Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیروس همتی، کارگردان و بازیگر تئاتر در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا با بیان این‌که وضعیت تئاتر دینی بسیار ناامید کننده است، اظهار کرد: متأسفم که باید بگویم تئاتر دینی و آئینی در موقعیتی تأسفبار به سر می‌برد. این نکته را به‌عنوان فردی که در این حوزه تجربیات فراوانی دارد بیان‌ می‌کنم. من در جشنواره «عاشورائیان» که با حمایت مرکز هنر‌های نمایشی اجرا شد، فعالیت داشتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در آن جشنواره من نمایشنامه «محال ممکن است» را عرضه کردم که این نمایشنامه به چاپ هم رسید. در ادامه من با نمایشنامه‌ای دینی دیگر با عنوان «قربانی» به موفقیت‌های چشمگیری دست یافتم و حتی این نمایش در کشور آلمان هم روی صحنه‌ رفت اما آن چیزی که امروز می‌بینم گواه موفقیت و رونق تئاتر دینی نیست.
وی افزود: درگذشته نه‌چندان دور، تئاتر دینی و آئینی رونق و جلوه‌ خاصی داشت که سبب می‌شد حتی این آثار در کشورهای فراوانی نیز اجرا شود، اما این رونق سال‌هاست که به رو زوال رفته است؟ در اواخر دهه هفتاد و اوایل هشتاد من به‌عنوان یک نیروی جوان که علاقه‌مند به تولید اثر دینی بودم سعی کردم با تلفیق تئاتر با هنر تعزیه شکلی جدید از تئاتر دینی ارائه دهم. در همین راستا، نمایشنامه‌ای تحت عنوان «ریحانه» نگاشتم که در آن، نگاهی نو به موضوع «فدک» شده بود. در این اثر زنی به نام ریحانه به دادگاه می‌رود تا برای گرفتن ملکی که حقش است، شکایت کند، اما به حقوقش دست نمی‌یابد. در این اثر سعی شده بود با زبانی امروزی به موضوع باغ فدک اشاره شود.
این کارگردان تئاتر با بیان این‌که ناشران دیگر اشتیاقی برای چاپ نمایشنامه‌های دینی ندارند، گفت: یک یا دو دهه قبل انتشاراتی که نمایشنامه‌های دینی چاپ می‌کردند، کم نبودند، اما متأسفانه امروز تنها انتشارات «نیستان» است که هنوز در این حوزه فعالیت می‌کند و انتشارات دیگری در این زمینه ورود پیدا نمی‌کنند. سوء استفاده مراکز هنری از برخی هنرمندان دینی
وی با تأکید بر این‌که حمایت‌های مراکز هنری هم از تئاتر دینی کم‌رنگ شده است، گفت: برخی نهاد‌ها یا سازمان‌ها وجود دارند که نفس شکل‌گیری آن‌ها، حمایت از آثار دینی است، اما این مراکز امروز دیگر از آثار دینی حمایت نمی‌کنند، حتی در برخی مواقع می‌خواهند از از اجرای این آثار سوءاستفاده هم کنند، و می‌گویند که هنرمندان دینی نباید انتظار دریافت دستمزد داشته باشند و به سادگی قصد دارند با این بهانه بدون تخصیص بودجه این قبیل برنامه‌ها را اجرا کنند. در چنین وضعیتی چه کسی علاقه‌مند است در این حوزه فعالیت کند و اگر کسی هم به این مقوله وارد شود کیفیت ا‌ثرش را در حد بودجه پایین می‌آورد و عمده هنرمندان بهتر می‌بینند در این حوزه فعالیت نکنند. این نگرش که وزارت ارشاد یا نهادهای خاص از تمامی آثار دینی و دفاع مقدسی حمایت می‌کند اصلاً صحت ندارد.
وی با بیان این‌که جشنواره‌های دینی دیگر رونق گذشته را ندارند، تأکید کرد: متأسفانه بسیاری از اتفاقات دینی در حوزه تئاتر یا تعطیل شده‌اند یا به‌صورت غریبانه‌ای برگزار می‌شوند. برای مثال تئاتر آئینی سنتی به هیچ وجه رونق گذشته را ندارد ، درصورتی‌که درگذشته این رویداد محل وقوع اتفاقات خوبی برای هنر تئاتر بود، البته ممکن است عده‌ای بخواهند از تئاتر دفاع مقدس، آئینی سنتی، فتح خرمشهر به‌عنوان جشنواره‌های دینی در حوزه تئاتر یاد کنند، اما این اتفاقات را نمی‌توان در زمره نمایش دینی قرار داد، چون آنچه در جشنواره آیینی یا دفاع مقدس روایت می‌شود شاید در کل با تئاتر دینی همسو باشد، اما روش بیان آن به‌صورت تخصصی، گویش متفاوتی با تئاتر دینی دارد. تئاتر دینی را مترادف با تئاتر دفاع مقدس ندانیم
وی ادامه داد: تئاتر دینی مترادف با دفاع مقدس نیست و اگر جنگی رخ نمی‌داد ما تئاتر دفاع مقدس نداشتیم، اما تئاتر دینی ریشه در اسطوره‌های آیینی دارد، به همین جهت نمی‌توان این دو مقوله را یکسان پنداشت. تمامی گونه‌های تئاتر می‌توانند مفاهیم دینی را در خود جای دهند ، اما الزاماً این مسئله به معنای ارائه تئاتر دینی نیست.
همتی در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود اینکه مخاطبان تئاتر بیشتر شده‌اند اما تئاتر دینی چندان موفق نیست اظهار کرد: اولاً موفقیت یک‌ شکل از تئاتر را نمی‌توان به نمایش دینی تعمیم داد، زیرا همه به‌خوبی می‌دانیم که آثار که امروز روی صحنه می‌روند چه کیفیتی دارند. به نظر من نمایش‌های این روز‌ها به‌شدت بی‌کیفیت‌اند و اگر ادعا کنیم 90 درصد آثار با سطح نازلی اجرا می‌شوند بیراه نگفته‌ایم.
وی متذکر شد: بی‌توجهی به تئاتر دینی در شرایطی است که امکانات به‌راحتی در اختیار نمایش‌های دیگر قرار می‌گیرد، درصورتی‌که اگر امروز هنر تئاتر توانسته به حیات خود ادامه دهد به‌واسطه نمایش‌های دینی و آئینی بوده است، پس بی‌توجهی به نمایش دینی به نظرم کمال بی‌انصافی به هنر تئاتر است.
این بازیگر تئاتر در پایان درباره تئاتر سلبریتی‌ها اظهار کرد: من با این شکل از تئاتر به‌هیچ‌وجه مشکلی ندارم، چون این نمایش‌ها حق آثار دیگر را تضییع  نمی‌کنند، زیرا نه سالن اجرای آن‌ها دولتی است نه سرمایه‌گذاری که برای آن هزینه می‌کند، به همین جهت چرا باید از موفقیت آثاری که با هزینه شخصی در تئاتر تولید می‌شود و درآمدزایی هم دارند خوشحال نباشم. گفت‌و‌گو از داوود کنشلو انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن قرآن ایکنا همتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۴۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمان در ایام شهادت امام صادق(ع) میزبان شهدای گمنام است

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس استان کرمان گفت: کرمان در ایام شهادت امام صادق(ع) میزبان پیکر مطهر شهدای گمنام است و ۴ شهید گمنام در استان تشییع و تدفین می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، سرهنگ محمود مهدوی‌فرد عصر امروز در جلسه مشترک شورای هماهنگی دفاع مقدس و شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان کرمان که با حضور محمدمهدی فداکار استاندار و محمدرضا پورابراهیمی رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان در محل سالن پیامبراعظم (ص) استانداری برگزار شد با بیان اینکه مجموعه خاطرات عزیز در حوزه دفاع مقدس تولید شده است، اظهار داشت: از سه آزاده کرمانی خاطراتی ضبط شده که به صورت قطعات کوتاه تهیه و در قالب‌های مختلف منتشر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در استان کرمان منزل پدری شهید سلیمانی به‌عنوان یک اثر ملی ثبت شده است، گفت: آثار زیادی در استان کرمان در حوزه دفاع مقدس وجود دارد که ارزش ثبت ملی دارد و باید پیگیری شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمان با بیان اینکه چهل و دومین سالگرد آزادسازی خرمشهر در پیش است، افزود: امسال بزرگداشت فتح خرمشهر با شعار "در راه فتح قله‌ای" برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در استان کرمان فرماندهی انتظامی استان کرمان میزبان برگزاری صبحگاه مشترک نیروهای مسلح استان است، ادامه داد: برنامه‌هایی در این زمینه دیده شده که متعاقباً اطلاع‌رسانی می‌شود.

مهدوی‌فرد با بیان اینکه 322 پیکر شهید گمنام در سطح استان کرمان وجود دارد و میزبان پیکر مطهر این شهدا هستیم، گفت: 231 درخواست از مجموعه‌های مختلف از جمله روستاها برای تدفین شهدای گمنام در استان کرمان داریم.

وی با اشاره به اینکه 145 حرم و یادمان شهدای گمنام در سطح استان کرمان داریم که 23 یادمان در دانشگاه‌ها قرار دارد، افزود: 94 یادمان در مجموعه شهری داریم که 241 شهید گمنام در آنها قرار دارد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمان با بیان اینکه 14 شهید گمنام نیز در مجموعه‌های نظامی قرار دارند که یادمان آنها تکمیل شده است، ادامه داد: از مجموعه درخواست‌ها 43 مکان که در سال جاری به تهران ارسال شده است 23 مورد در اولویت اول و 20 مورد در اولویت دوم قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه در ایام شهادت امام صادق(ع) کرمان میزبان پیکر مطهر شهدای گمنام است، گفت: با سه مکان موافقت نهایی شده است و در این ایام سه شهید گمنام در سطح استان کرمان تشییع و تدفین می‌شود که کرمان روستای کوهپایه، رفسنجان و سیرجان میزبان پیکر مطهر شهدا هستند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود
  • انتشار فراخوان جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت
  • میزبانی استان کرمان از ۴ شهید گمنام در سالروز شهادت امام ششم
  • مسجد مقدس جمکران میزبان پیکر دو شهید گمنام می‌شود
  • کرمان در ایام شهادت امام صادق(ع) میزبان شهدای گمنام است
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان