Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن بهشتی پور، پژوهشگر، کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی و بین‌الملل در گفت‌و‌گو با ایکنا هدف دولت ترامپ از اعمال تحریم و فشار حداکثری به کشور، وظیفه مسئولان دولتی و حکومتی، نقش اسرائیل و کشورهای عربی در تشدید این تحریم‌ها را تبیین کرد که در ادامه می‌آید:

نظرتان درباره فشارها و تحریم‌های آمریکا علیه ایران چیست و این تحریم‌ها با چه هدفی طراحی شده است؟

درباره این موضوع بسیار سخن گفته شده و همه ما می‌دانیم که دولت دونالد ترامپ و تیمش هدفشان این است که با افزایش فشار و تحریم، نارضایتی عمومی را در داخل ایران افزایش دهند و این افزایش نارضایتی عمومی در نهایت به فروپاشی نظام جمهوری اسلامی منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت آمریکا تجربه حضور نظامی در عراق و افغانستان را دارد و همان طور که خود ترامپ اعلام کرده است میلیاردها دلار در این دو کشور هزینه شده و نتیجه نگرفته و اهدافشان محقق نشده است و اکنون در مقابله با ایران نمی‌خواهند این تجربه را  تکرار کنند و با جای درگیرکردن خود در جنگ، تلاش می‌کنند نارضایتی عمومی را افزایش داده و شکاف میان دولت و ملت و همچنین ملت و حاکمیت ایجاد کنند تا در نهایت از طریق شورش‌های خیابانی و جداکردن مردم از انقلاب، حکومت جمهوری اسلامی ایران را ساقط کند.

آن‌ها علنا می‌گویند که ما می‌خواهیم جمهوری اسلامی ایران رفتارش را تغییر دهد؛ اما واقعیت این است که دنبال تغییر نظام هستند و می‌خواهند حکومتی طرفدار غرب را در ایران به قدرت برسانند.

برخی صاحب نظران نیز می‌گویند هدف از این فشارها، علاوه بر فروپاشی نظام جمهوری اسلامی از درون، تجزیه ایران نیز هست؛ بنابراین خیلی مهم است که ما هوشیار باشیم و اجازه ندهیم که چنین نقشه شومی تحقق یابد.

سیاست جمهوری اسلامی ایران در برابر تحریم‌ها و فشارهای آمریکا چگونه باید باشد؟

اصلی‌ترین و ضروری‌تری اقدام، بازسازی اعتماد عمومی مردم نسبت به حاکمیت است؛ یعنی این که بسیار مهم است که مسئولان ما به گونه‌ای حرف نزنند که این اعتماد خدشه‌دار شود؛ بلکه باید اعتماد عموم مردم به دولت و حکومت بازسازی شود و تمامی دستگاه‌ها اعم از قوه مقننه، قوه قضاییه، مجریه و نهادهای غیر دولتی، بخش‌های عمومی و خصوصی اساس را بر جلب اعتماد عمومی بگذارند و یک مسئول زمانی که سخن می‌گوید، باید سخنانش مبتنی بر واقعیت‌ها و با اعتبار باشد، زیرا مردم به این سخنان استناد می‌کنند.

مسائل جناحی و گروهی امروز نباید شرایط را بدتر کند؛ چنین مسائلی برای ایجاد نشاط سیاسی خوب است؛ اما اکنون که در جنگ اقتصادی با آمریکا هستیم، این جناح بندی‌ها در مواردی سبب می‌شود اساس انقلاب دچار چالش شود؛ حداقل کاری که در این شرایط می‌توان انجام داد این است که همه مردم یکپارچه شده و وحدت حفظ شود تا آمریکا ببیند که 80 میلیون نفر پشت حکومت ایران ایستاده‌اند. این وحدت و همبستگی در داخل بسیار مهم است.

کاهش هزینه‌ها در شرایط جنگ اقتصادی مهم است و بخش خصوصی و دولتی در نوع هزینه کرد باید مراعات حال مردم را بکنند و مردم بدانند که مسئولان اعم از دولتی و غیر دولتی برای پشت‌ سر گذاشتن چنین شرایط سختی پیشگام هستند، زمانی که مردم ببینند مسئولان در عمل سعی دارند از چنین شرایطی عبور کنند و بسیاری از سمینارها، همایش‌ها و برنامه‌های مناسبتی در شرایط جنگ اقتصادی کاهش یافته و یا در صورت امکان حذف شده، امیدوار شده و اعتمادشان بازخواهد گشت.

همه امکانات کشور باید برای تقویت تولید ملی بسیج شود، زمانی که تولید افزایش یابد، بیکاری و تورم کاهش می‌یابد و نتایج مثبت زیادی در پی دارد، مشکلات پیش روی تولیدکنندگان برداشته شود و مقررات دست و پاگیر از بین رفته یا کاهش یابد، اگر اراده‌ای ملی شکل بگیرد و همبستگی ملی در این راستا محقق شود، این اهداف قابل دسترسی است.

باید سلاح تحریم را از دشمن گرفت و این مسئله قابل دسترسی است، باید شمشیر تحریم‌ها را کُند کرد، حتی اگر نمی‌توانیم به طور کامل آن را از بین ببریم، حداقل تأثیراتش را کم کنیم.

نقش اسرائیل و کشورهای همسو با آمریکا به ویژه کشورهای عربی همچون عربستان را در این تحریم‌ها چگونه می‌بینید؟

امروز شاهد همسویی کشورهای آمریکا، امارات و عربستان و رژیم صهیونیستی برای مقابله با ایران هستیم و این گروه برای دشمنی با ما، مسیر مشترکی را در پیش گرفته و در این مسیر پیش می‌روند، حداقل کاری که برای مقابله با این همسویی باید انجام داد، این است که مشکلات خود را با امارات و عربستان حل کنیم و به گونه‌ای رفتار نکنیم که آن‌ها را به سمت آمریکایی‌ها و اسرائیل سوق دهیم.

ما می‌توانیم اقداماتی را انجام دهیم که این اتحاد در مقابله با ایران برای همیشه شکل نگیرد و سیاست‌هایی به کار ببندیم که اگر این‌ها یک زمانی به هم نزدیک شده‌اند، در آینده از هم دور شده و همسویی‌ها کم رنگ شود.

با توجه به نارضایتی مردم از وضعیت اقتصادی که بیشتر صاحب نظران آن را ناشی از تحریم‌ها می‌دانند، ادامه این تحریم‌ها چقدر می‌تواند به این نارضایتی‌ها دامن زده و منافع مردم را به خطر بیندازد؟

همانطور که گفتم اگر اقداماتی را انجام دهیم که ترامپ ببیند که تحریم‌ها کم اثر شده است، مجبور خواهد شد در سیاست‌هایش تجدیدنظر کند؛ باید توجه کرد که محاسبات نشان می‌دهد که تحریم‌ها بین 30 تا 35 درصد در اقتصاد کشور تأثیرگذار است و بیشترین مشکل، جو روانی ناشی از تحریم‌ها است که آنها با سیاست‌هایشان ایجاد کرده‌اند و مردم را ناامید می‌کنند.

مردم هم باید در این عرصه وارد عمل شده و با یکدیگر همکاری کنند و به بازارهایی که به دلایلی با کمبود مواجه است، هجوم نبرند. بخش دیگری از مشکل به ناکارآمدی اقتصادی بر می‌گردد، این که بانک‌های ما مشکل دارند، ربطی به تحریم‌ها ندارد، ما باید ساختار نظام بانکداری را اصلاح کنیم، نظام مدیتریتی اعم از دولتی و غیر دولتی باید اصلاح شود، ناکارآمدی سرمایه‌گذاری‌ها باید درست شود، ما در سرمایه‌گذاری مشکلات زیادی داریم و سود لازم را به دست نمی‌آوریم؛ در حالی که در کشورهای توسعه یافته، سود سرمایه‌گذاری خیلی بیشتر از ایران است. ما باید به این مسائل هم توجه کنیم و عامل همه مشکلات را تحریم ندانیم؛ قطعا تحریم‌ها تأثیر دارد؛ اما مسئله دیگر که بیشتر تأثیرگذار است، جو روانی به وجودآمده در پی انتشار انوع و اقسام اخبار منفی و برجسته سازی این اخبار است.

ناکارآمدی در مدیریت نیروی انسانی و ناکارآمدی در تولید و بخش‌های بیمه، بانکداری و سرمایه‌گذاری نیز از دیگر عوامل مشکلات اقتصادی جامعه امروز ما است؛ بنابراین برای بهترشدن شرایط باید به این مسائل هم توجه و مشکلات را برطرف کرد.

آیا ترامپ در نهایت می‌تواند به اهداف مورد نظر در تحریم علیه ایران دست یافته و سیاست‌های خود را پیش ببرد یا این‌که مانند رؤسای جمهور سابق آمریکا شکست خورده و ناکام خواهد ماند؟

اگر به فکر نباشیم این نارضایتی‌ها روز به روز افزایش یافته و تبدیل به رویدادهای دی ماه 96 خواهد شد و کسی نمی‌تواند این تضمین را بدهد که هر چقدر مشکلات زیادتر شود، مردم همچنان بی‌تفاوت خواهند ماند؛ بلکه ممکن است اگر فشار اقتصادی از یک حدی خارج شود، دچار مشکلات زیادی شویم؛ بنابراین مسئولان نباید مشکلات را تنها ناشی از تحریم بدانند، بلکه باید واقع بینانه تحریم را ببینند و دیگر ناکارآمدی‌ها را نیز اصلاح کنند تا بتوانیم به صورت جدی با جنگ اقتصادی مقابله کنیم و نگذاریم آمریکا به اهدافش برسد.

گفت‌وگو: زهرا نوکانی

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا جو روانی تحریم بهشتی پور اعتمادسازی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۳۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

بیشتر بخوانید: رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

کنعانی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

وی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

کنعانی افزود: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

وی ادامه داد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228562 برچسب‌ها تحریم ایران

دیگر خبرها

  • اجرای قانون شوراها در توسعه تأثیرگذار است
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • لزوم توجه به موضوع پیشگیری از جرم در سطح استان
  • لزوم همراهی علم و عمل در رشته‌های روانشناسی و مشاوره
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند