Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@21:02:27 GMT

طول مدت بیماری آرتریت پسوریاتیک؟

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۵۴۹۳۸

درمان آرتریت پسوریاتیک به شدت علائم، چگونگی تاثیر آن‌ها در زندگی روزمره و اینکه آیا آسیب یا تخریب مفصلی وجود دارد یا خیر بستگی دارد. ناطقان: آرتریت پسوریاتیک نوعی بیماری مزمن است که در تمام طول عمر فرد مبتلا می‌تواند ادامه داشته باشد و معمولا افراد مبتلا به بیماری صدف (پسوریازیس) را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 

آرتریت پسوریاتیک چیست؟

آرتریت پسوریاتیک یک بیماری شایع و نوعی از آرتریت است که افراد مبتلا به بیماری صدف (پسوریازیس) را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

پسوریازیس نوعی بیماری است که در آن پوست فرد مبتلا دچار قرمزی، سفتی و التهاب و پوسته پوسته شدن می‌شود.

روند تشخیص بیماری آرتریت پسوریاتیک به این صورت است که افراد در ابتدا مبتلا به بیماری صدف و سپس بیماری آرتریت پسوریازیس در آن‌ها تشخیص داده می‌شود، اما گاهی روند برعکس است و در فرد ضایعات مفاصل قبل از مشکلات پوستی آغاز می‌شود.



حدود ۳۰ درصد افرادی که به این بیماری با زمینه ارثی مبتلا می‌شوند، آرتریت پسوریاتیک بروز می‌کند که معمولاً علائم خود را در سنین ۳۰ تا ۵۰ سالگی و به صورت یکسانی در هر دو جنس ظاهر می‌کند.

اگرچه بار اصلی این بیماری در این سنین است، اما پدیدار شدن این بیماری در کودکان امری نادر نیز و احتمال وقوع دارد.

جدای از اینکه علائم این بیماری در اکثر حالت خفیف است، اما گاهی علائم ابتلا می‌تواند شدید و بسیار درگیر کننده و برای فرد مبتلای به این بیماری عذاب آور باشد.

درمان آرتریت پسوریاتیک به شدت علائم، چگونگی تاثیر آن‌ها در زندگی روزمره و اینکه آیا آسیب یا تخریب مفصلی وجود دارد یا خیر بستگی دارد.

بعضی از افراد فقط زمانی که علائم بروز می‌کنند به دارو نیاز دارند. دیگر افراد برای درمان درد، تورم و کاهش آسیب جراحی به دارو‌های قوی نیاز دارند.



اثربخشی این دارو‌ها در برخی از بیماران هیچ چیز خارق العاده‌ای نیست.

طول مدت بیماری آرتریت پسوریاتیک چقدر است؟
انواع مختلف بیماری آرتریت پسوریاتیک
التهاب مفاصل به صورت التهابی نامتقارن

در این فرم از بیماری اغلب زانو، مچ پا، مچ دست یا انگشت فرد مبتلا را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد و در مجموع یک تا چهار مفصل مورد اشاره ملتهب می‌شود.


معمولاً، علائم آرتریت در هر دو طرف بدن فرد به طور مساوی (یعنی بیماری متقارن نیست) بروز نمی‌کند.
آرتریت پسوریاتیک متقارن

در این نوع بیماری بیشتر مفاصل بدن فرد مبتلا مفاصل چندگانه ملتهب و این بیماری هر دو طرف بدن فرد مبتلا را به صورتی یکسان تحت تأثیر قرار می‌دهد.

ناخن‌ها اغلب دارای حفره و شیار هستند، این عارضه می‌تواند علائمی شبیه بیماری آرتریت روماتوئید داشته و گا‌ها با آن اشتباه شود.
بیماری آرتریت پسوریاتیک اسپوندیلیت

این فرم از بیماری معمولاً یک یا دو مفصل ساکرولیاک (مفاصل که در ستون فقرات و لگن و قسمت پایین کمر وجود دارند) و بعضی اوقات دیگر مفاصل ستون فقرات را درگیر و ملتهب می‌کند، نتیجه این امر برای فرد بیمار، سفتی و درد صبحگاهی در ناحیه پشت است.
درگیر شدن یک انگشت به صورت جداگانه

این بیماری اغلب شامل تنها یک انگشت و همچنین نواحی نزدیک ناخن را درگیر می‌کند، جدا از مورد یاد شده در این بیماری ممکن است یک و یا چند مفصل ملتهب و دچار درد شوند.
آرتریت موتیلان (Arthritis mutilans)

این فرم از بیماری جدی‌ترین و ابتدایی‌ترین نوع آرتریت پسوریازیک است. در این شکل از بیماری، انگشتان به دلیل تخریب مفاصل و استخوان‌های اطراف آن، کوتاه می‌شود.

