Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا تورج دهقان در نشست حاشیه‌ای بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی نفت اظهار داشت: تمرکز اصلی شرکت متن در حوزه غرب کارون بوده است حوزه غرب کارون به عنوان یک حوزه پرظرفیت و تازه کشف شده مطرح است که بالغ بر 70 میلیارد بشکه ذخیره نفتی را در خود جای داده است.

وی با بیان اینکه تحریم‌ها علیه ایران بی‌سابقه بوده است، افزود: تاکنون منابع خوبی برای توسعه غرب کارون اختصاص داده شده و دستاوردهای قابل توجهی در این حوزه به دست آ‌مده است به طوری که می‌توان گفت عقب‌ماندگی از رقیب و حریف خود در این بخش از میادین مشترک نداریم و توانسته‌ایم در شرایط بحرانی کشور از منافع ملی دفاع کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: طرح‌های متعددی برای توسعه غرب  کارون و همچنین دیگر میدان‌های نفتی در دست اجرا داریم که امیدواریم با موفقیت به سرانجام برسند.

دهقان با بیان اینکه نیروگاه برق غرب کارون تا پایان سال راه‌اندازی می‌شود افزود: برای اولین بار شرکت متن از برق نیروگاه غرب کارون استفاده خواهد کرد.

وی افزود: در شرایط کنونی مخازن ذخیره‌سازی یک هدف راهبردی است که برای تحقق آن تلاش می‌کنیم.

وی با اشاره به طرح انتقال نفت خام در حوزه غرب کارون از منطقه گوره به جاسک در شرق تنگه هرمز افزود: این یک طرح عظیم ملی است که چند میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در آن می‌شود و خط لوله هزار کیلومتری را در دست احداث داریم که سال گذشته پیمان‌ها و مناقصات آن انجام شده و امیدواریم پیشرفت قابل توجهی حاصل شود.

وی با اشاره به اینکه تا پایان سال چند قرارداد جدید در قالب آی پی سی منعقد خواهد شد گفت: قراردادهایی که برای توسعه میادین سپهر، جفیر، پایدار غرب، آبان، چشمه خوش منعقد شده بود ابلاغ شده و در حال هماهنگی تیم برای اجرای پروژه‌ها هستیم.

وی درباره میزان افزایش تولید نفت در میادین غرب کارون گفت: بر اساس برنامه سال 97 باید به تولید 350 هزار بشکه در روز دست می‌یافتیم که اکنون این رقم 340 هزار بشکه در روز است ضمن اینکه به دلیل سیلاب اخیر برای جلوگیری از مخاطرات زیست‌محیطی تا حدی بخشی از تولید را کاهش داده‌ایم.

مدیرعامل شرکت متن با بیان اینکه امسال تولید نفت در میادین توسعه‌ای این شرکت افزایش خواهد یافت افزود: در برنامه افزایش تولید میدان آذر قرار است از 25 تا 30 هزار بشکه کنونی به 55 تا 60 هزار بشکه برسیم و در میادین غرب کارون نیز 40 تا 50 هزار بشکه افزایش تولید را در دستور کار داریم.

وی درباره تاثیر تحریم‌ها بر کاهش تولید نفت در غرب کارون گفت: به دلیل اولویت توسعه میادین مشترک نفتی تاکنون هیچ برنامه‌ای مبنی بر کاهش تولید در این میادین به ما ابلاغ نشده است ضمن اینکه تحریم موضوع تازه‌ای برای صنعت نفت نیست البته به این معنا نیست که تحریم اثری نداشته اما عملکرد ما در سال‌های گذشته نشان داده که به دور از هر گونه شعار بر مشکلات فائق آمده‌ایم.

دهقان با بیان اینکه در زمینه تخصیص اعتبار میادین غرب کارون جزو طرح‌های اولویت‌دار هستند گفت: منابع تامین پروژه‌ها غیر از بیع متقابل از صندوق توسعه ملی نیز تامین می‌شود.

وی افزود: با توجه به شرایط کشور استفاده از روش‌های دیگر  تامین اعتبار را برای پروژه‌های غرب کارون مسدود نکرده‌ایم و به دنبال راهکارهای جدیدی برای تامین اعتبار هستیم.

وی درباره تاثیرسیلاب اخیر و آ‌بگیری تالاب هور العظیم گفت: البته از سال 96 همه تجهیزات ما زیر آب بوده است بنابراین پایش‌های مستمری داشته‌ایم و هرگز اجازه‌نداده‌ایم که این گونه مسائل منجر به نشتی نفت در هور العظیم شود.

وی یادآورشد: در حال حاضر بیش از 200 حلقه چاه میدان‌های غرب کارون در هورالعظیم قرار دارد اما با کنترل‌هایی که داشته‌ایم حتی یک مورد آلودگی و نشتی گزارش نشده است.

وی تاکید کرد: هورالعظیم یک ثروت ملی است و بیشترین برداشت نفت از میادین غرب کارون از این منطقه انجام می‌شود. ما طی این مدت ضمن اینکه بیشترین آبگیری را در هورالعظیم داشته‌ایم تولیدمان نیز حداکثر بوده ا ست در عین حال همه استانداردهای لازم را نیز رعایت کرده‌ایم. تصاویر ماهواره‌ای طی 15 سال اخیر نشان می‌دهد که هور طی 15 سال گذشته خشک بوده اما در 2 سال اخیر میزان رطوبت کمتر از 70 درصد نبوده است.

وی خاطرنشان کرد: ارزش هورالعظیم کمتر از منابع زیرزمینی ما نیست سیاست ما حفظ و نگهداری تالاب به عنوان سرمایه ملی است.

وی درباره مذاکره با شرکت‌های چینی برای توسعه فاز دوم توسعه میادین غرب کارون گفت: مذاکرات انجام قراردادها به عهده شرکت نفت است اما در هر حال باید گفت مذاکره با شرکت‌های چینی نیز تا جایی که مطلع هستیم از سوی شرکت ملی نفت در جریان است.

وی افزود: منتظر ابلاغ شرکت ملی نفت ایران برای شروع فاز دوم توسعه میادین غرب کارون هستیم.

وی درباره توسعه میدان مشترک یاران و مذاکره با شرکت ایرانی پرشیا نیز گفت: بر اساس سیاست وزارت نفت قرار است میدان یاران شمالی و جنوبی به صورت یکپارچه توسعه یابند و با توجه به اهمیت ازدیاد برداشت از این میدان استفاده از روش‌های ازدیاد برداشت مبتنی بر فناوری‌های روز مورد توجه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به توانمندی شرکت های داخلی می‌توانیم از توان آنها استفاده کنیم اما در بخش نگهداشت تولید و ازدیاد برداشت نیازمند استفاده از فناوری‌های نوین هستیم که با شرکت نفت و گاز پرشیا مذاکراتی داشته و پیشنهادهای فنی آنها را دریافت کرده‌ایم.

وی همچنین درباره مذاکره با شرکت اویک برای توسعه فاز دوم میدان آذر نیز  گفت: در سال جاری افزایش 30 هزار بشکه‌ای از این میدان محقق خواهد شد و بر اساس برنامه‌ریزی دست‌یابی به تولید 100 هزار بشکه در فاز دوم در دستور کار است که با توجه به تسوعه فاز اول از سوی اویک می‌توانیم روی توان این شرکت برای توسعه فاز دوم استفاده کنیم.

وی درباره توسعه آ‌زادگان جنوبی نیز گفت: سال‌های گذشته مذاکره برای توسعه میادین آزادگان شمالی، جنوبی و یادآوران در قالب‌ قراردادهای بیع متقابل با شرکت‌های چینی مذاکره شده و قرارداد نیز امضا شد و در دولت یازدهم فازهای اول میادین آزادگان شمالی و یادآوران افتتاح شد.

دهقان ادامه داد: طرح توسعه آزادگان جنوبی به دلیل اینکه با اجرای آن تولید نفت از این میدان 300 هزار بشکه در روز افزایش می‌یافت از اهمیت قابل توجهی برخوردار بود اما پیمانکار چینی به تعهدات خود در قالب قرارداد بیع متقابل عمل نکرد و قرارداد توسعه با این شرکت خاتمه پیدا کرد بنابراین توسعه میدان را به پیمانکار داخلی واگذار کردیم.

وی افزود: توانمندی پیمانکاران داخلی در توسعه این میدان از نظر رقابت با طرف عراقی و همچنین هزینه‌ها قابل توجه است پیمانکاران ایرانی از سال 93 تا سال 95 توانستند صد حلقه چاه را در این میدان حفاری کرده و تولید از این میدان به صد هزار بشکه در روز رسید.

مدیرعامل شرکت متن با بیان اینکه صرفه‌جویی در هزینه‌ها از جمله اهداف اجرای پروژه‌ها است افزود: تکلیف بخش عمده طرح های توسعه غرب کارون در سال جاری از محل افزایش تولید این میدان محقق خواهد شد.

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تحریم های نفتی فساد در اقتصاد ایران بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۰۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه مشترک آلمان و فرانسه برای تولید تانک‌های مدرن

وزرای دفاع آلمان و فرانسه از همکاری مشترک برای تولید تانک های مجهز و مدرن برای آینده با توجه به جنگ روسیه علیه اوکراین خبر دادند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از ان تی وی آلمان، گفته می شود تانک جنگی که به طور مشترک توسط آلمان و فرانسه ساخته می‌شود کاملاً مجهز و قابل همکاری و مجهز به هوش مصنوعی است.

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع فدرال آلمان در مصاحبه ای با روزنامه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ گفت: ما به طور مشترک در حال توسعه سیستمی برای آینده هستیم که برای آنچه ما نیاز داریم - از هوش مصنوعی و جدیدترین فناوری حسگر گرفته تا امکان استفاده از این سیستم بدون سرنشین در شرایط خاص، طراحی شده است.

سباستین لکورنو، همتای فرانسوی وی افزود: ما فقط تانک آینده را توسعه نمی‌دهیم، بلکه آینده تانک را نیز توسعه می‌دهیم.

وی توضیح داد که نیاز به قابلیت همکاری - تعامل سیستم‌های مختلف - از طریق تجربه جنگ اوکراین آشکار شد.

این دو وزیر اروپایی می‌خواهند امروز جمعه در پاریس اعلامیه‌ای را امضا کنند که نشان دهنده آغاز فاز پروژه 1A است. انتظار می‌رود که توزیع وظایف بین شرکت‌های دفاعی درگیر با جزئیات بیشتری شرح داده شود.

پیستوریوس گفت، تجربه در توسعه سیستم نبرد هوایی FCAS به عنوان یک "طرح اولیه" عمل می‌کند. به گفته این مقام آلمانی قرارداد تفصیلی باید در ابتدای سال آینده تکمیل شود.

لکورنو هم افزود: "ما از نیازهای عملیاتی ارتش آلمان و ارتش فرانسه شروع کردیم، در حالی که پیشینیان ما گاهی اوقات نیازهای صنعت را بیشتر در نظر می‌گرفتند."

این پروژه به تعویق افتاد زیرا شرکت‌ها مسئولیت‌ها و حقوق مالکیت معنوی را در ارتباط با پیشرفت‌های فناوری مورد مناقشه قرار دادند. در میان مدت، این پروژه باید برای سایر کشورها مانند ایتالیا یا هلند نیز باز شود. این سیستم جدید در ابتدا قرار بود در سال 2035 آماده استفاده شود، اما اکنون صحبت از سال 2040 است.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو از توافق اصولی فرانسه و آلمان برای ساخت مشترک یک سیستم پیشرفته رزم زمینی تمجید کرد. استولتنبرگ گفت: این خبر خوبی است.

استولتنبرگ گفت: ما از همکاری متحدان ناتو برای ایجاد ظرفیت نظامی استقبال می‌کنیم زیرا این کار ما را قوی‌تر می‌کند. ما عموماً طرفدار همکاری متحدان هستیم. این به ما کمک می‌کند تا بر چندپارگی صنعت دفاعی خود غلبه کنیم."

هشدار مقام آلمانی درباره خطر عملیات لیتوانی برای بودجه ارتشتوافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • ایران به هاب ترانزیت داده نزدیک می‌شود؟
  • ‏عربستان اسپانسر اصلی فیفا شد!‏
  • پورعلی‌گنجی رفتنی شد!
  • پروژه مشترک آلمان و فرانسه برای تولید تانک‌های مدرن
  • پالیتیکو: آمریکا آماده امضای قرارداد ۶ میلیارد دلاری تسلیحاتی برای اوکراین است
  • دلخوری مدافع محبوب پرسپولیس از درویش: جدا می‌شوم!