Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@20:56:47 GMT

فواید عجیب زندگی در کنار درختان

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۳۶۳۵۹

بر اساس مطالعه‌ای جدید مشخص شد که زندگی در مکان‌های سبز و پر درخت می‌تواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. ناطقان: درختان از جمله ریه‌های طبیعی کره زمین هستند که نقش مهمی در تأمین اکسیژن مورد نیاز برای ادامه حیات روی کره آبی ایفا می‌کنند. اما فواید درختان تنها به تأمین اکسیژن و جذب دی اکسید کربن محدود نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در ادامه با برخی از فواید جالب توجه درختان برای انسان بیشتر آشنا می‌شویم.

درختان می‌توانند خطر بیماری قلبی را کاهش دهند

مطالعه‌ای جدید که در نشریه ای منتشر شد، نشان داد که زندگی در مکان‌های سبز و پر درخت می‌تواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. شرکت کنندگان ساکن در مکان‌های سبز و پر درخت، در مقایسه با افراد ساکن مکان‌هایی با پوشش درخت کمتر کاهش خطر حمله قلبی به میزان ۲۵ درصد، خطر بیماری قلبی ایسکمیک به میزان ۲۰ درصد، خطر نارسایی قلبی به میزان ۱۶ درصد و خطر فیبریلاسیون دهلیزی به میزان ۶ درصد را تجربه کردند.



حضور در مکان‌های پردرخت می‌تواند استرس را کاهش دهد

در بسیاری از بیمارستان‌ها و مطب پزشکان معمولاً تصاویر جنگل و دیگر مناظر طبیعی به عنوان بخشی از دکور استفاده می‌شود. اگرچه اثر این تصاویر به اندازه حضور در طبیعت نیست، اما پژوهش‌ها نشان داده‌اند که مشاهده مناظر سبز می‌تواند استرس در بدن را کاهش دهد. مطالعه درباره «حمام جنگل» یا حضور در یک اتمسفر جنگلی نشان داده است که محیط‌های سبز و جنگلی نسبت به حضور در محیط‌های شهری سطوح کورتیزول، ضربان قلب و فشار خون را کاهش داده، فعالیت عصبی پاراسمپاتیک بیشتر را موجب شده، و فعالیت عصبی سمپاتیک را کاهش می‌دهد.

درختان ممکن است به تنظیم قند خون کمک کنند

مطالعه‌ای دیگر درباره پیاده‌روی در محیط‌های سبز و جنگلی فواید سلامت قلبی عروقی، از جمله کاهش فشار خون را برای شرکت کنندگان نشان داد. همچنین، مشخص شد پیاده‌روی در جنگل به طور قابل توجهی سطوح آدیپونکتین را در سوژه‌ها افزایش داده است. آدیپونکتین پروتئینی است که در تنظیم سطوح قند خون نقش دارد و سطوح کم آن ممکن است نشانه‌ای از ابتلاء به دیابت و بیماری‌های دیگر باشد.

فضا‌های سبز پادزهری برای یک سبک زندگی کم تحرک هستند

همه ما شنیده‌ایم که یک سبک زندگی کم‌تحرک می‌تواند به سلامت انسان آسیب وارد کند؛ و در شرایطی که اراده کافی برای انجام ورزش می‌تواند به بهبود شرایط کمک کند، محیط زندگی شما نیز می‌تواند در تقویت سطوح فعالیت جسمانی نقش داشته باشد. اگر چه جنگل‌درمانی بر تمرینات ورزشی متمرکز نیست، اما می‌تواند به فاصله گرفتن از یک سبک زندگی کم‌تحرک کمک کند. زندگی در نزدیکی فضا‌های سبز و دسترسی راحت‌تر به آن‌ها می‌تواند انگیزه فرد برای انجام فعالیت جمسانی بیشتر را به همراه داشته باشد.

درختان هوای پاک را برای تنفس در اختیار شما می‌گذارند

درختان یک خط دفاعی قوی در برابر آثار تغییر آب و هوا هستند که تهدیدی جدی برای سلامت انسان محسوب می‌شود. کمک به پالایش هوا یکی از عملکرد‌های پایه درختان است. درختان اکسیژن تولید می‌کنند، ذرات معلق هوا را جذب کرده و مه دود را کاهش می‌دهند که تمام این موارد سلامت تنفسی جامعه را بهبود می‌بخشد. به طور خاص، درختان برای حفظ سلامت هوا در مناطق شلوغ و آلوده حیاتی هستند.

درختان دستگاه‌های تهویه مطبوع طبیعی هستند

یک روز گرم و سوزان که در صورت نیافتن مکانی خنک می‌تواند خطر عوارض سلامت جدی را افزایش دهد، می‌تواند ارزش سایه درختان را هرچه بیشتر نشان دهد. اما درختان فوایدی فراتر از سایه برای فرار از نور خورشید ارائه می‌کنند. یک درخت به عنوان یک دستگاه تهویه مطبوع طبیعی عمل می‌کند. تبخیر از یک درخت می‌تواند اثر خنک کننده قابل توجهی را ارائه کند. اثر خنک کنندگی درختان می‌تواند تفاوتی چند درجه‌ای در دمای محیط ایجاد کند. افزون بر این، درختان می‌توانند به ما در استفاده کمتر از دستگاه‌های تهویه مطبوع کمک کرده و خانه‌ها را از آفتاب سوزان و همچنین باد‌های قوی در امان نگه دارند.

درختان به بهبود کیفیت آب کمک می‌کنند

آلودگی آب یکی دیگر از خطرات سلامت مهم است که جمعیت جهان را تهدید می‌کند. اما درختان می‌توانند به کاهش این خطر کمک کنند. درختان قدرت بارش باران را کاهش داده و ریشه‌های آن‌ها آب را تصفیه کرده و آبخوان را دوباره پر می‌کند. افزون بر این، درختان به کاهش روان آب‌ها و کاهش خطر سیل کمک می‌کنند. این شرایط نیز آلودگی آب را کاهش می‌دهد.

درختان زیستگاه‌هایی برای گونه‌های مختلف فراهم می‌کنند

تماشای موجودات ساکن درختان، مانند پرنده‌هایی که با صدایی دلنشین آواز می‌خوانند، لذتبخش است. این شرایط به فواید تقویت کننده سلامت روانی درختان می‌افزاید. همچنین، حضور درختان به ایجاد تعادل در زیست‌بوم کمک می‌کند که می‌تواند فواید سلامت ظریف، اما جالب توجهی را ارائه کند. یک زیست‌بوم متعادل به معنای آن است که جمعیت گونه‌هایی خاص، مانند پشه‌های ناقل بیماری بیش از حد افزایش نمی‌یابد. اگر زیستگاه گونه‌هایی که این حشرات را شکار می‌کنند را از بین ببریم، در واقع، خود را در معرض خطر بیشتری برای ابتلاء به بیماری قرار می‌دهیم.

درختان و مناظر طبیعی دیگر رانندگی ایمن را تشویق می‌کنند

کاشت درخت در جاده‌ها و خیابان‌ها یک مانع طبیعی ایجاد می‌کند که می‌تواند به رانندگی ایمن کمک کند. همچنین، پژوهش‌ها نشان داده‌اند که مناظر طبیعی در جاده‌ها احساس آرامش‌بخش و مثبت بیشتری در رانندگان ایجاد می‌کند که می‌تواند به رانندگی ایمن منتج شود.

فضا‌های سبز احساس جمعی را بهبود می‌بخشند

داشتن احساس جمعی برای سلامت و بهزیستی انسان اهمیت دارد. درختان می‌توانند مردم را به روشی مثبت گرد هم جمع کند. مردم به پیاده‌روی در خیابان درختکاری شده تمایل بیشتری دارند که می‌تواند به مبارزه با احساس تنهایی کمک کند. همچنین، درختان آلودگی صوتی در جوامع را کاهش می‌دهند که می‌تواند به حفظ شرایط خوب در مناطق شلوغ کمک کند. افزون بر این، پژوهش‌ها نشان داده‌اند جوامعی با درختان بیشتر با نرخ‌های پایین‌تر جرم و جنایت مواجه هستند. به عنوان مثال، مطالعه‌ای در بالتیمور نشان داد که افزایش ۱۰ درصدی تعداد درختان با کاهش ۱۲ درصدی جرم و جنایت همراه بوده است. یک جامعه امن‌تر و شادتر برای همه ما مفید خواهد بود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: درختان ، زندگی ، فواید

منبع: ناطقان

کلیدواژه: درختان زندگی فواید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۶۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟

به نظر می‌رسد پاسخ این پرسش که «از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟» در حال تغییر است، زیرا عمر مردم طولانی‌تر شده است، دیرتر بازنشسته می‌شوند و تا سنین بالاتری همچنان از سلامت جسمی و روحی برخوردارند.

به گزارش ایسنا، به نقل از جام جم، طبق پژوهشی که نتیجه آن در مجله انجمن سالمندی آمریکا منتشر شد، افراد در اواسط دهه۶۰سالگی معتقدند پیری از ۷۵سالگی شروع می‌شود در حالی که افراد مسن‌تر فکر می‌کنند سن پیری دیرتر از این شروع می‌شود.  افرادی که احساس جوانی می‌کنند، معتقدند پیری دیرتر شروع می‌شود. شرک

تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود باورهای منفی درباره افزایش سن با افزایش سطح استرس مرتبط است که به نوبه خود می‌تواند خطر حمله قلبی وسکته راافزایش دهد.برعکس افرادی که به پیری نگرشی مثبت دارند، احتمالا کمتر درمعرض ابتلا به زوال عقل‌ هستند ودرمقایسه با افرادی که نگرش منفی درباره افزایش سن دارند، طولانی‌تر عمرمی‌کنند. 

تأثیر رفع بی‌نظمی در سلامت روان
بی‌نظمی‌ها در فضای زندگی در تمرکز وتصمیم‌گیری‌فرد نیز اختلال ایجاد می‌کند و خلاقیت،سطح بهره‌وری و انرژی‌فرد راکاهش می‌دهد. ازنظرکارشناسان، رابطه معکوس میان بی‌نظمی وسلامت روان وجود دارد؛ به این معنی که هرچه زندگی شما به‌هم‌ریخته‌تر باشد، سلامت روان شما نیز آسیب‌پذیرتر خواهد بود.

به همین دلیل ازبین بردن بی‌نظمی‌ها،وضعیت سلامت روان شما را بهبود می‌بخشد.  شاید مشکل درهم و برهم بودن وسایل زندگی شما درمقایسه بامشکلاتی همچون تغییرات آب وهوایی، کوویدـــ۱۹ یا تشدید خشونت‌های جهانی ناچیز به نظر برسد اما کارشناسان تاکید دارند نباید از تأثیرات منفی به‌هم ریختگی درفضای زندگی غافل بود و اصلاح این رفتار یک تخلیه صد درصدی برای سلامت روان محسوب می‌شود.

عواقب بی‌نظمی برسلامت روان، بسیار زیاد و قابل توجه است.از جمله این‌که حافظه را مختل می‌کند و منجر به تثبیت عادات غذایی نادرست می‌شود. فراموش نکنید رفع بی‌نظمی‌ها بیش از آنچه تصور کنید بر سلامت روان شما تأثیرات مثبت و قدرتمندی دارد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • تضمین حیات شهری با افزایش درختان
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • ممانعت شورای شهر از قطع درختان
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • در جست‌وجوی مزاج معتدل
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان