Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه های اجتماعی فارغ از همه مزیت هایی که دارد، در سال های اخیر تبدیل به یک ابزار قدرتمند در راستای عضو گیری و هماهنگی عملیات های مخرب برای گروه های تروریستی شده است.

شبکه های اجتماعی به ویژه فیسبوک همواره یکی از دغدغه های دولت افغانستان و کارشناسان امنیتی ـ رسانه ای این کشور نیز بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخیرا وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی افغانستان به شرکت فیسبوک هشدار داده است که اگر مطابق قوانین افغانستان در این کشور فعالیت نکند، طی 6 ماه آینده این شبکه اجتماعی را فیلتر خواهد کرد.

به همین مناسبت با «سید محمد موسوی»، کارشناس رسانه و شبکه های اجتماعی درباره تاثیرات مخرب این شبکه ها بر امنیت افغانستان گفتگو کرده ایم که در ادامه مشاهده می کنید:

شبکه های اجتماعی تبدیل به تریبون رسمی گروه های تروریستی شده اند

چالش میان حکومت ها و شبکه های اجتماعی پدیده ای است که در سال های اخیر گسترش پیدا کرده و خصوصا در چند سال اخیر با ظهور و بروز گروه های تروریستی و افزایش ناامنی در کشورهای مختلف این معضل تبدیل به یک چالش حاد بین دولت های مختلف و مدیران شبکه های اجتماعی شده است.

متاسفانه شبکه های اجتماعی در سال های اخیر از کارکرد سازنده خودشان دور شده اند و به یک ابزار و تریبون رسمی برای تبلیغ و ترویج اندیشه های افراط گرایانه تبدیل شده و در حقیقت مبلغ و مروج گروه های تروریستی شده اند.

نمونه های فراوانی را می توانیم در دو سه سال گذشته به آن اشاره کنیم؛ آخرین نمونه آن در حادثه شهر کرایست چرچ کشور نیوزلند بود که عامل تروریستی از مدت ها قبل در فیسبوک تصویر سلاح خود را منتشر کرده و تهدید نموده بود که من به دنبال یک کار بزرگ هستم و هنگامی هم که آن حادثه در مسجد شهر کرایست چرچ آغاز شد ما شاهد بودیم که فرد تروریست در پیج فیسبوک خود تصاویر زنده این حملات وحشیانه را پخش می کرد.

سوالی که اینجا باید از شبکه های اجتماعی بپرسیم این است که آیا واقعا به لحاظ فنی قابلیت تشخیص محتوای مجرمانه و تروریستی را ندارند یا اینکه ما در اینجا با یک استاندار دو گانه مواجهیم؟

غیر از حادثه نیوزلند، موارد دیگری هم بوده است که گروه های تروریستی و افراط گرا از این استاندار دوگانه شبکه های اجتماعی کمال سوء استفاده را کرده و به طور آزادانه به ترویج عقاید خود پرداخته اند.

چند سال پیش نیز در حادثه تروریستی حمله داعش به مجلس جمهوری اسلامی ایران نیز ظاهرا افراد تروریست از پیام رسان تلگرام برای هماهنگی میان خود استفاده می کردند و دیدیم که تلگرام در این زمینه پاسخگو نبود و اقدامات لازم برای پیشگیری از حوادث مشابه را نیز انجام نداد.

شبکه های اجتماعی استانداردی دوگانه دارند

گروه های تروریستی حتی در افغانستان نیز آزادانه در توئیتر و خصوصا فیسبوک فعال هستند و به راحتی عقاید خود را تبلیغ و ترویج می کنند و هیچ کس ممانعتی به عمل نمی آورد اما در طرف دیگر می بینیم که فیسبوک، اینستاگرام و توئیتر در سال های اخیر بسیاری از صفحات کشورهایی که احساس می کنند منافع آنها با منافع آمریکا و کشورهای استکباری در تضاد است را می بندد.

صفحات بسیاری از رسانه ها و شخصیت هایی که مخالف با سیاست های آمریکا هستند مکررا در فیس بوک و تویئتر و اینستاگرام مسدود شده است. مشخصا می توانیم به مسدود شدن حساب جیمیل شبکه خبری پرس تی وی اشاره کنیم که منجر به تعطیل شدن بسیاری از سرویس های این شبکه شد؛ در اقدامی دیگر نیز اینستاگرام صفحات بسیاری از شخصیت های ایرانی  و حتی چهره های رسانه ای و تحلیلگر را مسدود کرد.

مدیران شبکه های اجتماعی باید این استاندارد دوگانه را یکسان کنند یعنی طوری نباشد که گروه های تروریستی امکان استفاده از خدمات آنها را داشته باشند اما از سوی دیگر حساب های عده ای دیگر بدون هیچ دلیلی مسدود شود.

هیچ نظارتی بر محتوای مجرمانه از سوی شبکه های اجتماعی اعمال نمی شود

شبکه های اجتماعی و در راس آنها فیسبوک به لحاظ فنی هم نظارتی بر محتوای مجرمانه ندارند. گروه های تروریستی آزادانه عمل می کنند و در افغانستان نیز مبلغین این اندیشه های افراط گرایانه به طور علنی فعالیت دارند اما کسی نیست که از آنها ممانعت به عمل بیاورد.

افغانستان اکنون در برهه حساسی است؛ هم انتخابات ریاست جمهوری را در پیش دارد، هم مذاکرات صلح است و هم ناامنی ها در این کشور تشدید شده است و فضای شبکه های اجتماعی می توانند زمینه مساعدی برای خرابکاری ها ایجاد کند.

اگر روابط تروریست ها در شبکه های اجتماعی کنترل شود به لحاظ امنیتی می تواند تاثیرات بسیار مثبتی بر افغانستان داشته باشد.

به عقیده هشدار دولت افغانستان به فیسبوک و فیلتر احتمالی این شبکه اجتماعی  فارغ از اهداف و انگیزه ها، در مجموع اقدامی مثبت ارزیابی می شود و اگر این اقدام صورت بگیرد یا فیسبوک نظارت و کنترل بیشتری بر محتوای مجرمانه داشته باشد می تواند در زمینه تامین امنیت گام موثری باشد زیرا بسیاری از ارتباطات گروه های تروریستی برای هماهنگی و طرح ریزی اعمال ترریستی از طریق شبکه های اجتماعی انجام می شود.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سید محمد موسوی افغانستان فیسبوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۵۵۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه

سیاست های ابهام برانگیز و دوپهلوی آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از پایگاه خبری الجزیره، «صالحه علام»، نویسنده و پژوهشگر مسائل ترکیه در یادداشتی از سنگ اندازی آمریکا در توافق راهبردی عراق و ترکیه پرده برداشت.

روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق پس از بازگشت از آمریکا، میزبان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بود. در این سفر، 26 توافقنامه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و توریستی به امضا رسید. پنج توافقنامه از 26 توافقنامه امضا شده، روابط راهبردی، همکاری بر سر مسائل نظامی، امنیتی، مبارزه با تروریسم و ساخت ابزارآلات جنگی را در بر می‌گیرد.

مذاکرات ترکیه و آمریکا

آمریکا در مذاکرات اخیر با مقامات امنیتی و دیپلماتیک ترکیه پیشنهاد مقابله مستقیم و غیرمستقیم با گروه‌های تروریستی مشترک (داعش و پ ک ک) را مطرح کرد. این پیشنهاد با مخالفت قاطع ترکیه روبرو شد.

آنکارا اعلام کرده همکاری با یک سازمان تروریستی برای مبارزه با یک سازمان تروریستی دیگر و یا همکاری موردی کشورهای هم‌پیمان با سازمان‌های تروریستی را نمی‌پذیرد. تضاد شدید میان آنکارا و پ.ک.ک که سال‌هاست جنگ شدیدی علیه ترکیه را از درون اردوگاه‌هایش در سوریه و عراق اداره می‌کند، باعث شده آنکارا استدلال‌های آمریکا را نپذیرد.

توافقات امنیتی و نظامی عراق و ترکیه نگرانی گروه‌های مختلف کردی از جمله گروه تروریستی پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) را برانگیخته و باعث شده آمریکا نیز برای جلوگیری از مقابله جدی با این گروه ها به میدان بیاید. با این وجود آمریکا نگران پیامدهای احتمالی همکاری نظامی و امنیتی میان بغداد و آنکارا است که می‌تواند به حضور ی.پ.گ و پ.ک.ک در مرزهای عراق، سوریه و ترکیه پایان دهد.

در بهمن ماه سال گذشته «یاشار گولر»، وزیر دفاع و «متین گوراک»، رئیس ستاد کل ارتش ترکیه در سفر به بغداد، موفق به کسب رضایت مسئولان عراقی در رابطه با اعلام منع فعالیت پ.ک.ک در مرزهای عراق شدند. به همین دلیل روابط عراق و ترکیه از منظر امنیتی و نظامی بهبود یافت.

بنا بر ادعای رسانه های ترکیه، مطابق توافق دو کشور، به زودی عملیات نظامی به رهبری نیروهای نظامی ترکیه در عمق 30 الی 40 کیلومتری خاک عراق علیه نیروهای تروریستی مخالف دولت ترکیه آغاز خواهد شد؛ این موضوع مخالفت شدید آمریکایی ها را به همراه داشته است.

نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

دلایلی که بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند

 

در همین راستا آنکارا اخیراً ابتکار جدیدی را آغاز کرده که عبارت از حل و فصل کردن پرونده تروریسم بدون مداخله واشنگتن است. سیاست دو پهلو و ابهام برانگیز آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. به نظر می‌رسد این تحولات سرآغاز تغییراتی مهم در سیاست های کشورهای عراق، سوریه و ترکیه در قبال گروه‌های کُردی فعال در این سه کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • تروریسم یک تهدید مشترک برای کشورهای منطقه است
  • حمله تروریستی به مسجدی در هرات/ ۶ نمازگزار کشته شدند
  • ایران حمله تروریستی هرات را محکوم کرد
  • حمله مسلحانه به نمازگزاران شیعه در هرات
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • تسلیم شدن ۱۰۰ تروریست الشباب سومالی
  • هلاکت ۷۰ عضو گروه تروریستی «الشباب» در سومالی
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان