Web Analytics Made Easy - Statcounter

نجمه شبانی‌قهرودی، استاد راهنمای سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن بانوان در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره ضرورت برگزاری مسابقات قرآن ویژه نابینایان در بخش بانوان گفت: امسال نماینده جمهوری اسلامی ایران در بخش بانوان از نابینایان بود و میان افرادی مسابقه داد که از نعمت بینایی محروم نبودند و حائز رتبه بین‌المللی نیز شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشانه توانمندی این قشر است.
این حافظ کل و داور حسن حفظ مسابقات قرآن درباره شرایط خاص این افراد، اظهار کرد: بهتر است زمینه‌ای فراهم شود تا مسابقات قرآن آنها به صورت جداگانه برگزار شود تا عدالت کامل لحاظ و در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: اما از سوی دیگر اگر بخواهیم توانمندی این افراد را نشان دهیم بهتر است در کنار افراد معمولی مسابقه دهند تا به همه نشان داده شود که تفاوتی میان افراد بینا و نابینا نیست و همه این توانایی را دارند که در مسابقات شرکت کنند و در نهایت فرد توانمندتر حائز رتبه می‌شود.
شبانی‌قهرودی درباره سطح تلاوت و اجرای قاریان و حافظان، بیان کرد: حافظان کل نابینایی را دیدم که از لحاظ صحت و حسن حفظ و دیگر موارد بهتر از حافظان بینا بودند. این هم به دلیل تمرین و تکرار بیشتر آنها است.
وی ادامه داد: مزیتی که حافظان بینا بر حافظان نابینا دارند، این است که از حافظه تصویری علاوه بر حافظه شنیداری استفاده می‌کنند، لذا حفظ کردن با حافظه تصویری خیلی راحت‌تر است تا اینکه بخواهید تنها از طریق استماع آیات به حفظ بپردازید.
این داور مسابقات قرآن اضافه کرد: اما هنگامی که این قدرت را نداشته باشی کار سخت‌تر می‌شود و افراد زحمت بیشتری می‌کشند، هر چند افراد نابینا از قرآن بریل استفاده می‌کنند و آن هم به نوعی قرآن تصویری برای آنها خواهد بود، اما به مانند تصویرسازی صفحات قرآن برای افراد معمولی نیست و قطعاً این حافظان با تلاش مضاعف به این درجه حسن حفظ می‌رسند.
وی با اشاره به حضور مریم شفیعی، حافظ روشندل و نماینده کشورمان در بخش بانوان، اظهار کرد: این حافظ نابینا تنها حافظ برتر سطح کشوری بودند که در آن سطح، به تمامی سؤالاتشان پاسخ درست دادند با توجه به این سؤالات سخت و مشکل انتخاب شده بود، اما تنها حافظی بودند که حسن حفظ کامل را داشتند.
نجمه‌شبانی درباره اینکه قاریان نابینا بیشتر نیازمند گوش موسیقیایی هستند، اضافه کرد: برخی از افراد هستند که استعداد لحنی دارند و هنگامی که لحنی را می‌شنوند در ذهنشان ثبت می‌شود و آن لحن را می‌خوانند به همین دلیل نمی‌توان گفت افراد نابینا دارای گوش موسیقیایی برتری هستند. خداوند فرموده‌اند: «وَلَقَدْ يَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّكْرِ فَهَلْ مِنْ مُدَّكِرٍ» به یک تفسیر یعنی اینکه قرآن را برای حفظ کردن آسان کردیم و چون قرآن دارای نظم خاصی است، خیلی از افراد می‌توانند آن را حفظ کنند و قابل مقایسه با تورات و انجیل نیست که تنها علما و احبار آنها می‌توانستند آن را حفظ کنند. این هم جنبه اعجاز قرآن کریم است.
وی برای پیشبرد مسابقات قرآن چنین پیشنهاد کرد: اینکه مرحله مقدماتی این دوره از مسابقات به صورت تصویری و غیر حضوری بود و با انتخاب افراد دارای سطح بالاتر به مسابقات همراه بود، خوب بود و موجب شد تا در بخشی از هزینه‌ها صرفه‌‌جویی شود. بعضاً در سال‌های گذشته شاهد حضور قراء و حفاظ ضعیف به مسابقات بودیم که در شأن مسابقات بین‌المللی قرآن نبود.

شبانی‌قهرودی با اشاره به اعتقاد مشترک همه ادیان به وجود منجی در عالم بشریت، بیان کرد: در این زمینه می‌توان در حاشیه مسابقات بیشتر صحبت کرد تا به استناد به آیه «وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَميعاً وَ لا تَفَرَّقُوا»، ضمن چنگ زدن به ریسمان الهی، بتوانیم دل‌ها را بیشتر به هم نزدیک کنیم.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی مؤسسات قرآنی قرآن مسابقات قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۴۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۳۳۷ حافظ آذربایجان شرقی در آزمون اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین رامین خورنژاد ظهر پنج شنبه با اعلام این خبر گفت: نخستین مرحله از نوزدهمین دوره آزمون اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم در قالب حفظ ۱۰ جز، ۲۰ جز و کل قرآن کریم در آذربایجان شرقی نیز برگزار می‌گردد.

وی ادامه داد: این آزمون جمعه ۱۴ اردیبهشت همزمان با سراسر کشور با حضور ۳۳۷ نفر از حافظان استان در تبریز برگزار خواهد شد که ۷۰ در صد از شرکت کنندگان در آزمون مرحله اول را بانوان و ۳۰ درصد را برادران تشکیل می‌دهند.

رئیس اداره برنامه ریزی امور قرآنی استان با بیان اینکه آزمون اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم در سطح کشوری در چهار مرحله و در استان به صورت سه مرحله‌ای برگزار می‌شود، اظهار داشت: مرحله نخست این آزمون کتبی و مربوط به حفظ، ترجمه و مفاهیم قرآن کریم در قالب ۱۰ جز، ۲۰ جز و کل قرآن کریم است که نتایج آن ۲۲ خرداد از طریق سایت تلاوت اعلام خواهد شد.

وی افزود: نوبت اول مرحله دوم نیز که آزمونی شفاهی است، ۲۷ تیر تا ۱۰ مرداد برگزار و نتایج ۲۵ شهریور و نوبت دوم نیز ۱۶ تا ۲۵ آبان در مراکز استان‌ها برگزار و نتایج در دی ماه اعلام می‌شود.

به گفته حجت الاسلام خورنژاد مرحله سوم آزمون اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم شامل ترجمه و مفردات، پنجم بهمن ۱۴۰۳ برگزار و پس از اعلام نتایج آن در ۲۰ بهمن ماه، زمان مرحله چهارم که به صورت کشوری و با حضور قبول شدگان مراحل استانی برگزار می‌شود، تصمیم گیری و اعلام خواهد شد.

رئیس اداره برنامه ریزی امور قرآنی آذربایجان شرقی گفت: طبق مصوبه ۵۷۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی در هشتم تیر ۱۳۸۴ مدرک تخصصی درجه ۳ قرآن معادل لیسانس، مدرک تخصصی درجه ۲ معادل کارشناسی ارشد و درجه ۱ معادل دکتری بوده و دارندگان این مدارک از مزایای دارندگان مدارک درجه یک تا پنج هنری برخوردار می‌شوند.

کد خبر 6095080

دیگر خبرها

  • برگزاری آزمون ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم
  • حضور ۱۵۴ حافظ قرآن کریم بوشهری در کسب مدرک تخصصی
  • ۱۱۴ حافظ در آزمون ارزیابی و اعطای مدرک آذربایجان غربی شرکت کردند
  • شرکت ۴۳۰ حافظ یزدی در آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی
  • آزمون‌ اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن آذربایجان غربی
  • رقابت ۱۶۳ لرستانی در نوزدهمین آزمون تخصصی قرآن
  • حضور ۳۳۷ حافظ آذربایجان شرقی در آزمون اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم
  • آغاز مسابقات کریکت نابینایان ‌در مزار شریف
  • بیش از ۵۰ حافظ در شهرستان بوشهر فعال است
  • برگزاری آزمون کسب مدرک تخصصی ۱۵۴ حافظ قرآن در بوشهر