Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای مرور مهمترین اخبار فناوری یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  بی‌خوابی با سلامت افراد چه می‌کند؟
نتایج یک طرح پژوهشی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری نشان می‌دهد محرومیت از خواب باعث کاهش فعالیت‌های شناختی افراد شده و سلامتی آنان را به خطر می‌اندازد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مجری یک طرح پژوهشی تحت حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری معتقد است: براساس نتایج اولیه این طرح تحقیقاتی، محرومیت از خواب باعث کاهش فعالیت‌های شناختی افراد شده و سلامتی آنان را با خطر مواجه می‌کند.     آزمایشگاه جامع پیش بالینی یک مرکز منحصربفرد است/ در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی پیش بالینی به خودکفایی رسیده‌ایم محمدرضا آی، رئیس دومین سمپوزیوم کاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش بالینی اظهار کرد: آزمایشگاه جامع پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران بسیار منحصربفرد است و در دو حوزه خاص فعالیت چشمگیری دارد.

وی ادامه داد: این آزمایشگاه اولین آزمایشگاهی است که محققین می‌توانند تحقیقات پیش بالینی را قبل از انجام آزمایش بر روی انسان و روی موش انجام دهند.     فلج عضلانی ناشی از سکته مغزی با ایده‌ای فناورانه بهبود پیدا می‌کند
به دست هایتان نگاه کنید. دست‌هایی برای لمس اجسام. دستی برای ساختن. دستی برای دوستی. مشتی برای اعتراض و دستانی گره گشا و رو به آسمان. حال لحظه‌ای تصور کنید دستان شما توانایی حرکت ندارد. بیماری‌ها و گاه یک عارضه باعث آسیب به دست می‌شود و توانایی حرکت دادن را از این اندام می‌گیرد. سکته مغزی از عارضه‌هایی که می‌تواند این آسیب را ایجاد کند.

سکته مغزی، آسیب عصبی حاد ناشی از اختلال خون رسانی به قسمتی از بافت مغز است که در نتیجه انسداد رگ مغزی به وسیله یک لخته خونی یا پارگی یکی از عروق تغذیه کننده آن است که می‌تواند فلج کامل یا ناقص یک نیمه بدن را به دنبال داشته باشد.     بر اساس آمار‌های جهانی کدام کشور‌ها بیشترین مهاجرفرستی را دارند؟ / جایگاه مناسب ایران در جدول آماری گمانه‌های زیادی راجع آمار و میزان نسبت مهاجران وجود دارد، به طوری که نرخ مهاجرت، به میزان قابل توجهی از یک کشور به کشوری دیگر متفاوت است. در برخی موارد، تعداد مهاجرت‌ها یا مهاجران ورودی، بیش از نیمی از جمعیت است، در حالی که در برخی دیگر کمتر از ۰.۱ درصد هم نمی‌رسد. اما کدام کشور بیشتر مهاجران را دارد؟ این مهاجران از کجا آمده‌اند؟ چگونه در سراسر جهان توزیع شده‌اند؟   نگاهی به تحلیل‌های آماری و پژوهش‌ها درباره «مهاجرپذیری» و «مهاجرفرستی» به وضوح نشان می‌دهد وضعیت ایران نسبت به بسیاری از کشور‌های جهان در مهاجرفرستی بهتر است.     پلتفرم‌های ماهواره ملی در کشور تعریف شد اواخر دهه ۸۰ بود که خبر ارسال ماهواره ایران به فضا دنیا را مبهوت و شگفت زده کرد. ایرانی که تا پیش از این در حوزه فضایی دنیا نامی ناآشنا، غریب و بدون دستاورد قابل قبول بود. رشد ایران در حوزه ارسال ماهواره به فضا در شرایطی بود که تنها ۸ کشور به آن ورود کرده بودند. کشور‌هایی با عقبه علمی بسیار پررنگ و پربار.

فناوری‌های فضایی در دنیا جزء فناوری‌های بسیار پیچیده و گسترده‌ای است که دست یافتن به آن‌ها نیاز به توانمندی ویژه و تخصص خاصی دارد. جوانان با غیرت ایرانی از جمله کسانی هستند که تمام سختی‌ها و کمبود‌ها را پشت سر گذاشتند و پا به این عرصه نهادند و به گونه‌ای در این حوزه با سرعت پیش رفتند که کشور‌های دیگر را انگشت به دهان گذاشتند.     پانسمانی با قابلیت کاهش طول دوره درمان زخم‌ها تولید شد یک استارت‌آپ موفق به تولید پانسمان با نانو الیاف سلولز میکروبی شده است. پانسمانی که برای درمان زخم‌های دیابتی و سوختگی کاربرد دارد. این پانسمان در داخل کشور نمونه مشابه ندارد و محققان ایرانی با به کار بردن فناوری خاص باعث بهبود راندمان کار این پانسمان نسبت به سایر پانسمان‌ها شده اند. همچنین پانسمان‌های خارجی نسبت به این محصول هزینه بالاتری دارند. مزیت دیگر این محصول نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی سرعت تولید و تکرار پذیری آن است که سبب می‌شود تولید صنعتی آن با راندمان بهتری انجام شود.   استفاده از این پانسمان طول دوره درمان بیماری را کاهش می‌دهد که خود این موضوع باعث کاهش هزینه‌های درمان نیز می‌شود. علاوه بر این به دلیل دارا بودن ساختار شفاف پزشک می‌تواند وضعیت زخم را بررسی و روند درمان را بهتر مدیریت کند. همچنین این پانسمان به دلیل نانو ساختار بودن می‌تواند مدت زمان طولانی تری روی زخم قرار گیرد و در عین عبور اکسیژن به سطح زخم از ورود میکروارگانیسم‌ها به سطح زخم جلوگیری کند.     امید برای درمان بیماری‌ها با محصولات سلول‌درمانی ایرانی بیشتر شد امید هزاران هزار بیمار برای درمان افزایش یافته است. زمانی که نام سلول درمانی مطرح شد گویی خونی تازه در رگ‌های بیماران جاری شد. شیوه‌ای از درمان که چشم انداز جدید پیش روی علم پزشکی قرار داد. سلول درمانی حوزه‌ای نوپا که شاید هنوز برخی کامل با آن آشنایی نداشته باشند، اما در ایران گروهی از متخصصان در شرکتی دانش بنیان محصولاتی در حوزه سلول درمانی تولید می‌کنند. محصولاتی که برای نخستین بار با برند ایرانی در دسترس بیماران قرار می‌گیرد و افتخاری برای هر ایرانی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: معاونت علمی و فناوری درمان بیماری با سلول درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۷۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه تیک‌تاک از یک اپلیکیشن محبوب به تهدیدی برای آمریکا تبدیل شد؟

ایتنا - با افزایش تعداد کاربران تیک‌تاک، نگرانی‌ها در مورد اقدامات امنیتی داده‌ها نیز افزایش یافته است و افشای نقض‌های داخلی و انتقال داده‌های اولیه سیستم به سرورهای آمریکایی نتوانسته است ترس از دسترسی دولت چین به داده‌های کاربران آمریکایی را برطرف کند. 
پلتفرم «تیک تاک» که برای اشتراک‌گذاری ویدیو است، پس از اقدامات قانونی برای تغییر شکل مالکیت و عملکرد آن در آمریکا به بهانه اینکه امنیت ملی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، با معضل مهمی روبرو است. 

به گزارش ایتنا، بر اساس گزارش منتشر شده توسط وبسایت بریتانیایی دلتا آپ تایمز، داستان پلتفرم تیک‌تاک به سال 2017 باز می‌گردد، زمانی که با اپلیکیشن "Musical"، رقیب آن زمانش، در هم زمان ادغام شدند، که آن را از یک برنامه تخصصی برای نوجوانان به یک بازاریاب جهانی تبدیل کرد.

با این حال، در کنار محبوبیت سریع تیک‌تاک، نگرانی‌ها در مورد رابطه آن با چین و پیامدهای بالقوه امنیت ملی نیز بزرگ است.

این امر پس از آن صورت گرفت که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده اخیراً تحت تاثیر شیوه های امنیت داده‌های تیک‌تاک، قانونی را امضا کرد که بر اساس آن شرکت مادر تیک‌تاک، بایت‌دنس، باید فعالیت های خود را طی یک سال به یک مالک آمریکایی بفروشد یا با تعطیلی مواجه خواهد شد.

با بازگشت به نقطه شروع تیک‌تاک، در سال 2014، برنامه "Musical" در چین به عنوان یک پلتفرم برای موزیک ویدیوهای کوتاه عرضه شد و به سرعت توجه کاربران در سراسر جهان را به خود جلب کرد.

در سال 2017، بایت‌دنس Musical را تصاحب کرد و آن را با پلتفرم تیک‌تاک خود ادغام کرد و نتیجه این ادغام، اپلیکیشن تیک‌تاک، بسیار مورد توجه و اقبال کاربران قرار گرفت.

به لطف الگوریتم‌های اعتیادآور و محتوای متنوع، محبوبیت تیک‌تاک به شدت افزایش یافته است و کاربران در حال رقابت برای به اشتراک گذاشتن همه چیز از روتین‌های رقص گرفته تا درس‌های آشپزی و چالش‌های آرایشی هستند، و تأثیر فرهنگی آن با موفقیت چشمگیر بسیاری از آهنگ‌ها و همه‌گیر شدن چالش‌های تیک‌تاکی نمود پیدا می‌کند. ضمن اینکه تیک‌تاک امروزه یک ابزار تبلیغاتی مهم برای هنرمندان نیز به حساب می‌آید.

به گزارش ایتنا، اما نکته مهم اینجاست که این گزارش توضیح می‌دهد که، علیرغم موفقیت، پلتفرم تیک‌تاک با نظارت فزاینده‌ای در مورد رسیدگی به محتوای حساس و مسائل مربوط به حریم خصوصی داده‌ها مواجه شده است، و گزارش هایی از شیوه های تعدیل محتوا با هدف سرکوب موضوعات حساس به چین، ایجاد نگرانی در مورد سانسور و نفوذ سیاسی منتشر شده است. 

    پنتاگون دستور ممنوعیت تیک‌تاک را صادر کرد
این نگرانی‌ها در سال 2019 تشدید شد، زمانی که سیاستمداران آمریکایی خواستار تحقیقات فدرال در مورد دستیابی به برنامه «موزیکال» توسط تیک‌تاک ، روابط این پلتفرم با چین و پیامدهای گسترده تر آن برای امنیت ملی شدند. 

تلاش‌ها برای رفع این نگرانی‌ها، از جمله انتصاب کوین مایر، مدیر اجرایی سابق دیزنی به‌عنوان مدیر عامل تیک‌تاک، برای رفع نگرانی‌های فزاینده کافی نبود و تا اواسط سال 2020، تشدید تنش‌ها بین چین و هند منجر به ممنوعیت تیک‌تاک در هند شد، در حالی که دولت ترامپ هم در نظر داشت اقدامات مشابهی را در ایالات متحده انجام دهد.

به گزارش ایتنا، در میان نبردهای حقوقی و مذاکرات برای تصاحب توسط  شرکت‌های آمریکایی، آینده تیک‌تاک در تاریک نبود، اما به دلیل تغییر در دولت ایالات متحده، برنامه‌های فروش اجباری تیک‌تاک با روی کار آمدن رئیس جمهور بایدن، هرچند موقت، به تعویق افتاد.

این گزارش در پایان اشاره می‌کند که با افزایش تعداد کاربران تیک‌تاک، نگرانی‌ها در مورد اقدامات امنیتی داده‌ها نیز افزایش یافته است و افشای نقض‌های داخلی و انتقال داده‌های اولیه سیستم به سرورهای آمریکایی نتوانسته است ترس از دسترسی دولت چین به داده‌های کاربران آمریکایی را برطرف کند. 

دیگر خبرها

  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • چگونه تیک‌تاک از یک اپلیکیشن محبوب به تهدیدی برای آمریکا تبدیل شد؟
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  • تولید پانسمان بیماران پروانه‌ای شروع شده و در مرحله تحقیقاتی است
  • شهید جوادی را بهتر بشناسید