Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-07@10:43:13 GMT

تشکیل کمیته محیط زیستی مشترک میان ایران و ترکیه

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۳۳۶۶۸

تشکیل کمیته محیط زیستی مشترک میان ایران و ترکیه

ترکیه سال ۱۳۹۶ ساخت دیواری را در مرز ایران و ترکیه؛ در محدوده آذربایجان غربی که دو کشور حدود ۵۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند، آغاز کرد. هرچند این دیوار با هدف امنیتی و به منظور کنترل ترددها در این منطقه ایجاد شد اما این دیوار اکنون مسائل محیط زیستی متعددی برای دو طرف به وجود آورده و دوستداران محیط‌زیست ایران و ترکیه خواهان برطرف کردن این مشکلات هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطما وارانک معاون وزیر محیط‌زیست و شهرسازی ترکیه که اخیرا به ایران سفر کرده بود در دیدار با عیسی کلانتری معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست درباره این دیوار مرزی گفت‌وگو کردند.

مدیر اکوسیستم‌های تالابی سازمان حفاظت محیط‌زیست دراین باره گفت: در این دیدار پیشنهاد شد تا کمیته محیط زیستی مشترکی میان دو کشور تشکیل شود و در آن به موضوع دیوار مرزی پرداخته شود.

مسعود باقرزاده کریمی با اشاره به سابقه احداث دیوار مرزی ترکیه توضیح داد: ترکیه با توجه به سیاست‌های داخلی خود برای افزایش امنیت مرزهایش از سال ۱۳۹۶ اقدام به احداث این دیوار کرد.

وی افزود: البته این دیوار کامل در مرز ایران و ترکیه نیست بلکه حدود ۲۰۰ متر داخل خاک ترکیه است یعنی هدف از آن تعیین مرز نیست، بلکه برای کنترل ترددها احداث شده و بیشتر جنبه امنیتی دارد.

باقر زاده کریمی ادامه داد: در این قسمت که بیشتر آذربایجان غربی را در برمی‌گیرد ایران با ترکیه دارای حدود ۵۰۰ کیلومتر مرز مشترک آبی و خاکی است و رودخانه و تالاب‌های بزرگ و کوچکی در آن وجود دارد که این دیوار می‌تواند اکوسیستم‌های منطقه را از نظر اکولوژیکی و محیط زیستی تحت تاثیر قرار دهد.

وی اظهار داشت: تاکنون یک‌سوم از دیوار را در مرز مشترک ساخته‌اند اما قرار است در تمام طول مرز این دیوار ایجاد شود و ما در نشست کمیسیون مرزی مشترک دو کشور ایران و ترکیه در آنکارا که دارای قدمت بیش از ۱۰۰ سال است، موضوع دیوار مرزی را مطرح کردیم تا مسائل محیط زیستی آن را در نظر بگیرند.

باقر زاده به دیدار فاطما وارانک معاون وزیر محیط‌زیست و شهرسازی ترکیه با عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست و برگزاری جلسه‌ای با حضور حمید ظهرابی معاون محیط‌زیست طبیعی محیط‌زیست اشاره کرد و گفت: در این نشست گزارشی از مسائل محیط زیستی دیوار مرزی ارائه کردیم که مورد استقبال طرف ترکیه‌ای قرار گرفت، آن‌ها با این قول که به دغدغه‌های طرف ایرانی توجه خواهند داشت، اعلام کردند که دیوار به صورت بلوک بلوک ساخته شده است ازاین‌رو قابلیت جابجایی دارد و اگر در آینده دیگر موضوع امنیت مطرح نباشد قابل جابجا شدن است.

وی درباره مشکلات محیط زیستی دیوار مرزی گفت: این دیوار در برخی نقاط تالاب‌ها را قطع می‌کند بنابراین نباید در آنجاها ساخته شود یا باید طراحی دیگری برای آن در نظر گرفته شود تا تالابی را از بین نبرد یا قطع نکند، همچنین باید فکری هم برای رودخانه‌ها بکنند، آبگذرهایی که برای دیوار طراحی کرده‌اند نیز بسیار کوچک است و اگر سیل بیاید جریان آب نمی‌تواند از آن عبور کند این مسئله برای ترکیه هم مشکل‌ساز خواهد بود زیرا موجب آب‌گرفتگی می‌شود.

باقر زاده کریمی افزود: این دیوار مرزی می‌تواند چرخه هیدرولوژیکی منطقه را تحت تاثیر قرار دهد و سیلاب‌ها را به تالاب‌ها نرساند، از طرف دیگر این دیوار باعث قطعه‌قطعه شدن زیستگاه‌ها می‌شود که بر مهاجرت فصلی حیات‌وحش اثرگذار است.

وی با اشاره به اینکه در این بخش چهار منطقه حساس اکولوژیکی وجود دارد، گفت: تالاب «بورآلان» و رودخانه «قره‌سو» مشترک میان ایران و ترکیه، تالاب «یاریم قیه» و رودخانه «ساری سو» مشترک میان دو کشور، تالاب «آغ گول» واقع در محدوده سرزمینی ایران و پارک ملی «آغری داغ» (کوه آرارات) در پهنه سرزمینی ترکیه قرار دارد.

باقر زاده کریمی با تاکید بر اینکه زیستگاه‌های ایران و ترکیه پشتیبان هم هستند، گفت: کوه آرارات در سمت ترکیه محل مهاجرت حیات‌وحش است، به‌عبارت‌دیگر تابستان‌گذرانی در مناطق ترکیه و زمستان‌گذرانی در مناطق ایران انجام خواهد شد این‌چنین مهاجرتی بین دو طرف مرز وجود دارد که باید در ادامه روند ساخت این دیوار مرزی مورد توجه قرار گیرد.

مدیر اکوسیستم‌های تالابی سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: هیات ترکیه‌ای تمام این نظرات و پیشنهادات را قبول کردند و گفتند که همه را در آن کمیته مشترک با دقت بررسی می‌کنند، البته شاید هم بازدید مشترکی انجام شود تا مسائل کاملا به‌صورت فنی دنبال شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در زمان شروع ساخت به این مسائل فکر نشده است، گفت: از آنجا که ساخت این دیوار با هدف امنیت طراحی شده بود، به سرعت اجرا شد؛ حتی محیط‌زیستی‌های ترکیه هم می‌گویند آنها هم غافلگیر شدند اما اکنون درصدد رفع مشکلات محیط زیستی دیوار هستند زیرا بخش‌های ساخته نشده زیادی باقی مانده است و بخش‌های ساخته‌شده نیز قابلیت تغییر دارد.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۳۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق

تین نیوز

مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران از تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق خبر داد و این نقشه را به عنوان یکی از بحث های تسهیل تجارت معرفی کرد.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، عبدالامیر ربیهاوی مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران، گفت: عراق شریک دوم تجاری ایران و جزو کشورهای اولویت دار ما در تجارت است؛ در سال های اخیر ما در تجارت با این کشور بر صادرات کالا با ارزش افزوده بالاتر مانند صادرات خدمات فنی و مهندسی تمرکز کرده ا یم.

ربیهاوی افزود: ششمین کمیسیون مشترک ایران و عراق در حال برگزاری است. این کمیسیون مشترک با حضور احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی ایران و وزیر تجارت عراق ۱۶ اردیبهشت کار خود را آغاز کرد؛ در صورت جلسه این کمیسیون بندهای دستگاه های که در این کمیسیون نقش دارند آورده شده است.

وی نقش وزارت صمت در کمیسیون مشترک ایران و عراق را کاربردی دانست و افزود: مهم ترین کمیته این کمیسیون کمیته تجاری و اقتصادی است که مسئولیت آن با سازمان توسعه تجارت ایران، به خصوص دفتر غرب آسیا این سازمان است. در این کمیته از سازمان های تحت پوشش مانند سازمان زمین شناسی، شرکت شهرک های صنعتی و .... بندهای را به عنوان بندهای پیشنهادی قید شده است.

مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به مهم ترین بندهای کمیسیون مشترک ایران و عراق بیان کرد: برگزاری سومین کمیته بازرگانی ۱۴۰۳ و پیشنهاد برگزاری کمیته مشترک صنعتی در سال جاری از مهم ترین بندهای پیشنهادی کمیسیون مشترک است؛ گفتنی است این دو بند مورد توافق طرف عراقی نیز قرار گرفته است. درکنار این بندها، موضوعاتی مربوط به کمیته تجاری مانند بحث توافقات اتاق های بازرگانی، پیگیری اختلافات بین تجار، توسعه صادرات و تسهیل در امور تجاری اتاق های بازرگانی در دستور بررسی قرار گرفته است.

 وی ادامه داد: شرکت های خدمات فنی و مهندسی ایرانی که در عراق فعال اند با یکسری مشکلات مواجه هستند تلاش ما رفع و رجوع این مشکلات و تسهیل ورود شرکت های ایرانی در بازار عراق و اخذ ضمانت نامه های بانکی و افتتاح حساب و.... است.

ربیهاوی تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق را به عنوان دیگر توافق های کمیسیون مشترک دو کشور دانست و افزود: نقشه راه همکاری های اقتصادی و تجاری ج. ا ایران و جمهوری عراق به عنوان یکی از بحث های تسهیل تجارت هدف گذاری شده است. هدف بررسی روابط اقتصادی ما با عراق در این کمیسیون است.

به گفته ربیهاوی؛ مقرر شده است عباس علی آبادی وزیر صمت به همراه معاونان خود رضا محتشمی پور( معاون امور معادن)، محمد مهدی برادران (معاون صنایع عمومی)، محمد فولادگر( معاون هماهنگی و محیط کسب و کار ) و مهدی ضیغمی (رئیس سازمان توسعه تجارت ایران) جلسه ای را با وزیر تجارت عراق برگزار کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • ۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور
  • نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت
  • تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق
  • نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود
  • کمیته اجرایی همایش ملی بهره‌وری تشکیل شد
  • خاطره‌ای از واکنش عجیب احمدی‌نژاد به درخواست محیط‌‌‌ زیستی | فیلم
  • فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود