Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-05@02:13:13 GMT

افراد دارای حساب بانکی ناقص به شعب مراجعه کنند

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۴۸۲۷۹

افراد دارای حساب بانکی ناقص به شعب مراجعه کنند

به گزارش پایگاه خبری امتداد، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در راستای ساماندهی حساب‌های بانکی، تکمیل اطلاعات مشتریان سیستم بانکی، افزایش شفافیت تراکنش‌های بانکی و مبارزه با پولشویی طی بخشنامه‌ای به بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری فعال کشور اعلام کرد تا تمامی خدمات بانکی به سپرده گذاران منوط به دریافت شناسه هویت الکترونیکی بانکی (شهاب) خواهد بود و بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری باید ضمن قطع خدمات بانکی، حساب مشتریانی که به دلیل نقص در اطلاعات هویتی، کد شهاب برای آنها در شبکه بانکی صادر نشده، مسدود می‌شود؛ در واقع این اقدام به دنبال ایجاد شفافیت و جلوگیری از سوءاستفاده از حساب‌ها در نظام بانکی با راه‌اندازی و عملیاتی شدن فاز دوم سامانه نهاب به شمار می‌رود و بانک‌ها باید این بخشنامه را اجرایی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مهم ترین سوالات و دغدغه‌های شهروندان با اعلام خبر لزوم دریافت شناسه شهاب با رفع نواقص اطلاعات هویتی توسط بانک مرکزی، وضعیت حساب بانکی آنها و ضرورت یا عدم ضرورت حضور در شعبه بانک برای اطلاع از وضعیت اطلاعات هویتی حساب بانکی و برخورداری از کد شهاب است که بر اساس پیگیری خبرنگار ایبِنا از برخی شعب بانک‌های دولتی و خصوصی باعث حضور غیر ضرور بسیاری از مشتریان که اطلاعات هویتی کاملی دارند در شعب یا تماس با مراکز پشتیبانی تماس بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری شود؛ بر همین اساس اگر برای شما نیز این سوال وجود دارد که شما نیاز به دریافت شناسه شهاب دارید و برای دریافت این کد یکتای بانکی باید چه اقدامی انجام دهید این گزارش را بخوانید.

کد شهاب چیست؟

کد شهاب ابزاری برای احراز هویت مشتریان در نظام بانکی منطبق با مثررات مبارزه با پولشویی به منظور ساماندهی وضعیت حساب‌های بانکی و ایجاد شفافیت بر اساس زیرساخت سامانه جامع نهاب است؛ برخورداری از شناسه شهاب برای تمامی افرادی که در سیستم بانکی کشور حساب بانکی دارند و برای دسترسی به خدماتی از جمله استفاده از سیستم پرداخت، نقل و انتقال وجه، هویت سنجی دسته چک و سامانه‌های ملی پرداخت از جمله ساتنا، پایا و چکاوک ضروری است.

شناسه شهاب یک کد یکتا در سیستم بانکی است که مشتری را در همه بانک‌ها شناسایی می‌کند و با این ابزار دیگر نیاز به احراز هویت و استعلام مشخصات فردی مجدد مشتری نیست؛ در حقیقت این کد به صورت اختصاصی برای هر مشتری در نظام بانکی صادر می‌شود و در تمامی بانک‌ها به صورت یکسان تعریف می‌شود که همین مسئله باعث می‌شود تا متصدیان شعب بانک بتوانند مشتری را در همه بانک‌ها شناسایی و عملیات احراز هویت را انجام دهند.

چه کسانی باید برای دریافت کد شهاب اقدام کنند؟

شناسه ۱۶رقمی شهاب برای تمامی افراد ضروری عنوان شده و صرفا به افرادی که اطلاعات هویتی کامل به بانک ارائه داده باشند، تعلق می‌گیرد. به گزارش ایبِنا،  بر همین اساس در صورتی که در هنگام افتتاح حساب و پس از آن اطلاعات هویتی از جمله نام، نام خانوادگی، کد ملی، شماره شناسنامه، آدرس منزل، شماره تماس، شغل و … در برگه‌های بانکی تکمیل کرده باشید، به هیج عنوان نیاز به حضور در شعب بانک برای دریافت تکمیل اطلاعات و دریافت شناسه شهاب ندارید و این شناسه به صورت خودکار برای شما در نظام بانکی صادر شده است؛ البته مشتریانی که داری نقص اطلاعات هویتی هستند باید نسبت به تکمیل اطلاعات هویتی در شعب بانک عامل حضور پیدا کنند تا کد شهاب برای آنها صادر شود و خدمات بانکی آنها به دلیل مسدودسازی حساب بانکی قطع نشود.

دریافت کد شهاب برای تمامی حساب‌های بانکی الزامی است؟

به زبان ساده دریافت کد شهاب به معنای احراز هویت در سیستم بانکی است؛ اگر احراز هویت شده‌اید نیازی به حضور در شعب نیست یا اگر احراز هویت نشده‌اید و اطلاعات هویتی ناقص دارید، به هیچ عنوان نباید به تمامی بانک‌ها مراجعه کنید بلکه فقط به یکی از بانک‌ها که اطلاعات ناقص دارید مراجعه و اطلاعات را تکمیل می‌کنید و به صورت اتوماتیک شناسه شهاب برای شما صادر و در تمامی بانک‌ها احراز هویت انجام می‌شود.

  

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۸۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پسورد Password و حقایق جالب آن

پسورد (Password) یا همان گذرواژه و رمز عبور در دنیای آنلاین امروز کاملاً حیاتی است و به همین علت روز جهانی پسورد هر سال در اولین پنجشنبه ماه می برگزار می‌شود و شرکت‌های متخصص در این روز آمار جالبی را درباره رمزهای عبور منتشر می‌کنند تا آگاهی از این موضوع افزایش پیدا کند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، روز جهانی پسورد یا رمز عبور هر سال در اولین پنجشنبه ماه می (دوم می ۲۰۲۴ مصادف با سیزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳) برای رفع نیاز حیاتی به گذرواژه‌های قوی ایجاد شده است و به افزودن احراز هویت قوی به رمزهای عبور مهم برای جلوگیری از سرقت هویت و سایر جرایم سایبری اشاره دارد. رمزهای عبور قوی و ایمن بسیار مهم هستند، به‌ویژه در دنیای امروز که بیشتر فعالیت‌ها به‌صورت آنلاین انجام می‌شود. به گفته مایکروسافت، ۹۹.۹ درصد از تهدیدات موجود برای رمزهای عبور را می‌توان با استفاده از احراز هویت چند عاملی متوقف کرد، با این حال هنوز هم عده انگشت‌شماری از مردم سراسر جهان به تغییر مکرر پسوردهای خود اقدام و خود را در برابر هکرها و دزدهای اطلاعات مصون می‌کنند.

پسوردها و حقایق جالب

امنیت سایبری در دنیای آنلاین کاملاً حیاتی و رمزهای عبور بخش بزرگی از آن است. با این حال به‌رغم آگاهی جهانی از لزوم به‌کارگیری نام‌های کاربری منحصربه‌فرد و ترکیب‌های رمز عبور پیچیده، توجه چندانی به این امر نمی‌شود و حتی تکرار گزارش‌های مربوط به حملات و نقض‌های سایبری در طول سال‌های متمادی حاکی از رایج‌تر شدن عادات بد مربوط به رمزهای عبور است. بررسی این عادات حقایق جالبی را نشان می‌دهد:

رمزهای عبور به راحتی هک می‌شوند، زیرا اکثر انسان‌ها از الگوهای مشابهی پیروی می‌کنند. محبوب‌ترین رمز عبور در آغاز فعالیت صفحات وب ۱۲۳۴۵ بود و امروزه ۱۲۳۴۵۶ است.

زنان به استفاده از نام‌های شخصی در رمز عبور خود مشهور هستند و مردان سرگرمی‌های خود را انتخاب می‌کنند. ۹۱ درصد از مردم می‌دانند که هک رمز عبور خطرات امنیتی زیادی را به همراه دارد، با این حال ۵۹ درصد هنوز هم برای همه اطلاعات خود از یک رمز عبور استفاده می‌کنند. اغلب میان رمزهای عبور ایجاد شده برای حساب‌های شخصی و کاری هم‌پوشانی وجود دارد و ۶۲ درصد از افراد از رمز عبور یکسانی برای حساب‌های کاری و شخصی خود استفاده می‌کنند. مولدهای رمز عبور ابزاری عالی برای استفاده در صورتی هستند که به‌سختی می‌توان رمزهای عبور متعدد و قوی پیدا کرد. آن‌ها با ایجاد خودکار رمز عبور با استفاده از پارامترهایی مانند حروف مختلط، نمادها، اعداد، طول و قدرت کار می‌کنند. هفت از هر ۱۰ نفر به رمزهای عبور برای محافظت از حساب‌های آنلاین خود اعتماد ندارند. احراز هویت چند عاملی (MFA) یا احراز هویت دو مرحله‌ای (2FA) دو روش احراز هویت محبوب هستند که هویت کاربر را با درخواست چندین اعتبار تأیید می‌کنند، بنابراین راه‌های خوبی برای ایمن‌سازی همه حساب‌های آنلاین هستند و ۸۶ درصد از کاربران به این شیوه‌ها اعتماد دارند.

پسوردها از زمان شروع انقلاب دیجیتال، شکل اصلی احراز هویت بوده‌اند اما با پیچیده‌تر شدن رمزهای عبور و روش‌های رمزگذاری، مهارت‌های مجرمان سایبری نیز پیچیده‌تر شده است. ۹۰ درصد رمزهای عبور را می‌توان در کمتر از ۶ ساعت شکست. ۱۸ درصد از کارمندان رمز عبور خود را با دیگران به اشتراک می‌گذارند که این امر می‌تواند امنیت سایبری یک سازمان را به‌طور جدی به خطر بیندازد. ۴۲ درصد از کارمندان این کار را انجام می‌دهند تا بتوانند راحت‌تر با اعضای تیم همکاری کنند و ۳۸ درصد به این دلیل رمز عبور را به اشتراک می‌گذارند که خط‌مشی شرکت این است.

کد خبر 750048

دیگر خبرها

  • هر فردی می‌تواند حساب بانکی خود را وقف کند
  • درخواست متقاضیان برای آسان سازی شرایط اعطای وام ۳۰۰ میلیونی
  • جزئیات سقف ۱۸ میلیارد تومانی معافیت‌های مالیاتی برای صاحبان مشاغل
  • دارندگان واحدهای صنفی بخوانند /دریافت این شناسه الزامی است
  • همه واحدهای صنفی باید شناسه یکتا دریافت کنند
  • کلاهبرداران در کمین سرقت اطلاعات شخصی و بانکی افراد
  • کد یکتا برای واحدهای صنفی اجباری است
  • پسورد Password و حقایق جالب آن
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵ درصد رسید + جدول
  • پسورد و حقایق جالب آن