Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشف ۶ جسد یخ زده در مرز ایران و ترکیه، حمله شدیداللحن وزیرخارجه بحرین به قطر و ترکیه، تلاش آمریکا برای کودتای نظامی در عراق و پاکسازی 230 کیلومتر از مرز مشترک عراق و سوریه از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به نگرانی کاخ سفید از واکنش ایران به تحریم‌های نفتی نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، درحالی که دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» از روز پنجشنبه تحریم کشورهای واردکننده نفت از ایران را آغاز کرده است (چه دوست چه دشمن)، برخی مقامات کاخ سفید اما هشدار می‌دهند که توقف کامل صادرات انرژی ایران سخت‌تر از چیزی است که انتظار داشتند.

مقامات آمریکایی در گفت‌وگو با شبکه «سی. ان. ان.» از نگرانی دولت ترامپ از واکنش سخت جمهوری اسلامی به تحریم‌های نفتی آمریکا خبر داده و گفتند که کاخ سفید باید برای این پاسخ‌ها آماده شود.

بر این اساس، ایالات متحده نگران است که ایران در واکنش به لغو معافیت‌های نفتی برای هشت کشور واردکننده و جنگ اقتصادی که برای به صفر رساندن صادرات نفت این کشور آغاز کرده، دارایی‌ها و پایگاه‌های آمریکا در منطقه غرب آسیا را هدف قرار دهند.

به گفته این مقامات، کاخ سفید احتمال می‌دهد که کشورهای واردکننده نفت از ایران به‌دنبال راه‌های جایگزین برای دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه تهران و ارتباط بسیار کم با سیستم مالی ایالات متحده باشند.

«الیزابت روزنبرگ» مقام ارشد پیشین وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید: «گمان نمی‌کنم که صادرات نفت ایران قطع شود. شاید دچار کاهش شدیدی شود اما به صفر نمی‌رسد. ایالات متحده با چالش اجرایی بزرگی مواجه است».

وی با بیان اینکه واقعیت‌های بازار نفت دلیل دیگری است که آمریکا نخواهد توانست صادرات نفت ایران را به صفر برساند، تو ضیح می‌دهد: «انتظار ندارم به صفر برسد، زیرا تامین‌کنندگان کافی (نفت) وجود ندارد… هشدارهای قبلی کافی نیز داده نشده بود. سعودی‌ها نفت کافی (برای پر کردن خلأ ایران ندارند و البته این اتفاق هم نمی‌افتد».

سی.‌ان.ان به نقل از تحلیلگران سیاسی می‌نویسد که بروز یک اختلاف کوچک بین مقامات کاخ سفید بر سر رویکرد آمریکا در قبال ایران، می‌تواند دیگر اولویت‌های سیاست خارجی ایالات متحده را نیز تضعیف کند و این در حالی است که کاخ سفید همزمان تلاش می‌کند تا روابط نزدیک‌تری با هند و چین برای رسیدن به توافقات تجاری برقرار کند.

«هنری رُم» تحلیلگر گروه اوراسیا درباره گزینه‌های پیش روی ایران برای واکنش به تحریم‌های آمریکا معتقد است: «اگر ایرانی‌ها انتخاب کنند که به این تحریم‌های نفتی واکنش سختی نشان دهند، به‌نظرم اولین تهدید استفاده از گزینه سایبری است، حال می‌خواهد به تعطیلی کشاندن پالایشگاه‌های سعودی باشد خواه بانک‌های غرب آسیا. این محتمل‌ترین راهی است که خواهند رفت… همچنین با این روش، فشار کمتری روی ترامپ است تا او نیز واکنش نشان دهد و به این ترتیب خطر تقابل نسبتاً کم می‌شود».

کشف ۶ جسد یخ زده در مرز ایران و ترکیه

روز جمعه در اطراف شهر وان ترکیه در نزدیکی مرز ایران، جسد 6 تبعه خارجی که بر اثر یخ زدگی جان خود را از دست داده بودند، کشف شد.

این افراد در فصل زمستان جان خود را از دست داده‌اند و با آب شدن برف‌ها جسد آنها کشف شده است.

ماه گذشته نیز در همین منطقه جسد 6 نفر دیگر کشف شده بود. همچنین در مناطق دیگر نزدیک مرز ایران 5 جسد کشف شد. میانگین سن این افراد بین 18 تا 25 سال بوده است.

این افراد قصد داشته‌اند به صورت قاچاقی وارد ترکیه شده و یا از این کشور به عنوان معبر استفاده کنند که در سرمای زمستان جان خود را از دست داده‌اند.

حمله شدیداللحن وزیرخارجه بحرین به قطر و ترکیه

خالد بن احمد آل خلیفه وزیر خارجه بحرین به روزنامه سعودی الشرق الاوسط گفت: توپ برای حل و فصل بحران در زمین قطر است. این دوحه است که از فرصت‌های فراهم شده از جمله در اجلاس سران عرب در ریاض و تونس استفاده نکرد.

وزیر خارجه بحرین درباره امکان اصلاح روابط با دولت قطر گفت: همه چیز دست قطر است. کشورهای ما گام‌هایی را برای جلوگیری از زیان گرفتند. قطر محاصره نیست بلکه درها برای جلوگیری از زیان بسته شده است زیرا قطر به توافقنامه‌ها احترام نگذاشت.

وی افزود: ما ابتکار عمل را بدست گرفتیم و از جمله شاه سعودی از امیر قطر برای شرکت در اجلاس سران در ریاض دعوت کرد اما قطر به این فرصت پاسخ مثبت نداد. همچنین شاه سعودی در اجلاس تونس شرکت کرد و تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر آمد و از جلوی شاه سعودی در لحظه گرفتن عکس یادگاری رد شد و به وی سلام نکرد. ما تمایل قطر را برای پایان دادن به این بحران ندیده‌ایم. اگر ترجیح می‌دهند که بحران همچنان پابرجا باشد، ما چیزی از دست نخواهیم داد.

وزیر خارجه بحرین درباره تلاش‌ها برای آشتی برقرار کردن به چهار طرف بحران گفت: میانجیگری آمریکا در کار نیست. کویت میانجیگری می‌کند. موضوع باید در داخل شورای همکاری حل و فصل شود و اگر جهان می‌خواهد که حل و فصل شود باید موضوع را به شورای همکاری واگذار کنند؛ حتی اگر زمان ببرد.

وی افزود: "اما اگر درهای به روی هم پیمانان و دوستانمان در جهان گشوده شود، این موضوع شاخه شاخه و پیچیده خواهد شد و این تصویر نادرست را به قطر خواهد داد که نقش آفرینی بین المللی برای موضوع وجود دارد. قطر خطرات ناشی از سیاست‌هایش علیه ما از جمله وجود نیروهای بیگانه در خاک خودش یعنی نیروهای ترکیه را می‌داند. قطر خطر ناشی از دخالت‌هایش در کشورهای همسایه و سیاستش در حمایت از جنبش‌های اسلامی دشمن در منطقه را می‌داند لذا باید محتاط باشد و با منطق فکر کند و بداند که این همسایگانش هستند که فضای اطراف درست و مناسب برایش به شمار می‌روند و از هر چیز دیگری مهمتر هستند".

وزیر خارجه بحرین گفت: اگر قطر اینگونه فکر کند، همه ما از کار کردن مجدد با آن استقبال خواهیم کرد. توپ اکنون در زمین قطر است و باید توجه کنند که منافع آنها در کجا نهفته است.

تلاش آمریکا برای کودتای نظامی در عراق

ائتلاف «الاصلاح» عراق از نقش مهم سازمان «الحشد الشعبی» (بسیج مردمی) در نقش بر آب کردن طرح‌های آمریکا خبر داد.

«رعد حسین» نماینده الاصلاح به پایگاه خبری «المعلومه» گفت که طرح‌های واشنگتن که رسانه‌ها از آن برای سرنگونی دولت «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق یاد می‌کنند، با حضور الحشد الشعبی شکست خواهد خورد.

حسین اظهار داشت که «قشر عظیمی از ملت عراق وابسته به نهاد نظامی و به ویژه سازمان الحشد الشعبی است و این مسئله همه نقشه‌های آمریکا را که در تلاش است از طریق کودتای نظامی، دولت [کنونی] را سرنگون کند، ناکام خواهد گذاشت».

وی ادامه داد: «تغییر دولت کنونی به [دولت] نظامی، با ماهیت سیاست عراق همخوانی ندارد و امکان ندارد که عراق شبیه کشورهای عربی باشد که نظام‌های آن، با کودتاهای نظامی تغییر کرد».

در همین ارتباط، «کریم علیوی» نماینده ائتلاف «الفتح» عراق هم تأکید کرد که آمریکا امیدوار است که بتواند تجربه «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر را در عراق پیاده کند.

علیوی گفت که این آرزوی امریکا با توجه به ماهیت نظام حاکم عراق، برآورده نخواهد شد.

کمیته امنیت و دفاع در پارلمان عراق نیز چهارشنبه هفته جاری اعلام کرد که شرکت آمریکایی «بلک واتر» به استان بصره عراق بازگشته است.

این کمیته تأکید کرد که بلک واتر با اسم مستعار و این بار به بهانه حمایت از شرکتهای نفتی وارد بصره شده است.

به گفته این کمیته، بلک واتر مجدداً «بازگشته است تا با حمایت آمریکا دولت عبدالمهدی را از رهگذر تظاهرات‌های احتمالی سرنگون کند که برای بهبود وضعیت برق و خدمات‌رسانی در بصره و سایر استان‌های عراق برگزار خواهد شد. این مسئله بدین خاطر است که عبدالمهدی نمی‌پذیرد تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران را اجرا کند».

پاکسازی 230 کیلومتر از مرز مشترک عراق و سوریه

فرماندهی الحشد الشعبی عراق از پاکسازی مناطق گسترده‌ای از مرز مشترک این کشور با سوریه در دومین روز از عملیات مشترک این دو کشور خبر داد.

فرماندهی نیروهای الحشد الشعبی در استان الانبار جمعه (۱۳ اردیبهشت) گفت که طی دومین روز عملیات، ۲۳۰ کیلومتر از مناطق مرزی در طرف سوریه و عراق پاکسازی شد.

الحشد الشعبی اعلام کرد که عملیات در دو مرحله اجرا شد. در مرحله نخست حد فاصل شهر القائم تا عکاشات و در مرحله دوم از الولید تا عکاشات پاکسازی شد.

فرماندهی الحشد استان الانبار گفت که ارتش سوریه هم به موازات مرزهای مشترک عملیات نظامی برای تعقیب هسته های تروریستی در منطقه «وادی الوعر»، «سد الوعر»، «سد سلطانه»، «طار البنیة» و «الحمیمه» انجام داد.

عملیات الحشد الشعبی عراق برای پاکسازی مناطق بیابانی استان الانبار از صبح دیروز (۱۲ اردیبهشت) با هماهنگی ارتش سوریه در داخل این کشور آغاز شده است. این عملیات بعد از آن آغاز شد که «ابوبکر البغدادی»، سرکرده داعش طی گفته گذشته بعد از پنج سال اختفاء، دوباره ظاهر شد.

نیروهای سازمان الحشد الشعبی عراق، به دنبال فتوای «آیت‌الله سیستانی»، مرجع‌ تقلید شیعیان در عراق مبنی بر جهاد کفایی علیه گروه تروریستی داعش در سال ۲۰۱۴ تشکیل شد. این سازمان به رغم فشارهای داخلی و خارجی علیه خود، توانست طی سال‌های گذشته، با کمک ارتش عراق مناطق تحت اشغال تروریست‌ها را آزاد و پاکسازی کند.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران برجام اروپا آمریکا عربستان قطر بحرین کودتا در ونزوئلا تنگه هرمز موسسه اعتباری کاسپین مهناز افشار سهمیه بندی بنزین جولیان آسانژ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۴۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است | درآمدهای نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده

به گزارش همشهری آنلاین،‌ «یودی لووی»، رئیس سابق بخش جنگ اقتصادی در سازمان جاسوسی موساد در مصاحبه‌ای با یک رسانه اسرائیلی گفته چنانچه شرکای اسرائیل قصدی جدی برای تضعیف تهران دارند باید زیرساخت‌های نقل و انتقالات پولی این کشور را هدف قرار دهند.

