادیه گلابگیران و شهرداری و بخشداری میمند جمعه 13 اردیبهشت برگزار خواهد شد.
میمند حدود 90 کیلومتری جنوب شیراز است.
9873 / 1876
گزارش از محمدامین افشارپور
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 پایتخت زنان صنایع دستی و گردشگری گردشگران داخلی و خارجی گردشگری 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۶۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، محمد طاهریان‌مقدم اظهار کرد: در این جشنواره تاکید بر غذاهای بومی محلی شهرستان و آش کمای انغوزه است.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چناران ادامه داد: غذاهای سنتی از نظر داشتن مواد مغذی، ویتامین‌ها و املاح ارزش غذایی بالایی دارد، شهرستان چناران غذاهای سنتی زیادی دارد که برخی از آن‌ها به فراموشی سپرده شده‌اند؛ هدف از برگزاری این جشن‌ها احیا سنن و آداب رسوم گذشتگان است که با شناسایی و حفظ آن‌ها می‌توان به سلامت خانواده کمک کرد.

وی با بیان این که برپایی جشنواره عاملی برای افزایش شور و نشاط در خانواده‌ها است، تصریح کرد: جشنواره غذاهای سنتی، موسیقی محلی و همچنین بازدید از مزارع گیاهان دارویی با مشارکت اقامتگاه بوم‌گردی منیژگان در روستای آبگاهی در مورخ ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

طاهریان‌مقدم افزود: برنامه‌های این جشن شامل اجرای موسیقی سنتی، اجرای سرود و جشنواره غذاهای سنتی، نمایشگاه گیاهان دارویی و محصولات خانگی، دست بافته‌های زنان و دختران روستایی است.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چناران یادآور شد: آش انغوزه یکی از غذاهای سنتی این شهرستان است که بیشتر در دامنه کوه‌های هزار مسجد در بهار رشد می‌کند.

دیگر خبرها

  • دانشگاه‌ها برای احیای سنت‌های محلی گام بردارند
  • برگزاری جشنواره بازی‌های محلی و بومی در روستای گورزانگ به مناسبت روز ملی خلیج فارس + تصاویر
  • جشنواره بومی محلی در روستای شورجستان آباده
  • تصاویر| گل و گلاب میمند
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • اندیشه‌های استاد شهید مطهری ماندگار و جاودانه است
  • فیلم| برداشت گل محمدی در میمند فارس
  • در جشنواره شکوفه‌های بادام ‌شهر زیبای دژکرد چه گذشت؟
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در شهر زیبای دژکرد
  • گروه موسیقی آهوی دشت شهربابک در بندر عباس به روی صحنه رفت