Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@10:45:00 GMT

پشت پرده اعترافات خلیلزاد-احمد جعفری چمازکتی*

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۲۹۵۰۶

پشت پرده اعترافات خلیلزاد-احمد جعفری چمازکتی*

کابل - ایرنا -ویژگی های اقلیمی افغانستان از مردم این کشور، مردان و زنانی محکم و با اراده ساخته است. تورقی در تاریخ بلند بالای این نقطه از جهان، حکایت از آن دارد که با پایمردی اهالی این سرزمین، ابتدا امپراتوی استعماری بریتانیا و پس از آن ابرقدرت شوری به زانو درآمدند. در تاریخ آمده است که اسکندر مقدونی نیز در گذر از این سرزمین، از زخم شمشیر اهالی آن در امان نمانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال 2001 میلادی وقتی نظامیان آمریکایی با کمک دست پروردگان خود، بهانه حمله به افغانستان را یافت، فکر نمی کرد 18 سال در این سرزمین زمینگیر شود.
با روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا، زمزمه های خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان بگوش رسید . اما این خروج باید بهانه ای داشته باشد و مذاکرات صلح با طالبان ، همان بهانه بود تا قدری از شرمناکی شکست و تحقیر آمریکایی ها در خروج از افغانستان بکاهد.
زلمی خلیلزاد که اصلیتی افغان دارد، مامور برپایی جلسات مذاکره با گروه طالبان در دوحه قطر شد.همزمان سرویس های اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا، مسوولیت یافتند تا بقایای شکست خورده گروه تروریستی داعش را، از عراق و سوریه به افغانستان انتقال دهند.
از هفت ماه گذشته که مذاکرات با گروه طالبان به مدیریت خلیلزاد در جریان بود، طرف های آمریکایی همواره از صلحی پایدار و خاموش شدن شعله های جنگی 40 ساله سخن می گفتند اما روز گذشته، خلیلزاد پرده دوم نمایش تزویر هیات حاکمه آمریکا را بالا زد.
گفت و گوی او با یک شبکه محلی حاوی دو نکته جدید و اساسی بود .
اول: او گفت 'صلح با طالبان به معنای پایان جنگ در افغانستان نیست.'
و دوم اینکه تاکید کرد' ایالات متحده در تلاش برای دستیابی به یک راه حل سیاسی است نه خروج از افغانستان '.
بهانه ای که او برای تداوم جنگ و خشونت پس از دستیابی صلح با گروه طالبان داشت اینگونه بیان کرد' اگرچه اجماع بین‌الملی دربارۀ افغانستان به دست آمده اما مهم اجماع منطقه ای است که تاکنون شکل نگرفت.'
اما آقای خلیلزاد با همه فراست خود از این نکته غافل شده است که مردم این نقطه از کره زمین، نوع تعامل کاخ سفید با حکومت های منطقه را بخوبی می شناسند! آنان سال 2001 و نوع برخورد رییس جمهوری امریکا قبل از حمله به افغانستان با حاکمان پاکستان را فراموش نکرده اند.
همه آنانی که با رفتارهای ناهنجار و ضد بشری ایالات متحده در طول سال های گذشته آشنا هستند، پس از اعلام تلاش های کاخ سفید برای برپایی صلح در افغانستان ، نسبت به این تحرکات ابراز بدبینی و تردید کرده بودند.
سخنان این روزهای خلیلزاد، پس ازآنکه اعلام طرح صلح موجی از امید و شوق در دل مردم ستمدیده افغانستان ایجاد کرد، نمایانگر این حقیقت است که ایالات متحده در پی افروختن آتش جنگی جدید و خانمانسوز در افغانستان و منطقه است . جنگی که اینبار داعش نقش اصلی آن را بازی خواهد کرد.
انتشار مصاحبه «جان سوپکو»، سربازرس ایالات متحده برای بازسازی افغانستان هم موید همین ادعاست.
او در واشنگتن گفت اگر ما در دستیابی به صلح عجله کنیم ممکن است افغانستان بار دیگر دچار جنگ داخلی شود.
موضع گیری های روز گذشته وزیر دفاع روسیه در قبال تحرکات اخیر داعش در مرزهای افغانستان و یارگیری آنان در این کشور و ابراز نگرانی شماری از همسایگان افغانستان، حکایت ازآن دارد که آمریکا دسیسه های جدیدی را برای مردم افغانستان و منطقه در سر می پروراند.

*رئیس دفتر ایرنا در افغانستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي صلح افغانستان خليل زاد آمريكا طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۹۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آپشن جدید خودروهای آمریکا

آمریکا تا سال ۲۰۲۹ خودروهای جدید را ملزم به داشتن سیستم ترمز اضطراری می کند.

به گزارش ایسنا، اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه‌های ایالات‌متحده اعلام کرد که تمام خودروهای سواری و کامیون‌های جدید فروخته شده در ایالات‌متحده تا سپتامبر ۲۰۲۹ باید سیستم ترمز اضطراری خودکار داشته باشند و اعلام کرد که این قانون سالانه جان ۳۶۰ نفر را نجات می‌دهد و از حداقل ۲۴ هزار آسیب ناشی از این مشکل جلوگیری می‌کند.

بر اساس گزارش رویترز، سیستم‌های ترمز اضطراری خودکار از سنسورهایی برای تشخیص اینکه خودروها نزدیک به برخورد با خودروی دیگر یا عابر پیاده در جلو هستند، استفاده می‌کنند و اگر راننده این کار را نکرده باشد، به‌طور خودکار ترمز می‌گیرد. این قانون سیستم‌ را ملزم به شناسایی عابران پیاده در نور روز و  شب  می‌کند.

دیگر خبرها

  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • تصویب ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه در سنای آمریکا
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • بلینکن: اکنون زمان آن است که حماس وارد عمل شود
  • آپشن جدید خودرو‌های آمریکا
  • آپشن جدید خودروهای آمریکا
  • مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش‌های مختلف
  • مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش های مختلف
  • (تصاویر) A-۱۰ Thunderbolt II؛ «گراز» ترسناک نیروی هوایی آمریکا