روزنامه تایمز اسرائیل نوشته «لوی» سال ۲۰۱۶ بعد از ۳۵ سال کار برای دستگاه‌های اطلاعاتی اسرائیل از سمتش به عنوان واحد جنگ اقتصادی موساد کناره‌گیری کرد.

مسئولیت لوی در دوران حضور در موساد تحقیق درباره گردش مالی دولت‌ها و گروه‌های متخاصم با اسرائیل شامل حماس، حزب‌الله و ایران بوده است.

او در این مصاحبه با تایمز اسرائیل از شرکا و متحدان اسرائیل خواسته «نوع متفاوتی از جنگ اقتصادی» را علیه جمهوری اسلامی ایران به کار بگیرند: جنگی که روی مردم ایران اثرگذار نباشد و در عین حال، مانع از انتقال پول از سوی ایران به گروه‌های متحدش در غرب آسیا شود.

لوی گفت: «طی سال‌های متمادی با هماهنگی قاسم سلیمانی، ایرانی‌ها زیرساختی باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها و انتقال پول به سراسر دنیا ایجاد کردند.»

این کارشناس سابق موساد تصریح کرد تحریم‌ها علیه ایران تا اندازه زیادی بی‌اثر بوده‌اند زیرا آن‌ها تنها اعلام شده و هرگز اجرا نشده‌اند.

او گفت: «بسیاری از کشورها در دنیا احساسشان این بود که تحریم‌های آمریکا انگیزه‌های سیاسی دارند.»

لوی اضافه کرد: «در صدر آن‌ها کشورهای اروپایی قرار داشتند که احساسشان این بود که آن‌ها بابت تجارت با ایران تحت فشارهای شدید قرار می‌گیرند و حتی مجازات می‌شوند در حالی که آمریکا هیچ تحریمی علیه برخی کشورهای دیگر مانند قطر که در آنجا منافع دارد اعمال نمی‌کند.»

تایمز اسرائیل نوشته گزارش‌ها حاکی است ایران به طرز فزاینده‌ای در دور زدن تحریم‌های نفتی مهارت کسب کرده است.
در یک جلسه استماع در کنگره آمریکا در ماه دسامبر، «کلیر جانگمن»، یکی از مقام‌های گروه موسوم به «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» (یوآنی) گفت که درآمدهای نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده است.

گروه «یوآنی» که ارتباطاتی با دولت آمریکا و رژیم اسرائیل دارد گروهی متشکل از مقام‌های سابق امنیتی، دیپلمات‌ها و محققان آمریکایی است که هدف خود را فشار بر برنامه هسته‌ای ایران اعلام کرده‌اند.

یانگمن در آن جلسه مدعی شد که برآوردها حاکی است حدود ۳۰۰ کشتی تحت مالکیت و تحت پرچم کشورهای مختلف در حال حاضر نفت ایران را حمل و آن‌ها را به مقصد می‌رسانند.

کد خبر 847194 منبع: فارس برچسب‌ها ایران و اسرائیل موساد خبر ویژه تحریم

دیگر خبرها

  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • کنایه تمسخر آمیز وزیرخارجه رژیم اسرائیل به اردوغان؛ سریالت را ببین + عکس | واکنش ترکیه
  • واکنش ترکیه به حمله وزیرخارجه اسرائیل به اردوغان
  • سرنگونی پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک دو موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • وزیرخارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد
  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد
  • افزایش چهار برابری درآمدهای نفتی ایران با شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها
  • ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است | درآمدهای نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده