Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ هوشنگ گلمکانی در صفحه اینستاگرام خود در یک  دلنوشته از اجرای نمایش "ملاقات بانوی سالخورده" چنین گفت: 

از اولین اجرای «ملاقات بانوی سالخورده» که دیدم، چهل‌و هفت سال می‌گذرد؛ زمستان پنجاه‌ویک، به کارگردانی حمید سمندریان در تالار مولوی. در آن تالار دانشجویی، اجرا هم تقریبا دانشجویی بود و بجز چند نفر، بقیه بازیگران دانشجویان تئاتر دانشکده هنرهای زیبا بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقش کلر زاخاناسیان را ابتدا جمیله شیخی بازی می‌کرد که بعد جایش را به آذر فخر داد. اکبر زنجانپور نقش آلفرد ایل را بازی می‌کرد و غلامحسین لطفی نقش شهردار. این اولین نمایش جدی هنری بود که در زندگی می‌دیدم. بازیگرانی اغلب سیاه‌پوش بر آن صحنه کوچک با ابزاری اندک و ساده، که به‌خصوص نحوه نمایش راه رفتن بازیگران بر صحنه برایم تازگی داشت.

سی‌وپنج سال بعد در سال هشتاد و شش، سمندریان یک بار دیگر این نمایش‌نامه مورد علاقه‌اش (از نویسنده مورد علاقه‌اش فریدریش دورنمات) را بر صحنه تئاتر شهر آورد، این بار با معیارهای تئاتر حرفه‌ای، نه دانشجویی. گوهر خیراندیش کلر زاخاناسیان بود، پیام دهکردی آلفرد ایل و میرطاهر مظلومی شهردار. اجرایی باصلابت که از آن بیش از همه سیگار کشیدن آلفرد در صحنه آخر پیش از اجرای «حکم مرگ» به یادم مانده. چند دقیقه در سکوت مطلق، همه منتظر ماندند تا آلفرد سیگار آخر را هم بکشد تا بعد، چک اهدایی کلر انتقامجو، گوارای وجود مردم شهر شود. 

و حالا اجرای پارسا پیروزفر از این نمایش‌نامه پرقدرت و عمیق بر همان صحنه. دیشب در شب ماقبل آخر این اجرای محکم و موفق، سالن اصلی تئاتر شهر جای خالی نداشت و اجرای دومی هم در راه بود. سکوت مطلق برای غرق شدن در این درام حیرت‌انگیز. پانته‌آ پناهی‌ها در نقش کلر زاخاناسیان، رضا بهبودی آلفرد ایل و سیاوش چراغی‌پور شهردار. چهل‌وهفت سال بعد، باز هم نمایشی سهمگین از نمایش‌نامه‌ای جاودان درباره یک موقعیت مهیب.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تماشاخانه هوشنگ گلمکانی نمایش در ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۵۲۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمیله علم الهدی در پاکستان، «بانوی اول» شد /تصاویری از حضور در مراسم افتتاح با عینک آفتابی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جمیله علم الهدی که رئیس جمهور را در سفر به پاکستان همراهی کرد در دانشگاه اقتصاد لاهور به سخنرانی پرداخت و گفت که استقلال زنان به معنای حفظ فرهنگ آنهاست.

بنابر روایت انتخاب، جمیله علم الهدی که در رسانه‌های پاکستان به عنوان "بانوی اول ایران" معرفی شده در سخنرانی خود در دانشگاه لاهور گفت: پاکستان و ایران روابط دوجانبه تاریخی، فرهنگی و مذهبی قوی دارند.

وی با بیان اینکه ایران یک دستور کار بزرگ برای افزایش همکاری در روابط، تجارت، اتصال و انرژی دارد، افزود که ایران دستور کار بزرگی برای افزایش همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف از جمله روابط مردمی دارد.

همسر رئیسی گفت که رهبری دو کشور باید روابط دوجانبه را برای مقابله با تحولات منطقه‌ای و جهانی و تهدید مشترک تروریسم تقویت کنند.

علم الهدی همچنین گفت: این سفر فرصتی مهم برای تقویت بیشتر روابط ایران و پاکستان است. پاکستان و ایران نه تنها همسایه بلکه دوستان خوبی هم هستند.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899166

دیگر خبرها

  • جمیله علم‌الهدی، «بانوی اول ایران» در پاکستان! (+عکس)
  • جمیله علم الهدی در پاکستان، «بانوی اول» شد /تصاویری از حضور در مراسم افتتاح با عینک آفتابی
  • «دروغ پارلمانی» در پردیس شهرزاد بازگو شد
  • صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد
  • سی و پنج سال پیش دچار جادوی تئاتر شدم/شمع شب چراغ روشن شد
  • «هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید
  • «دروغ پارلمانی» به شهرزاد آمد/ با دروغ همه چیز به دست میاد!
  • (تصاویر) جمیله علم‌الهدی، «بانوی اول ایران» در پاکستان!
  • ۶ سال زندگی با «در انتظار گودو»!/ بازی با زمان بر صحنه تئاتر
  • نمایش «آلاء» به تونس می‌رود