Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@03:40:05 GMT

بیشترین میزان جنگل بیابانی کشور در خراسان‌رضوی

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۳۰۷۲۰

بیشترین میزان جنگل بیابانی کشور در خراسان‌رضوی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان‌رضوی گفت: خراسان رضوی بیشترین میزان جنگل بیابانی در کشور را دارد و تاکنون ۵۷۰ هزار جنگل بیابانی ایجاد شده است. همچنین سالیانه یک میلیون اصله نهال توسط نهالستان‌های ما تولید می‌شود.

به گزارش قدس آنلاین، علیرضا صحرایی در حاشیه بازدید از پارک جنگلی شهرستان تربت‌جام بیان کرد: هدف اصلی ما ایجاد سرسبزی و حفظ خاک است؛ در حوزه ایجاد سرسبزی بخشی از کار با جنگل‌کاری‌های بیابانی صورت می‌پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خراسان رضوی بیشترین میزان جنگل‌های بیابانی را در کشور دارد و از سال ۱۳۴۴ که این عملیات در سبزوار آغاز گردید، تاکنون ۵۷۰ هزار هکتار جنگل بیابانی توسط این مجموعه ایجاد شده است و توانسته‌ایم ۱۵ کانون بحران فرسایش بادی را مهار کنیم.

وی افزود: هر جا امکان داشته از گونه‌های جنگلی استفاده کرده‌ایم که نمونه آن در پارک‌های جنگلی شهرها مشاهده می‌شود و در بعضی از شهرها با واگذاری این مجموعه‌ها به شهرداری‌ها فضای مفرحی برای مردم ایجاد شده است.

صحرایی اظهار کرد: حوزه منابع طبیعی از چالش‌های اولویت‌دار دولت است که با تمرکز بر دو حوزه‌ی ریزگردها و مسائل آب و سیلاب‌ها دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: خوشبختانه در سال گذشته اعتبارات خوبی از محل صندوق توسعه ملی برای این موارد در نظر گرفته و تخصیص داده شد و اکنون دیگر به شکل حاد یا خطرساز مساله ریزگردها را در استان خراسان رضوی نداریم.

صحرایی خاطرنشان کرد: همچنین در حوزه آب هم حدود ۳۰ میلیارد تومان تخصیص یافت که از این محل ۱۱۳ پروژه آبخیزداری و حدود ۱۰ هزار هکتار کارهای بیولوژیکی نظیر درخت‌کاری و بوته‌کاری انجام شد.

وی تاکید کرد: برای سال جاری هم ۱۵۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی تخصیص داده خواهد شد که ادامه پروژه‌ها اجرا می‌گردد.

صحرایی گفت: هدف از اجرای پروژه‌های مربوط به آب کنترل فرسایش و سیلاب است که در نتیجه به استحصال آب برای قنوات پایین دست هم منجر می‌شود و این برنامه‌ها در سال جاری با شدت بیشتری دنبال خواهد شد. البته این پروژه‌ها بیشتر در مناطقی که خود مردم تمایل داشته باشند و همکاری نماینده اجرا می‌شود.

وی درباره اولویت‌های سال جاری گفت: حوزه تثبیت مالکیت دولت یکی از اهداف و برنامه‌های ما در سال جاری است که هشت میلیون و ۲۰۰ هزار عرصه منابع طبیعی داریم و همچنین مسائل بیابان‌زدایی، آبخیزداری و آب‌خوان داری از سایر اولویت‌ها برای سال ۹۸ است.

پارک جنگلی تربت‌جام ظرف یک ماه بهسازی می‌شود

صحرایی درباره وضعیت نامطلوب پارک جنگلی تربت‌جام بیان کرد: متاسفانه برای پارک جنگلی تربت‌جام مشکلاتی به وجود آمد که نمونه آن را در هیچ جای استان نداشتیم. در مقطعی سیاست‌ها بر واگذاری و احاله مدیریت این مجموعه‌ها بود که مشکلاتی برای بهره‌بردار تربت‌جام به وجود آمد و نتوانست به قرارداد عمل کند.

وی افزود: بر همین اساس خسارت‌هایی به پارک وارد شده که به استناد دستورالعمل‌ها و قراردادی که منعقد شده از بهره‌بردار اخذ خواهد شد. البته باید توجه داشت که بهره‌بردار اقداماتی را هم در این مجموعه انجام داده که از کارشناس رسمی دادگستری درخواست کردیم هزینه‌هایی که انجام و خسارت‌هایی را که وارد شده است، بررسی نمایند؛ همچنین ما هزینه‌هایی را قبول می‌کنیم که در راستای کتابچه‌ی طرحی که مد نظر بوده انجام شده باشد.

صحرایی خاطرنشان کرد: مرجع حل اختلاف در قرارداد کمیسیون ماده ۱۳ است که این کمیسیون اختیار خلع مالکیت پارک جنگلی از بهره‌بردار را دارد و اکنون این خلعیت انجام شده و چنانچه بهره‌بردار شکایتی هم داشته باشد صرفا در حوزه مسائل مالی می‌تواند ورود کند و حقی درباره کارهایی اجرایی ندارد و این امور به خود منابع طبیعی مربوط است.

وی اظهار کرد: حفظ و بهسازی پارک‌های جنگلی از رسالت‌های اداره منابع طبیعی است که از سال ۱۳۴۰ انجام می‌شود و این اداره متخصص در این زمینه می‌باشد. باتوجه به بازدید امروز از پارک جنگلی تربت‌جام این نوید را به مردم شریف شهرستان می‌دهیم که با برطرف کردن مشکلات پارک اعم از آبیاری، تجهیزات و ... تلاش می‌کنیم ظرف یک ماه این پارک را از روز اولش بهتر سازیم و مردم بتوانند در فصل تابستان از این فضا استفاده نمایند.

صحرایی گفت: بحث احاله مدیریت پارک به صورت ۱۰۰ درصد منتفی نیست اما اگر هم بخواهیم پارک را واگذار نماییم، ابتدا آن را به یک حالت ایده‌آلی خواهیم رساند تا یک سطح سبز مشخصی را تحویل بهره‌بردار قرار دهیم.

وی عنوان کرد: منابع طبیعی نهالستان‌های مختلف و متنوعی را در سطح استان دارد که سالیانه یک میلیون اصله نهال هم تولید می‌کند و تلاش می‌کنیم تنوع گونه‌ای پارک را هم افزایش دهیم تا از این حالت که فقط درخت کاج است، خارج شود.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: جنگل بیابانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۰۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذخیره کنونی سدهای کرمانشاه ۸۷۳.۵ میلیون مترمکعب است

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه ذخیره کنونی سدهای کرمانشاه را ۸۷۳.۵ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: بیشترین میزان ذخیره سدها به ترتیب مربوط به سدهای گاوشان و داریان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، علی مرادی امروز _ یکشنبه شانزدهم اردیبهشت _ در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت ذخیره سدهای استان کرمانشاه، اظهار کرد: از مجموع ظرفیت حدود یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعبی سدهای استان، هم اکنون ۶۴.۹۱ درصد آن پُر است.

وی میزان ذخیره کنونی سدهای کرمانشاه را ۸۷۳.۵ میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: بیشترین میزان ذخیره سدها به ترتیب مربوط به سدهای گاوشان و داریان است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه درباره وضعیت سرریز سدهای استان خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها سد «تنگ حمام» در شرایط سرریز قرار دارد و ظرفیت مابقی سدهای استان تکمیل نیست، چراکه در کنار ورودی که این سدها دارد، خروجی و مصرف نیز دارد.

مرادی با بیان اینکه آورد سدهای استان از ابتدای سال آبی جاری (مهر ۱۴۰۲) تاکنون حدود یک میلیارد و ۷۲۵ میلیون مترمکعب بوده است، اضافه کرد: بیشترین آورد را در سد داریان به میزان حدود ۱.۴ میلیارد مترمکعب داشتیم، اما این سد دارای نیروگاه است و میزان خروجی آب آن نیز قابل توجه است.

وی گفت: پس از داریان بیشترین آورد سدهای استان در سال آبی جاری مربوط به سد گاوشان با حدود ۷۲ میلیون مترمکعب و کمترین نیز مربوط به سد گیلانغرب به میزان ۱.۶ میلیون مترمکعب بوده است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه درباره آورد حاصل از بارش‌های اخیر، عنوان کرد: هنوز بخشی از رواناب حاصل از بارش‌ها وارد سدها نشده است و آورد این بارش‌ها در آمار هفته آینده خود را نشان خواهد داد.

کد خبر 750708

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی
  • هیچگونه قطع درختان جنگلی در فندقلو اتفاق نیفتاده است
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • میزان خاموشی برق خراسان رضوی به ۸۶ دقیقه کاهش یافت
  • "جوین" بیشترین بارندگی غرب خراسان رضوی را داشت
  • روند افزایش دمای هوا در خراسان رضوی تا چهارشنبه ادامه دارد
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • ذخیره کنونی سدهای کرمانشاه ۸۷۳.۵ میلیون مترمکعب است
  • بیش از ۱.۷ میلیارد مترمکعب آورد سدهای استان کرمانشاه
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود