Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@14:12:08 GMT

حمام های تاریخی بانه مشکل معارض دارند

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۲۸۲۸۹

حمام های تاریخی بانه مشکل معارض دارند

سعدالله رحیمی خواه روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت آثار تاریخی و نقش آنها در جذب گردشگران اظهار داشت:این شهرستان به دلیل مرزی بودن و درگیری با جنگ های مختلف در طول تاریخ بناهای تاریخی آن از بین رفته و تنها بناهای تاریخی آن 2 حمام خدری و مرزبانان است.
وی افزود: اداره میراث فرهنگی آمادگی لازم برای مرمت و بازسازی این بناهای تاریخی را دارد اما به دلیل اینکه مالکین آن مخالف هستند تاکنون در این زمینه اقدامی انجام نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رحیمی خواه با اشاره به اهمیت حفظ شکل اصلی بنا در هنگام مرمت و بازسازی افزود: در صورتی که مالکین این بناهای تاریخی را در اختیار اداره میراث فرهنگی قرار دهند و زمینه را برای بازسازی و مرمت انها فراهم کنند بازسازی و مرمت این حمام ها با حفظ نمای اصلی در اولویت قرار می گیرند.
وی اظهار داشت: بعد از مرمت و بازسازی بناهای تاریخی در اختیار مالکین قرار می گیرد با توجه به اینکه این بناهای تاریخی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده اند ه تخریب این بناها امکان پذیر نیست.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بانه گفت: در چهار فصل بررسی و کاوش های باستان شناسی در بانه 32 اثر تاریخی منقول، معنوی و طبیعی کشف شده که در فهرست آثار ملی کشور ثبت شدند.
وی با بیان اینکه هنرهای شالبافی، پستک دوزی و گه لا زنی به عنوان آثار معنوی و قرآن های خطی تاریخی در روستاهای شوی، هفتاش و نجنه به عنوان آثار منقول ثبت شده این شهرستان است گفت: دریاچه آلوت، درخت کنهسال بلوط روستای بیاندره با یک هزار و 500 سال قدمت ودرخت کهنسال بلوط روستای نجنه با 700 سال قدمت نیز عنوان آثار طبیعی ثبت شده این شهرستان در فهرست آثا ملی است.
به گزارش ایرنا بر اساس ماده پنجم قانون میراث فرهنگی مکان های که به عنوان آثار ملی ثبت شده مالکین حق ندارند اداره میراث فرهنگی را از اقدامات مرمتی و بازسازی منع کنند و اداره میراث فرهنگی هزینه ای بابت مرمت و بازسازی بنا از مالکین در یافت نمی کند و حق مالکین برای مالکین همچنان محفوظ می ماند.
حمام مرزبانی یکی از آثار تاریخی شهر بانه در کنار مسجد شیخ الاسلام و پشت پاساژ رسول پناه واقع است، این اثر تاریخی مربوط به دوره پهلوی اول است که در سال 1316 توسط حاج محمد معمار و استاد محمدامین فتحی از معماران بنام این در زمینی به مساحت 400 متر مربع ساخته شد.
این بنای تاریخی دارای بخش های ورودی بینه، هشتی، سربینه، میاندر، آبریزگاه و خزینه سربازان و مردم عادی، سربینه میاندر، آبریزگاه، خزینه و نظافت خانه افسران و تون، آب انبار سرد، آب انبار گرم، انبار هیزم، آتشخانه و راهرو است.
بام این بنای تاریخی به صورت گنبدی شکل است و بدلیل فرسودگی، بخشی از گنبدهای آن از بین رفته و تنها دیوارهای آن بر جا مانده است.
مرزی بودن بانه و استقرار نیروهای نظامی در این شهر باعث شد حمام مرزبانی در برهه های از زمان به نیروهای نظامی اختصاص یابد که نام این حمام نیز بر گرفته از همین موضوع است.
حمام خدری نیز قدیمی‌ترین اثر معماری موجود در بانه بوده که مربوط به اواخر دوره قاجار است و برای استفاده عموم مردم شهر توسط یکی از معماران قدیمی ساخته شد.
این حمام با کاشی های سفید رنگ ساده تزیین شده و دارای آتش خانه، راهرو، سالن و هشت اتاقک مخصوص دوش گرفتن است، ورودی این بنای تاریخی کاملا از بین رفته ولی بام آن با گنبدهای کوچک آجری هنوز سالم است.
شهرستان مرزی با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
7469 / 3034
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 آثار تاریخی استان کردستان صنایع دستی و گردشگری قانون قرآن 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۸۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت سیل بند کرخه شهرستان اندیمشک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان ، فرماندار اندیمشک گفت:  شکستگی در سیل بند دایک کرخه واقع در جاده دهلران منجر به طغیان آب و وارد شدن آب به داخل مزارع شد.

یوسف زمانی اصل افزود: با تلاش نیرو‌های عملیاتی و دستگاه‌های امدادی   این سیل بند مرمت و اصلاح شد.

وی با اشاره به بارش‌های شدید در شهرستان اندیمشک اظهار کرد: با بسیج امکانات و اقداماتی که از قبل فراهم شده بود مشکل آبگرفتگی در این شهرستان به سرعت برطرف شد.

فرماندار اندیمشک بیان کرد: تمامی محور‌های این شهرستان از جمله مسیر‌های روستایی و عشایری باز می‌باشد.

دیگر خبرها

  • سیل بند کرخه شهرستان اندیمشک مرمت شد
  • ادعای جنجالی تن‌هاخ: با نخریدن کین به مشکل خوردیم
  • مرمت سیل بند کرخه شهرستان اندیمشک
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود
  • این ۸ وسیله حمام را فورا دور بیندازید
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • انتقاد از سریال «حشاشین» به رسانه‌های عرب‌ زبان رسید