Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-29@19:33:27 GMT

چرا از بی اخلاقی‌های رخ داده در تبریز تمجید شد؟

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۴۷۵۹۸

چرا از بی اخلاقی‌های رخ داده در تبریز تمجید شد؟

حالا باید نگران باشیم که در دیگر شهر‌ها نیز اتفاقات مشابه رخ ندهد چراکه ظاهرا نه تن‌ها خبری از برخورد با بی اخلاقی‌ها نیست بلکه فشار‌ها می‌تواند باعث شود از آن‌ها تقدیر نیز صورت بگیرد!  به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، اگر یک بار برای تماشای مسابقه‌ای راهی ورزشگاه یادگار امام شده باشید خوب می‌فهمید که هواداران تراکتورسازی چه مسیر طاقت فرسایی را باید برای حمایت از تیم محبوب خود طی کنند تا به ورزشگاه برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهمیت پرشور‌ها و نقش شان در جذاب تر شدن لیگ برتر نیز هرگز قابل انکار نیست. با این حال در سال‌های اخیر بیش از آنکه رسانه‌ها به حضور پرشور هواداران در تبریز اشاره کنند باید اخبار مرتبط با جنجال ها، شعار‌های جدایی طلبانه و ضد قومیتی و رفتار‌های هنجارشکن را مخابره کنند.

تعارف را باید کنار گذاشت؛ هوداران تراکتورسازی یا حامی این جو در ورزشگاه یادگار امام هستند یا معتقدند گروهی جدایی‌طلب از فضای موجود سوءاستفاده می‌کنند. حداقل خبرنگار‌هایی که برای پوشش مسابقات به تبریز می‌روند شهادت می‌دهند که صحبت از چند تماشاگرنما نیست و متاسفانه جو غالب ورزشگاه با شعار‌های ساختارشکن همراه است و البته نباید چشم‌ها را روی رفتار‌های مشابه در دیگر شهر‌ها از جمله تهران ببندیم. با این تفاوت که تجربه نشان داده هواداران تراکتورسازی دردسر زیادی برای حضور در ورزشگاه آزادی ندارند، اما کار به جایی رسیده که در تبریز می‌توانند با خط و نشان کشیدن و به راحتی مانع حضور هواداران سایر تیم‌ها شوند و مدیران فوتبال نیز به بهانه حفظ امنیت مشکلی با این ماجرا ندارند.

نیاز نیست مسابقات سال‌های اخیر را بررسی کنیم. دو حضور اخیر تیم‌های پایتخت در تبریز و جنجال‌های رخ داده، کفایت می‌کند. «طرفداران تراکتورسازی تبریز ضمن فحاشی و شعار‌های تند علیه بازیکنان و طرفداران استقلال تهران، با پرتاب سنگ و صندلی به سمت طرفداران تیم میهمان، امروز در ورزشگاه یادگار امام صحنه‌های دور از انتظاری را رقم زدند.» این خبری بود که بعد از حضور استقلال در تبریز منتشر شد. مدیرعامل استقلال تهران در مصاحبه‌ای اعلام کرد به‌خاطر میزبانی بد تراکتورسازی و مصدومیت ۱۳ هوادار استقلال، از این باشگاه شکایت می‌کند. وی همچنین اعلام کرد برخلاف قوانین به هواداران این تیم اجازه داده نشد در ورزشگاه حاضر شوند و تنها ۲۰۰ استقلالی راه یافتند.

اوضاع درخصوص حضور پرسپولیس در تبریز، اما فجیع‌تر بود. قبل از بازی در فضای مجازی جوی ایجاد شد تا مانع از حضور هواداران این تیم در تبریز شوند. مشابه رفتاری که لیدر پرسپولیس درخصوص هواداران سپاهان انجام داد و البته با محرومیت از حضور در ورزشگاه نیز مواجه شد، اما درخصوص تبریزی‌ها خبری از محرومیت نبود!

این در حالی است که برخی منابع آگاه مدعی هستند به‌خاطر اتفاقات رخ داده بعد از بازی تراکتورسازی و پیکان که منجر به حضور تماشاگران داخل زمین و پرتاب صندلی و حتی کتک‌زدن بازیکنان تیم خودی شد، قرار بوده تراکتورسازی بازی با پرسپولیس را بدون حضور تماشاگران برگزار کند، اما باوجود داشتن سوابق زیاد، محرومیت آن‌ها تعلیقی شد و از مدیران پرسپولیس نیز خواسته شد هواداری به تبریز نبرند. هم‌زمان محسن فروزان نیز که به دست داشتن در شرط‌بندی متهم است توسط اطلاعات سپاه بازداشت شد و درباره ارتباط این ماجرا با برخی مدیران تراکتورسازی و جو به‌وجود آمده در تبریز نیز می‌توان مطلبی جداگانه نوشت!

این البته پایان کار نبود. معدود هواداران پرسپولیس که به ورزشگاه رفتند مورد ضرب‌و‌شتم قرار گرفتند و فیلم کتک‌خوردن‌شان در فضای مجازی دست‌به‌دست شد. شعار‌های هنجارشکن مثل همیشه سر داده شد آن هم نه فقط توسط چند تماشاگر. درنهایت، اما اتفاقی عجیب‌تر رخ داد و کمیته اخلاق بیانیه‌ای صادر کرد که باعث شد مواضع منتقدان تغییر کند و اگر پیش از این خواستار برخورد با اقدامات هنجارشکن بودند حالا نگران حمایت از بی اخلاقی‌ها باشند!

در بیانیه مذکور آمده است: «کمیته اخلاق ضمن تبریک به تیم‌های تراکتورسازی و پرسپولیس از کلیه عوامل و دست‌اندرکاران برگزاری مسابقه و سازمان لیگ فوتبال، مسئولان و پرسنل خدوم اداره کل ورزش و جوانان، هیات فوتبال، یگان ویژه و دستگاه‌های امنیتی و انتظامی استان آذربایجان‌شرقی علی‌الخصوص مدیریت و مسئولان باشگاه فرهنگی ورزشی تراکتورسازی و هواداران محترم و فهیم فوتبال به ویژه مردم شهیدپرور شهر تبریز که با میهمان‌نوازی و حمایت خود بیشترین نقش و سهم در برگزاری این مسابقه بین تیم‌های مذکور در ورزشگاه یادگار امام (ره) تبریز را داشتند تا با کمال آرامش و امنیت برگزار گردد، تقدیر و تشکر می‌کند.»

شاید نیاز به توضیح اضافی نباشد. حالا باید نگران باشیم که در دیگر شهر‌ها نیز اتفاقات مشابه رخ ندهد چراکه ظاهرا نه تن‌ها خبری از برخورد با بی اخلاقی‌ها نیست بلکه فشار‌ها می‌تواند باعث شود از آن‌ها تقدیر نیز صورت بگیرد!   منبع: فرهیختگان

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کمیته اخلاق لیگ برتر فوتبال وزارت ورزش و جوانان فوتبال ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۷۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ تدبیری که مانع «قبض روح» فوتبال می‌شود

عاملی که در جهان به‌عنوان روح فوتبال شناخته می‌شود، بسیاری از بازی‌های محبوب‌ترین ورزش جهان را به خاطر بدرفتاری افرادی معدود از دست می‌دهد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، برگزاری بازی بدون حضور تماشاگران یکی از جرایم ثابت کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال طی فصل‌های گذشته لیگ‌های برتر و دسته اول فوتبال باشگاه‌های کشور بوده است، تیری که گاهی در مواقع حساس و دیدارهای سرنوشت‌ساز شلیک می‌شود و ممکن است در تعیین قهرمان نیز اساسی باشد.

کمیته انضباطی، این حکم را در پی تخلفات قابل توجه هواداران تیم‌ها صادر می‌کند. با این حال تجربه نشان می‌دهد محرومیت فوق، هیچ تأثیری در ایجاد فضای سالم‌تر و کاهش تخلفات در ورزشگاه‌ها ندارد. مثلاً استقلال و پرسپولیس در اولین بازی خانگی خود در نیم‌فصل دوم لیگ برتر به خاطر حوادث دربی فینال جام حذفی تماشاگران خود را به همراه نداشتند، در دربی 103 تهران اما شاهد رفتارهای زننده گسترده‌تری بودیم و این بازی بارها به دلیل پرتاب اشیای هواداران متوقف شد.

محرومیت هواداران شمس آذر

به نظر می‌رسد نبود امکانات لازم برای شناسایی هواداران خاطی، نقش اصلی را در صدور این احکام تکراری و بی‌فایده ایفا می‌کند. وقتی مأموران امنیتی نمی‌توانند تماشاگران متخلف را شناسایی کنند، کمیته انضباطی راهی بهتر از محرومیت تماشاگران یک تیم نمی‌بیند.

در صورتی که دوربین‌های چهره‌زن در ورزشگاه‌های نصب و با متخلفان برخورد شود، دیگر نیازی به محرومیت چند هزار هوادار نیست. استفاده از لیزر که طی چند سال اخیر در ورزشگاه‌ها مُد شده، یکی از دلایل کمیته انضباطی برای محرومیت هواداران است. این در حالی است که در حین بازی، تصاویری از فرد صاحب لیزر منتشر می‌شود. این تصاویر می‌تواند به کمک مأموران امنیتی بیاید و به جای محرومیت همه تماشاگران، می‌توان با کسی برخورد کرد که از لیزر استفاده می‌کند.

مثلاً شمس آذر قزوین به دلیل استفاده تعدادی از هواداران خود از لیزر، نارنجک دستی و سنگ، در دیدار هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر باید در ورزشگاه بدون تماشاگر از پیکان میزبانی کند. در صورتی که اگر مأموران در همان ورزشگاه اقدام به شناسایی و برخورد با هواداران متخلف می‌کردند، چند هزار تماشاگر قزوینی تاوان تخلف چند نفر را نمی‌دادند.

همانطور که پیش‌تر گفته شد، هواداران استقلال و پرسپولیس در دیدار روز 24 اسفند اشیایی به زمین پرتاب کردند که کمیته انضباطی در حکمی جالب توجه، حکم به تخلیه چهار سکوی هواداران در دربی رفت و برگشت سال آینده داد. این در شرایطی است که همان هوادارانی که سیب و سنگ به زمین پرتاب کردند، می‌توانند در جایگاه دیگری بنشینند و همان کار را در دربی‌های سال آینده تکرار کنند!

واکنش هیئت مدیره تراکتور به حمله هواداران به خودروی سرخپوشان

شماره‌گذاری صندلی‌ها، دومین راه برای شناسایی هوادارانی است که رفتار نادرستی در ورزشگاه دارند. یک تماشاگر برای حضور در سالن سینما یا کنسرت، یک صندلی انتخاب می‌کند و پس از پرداخت هزینه بلیت، یک صندلی ویژه برای او در نظر گرفته می‌شود. در صورتی که این تماشاگر روی صندلی دیگری بنشیند، به او تذکر داده می‌شود و وی مجبور است به صندلی انتخاب شده خودش بازگردد.

در صورتی که این رویه در ورزشگاه‌های فوتبال (در مقیاس گسترده‌تر) پیاده شود، با شناسایی منشأ پرتاب سنگ یا لیزر می‌توان متوجه شد که چه کسی تخلف می‌کند تا پس از برخورد با او، یک تیم را از همراهی هواداران خود محروم نکنیم. فوتبالی‌ها جمله معروفی دارند که می‌گویند «تماشاگران روح فوتبال هستند» و این مسئله در بازی‌های بی‌روح دوران کرونا به چشم آمد. مجازات معدود متخلفان به جای انبوه افراد بی‌گناه هم به عدالت نزدیک‌تر است، هم «روح» را از فوتبال نمی‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرسپولیسی‌ها در لیست سیاه گل‌محمدی
  • تمایل زیمبابوه به استفاده از صنعت تراکتورسازی ایران
  • تقاضای ویژه از علیرضا بیرانوند پیش از جدال با سپاهان
  • آتش گرفتن بخشی از سکو های هواداران فنرباحچه در ورزشگاه / فیلم
  • نگاهی به آمار رویارویی ۲ تیم استقلال و تراکتور
  • وحید شمسایی: هواداران ورزشگاه را پر می کنند و نباید فرصت قهرمانی را از دست بدهیم!
  • آشتی‌کنان در کرمان ناقص ماند!
  • ۲ تدبیری که مانع «قبض روح» فوتبال می‌شود
  • چرا فرهاد مجیدی سرمربی‌گری تراکتورسازی را نپذیرفت؟
  • پرسپولیسی ها ما را مسخره کردند | مشکل بازیکن استقلال بود که بی دلیل در زمین ایستاده بود