علائم بیماری آرتریت پسوریاتیک

علائم این بیماری شامل موارد زیر است:

    بثورات پوستی به رنگ صورتی یا قرمز کمرنگ و راش‌های پوستی که به شکل فلس به خصوص در پشت بازوها، جلو پا‌ها و پوست سر نمایان هستند.
    التهاب مفاصل، به ویژه در انگشتان دست، پا یا ستون فقرات.
    سختی صبحگاهی (بخصوص در ناحیه پشت و کمر).
    درد در ناحیه پایین کمر.

بیماری آرتریت پسوریاتیک می‌تواند بر عملکرد سایر قسمت‌های بدن تأثیر بگذارد.

به عنوان مثال، در افرادی که به این بیماری مبتلا هستند عوارضی مانند خستگی و کم خونی غالباً، شیوع دارد.


اغلب، آرتریت همراه با التهاب تاندون‌ها در نقاطی است که تاندون‌ها به استخوان‌ها متصل می‌شوند، مانند پاشنه (پا) یا انگشتان.
طول مدت بیماری آرتریت پسوریاتیک

آرتریت پسوریاتیک معمولاً بیماری مزمنی است که در تمام طول عمر فرد مبتلا می‌تواند ادامه داشته باشد.

با این حال، علائم برخی از افراد به طور قابل توجهی متفاوت است، به طوری که ممکن است در زمان‌های مختلف خفیف باشد و یا به طور طبیعی و یا به خاطر مشکلات زمینه‌ای دوباره عود پیدا کرده و شدیدتر شود.

البته لازم به ذکر است که حذف و بهبود کامل بیماری و از میان رفتن علائم آن امری معمول نیست. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: آرتریت پسوریاتیک ، بیماری ، عوارض

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بیماری عوارض

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۵۴۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است

آفتاب‌‌نیوز :

از زمان معرفی درمان‌های ضد رتروویروسی برای درمان HIV در اواخر دهه ۱۹۹۰، طول عمر افراد مبتلا به HIV به طور چشمگیری افزایش یافته است. با این حال، حتی با چنین درمان هایی، مطالعات نشان داده اند که خطر بیماری قلبی در افراد مبتلا به HIV حداقل ۵۰ درصد بیشتر از افراد بدون HIV است. پژوهشگران در تحقیقی جدید دریافته اند که این موضوع با آلوده شدن به ویروس هپاتیت C تشدید می‌شود.

به گفته محققان دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز بلومبرگ آمریکا که در این پژوهش بین المللی مشارکت داشته اند، عفونت همزمان HIV و هپاتیت C به این دلیل رخ می‌دهد که آن‌ها یک مسیر انتقال مشترک دارند و هر دو این ویروس‌ها از طریق تماس خونی منتقل می‌شوند.

آن‌ها در پژوهش خود، اطلاعات بیش از ۲۳ هزار فرد ۴۰ تا ۷۹ ساله مبتلا به HIV را که بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ درمان ضد رتروویروسی برای HIV را آغاز کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند. 

نتایج این تجزیه و تحلیل‌ها نشان داد، با هر دهه افزایش سن، حملات قلبی در افراد مبتلا به HIV به تنهایی ۳۰ درصد و در افرادی که به هپاتیت C نیز مثبت بودند، ۸۵ درصد افزایش یافت.

طبق این نتایج همچنین خطر حمله قلبی در بیمارانی که دارای عوامل خطر سنتی بیماری قلبی مانند فشار خون، عادات سیگار کشیدن و دیابت نوع دو بودند به ترتیب ۳۰۰، ۹۰ و ۴۶ درصد افزایش یافت.

علاوه بر این، یافته‌ها نشان دادند: شانس بروز حمله قلبی در افرادی که برخی از عوامل مرتبط با HIV مانند سطوح پایین سلول‌های ایمنی CD۴ را داشتند و یا نوعی داروی مهارکننده پروتئاز را مصرف می‌کردند، بیشتر بود.

به گفته محققان مجری این پژوهش، نظر به یافته‌های تحقیق ما، افرادی که با HIV یا هپاتیت C زندگی می‌کنند باید از پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی این ویروس‌ها و سایر راه‌های کاهش خطر بیماری قلبی عروقی پرس و جو کنند.

این یافته‌های پژوهشی در نشریه Journal of the American Heart Association منتشر شده اند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • بازگشت شفاف قبل از مرگ!
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد