Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، آیت الله سید حسن عاملی در پنجمین جشنواره در راه تربیت، اظهار داشت: اشتباه در تربیت فرزند و شکل‌گیری شخصیت وی برای همیشه اثرات سوء خود را نشان می‌دهد و می‌توان گفت والدین دیگر اختیاری در تربیت فرزندان خود ندارند و افراد و شیوه‌های دیگر تربیت وی را متاثر خواهد ساخت.

وی با بیان اینکه پدر و مادر باید امر و نهی تربیتی را بشناسند، تصریح کرد: اینطور نیست که تمامی مسئولیت تربیت را بر عهده مدرسه گذاشت و خانواده نقش جدی و خطیری در شکل‌گیری تربیت یک انسان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله عاملی با تاکید به اینکه اثر ماندگار هر فرد نیز در این دنیا فرزندان وی خواهد بود، بیان کرد: نه مال و ثروت و نه دارایی ماندگار نیست و فرزندان صالح می‌توانند دعای خیر برای والدین خود به همراه داشته باشند و بالعکس آن نیز امکان پذیر است.

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل با تاکید بر تربیت فرد و تقویت احساس جمعی گفت: به ویژه به منظور ممانعت از بروز آسیب ها ضروری است احساس جمعی تقویت شود و غفلت از این موضوع ایراد بزرگ فرهنگی برای ما است

عاملی با بیان اینکه چنین فرهنگی در ممالک پیشرفته نهادینه شده است، اظهار کرد: اسراف و چشم و هم‌چشمی و بی‌توجهی به حال و روز دوست و همسایه معضل فرهنگی است و در کشورهای اروپایی استفاده بهینه از امکانات و جلوگیری از تجمل گرایی نهادینه شده است.

وی با اشاره به آفت‌های مختلف تربیتی به ویژه در فضای مجازی بیان کرد: در چنین شرایطی نیازمند مداخله آموزش و پرورش و نهادهای تربیتی هستیم و باید هوشیاری لازم در این زمینه وجود داشته باشد.

تربیت اسلامی و دینی دانش‌آموزان اولویت اساسی است

دبیر جشنواره در راه تربیت نیز در این جشنواره با اشاره به برگزاری دور پنجم جشنواره اظهار کرد: این جشنواره به دنبال فرهنگسازی و جریان‌سازی برای تربیت اسلامی و دینی دانش‌آموزان است و در این راستا آموزش و آگاهی بخشی والدین و خود دانش‌آموزان را دنبال می‌کند‌.

حجت‌الاسلام علی زمزم تصریح کرد: متاسفانه هزینه کرد برای فرزند و تربیت علمی و تحصیلی مورد توجه بوده اما در بخش تربیت عقیدنی، فرهنگی و رفتاری سهل‌انگاری مشاهده می‌شود و این جشنواره به دنبال تبیین اهمیت این موضوع است.

وی با بیان اینکه دین اسلام و آموزه‌های پیامبر اکرم به دنبال فراهم کردن زمینه خوب بودن بشریت بوده است، افزود: این مهم به منزله این است که  راه و مسیر تربیت معرفی شود و در ادامه انتظار داشته باشیم که موانع تربیتی رفع شده و بتوان سلوک اجتماعی و آداب اجتماعی را در جامعه تقویت کرد.

مدیر مرکز علمی تربیتی نجم با اشاره به برخی نارسایی های تربیتی در جامعه گفت: نتیجه بی‌توجهی به ضرورت‌های تربیتی است که موجب بروز و ظهور آسیب‌های اجتماعی می شود و لازم است به منظور مقابله با افزایش آسیب‌ها نسبت به تربیت صحیح نسل آینده اقدام کرد.

زمزم اظهار کرد: به عنوان مثال مهمترین دغدغه اولیا، پرخاشگری نوجوانان است که تربیت صحیح فکری می‌تواند منجر به مهار این معضل شود و از سویی افزایش اعتماد به نفس، اثرگذاری و رفتارنیکو مطابق آموزه‌های دین اسلام باید از طریق الگوسازی و تربیت صحیح دینی دانش‌آموزان مورد توجه قرار گیرد.

اگر جریان تربیتی و فرهنگی به صورت هدفمند و اساسی در بین خانواده‌ها مبنای کار قرار گیرد بی شک در آینده شاهد حضور نخبگانی از همین کودکان و نوجوانان خواهیم بود که در توسعه و پیشرفت کشور تاثیرگذار خواهند بود که امروز موسسه تربیتی نجم در حوزه تربیت اسلامی و دینی پیشگام شده و اقدامات قابل توجهی انجام داده است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۸۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسجد اولین نهاد و جایگاه  قضاوت، محل عبادت، علم و دانش، علما، مفسران و پایگاه تبلیغاتی اسلام است که حرمت بالایی دارد.

یوسف خجیر (عضو هیئت‌علمی گروه ارتباطات) در مقاله‌ای با عنوان «آسیب‌‌شناسی استفاده از شبکه‌های اجتماعی مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد کشور» به این موضوع می‌پردازد که فرق اساسی بین نهاد و سازمان آن است که نهادها در پیش‌برد تغیرات جامعه و کارکرد آن به وجود می‌آیند و فرد، مقام یا دولت در پیدایش آن دخیل نیستند.

در این مقاله آمده است که هویت یکی از مسائل مهم در جامعه است که در فرآیند گروهی حاصل می شود و این رسانه‌ها هستند که فرایند گروهی را تشکیل می‌دهند و باید گفت مسجد نیز یک رسانه جمعی است که برای رسیدن به کارکردهای خود و رساندن پیام خود، نیاز به ابزار های متنوع و مناسبی دارد که یکی از آنها شبکه‌سازی است که یک نیاز ضروری است.

به زعم این پژوهشگر هدف این پژوهش شناسایی نقاط چهارگانه قوّت، ضعف، فرصت و تهدید شبکه‌های اجتماعی برای مساجد و ارائۀ راهبرد استفادۀ بهینه از این شبکه‌ها برای ارتقای فعالیت‌های تبلیغی و رسانه‌ای مساجد کشور است. چهارچوب نظری این پژوهش سازمان شبکه‌ای‌ شده بری ولمن (Barry Wellman)  برگرفته از کلان‌ نظریه جامعه شبکه‌ای‌ شده اوست.

مساجد برای رسیدن به کارکردهای خود و رساندن پیام خود، نیاز به ابزار های متنوع و مناسبی دارد که یکی از آنها شبکه‌سازی است که یک نیاز ضروری است

خجیر در این مقاله می‌نویسد: روش این پژوهش آمیخته کیفی کمّی است. در بخش کیفی از روش تحلیل مضمون و در بخش کمّی از روش تجزیه‌ و‌ تحلیل راهبردی یا سوات به‌عنوان روش آینده‌پژوهی استفاده شده است. در روش نخست، جامعۀ آماری نخبگان دانشگاهی و خبرگان حوزه شبکه‌های اجتماعی فعال در امور دینی و مساجد هستند که از بین آنها نمونه به روش هدفمند با معیار تدریس و تألیف بیش از پنج سال در حوزۀ رسانه‌های جدید و دین و فعالیت مستمر اجرایی در بخش امور دینی و مساجد و آشنایی کامل با فضای شبکه‌ها انتخاب شده است.

* نقاط ضعف و قوت فضای مجازی در امور مساجد

به گفته این پژوهشگر یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که انتشار اخبار و تقویت شبکه‌سازی بین مسئولان مساجد و شهروندان و بسیج‌سازی جزء قوّت‌های مهم؛ هم‌بستگی اجتماعی کاذب و درگیر شدن مسئولان مساجد و مردم در فضای مجازی و انتشار اخبار جعلی جزء ضعف‌های مهم؛ اقناع شبکه‌ای دین و جهانی شدن فعالیت‌های مساجد و تنوع و تعدد مخاطبان مساجد جزء فرصت‌ها؛ و ترویج خرافات دینی توسط مغرضان و اعتیاد مجازی فعالان امور مساجد و تضعیف خانوادۀ ایرانی‌اسلامی جزء نقاط تهدید است.

هماهنگی بین سازمان‌های متولی تولید محتوا، نرم‌افزار با مختصات ارزش‌های اسلامی‌ایرانی کشور و همکاری چندجانبۀ همه ذی‌نفعان ازجمله سیاست‌گذاران، دولت، سازمان‌های نظارتی و ... این حوزه باید به‌عنوان راهبرد مرجح مدّ نظر قرار گیرد

به زعم خجیر مهم‌ترین راهبرد طراحی و تولید و راه‌اندازی شبکۀ اجتماعی بومی توسط دولت برای تولید محتوای فرهنگی و دینی و تربیتی مناسب از سوی فعالان مساجد و برنامه‌ریزی نهاد‌های دولتی و غیردولتی دینی برای تولید و انتشار محتوای دینی در این شبکه‌ها است.

همچنین یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که هماهنگی بین سازمان‌های متولی تولید محتوا و نرم‌افزار و ایجاد محتوا با مختصات ارزش‌های اسلامی‌ایرانی و ارائۀ خدمات ارتباطی مبتنی بر ارزش‌های فرهنگی و دینی کشور و همکاری چندجانبۀ همه ذی‌نفعان ازجمله سیاست‌گذاران، دولت، سازمان‌های نظارتی، بخش خصوصی و سایر دست‌اندرکاران این حوزه باید به‌عنوان راهبرد مرجح مدّ نظر قرار گیرد.  

 در یک جمع‌بندی کلی باتوجه به یافته‌های این پژوهش، بین آزادی طرح مطلب در شبکه‌های مجازی اجتماعی و احراز جایگاه حوزه عمومی توسط این شبکه ها ارتباط معنی دار وجود دارد. آزادی طرح مطلب در شبکه‌های اجتماعی مجازی بر تغییر حوزه عمومی از مسجد به شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر مثبت و معنی دار دارد.

در پایان لازم به ذکر است که بین رابطه دسترسی آسان و غیر مکان‌مند و غیر زمان‌مند بودن شبکه‌های مجازی و احراز جایگاه حوزه عمومی توسط این شبکه‌ها ارتباط معنی دار وجود دارد، در نتیجه دسترسی آسان به شبکه‌های مجازی بر تغییر حوزه عمومی از مسجد به شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر گذار است.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • چه کسی ناظر بر ابتذال جاری در آپارات است؟
  • دستگاه‌های فرهنگی برنامه‌های شاخص خود را برای سال جاری تعیین کنند
  • منشور رسانه‌ای طی آینده‌ای نزدیک در اردبیل رونمایی می‌شود
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • معلمان محور و مدار توسعه و تحول در کشور هستند
  • ضرورت روشنگری و تبیین دانشجویان در فضای رسانه‌ای
  • فعالان ستاد اقامه نماز جمعه خاش تجلیل شدند
  • بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی