Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-03@21:11:48 GMT

تهران و اروپایی ها: پیچیدگی در سرنوشت ساز و کار مالی

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۴۷۷۵۷

خرداد؛ ساز و کار مالی برای دور زدن تحریمها، برای ایران قانع کننده نیست و این مساله احتمال واکنش ایران که ابعاد آن نامعلوم است را بیشتر می‌کند.
 پس از خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای با ایران، سه دولت اروپایی، المان، فرانسه و انگلیس، با انتقاد از تصمیم ترامپ، تاکید کردند که در توافق مانده و آماده ایجاد یک ساز و کار برای مبادلات اقتصادی هستند، به شرطی که تهران از این توافق خارج نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما ایران، ترجیح داد که با حفظ روابط خود با دولت‌های اروپایی، مانع از نزدیکی آن‌ها به واشنگتن شده و دریچه‌ای برای کاهش فشار‌های ناشی از تحریم‌های آمریکا بیابد. با این حال، خوش بینی‌ها در ایران روز به روز کم رنگ شده و کم کم تردید‌های زیادی در مورد فایده همکاری اقتصادی بین ایران و اروپا نمایان شد.
با وجود گذشت زمان زیادی از وعده‌های اروپایی ها، بسیاری از شرکت‌های اروپایی از جمله توتال، که نگران از دست دادن بازار آمریکا بودند، از ایران رفتند و در حال حاضر، کمتر شرکتی آماده سرمایه گذاری در ایران است. از سوی دیگر، ساز و کاری که اروپایی‌ها برای همکاری اقتصادی با تهران ارائه دادند، هنوز اجرایی نشده و همین مساله باعث ناخوشایندی مسئولان ایرانی شده است.
همزمان، مواضع منفی برخی مسئولان اروپایی در مورد برنامه‌های موشکی ایران و سیاست آن در منطقه، چالش در فضای عمومی روابط ایران و اروپا را برجسته‌تر کرده است.
اتحادیه اروپا در سپتامبر ۲۰۱۸ وعده داده بود که یک ساز و کار مالی ویژه برای تجارت با ایران و دور زدن تحریم‌ها ایجاد کند. اما این مساله به تاخیر می‌افتاد، تا اینکه در نهایت، فرانسه، المان و انگلیس ساز و کاری را اعلام کردند که اینستکس نام گرفت.
بر این اساس، در سایه نگرانی شرکت‌های اروپایی از تعامل با ایران به دلیل تحریمها، همچنان چالش در مورد فایده این ساز و کار وجود دارد.
پیکره اقتصاد کشور‌های اروپایی ارتباط زیادی به اقتصاد آمریکا دارد و این دولت‌ها نمی‌توانند به صورت مستقل از آمریکا عمل کنند. در واقع، ترکیب شرکای تجاری ایران نشان می‌دهد که اروپا سهم کمی در مبادلات تجاری با ایران دارد و حتی قبل از خروج آمریکا از توافق هسته ای، تنها ۱۴ درصد صادرات ایران به کشور‌های اروپایی بود.
اتحادیه اروپا، مواضع سیاسی محکمی در مورد بازگشت تحریم‌های آمریکا اتخاذ کرد، اما در زمینه انجام اقداماتی برای مقابله با آن، سستی زیادی نشان داد. این رفتار اتحادیه اروپا و عدم وفای آن به تعهداتش، بویژه در زمینه اقتصادی، موجب شکل گیری این دیدگاه در ایران شده است که اروپایی‌ها در عین حال که آماده پرداخت هزینه مقابله با تحریم‌ها نیستند، سعی دارند از مزایا و منافع پایبندی ایران به توافق هسته ای، به شکل یک طرفه بهره ببرند.
وزیر خارجه ایران، محمد جواد ظریف، چند روز پیش اعلام کرد که زمینه سازی‌ها برای اینستکس، در تهران در حال انجام است و حال، نوبت اروپاست که به تعهدات خود عمل کند. وی دولت‌های اروپایی را تهدید کرد که در صورت عدم پایبندی به وعده هایشان، انتظار ایران به درازا نمی‌کشد.

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۷۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوک به خیرونا: احتمال اخراج از اروپا و سقوط به لیگ 2

به گزارش "ورزش سه"، طبق ادعای رسانه اوکراینی اسپورتارنا که در مارکا و آاس نیز بازتاب داشته، باشگاه خیرونا متهم به کلاهبرداری مالیاتی در انتقال آرتم دووبیک شده است. وضعیتی که می تواند آنها را از حضور در رقابت های اروپایی باز دارد.

خیرونا که یک فصل باورنکردنی در لالیگا (سوم، امتیاز 71)، را پشت سر می گذارد، به احتمال فراوان برای اولین بار در تاریخ خود، سهمیه لیگ قهرمانان اروپا را کسب خواهد کرد اما این شادی ممکن است کوتاه مدت باشد. 

باشگاه اسپانیایی در خطر حذف از جام های اروپایی است. دلیل؟ 

ایوگنی کوزمین، وکیل اوکراینی، باشگاه خیرونا را به تقلب مالیاتی در خصوص انتقال آرتم دووبیک، بهترین گلزن فعلی لالیگا با 19 گل، متهم کرده است. این فوتبالیست اوکراینی در آگوست 2023 به مبلغ 8 میلیون یورو توسط این باشگاه اسپانیایی خریداری شد که بزرگترین انتقال تاریخ خیروناست. دووبیک فصل قبل برای دنیپرو بازی می کرد.

کوزمین توضیح می دهد که باشگاه خیرونا مبلغ انتقال دووبیک را به درستی پرداخت نکرده است. در این مورد، انتقال و مالیات آن باید منحصراً مطابق با قوانین اوکراین انجام شود. این طبیعی است زیرا فروشنده یک باشگاه اوکراینی است. تمام پرداخت ها باید به حساب بانک های اوکراینی واریز می شد اما طبق ادعای این وکیل، پول به حساب یک واسطه در کشور استونی واریز شده است.

ایوگنی کوزمین ایجنت بازیکن، الکسی لوندوفسکی، را مقصر می داند. او ظاهراً یک شرکت در استونی برای دور زدن اداره مالیات اوکراین تاسیس کرده است. به گفته کوزمین، از این شرکت برای ثبت تراکنش مربوط به انتقال دووبیک استفاده شده تا در اوکراین هیچ مالیاتی پرداخت نشود.

کوزمین شکایتی را به یوفا ارائه کرده و امیدوار است که این تخلفات را بررسی کرده و تصمیم عادلانه و مناسبی اتخاذ کند. اگر بررسی ها نشان دهد که این انتقال نادرست بوده، خیرونا ممکن است از جام های اروپایی حذف شود و حتی به دسته دوم سقوط کند. به گفته این وکیل، اولکسی لوندوفسکی نیز خطر لغو مجوز خود قرار دارد.

دیگر خبرها

  • شوک به خیرونا: احتمال اخراج از اروپا و سقوط به لیگ 2
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • چالش سخت آرسنال برای حفظ یکی از بهترین استعدادهای آکادمی‌اش
  • مرحله دوم واگذاری اختیارات از ستاد به صف در دانشگاه تهران آغاز شد
  • آمادگی دانشگاه کاشان برای پذیرش دانشجویان تعلیق شده آمریکا و اروپا
  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است
  • گلایه امری از لیگ برتر: جلوی رویای تیم‌ها را می‌گیرند!
  • امری: سطح بالای لیگ برتر مانع موفقیت تیم‌های انگلیسی در اروپا است
  • دریسن: امیدواریم توماس توخل بایرن مونیخ را با جام اروپایی ترک کند
  • تیم جدید و اروپایی اکرم عفیف مشخص شد؟