Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@03:15:44 GMT

روستا‌های پلدختر در آستانه یک اتفاق تلخ و پرهزینه

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۴۴۰۸۳

روستا‌های پلدختر در آستانه یک اتفاق تلخ و پرهزینه

باغات روستاهای سیل‌زده اطراف پلدختر تا ارتفاع دو تا سه متر زیر گل و لای مدفون شده‌اند، اگر گل و لای کنار برود، درخت نجات پیدا می‌کند و اگر نرود، درختان اصطلاحا خفه می‌شوند و در صورت خشک شدن درختان ۱۰ هزار نفر بیکار و این باغات بیابان می‌شوند! ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۳ اجتماعی محیط زیست نظرات - اخبار اجتماعی -

حجت‌الاسلام محمد صدارت از طلاب داوطلب حاضر در پلدختر در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا درباره فعالیت گروه‌های داوطلب مردمی و طلاب در روستاهای سیل‌زده پلدختر اظهار کرد: بعد از وقوع سیل، یک گروه جهادی از طرف هیئت فعالان مجازی با نام هیئت محبان حضرت زهرا(س) که به هیئت توییتریها نیز مشهور است، شکل گرفت؛ در ابتدای وقوع سیل، قصد حضور در پلدختر را داشتیم اما چون گفته شد در این شهر، گروه‌های جهادی زیادی حضور دارند، به خوزستان رفتیم و 10روز در آنجا خدمت کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بعد از برگشت به تهران، همراه با اقلامی که برای سیل‌زدگان لرستان جمع کرده بودیم به این مناطق آمدیم تا ضمن تحویل اقلام، رصدی از شرایط منطقه برای حضورهای بعدی انجام دهیم که با اتفاقی برخوردیم که بسیار مهم است اما به آن توجهی نشده است.

این طلبه جهادی تصریح کرد: باغهای روستاهای این مناطق که عمده آنها باغهای انجیر است، همگی تا ارتفاع دو تا سه متر زیر گل و لای رفته‌اند و راه هوا و نفس آنها بسته شده است و به این دلیل که گل و لایی که سیل با خود آورده، خاک رس است، اگر خشک شود، باغها تبدیل به بیابان خواهند شد و در برخی نقاط، این اتفاق افتاده است.

صدارت تاکید کرد: در حال حاضر، نیاز است که گروه‌های جهادی در این منطقه حضور پیدا کنند و گل و لای اطراف در خت را خالی کنند تا راه تنفس و آبیاری درختان باز شود اما به دلیل اینکه گروه‌های جهادی که از عید تاکنون در این مناطق حضور داشته‌ و خانه‌های مردم را از گل و لای تمیز کرده و کارهای مردم رو انجام داده‌اند، اکنون به شهرهای خود برگشته‌اند و چون در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم، به خاطر گرمای هوا و بحث روزه گرفتن همچنین نزدیکی به فصل امتحانات، گروه‌های جهادی‌ دیگری جایگزین آنها نیامده و خیلی از روستاها، خالی از نیروهای جهادی شده و حتی موکبها نیز رفته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: به خاطر اهمیت موضوع، کار را در سه روستای عفرینه، دمرود عفرینه و زرانته شروع کرده‌ایم و از طرف کارشناسان جهاد کشاورزی، برای این کار، حدود 10 روز مهلت داده شده است که اگر گل و لای در این مدت کنار برود، درخت نجات پیدا می‌کند و اگر نرود، 25 اردیبهشت درختان اصطلاحا خفه می‌شوند و باغها از بین خواهد رفت.

این طلبه فعال مجازی اصافه کرد: چون موقعیت ویژه و زمان کم است، ما به شهر خود برنگشتیم و همینجا ماندگار شدیم و مسجدی را به عنوان اسکان در روستای دمرود عفرینه در دست گرفتیم و از طریق فضای مجازی فراخوان دادیم تا دوستان از هر جای ایران که علاقه به حضور در منطقه دارند، به اینجا بیایند و ما میزبان آنها خواهیم بود.

صدارت گفت: صبح چهارشنبه، نخستین گروه جهادی که از اهل تسنن کردستان هستند، از طرف بسیج سازندگی برای برگزاری اردو جهادی به این منطقه آمده بودند، وقتی شرایط را دیدند، هم اکنون در کنار ما، در باغها مشغول فعالیت هستند.

وی ادامه داد: حدود 30 هکتار باغهای انجیر و انگور درگیر این موضوع و حدود یک هزار نفر نیرو برای نجات درختان نیاز است؛ علاوه بر نیروی کار، برای انجام این کار به تجهیزاتی مانند باب‌کت، لودر و بیل مکانیکی نیاز است که کسی تجهیزات در اختیار ما قرار نمی‌دهد.

نهادهای دولتی، همه تجهیزات را در جاده‌سازی مشغول کرده‌اند و به هر نهادی که مراجعه می‌کنیم، تجهیزاتشان یا به استان خوزستان اعزام شده است یا در حال تعمیر جاده خرم‌آباد به پلدختر هستند.

این طلبه جهادی هشدار داد: این باغها در حال حاضر مغفول مانده است و از این جهت که فضای سبز از دست می‌رود و اینجا شبیه کویر می‌شود و هم منبع درآمد اول مردم نابود می‌شود، تا ده روز دیگر، اگر درختان نجات پیدا نکنند، منطقه با بحران روبه‌رو خواهد شد؛ آنگونه که شنیده‌ام در صورت خشک شدن درختان، حدود 10 هزار نفر بیکار خواهند شد.

 صدارت اظهار کرد: با اینکه هنوز زمین، مرطوب  و شرایط برای ساخت خانه مناسب نیست، بنیاد مسکن ساخت خانه برای مردم را شروع کرده است اما کسی به نجات باغها، توجهی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: امسال که سال رونق تولید ملی است، تولید انجیر اینجا که تک و انحصاری در استان است، اینگونه با مشکل مواجه شده و باغها در حال تبدیل شدن به کویر است اما بهایی به آن  داده نمی‌شود.

این طلبه فعال اجتماعی یادآور شد: به عنوان یک طلبه که وظیفه خود می‌دانم در میان مردم باشم در منطقه مستقر شده‌ام و در این منطقه هم نیاز به کمکهای مردمی و هم نیاز جدی به حضور گروه‌های جهادی، وجود دارد؛ خواهشی که دارم این است که هر کس که توانش را دارد خودش را به معمولان و عفرینه برساند؛ بنده در روستای دمرود عفرینه هستم و اگر در این منطقه حضور پبدا کنند، در قرارگاه جهادی شهید مجید قربانخانی که صبح چهارشنبه تشکیل شد، میزبان آنها خواهیم بود و به روستاهای مختلف اعزام خواهند شد.

صدارت تاکید کرد: عمده کشاورزان نیز افراد سن بالایی هستند که توانایی این حجم از کار را ندارند و فرزندان آنان نیز در شهر و روستاهای اطراف به شغل خود مشغول هستند.

فیلم/ خیران بی‌نام‌ونشانی که مرهم درد پلدختری‌ها شدندفیلم/ ابتکار جالب برای تخلیه گل و لای در مناطق سیل‌زده پلدخترفیلم/ عروس و دامادی که "سیل" دار‌ و‌ ندار زندگی‌شان را با خود بردفیلم/ "عروس روستاهای پلدختر" زیر گل‌ولای سیل مدفون شد

انتهای پیام/

R1529/P/S2,23/CT1 واژه های کاربردی مرتبط گروه‌های جهادی سیل

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گروه های جهادی سیل گروه های جهادی سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۴۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام های بسیج سازندگی خراسان جنوبی برای مردمی کردن اقتصاد

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی هنری ظهر پنج شنبه در نشست خبری که در یکی از کارگاه‌های اشتغالزایی بسیج سازندگی در حاجی آباد بیرجند برگزار شد، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال را به نام جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری کردند و بسیج سازندگی نیز بر اساس وظایف خود در راستای مردمی کردن اقتصاد قدم برداشته که نمونه آن صندوق‌های قرض‌الحسنه مردم پایه است.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تاکنون ۵۳۰ صندوق قرض‌الحسنه و ۲۸ تعاونی اشتغالزایی در روستاهای خراسان جنوبی راه اندازی شده است، گفت: در مجموع حدود ۴۰ هزار نفر عضو صندوق‌های بسیج سازندگی خراسان جنوبی هستند.

اشتغالزایی صندوق‌های قرض‌الحسنه

هنری ادامه داد: سرمایه این صندوق‌های قرض‌الحسنه ۴۱ میلیارد تومان است و نکته قابل تأمل اینکه بالغ بر ۷ هزار و ۱۰۰ اشتغال توسط این صندوق‌ها ایجاد شده است.

وی با تأکید بر اینکه دو هزار و و ۷۶۰ نفر اشتغال به صورت مستقیم در قالب یک هزار و ۹۰ کارگاه خرد توسط بسیج سازندگی ایجاد شده است، یادآور شد: ۱۶۷ نمایشگاه اقتصاد به توان مردم طی یکسال گذشته در خراسان جنوبی برگزار شده است.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با بیان اینکه رویداد مردمی طلایه داران اقتصاد مردمی در سال جاری با هدف شناسایی ظرفیت‌ها و رویش‌ها در اقتصاد مقاومتی برگزار می‌شود، بیان کرد: طرح جامعه اقتصاد به توان مردم را نوشته‌ایم که در سال جاری اجرایی خواهیم کرد.

هنری اظهار کرد: بحث ایجاد نمایشگاه‌های دائمی را در شهرستان‌هایی که محل عبور مسافر هستند با هماهنگی شهرداری‌ها پیگیری می‌کنیم.

ثبت دو هزار و ۴۲ گروه جهادی

وی افزود: تاکنون در خراسان جنوبی در سامانه اطلس جهادی ۲ هزار و ۴۲ گروه جهادی ثبت شده است که پالایش یک هزار و ۱۰۰ گروه انجام و فعالیت‌های آنان در سال گذشته نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی یادآور شد: ۹۴۶ مجوز فعالیت برای گروه‌های جهادی صادر شده است و ۴۲۴ گروه جهادی خراسان جنوبی نیز موفق به دریافت شماره حساب حقوقی برای جذب کمک‌های مردمی و خیرین شده‌اند.

مسؤول سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی گفت: در سال گذشته ۲۶ هزار و ۸۰۰ جهادگر در قالب ۲ هزار و ۷۳۲ اردوی جهادی در مناطق محروم استان فعالیت داشته‌اند که ارزش خدمات انجام شده به طور تقریبی و حدودی ۲۹۰ میلیارد ریال است.

هنری با اشاره به اینکه همچنین نخستین اجلاسیه ملی شهدای جهادگر ۱۳ شهریورماه (روز حرکت‌های جهادی و امداد مردمی) امسال در فردوس برگزار می‌شود، یادآور شد: بالغ بر ۶۰ خانواده شهدای جهادگر در این مراسم حضور خواهند داشت.

وی بیان کرد: در سیل اخیر سیستان و بلوچستان گروه‌های جهادی خراسان جنوبی در یک مرحله اعزام شدند و البته بیشتر از نیروهای انسانی به کمک مالی در منطقه نیاز بود.

رئیس بسیج سازندگی خراسان جنوبی گفت: بالغ بر ۷ هزار میلیارد ریال کمک‌های نقدی و غیر نقدی توسط جهادگران استان جمع آوری و به سیستان و بلوچستان ارسال شد و در سیل شهرستان زیرکوه نیز گروه‌های جهادی جز اولین گروه‌های امدادگر در منطقه بودند.

افتتاح ۶۰ پروژه محرومیت زدایی و اشتغالزایی در خراسان جنوبی

هنری گفت: طی یک سال گذشته ۴۱۶ پروژه عمرانی با اعتبار ۲۸۰ میلیارد تومان با دستگاه‌های اجرایی مختلف تفاهم نامه داشتیم که از این تعداد تاکنون ۳۲۳ پروژه با اعتبار ۱۹۶ میلیارد تومان به اتمام رسیده است.

وی افزود: در هفته بسیج سازندگی ۶۰ پروژه عمرانی و محرومیت زدایی در خراسان جنوبی با اعتبار ۳۳ میلیارد تومان به بهره برداری می‌رسد.

رئیس بسیج سازندگی خراسان جنوبی یادآور شد: همچنین در هفته بسیج سازندگی تعداد ۴۰۶ کارگاه خرد روستایی در حوزه اشتغالزایی با اعتبار ۴۸ میلیارد تومان و اشتغال مستقیم ۵۰۵ نفر افتتاح خواهد شد.

کد خبر 6095100

دیگر خبرها

  • فعالیت گروه جهادی منجی در امین شهر
  • ارایه خدمات ۳۰ گروه جهادی به جامعه هدف در بوانات
  • ساماندهی ۵۲۰۰ گروه جهادی در فارس
  • بسیج سازندگی پای کار مسکن محرومین
  • آمادگی برای ساماندهی ۵۸۰۰ گروه‌ جهادی در خراسان رضوی
  • گام های بسیج سازندگی خراسان جنوبی برای مردمی کردن اقتصاد
  • ارائه خدمت ۱۹۵ گروه جهادی در استان چهارمحال و بختیاری
  • بهره‌برداری از طرح آب‌رسانی به دو شهر و ۱۰ روستا در شهرستان شازند مرکزی
  • رفع مشکلات ثبتی ۳۰ ساله به همت ۲۰ گروه جهادی در استان یزد
  • برگزاری اردوی جهادی در روستا‌های بخش روداب سبزوار