Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@03:48:26 GMT

بررسی نتایج جالب یک نظرسنجی در مورد دمکراسی

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۳۸۹۳۳

بررسی نتایج جالب یک نظرسنجی در مورد دمکراسی

  فرارو- عصبانیت از نخبگان سیاسی، نارضایتی از شرایط اقتصادی و نگرانی در مورد تغییرات پرشتاب اجتماعی، تحولات سیاسی زیادی را در مناطق مختلف جهان به وجود آورده است. رهبران معترض و احزاب و جنبش‌هایی در هر دو طیف چپ و راست سیاسی ظهور کرده‌اند که در برخی موارد هنجار‌ها و نهاد‌های اصلی لیبرال دمکراسی را به چالش کشیده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان‌های مختلف از "خانه آزادی" گرفته تا "واحد اطلاعات اکونومیست" از زوال سلامت دمکراسی در جهان صحبت می‌کنند.

به گزارش فرارو، نتایج یک نظرسنجی که توسط موسسه پیو در ۲۷ کشور، از مناطق مختلف جهان، انجام شده است نشان می‌دهد اکثر مردم از عملکرد دمکراسی در کشورشان راضی نیستند.

نتایج پیمایش قبلی موسسه پیو، نشان می‌داد ایده اصلی لیبرال دمکراسی بین مردم محبوب مانده است، اما تعهد به دمکراسی یا اجرای آن ضعیف است. نظرسنجی جدید این موسسه که با جامعه آماری حدود ۳۰ هزار نفری انجام شده است، نشان می‌دهد، مردم درباره عملکرد سیستم‌های دمکراتیک در بسیاری از کشور‌ها نظر منفی دارند. بر اساس این نظر سنجی که گزارش مفصل آن در ۱۰ صفحه منتشر شده است، ۵۱ درصد مردم از نحوه عملکرد دمکراسی در کشورشان ناراضی اند.  
نتایج برای مناطق مختلف متفاوت است و برخی از کشور‌ها وضعیت مثبتی دارند، اما در مجموع نگرانی‌ها از افزایش نارضایتی از دمکراسی افزایش یافته است. در منطقه اروپا؛ در سوئد و آلمان ۶ نفر از هر ۱۰ نفر از وضعیت فعلی دمکراسی راضی هستند در حالی که اکثریت عمده در ایتالیا و یونان و اسپاینا ناراضی اند.

همچنین در این نظرسنجی، که به صورت میدانی صورت گرفته است، در مورد مسائل امنیتی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی از مردم ۲۷ کشور سوال شد. نتایج نظرسنجی نشانه‌هایی از ناامیدی عمومی را نمایان کرد: «اکثر مردم معتقدند انتخابات تغییرات اندکی ایجاد می‌کند، چرا که سیاستمداران فاسد و دور از مردم هستند و دادگاه‌ها با مردم به عدالت رفتار نمی‌کنند».  البته مردم در این کشور‌ها نسبت به نقش دولت در ایجاد آزادی بیان، ایجاد فرصت‌های اقتصادی و امنیت عمومی نظر مثبتی دارند.

بر اساس این نظر سنجی که در سال ۲۰۱۸ انجام شده است، نارضایتی از دمکراسی بیشتر مربوط به ناامیدی اقتصادی، وضعیت حقوق فردی، احساس اینکه سیاستمداران فاسد هستند و به مردم عادی اهمیت نمی‌دهند، بود.   مردم در سراسر دنیا احساس می‌کنند سیاستمداران با آن‌ها همدلی ندارند و وقتی انتخاب می‌شوند نمی‌توانند تاثیر گذار باشند. بر اساس این نظرسنجی ۶۱ درصد مردم معتقدند، سیاستمداران به فکر مردم عادی اهمیت نمی‌دهند.  
چند آمار جالب از این نظر سنجی:
مردم اندونزی و فیلیپین در بین کشور‌های مورد بررسی بیش از همه احساس می‌کنند که سیاستمدارانشان به مردم اهمیت می‌دهند.

۸۹ درصد یونانی‌ها و ۸۲ درصد روس‌ها گفته اند اکثر سیاستمداران در کشورشان فاسدند! در سوئد، هلند و اندونزی حتی یک چهارم مردم هم چنین نظری ندارند.

مکزیکی‌ها بیش از بقیه از وضعیت دمکراسی در کشورشان ناراضی اند. سوئدی‌ها و فیلیپینی‌ها از همه راضی‌ترند.

در ایالات متحده آمریکا بیش از نیمی از پاسخ دهندگان گفته‌اند اکثر سیاتمداران فاسد هستند و به مردم عادی اهمیت نمی‌دهند و بعد از انتخابات تغییر زیادی ایجاد نمی‌شود. ۵۸ درصد آمریکایی از عملکرد دمکراسی در کشورشان ناراضی هستند.

سایت آکسیوس در گزارشی از این نظر سنجی می‌نویسد: احساسات مشابه با نتایج این نظرسنجی موجی از گرایش به پوپولیسم را در جهان تقویت کرده است. این موج منجر به انتخاب دونالد ترامپ و پدیده‌هایی مثل برگزیت در چند سال گذشته شده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: نظرسنجی دمکراسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۸۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با تاج جلسه فوری برگزار می کنیم/ مسائل فرهنگی باید دغدغه‌ باشد

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، سید محمدشروین اسبقیان با اشاره به دستور وزیر ورزش خطاب به رئیس فدراسیون فوتبال برای بررسی اتفاقات رخ داده در ورزشگاه‌ها، تصریح کرد: وزیر ورزش و جوانان بنده را برای پیگیری تا اخذ نتایج ملموس مکلف کرده است که در همین راستا، طی تماس تلفنی که با رئیس فدراسیون فوتبال داشتم، ایشان هم از این موضوع استقبال کرد و مقرر شد با قید فوریت جلسه‌ای با حضور اینجانب، رئیس فدراسیون فوتبال و ارکان انضباطی و اخلاقی به منظور ورود جدی به این مساله برگزار شود و بررسی و آسیب شناسی عمیق صورت گیرد.

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای تاکید کرد: انتظار ما از مدیران باشگاه‌های ورزشی در سراسر کشور در تمامی سطوح، این است که موضوعات فرهنگی دغدغه‌ی اصلی آنها باشد تا ورزش در مسیر ارزش‌ها در جامعه تسری باید.

اسبقیان گفت: نتایج جلسات و فرآیندهای بررسی این موضوع به مردم عزیز اعلام خواهد شد.

کد خبر 6097057

دیگر خبرها

  • نظرسنجی‌ها چه در مورد بایدن می‌گویند؟
  • اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق التدریس دانشگاه علمی‌کاربردی
  • اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه علمی کاربردی اعلام شد
  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • ۳۰ درصد پلیس‌های ترکیه در فکر خودکشی
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • پس لرزه های خطرناک جنگ غزه در جهان؛ آیا زندگی یهودیان در غرب غیرممکن می شود؟
  • پیشنهاد جنجالی ایلان ماسک علیه دانشجویان معترض امریکا | نتایج نظرسنجی میلیونی‌اش را ببینید
  • با تاج جلسه فوری برگزار می کنیم/ مسائل فرهنگی باید دغدغه‌ باشد