Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی هفته های اخیر، احد آزادیخواه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از تصویب مصوبه هدیه ازدواج به دختران زیر 20 سال در این کمیسیون خبر داد در صورتیکه در این خبر حداقل سن برای ازدواج دختران مطرح نشده بود.
مطهره ناظری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در مورد پیشنهاد اخیر یکی از نماینده های مجلس مبنی بر هدیه دادن به دخترانی که زیر 20 سال ازدواج می کنند این توضیح هم داده شد که این موضوع مشمول دخترانی که زیر حداقل سن قانونی ازدواج هستند (زیر 13 سال) نمی شود، در واقع این پیشنهاد مشمول دخترانی که بین 13 تا 20 سال دارند، می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
با این توضیح که براساس ماده 1041 حداقل سن قانونی ازدواج برای دختران 13 سال است.
وی خاطرنشان کرد: اما مساله اینجاست که ازدواج دختران حتی زیر 13 سال هم درصورتیکه سرپرستان کودک، اذن دادگاه را دریافت کنند و مصلحت کودک از نظر قاضی احراز شود، انجام می شود و بنابراین به صورت مطلق ممنوعیت ازدواج زیر 13 سال را نداریم.
ناظری تاکید کرد: سرپرستان کودکان زیر 13 سال اگر اذن دادگاه را برای ازدواج آنان دریافت کنند، این هدیه حتی مشمول این دختران هم می شود. بنابراین ما فعالان حقوق کودک معتقدیم که این هدیه می تواند موجب ترویج کودک همسری شود.
رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان اظهار داشت: از نظر فعالان حقوق کودک، کودک همسری ازدواج زیر 18 سال قلمداد می شود اگرچه در حال حاضر حداقل سن ازدواج برای دختران ، 13 سال است.
وی افزود: اخیرا هم طرح افزایش حداقل سن ازدواج که در آن طرح ازدواج دختران زیر 13 سال پیشنهاد شده بود به طور مطلق ممنوع شود و افزایش حداقل سن ازدواج برای دختران به 16 سال هم رد شد.
ناظری یادآور شد: این طرح در اواخر سال 97 متاسفانه از طرف کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس رد شد. آنچه باعث شد که فعالان حقوق کودک بر افزایش حداقل سن ازدواج اصرار کنند مخاطراتی بود که اینگونه ازدواج ها یا همان به اصطلاح کودک همسری ها هم برای دختر و هم برای پسران به همراه دارد.
وی ادامه داد: این ازدواج ها که در سنین کم اتفاق می افتد غالبا در خانواده هایی است که از نظر مالی و معیشتی در تنگنا قرار دارند و به طور قطع هدیه ای که برای ازدواج این افراد پیش بینی می شود، می تواند تشویق خوبی باشد تا این خانواده ها به این روند ادامه دهند و دخترشان را در سن کم به تزویج درآورند، بنابراین این طرح پیشنهادی به طورقطع موجب ترویج کودک همسری خواهد شد.
رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان گفت: بهتر است نمایندگان مجلس به جای تشویق نامه ازدواج برای افراد زیر 18 سال یا افرادی که توانایی برعهده گرفتن مسئولیت زندگی را ندارند، ، طرحی را برای افراد واجد شرایط که دارای توانایی جسمی و روانی هستند اما از لحاظ تمکن مالی امکان ازدواج را ندارند، پیشنهاد دهند تا این افراد که به خاطر مشکلات معیشتی قادر به ازدواج نیستند بتوانند ازدواج کنند و به نوعی تشویق ازدواج جوانان نیز محسوب شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کودک همسری بهزیستی انجمن حمایت از حقوق کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۷۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهلا نوری، با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است، اظهار کرد: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

وی با بیان اینکه به‌صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، مطرح کرد: طی سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: نرخ باروری در درازمدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به علت کاهش نرخ باروری شاهد پدیده پیری جمعیت در کشور هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه همدان چهارمین استان سالمند در کشور است که درصد سالمندان و جمعیت بالای ۶۰ سال در آن زیاد است.

نوری افزود: در صورت ادامه‌دار بودن روند کاهشی نرخ باروری و فرزندآوری پیش‌بینی می‌شود که تا ۳۰ سال آینده یک‌چهارم جمعیت کشور سالمند و پیر باشند.

وی یادآور شد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

نوری با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و گفت: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری و … بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برخی مطالعات حاکی از آن است که ۲۰ درصد خانواده‌ها تک‌فرزند هستند، تصریح کرد: نرخ ناباوری طی سال‌های اخیر در استان همدان ۱۵ درصد گزارش شده است.

وی با اشاره به سقط‌جنین عمدی و یا غیرعمدی، افزایش میزان طلاق، تغییرات سبک زندگی، روند روبه‌رشد شهرنشینی و … هم بر پدیده پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری تأثیر گذاشته است، گفت: شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جزو عوامل تأثیرگذار بر کاهش نرخ باروری هستند، اگرچه بیشتر میزان عدم تمایل به فرزندآوری در طبقات بالای اجتماعی و درآمدی به ثبت رسیده است.

نوری با بیان اینکه مرکز بهداشت مهمترین مکان برای ارائه آموزش‌های عمومی در زمینه فرزندآوری و جوانی جمعیت است، گفت: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

وی با اشاره به مشاوره فرزندآوری در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان اذعان کرد: سال گذشته ۱۸۷ هزار و ۴۳۰ مشاوره فرزندآوری در راستای بارداری سالم، فرزندآوری طی دو سال اول ازدواج و… برای مادران گروه هدف به ثبت رسیده است.

کد خبر 6092444

دیگر خبرها

  • بحران کودک‌همسری در آمریکا
  • افزایش حداقل دستمزد به‌جای حق مسکن/ پیشنهادی بررسی می‌شود که کارگران پس از ۵ سال کار دائمی شوند
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • روزگار به نام کارگر شد و به کام کارگر نشد
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر
  • چگونه کودکانی قد بلند داشته باشیم؟
  • جزییات افزایش وام بازنشستگان و مبلغ اقساط
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