Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@07:38:07 GMT

آلمان چگونه قوی‌ترین قدرت صنعتی اروپا شد؟

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۴۶۹۹۱

آلمان چگونه قوی‌ترین قدرت صنعتی اروپا شد؟

کشور آلمان دومین سرمایه‌گذار بزرگ جهانی پس از ایالات متحده آمریکا است و نامش در میان ۱۰ کشور برتر در زمینه ایجاد نوآوری و ۱۰ کشور برتری که درصد بالایی از بازده اقتصادی خود را به تحقیق و توسعه اختصاص می‌دهند، قرار دارد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، جای تعجب ندارد که با توجه به زمان و تلاشی که آلمان صرف تحقیقات، فن‌آوری، علم و آموزش و پروش خود می‌کند به عنوان قوی‌ترین قدرت صنعتی اروپا شناخته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشور به لحاظ علمی نیز دارای تاریخی وسیع و غنی است که اولین جایزه نوبل را در سال ۱۹۰۱ و پیش از جنگ جهانی دوم از آن خود کرده است. با این حال جنگ جهانی دوم نقشی بسیار مؤثر در پیشرفت فن‌آوری این کشور و به اوج رسیدن آن داشته است.

جنگ جهانی دوم

در خلال سال‌های جنگ و در دهه‌های ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰، با توجه به اینکه بسیاری از کارخانه‌ها برای ایجاد فن‌آوری‌های جدید مورد استفاده قرار می‌گرفتند، آلمان توانست به نوآوری‌های تکنولوژیکی بسیاری دست یابد؛ چرا که ترس و رقابت ناشی از جنگ، دانشمندان و مخترعان را مجبور می‌کرد تا سلاح‌ها و فن‌آوری‌هایی ایجاد کنند که بتوانند هر چه بیشتر مؤثر واقع شوند.  پس از آن و در نهم نوامبر ۱۹۸۹، پس از سقوط دیوار برلین و اتحاد آلمان به عنوان ملتی قوی با ذهن‌های متحد و افکار یکسو، آلمان جدیدی متولد شد. مدت‌ها است که این آلمان مرکزی قدرتمند در زمینه علم‌آموزی است و بدین ترتیب آموزش و پرورش ستون فقرات پیشرفت‌های تکنولوژیکی آن را تشکیل می‌دهند.

تحصیلات رایگان

وزارت آموزش و تحقیقات آلمان، هدف خود را تبدیل سریع ایده‌های خوب به محصولات و خدمات نوآورانه می‌داند؛ چرا که راه‌حل‌های نوآورانه، عوامل مؤثر بر موفقیت بوده و حامی کیفیت زندگی هستند. یکی از اقدامات این وزارت در مسیر دستیابی به هدف ذکر شده، حذف دریافت شهریه برای تحصیلات دانشگاهی در سال ۲۰۱۴ بود، به این دلیل که دولت، فراهم آوردن امکان تحصیلات با کیفیت، استاندارد و بدون پرداخت شهریه را از وظایف اصلی و مرکزی سیاست می‌داند. این اقدام نه تنها دانشجویان آلمانی بسیاری را به سمت خود جذب کرد، بلکه موجب هجوم سیلی از دانشجویان بین‌المللی نیز شد.

سرمایه گذاری در بخش تحقیق و توسعه

وزارت امور اقتصادی این کشور نیز بر اهمیت تنوع در تحقیق تاکید دارد و این امر احتمالا یکی از دلایل برتری آلمان نسبت به دیگر کشورها است. این میزان اهمیت، به خوبی دلیل اختصاص بودجه ۸۰ میلیارد یورویی به موسسه گوته در بخش تحقیق و توسعه را روشن می‌کند. این کشور همچنین دومین سرمایه‌گذار بزرگ جهانی پس از ایالات متحده آمریکا است و نامش در میان ۱۰ کشور برتر در زمینه ایجاد نوآوری و ۱۰ کشور برتری که درصد بالایی از بازده اقتصادی خود را به تحقیق و توسعه اختصاص می‌دهند، قرار دارد. علاوه بر این، ترکیبی از سرمایه‌گذاری در بخش تحقیقات، روند واقعی تحقیق و توسعه و سرانه نوآوری‌های جدید، نام آلمان را در لیست ۱۰ کشور برتر در شاخص جهانی فناوری جای داده است. 

استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر

مجله صنعت و نوآوری (Industry and Innovation) نشان می‌دهد که ویژگی‌های بنیادی سیستم آلمان، به این کشور مزیتی نسبی در زمینه نوآوری می‌دهد. یکی از این ویژگی‌های بنیادی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر است که آلمان در سال ۱۹۹۰ قانون آن را به مرحله اجرا گذاشت و در سال ۲۰۱۰، مبلغ ۱۰ میلیارد یورو در این بخش سرمایه‌گذاری کرد. در حال حاضر این کشور چهارمین جایگاه در لیست کشورهای دوستدار محیط زیست را به خود اختصاص داده است و حدود ۹۴ درصد از ساکنان آن، انرژی‌های تجدیدپذیر را حیاتی می‌دانند. با این وجود کاملا مشخص است که علاقه به توسعه و پیشرفت از کوچک‌ترین بخش تا بزرگ‌ترین آن، همگی از ذهن‌های مردمان آلمان ریشه می‌گیرد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آلمان انرژی تجدیدپذیر تحصیل تکنولوژی جنگ جهانی دوم دانشگاه صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۶۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلمان درباره حملات سایبری به روسیه هشدار داد

آلمان و جمهوری چک روز جمعه، روسیه را مسئول یک سلسله حملات سایبری اخیر دانستند که باعث شد اتحادیه اروپا نسبت به عواقب ناشی از این رفتار بدخواهانه در فضای سایبری، به مسکو هشدار دهد.

به گزارش ایسنا، این اتهامات در شرایطی مطرح می شود که روابط بین مسکو و غرب، پس از حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ و حمایت اتحادیه اروپا از کی‌یف، تیره شده است.

 آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان گفت: تحقیقات جدید دولت نشان داده که گروهی به نام APT۲۸، اعضای حزب سوسیال دموکرات را هدف حمله سایبری قرار داده است.

وزیر خارجه آلمان در سفر به استرالیا، به خبرنگاران گفت: این گروه هکری توسط سرویس اطلاعات نظامی روسیه، هدایت می شود. به عبارت دیگر، این یک حمله سایبری روسیه به آلمان بوده و کاملا غیرقابل تحمل و غیرقابل قبول است و تبعاتی در پی خواهد داشت.

گروه APT۲۸ که به Fancy Bear هم معروف است، متهم است دهها حمله سایبری در کشورهای سراسر جهان انجام  داده است. اما روسیه منکر دست داشتن در چنین اقداماتی شده است.

حمله هک به حزب اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، سال گذشته افشا شد. طبق اعلام برلین، هکرها از آسیب پذیری شناخته شده در اوت لوک مایکروسافت استفاده کرده بودند تا به حسابهای ایمیل رخنه کنند.

برلین روز جمعه، کاردار سفارت روسیه را به خاطر این واقعه، احضار کرد. سفارت روسیه در آلمان اعلام کرد  نماینده این کشور قاطعانه اتهامات مربوط به دست داشتن ساختارهای دولتی روسیه در این واقعه را رد کرد و آن را غیرمستند و بی اساس دانست.

نانسی فیزر، وزیر کشور آلمان گفت: این عملیات سایبری توسط سرویس اطلاعات نظامی روسیه، سازماندهی شده بود و در سال ۲۰۲۲ آغاز شد و شرکت های آلمانی در بخش های تسلیحاتی و هوافضا را هم هدف قرار داد.

او در کنفرانس خبری مشترک در پراگ با ویت راکوسان، همتای چک خود گفت: چنین حملات سایبری، تهدیدی برای دموکراسی، امنیت ملی و جوامع آزاد ما هستند. فیزر افزود: ما دوباره از روسیه می خواهیم که این فعالیت ها را متوقف کند.

مقامات دولت چک هم اعلام کردند شماری از موسسات دولتی این کشور هم با بهره برداری از آسیب پذیری اوت لوک مایکروسافت، در سال ۲۰۲۳، هدف حملات سایبری قرار گرفته اند که APT۲۸  عامل آنها بوده است.

وزیر کشور جمهوری چک گفت: زیرساخت های کشورش اخیرا ده ها مورد از این حملات را تجربه کرده است.

جوزپ بورل، مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا گفت: اتحادیه اروپا از طیف کامل اقدامات برای جلوگیری، بازدارندگی و واکنش به رفتار بدخواهانه روسیه در فضای سایبری استفاده خواهد کرد. وی افزود: نهادها، آژانس ها و نهادهای دولتی در سایر کشورهای عضو از جمله در لهستان، لیتوانی، اسلواکی و سوئد در گذشته، هدف حمله APT۲۸ قرار گرفته اند.

یکی از برجسته ترین حملاتی که به گروه APT۲۸ نسبت داده شده است، حمله سایبری سال ۲۰۱۵ به پارلمان آلمان (بوندس تاگ) بود که شبکه رایانه ای آن را فلج کرد و رفع آن روزها به طول انجامید.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ تحریم هایی را علیه افراد و نهادهای مرتبط با گروه APT۲۸ به دلیل این واقعه، اعمال کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • ارائه نوآوری‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴
  • تأثیر مدیریت دانش بر عملکرد نوآوری در سازمان‌ها
  • هشدارهای آمریکا درباره سفر به آلمان جدی شد
  • (ویدئو) رییسی: در باشگاه‌های قدرت‌های جهانی جزو قدرت‌های برتر هستیم
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • آمریکا هشدار سفر به آلمان را تشدید کرد
  • اختصاص هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به پروژه‌های تحقیق و توسعه
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • آلمان درباره حملات سایبری به روسیه هشدار داد