Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@10:42:53 GMT

افزایش ۲۳ درصدی قیمت‌ها در بورس تهران

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۳۷۹۳۳

افزایش ۲۳ درصدی قیمت‌ها در بورس تهران

هفته اخیر نسبت به هفته گذشته یک روز کاری بیشتر داشت، این موضوع در کنار تحولات اقتصادی سبب شد حجم و ارزش معاملات در بورس تهران به ترتیب ۵۵ و ۲۳ درصد رشد کند.

به گزارش ایسنا، در پنج روز کاری بورس تهران طی هفته اخیر فعالان بازار سهام شاهد ادامه رشد قیمت‌ها در بورس و روند رکوردشکنی شاخص‌های بازار بودند؛ به طوری که عمده گروه‌های بورس با رشد فزاینده در قیمت پایانی مواجه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احتمال افزایش قیمت نرخ حامل‌های انرژی از جمله بنزین در کنار رشد قیمت دلار در این روزها سیگنال‌های رشد قیمت‌ها در بازار سهام را به فعالان بازار سهام داده است و این موضوع سبب شده حجم و ارزش معاملات نیز از این شرایط متأثر شود؛ به طوری که در پنج روز کاری این هفته نسبت به چهار روز کاری هفته گذشته ارزش معاملات ۵۵ درصد رشد را نشان می‌دهد.

در هفته اخیر هر چند که گروه‌های شاخص‌ساز و بزرگ، بازار را در دست داشتند اما گروه‌های کوچک هم توانستند با رشد قیمت همراه شوند و به کانال‌شکنی‌های شاخص کل کمک کنند.

هفته‌های گذشته بود که شاخص بورس توانست برای اولین بار در تاریخ بازار سرمایه ایران از کانال ۱۹۶ هزار واحدی عبور کند و در ادامه در این هفته این شاخص قله ۲۲۰ هزار واحدی را نیز پشت سر گذاشت.

این هفته در شریطی که بازار رشد را تجربه می‌کرد، اولین عرضه اولیه سال ۱۳۹۸ نیز انجام شد. این موضوع در کنار جو افزایشی بازار توانست نقدینگی قابل توجهی را به بازار سهام بیاورد.

حجم معاملات در این مدت ۲۷ هزار و ۳۱۴ میلیون سهم را تجربه کرد. این در حالی است که در هفته گذشته این رقم ۲۲ هزار و ۲۵۶ سهم بود. در نتیجه حجم معاملات در این مدت ۲۳ درصد رشد را نشان می‌دهد.

رشد فزاینده شاخص کل نشان می‌دهد که فعالان بورسی به طور متوسط شاهد رشد بیش از ۲۳ درصدی قیمت‌ها در بورس تهران بودند و سهم پنج روز کاری هفته اخیر از این رشد هشت درصد بود که رقم نسبتاً بالایی را نشان می‌دهد.

همچنین شاخص بازار اول و دوم در این مدت رشد با شتابی را تجربه کردند؛ به طوری که هر کدام از این شاخص‌ها به ترتیب ۷.۱ و ۸.۷ واحد رشد را شاهد بودند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بازار سرمايه بورس سهام نقدينگي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۷۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ کابینه دولت رئیسی در شهریورماه ۱۴۰۰ از مجلس رای اعتماد گرفت و به نوعی می‌توان گفت برنامه‌های اقتصادی دولت از مهرماه به طور رسمی کلید خورد و اجرایی شد. یکی از مهم‌ترین اولویت‌های تیم اقتصادی دولت سیزدهم، رسیدگی به وضعیت افسارگسیخته قیمت‌ها در بازار مسکن بود. رویکردی که با شعار ساخت چهار میلیون مسکن در طول عمر دولت همراه شد تا بتواند کفه عرضه و تقاضای مسکن را تا حدودی متعادل کند؛ اما این روند در اجرا با مشکلات بسیاری همچون عدم همراهی شبکه بانکی برای تامین مالی نهضت ملی مسکن مواجه شد و عملا از هدف گذاری مورد نظر دور شد. در نتیجه به دنبال عدم عرضه مناسب و موثر خانه به بازار و همچنین نقش انتظارات تورمی از چشم انداز شاخص ارزی، منجر به رکوردشکنی قیمت‌ها در بازار مسکن تا به امروز شده است.  

بررسی جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی پیرامون تحولات بازار مسکن شهر تهران این وضعیت را تایید می‌کند. به گونه‌ای که میانگین قیمت یک متر خانه در پایتخت از رقم ۳۱ میلیون و ۶۳۱ هزار تومانی در مهرماه ۱۴۰۰ به رقم ۸۱ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان در پایان فروردین ماه ۱۴۰۳ رسیده است؛ به بیان دیگر شاهد جهش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر مربع مسکن در شهر تهران بوده ایم.

اما از سوی دیگر به رغم افزایش قیمت میانگین یک متر مسکن به بالای ۸۱ میلیون تومان، رکود در این بازار مشهود است. به گونه‌ای که در فروردین امسال تعداد معاملات مسکن تهران تنها ۱۵۰۸ مورد بوده است که نسبت به اسفند سال قبل ۷۵.۶ درصد کمتر بوده و نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز ۱۴.۲ درصد افت داشته است که نشان از فضای رکودی در دادوستد‌های مسکن پایتخت دارد.

بررسی آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی بیان گر رقبت خریداران به خانه‌های با عمر کمتر از پنج سال است؛ چراکه در فروردین امسال این نوع خانه با سهم ۳۰.۱ درصدی از تعداد کل معاملات و ثبت ۴۵۴ معامله، در صدر قرار داشته اند و در رتبه بعد نیز نقطه مقابل یعنی خانه‌های با بیشترین زمان ساخت یعنی بیش از ۲۰ سال قرار دارند که سهم معاملات این خانه‌های کلنگی با ۳۷۰ معامله، ۲۴.۵ درصد بوده است.  

در این میان، نگاهی به تعداد معاملات مسکن در مناطق ۲۲ گانه تهران نشان می‌دهد در شروع سال جاری، منطقه ۵ با سهم ۱۲.۵ درصدی از کل معاملات، بیشترین تعداد قرارداد‌های مبایعه نامه را به خود اختصاص داده است. همچنین مناطق ۱۰، ۴ و ۲ به ترتیب با سهم‌های ۱۰.۷، ۸.۶ و ۸.۲ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت

در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنر‌ای مسرکونی معامله شده معادل ۱۵۰ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان به منطقه یک و کمترین آن با  ۴۲ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان به منطقه ۱۸ تعلق داشته است.

  چند نکته مهم از تحولات مسکن در فروردین ۱۴۰۳


همان طور که اشاره شد میانگین قیمت یک متر خانه در تهران به حدود ۸۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است؛ این در حالی است که ۵۹ درصد از خانه‌های معامله شده در آغاز سال جدید، با قیمتی کمتر از این رقم معامله شده است و از سوی دیگر ۵۶.۳ درصد از معاملات نیز به واحد‌های مسکونی با ارزش کمتر از ۶ میلیارد تومان تعلق داشته است که در نوع خود قابل تامل است و در نهایت سهم واحد‌های مسکونی با مساحت کمتر از ۸۰ متر از کل معاملات فروردین ماه، ۵۷.۷ درصد بوده است.

 

دیگر خبرها

  • گزارش روزانه بورس ۱۹ اردیبهشت/ ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص
  • بورس امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • هفت پله قرمز بورس
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟
  • بورس امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی