Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@06:08:28 GMT

شهر «آنها» را نمی‌بیند

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۵۷۲۸۶

شهر «آنها» را نمی‌بیند

تهران- ایرنا- همسرش یکی از کارگران شهرداری‌ست؛ کارگرانی که هر وقت مراسم و برنامه‌ای باشد بیشترین بار رفت و روب و نظافت شهر را بر دوش می‌کشند اما وقتی به روز جهانی کارگر می‌رسیم، کمتر کسی سراغی از آنها می‌گیرد؛ زحمتکشانی که همیشه، بار سخت پیرایش شهر بر دوش آنهاست اما شهر «آنها» را نمی‌بیند.

این زن، همین دردها را به قلم خودش نوشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبل از هر چیز به همین رنج «دیده نشدن» اشاره کرده؛ رنجی که رنج مشترک همه فرودستانی‌ست که جامعه با همه عظمتش روی گرده آنها ایستاده اما آنها را نمی‌بیند: «الان که این مطلب رو می‌نویسم اشکم داره می‌ریزه و دلم شکسته است چون با همسرم و بچه‌ام توی خیابون دور می‌زدیم عصری. می‌بینیم دور میدون باغ گلشن، شورای شهر و شهرداری با نصب بنر، روز شورا رو به خودش تبریک گفتن. بنر زدن و به معلم‌ها هفته معلم رو تبریک گفتن و اون‌وقت شهرداری که بعد شرکت‌های معدنی یکی از بزرگترین مجموعه‌های کارگری است و نزدیک به 200 کارگر داره، حتی با یه بنر تبریک هم برای کارگراشون ارزش قائل نشدن و اصلا شاید نمی‌دونن که شهرداری کارگرم داره!».

این زن و همسرش که کارگر شهرداری طبس است، از سختی کار و شغل دشوار انتقاد ندارند. انتقادشان قبل هر چیز از ندیده شدن است، از اینکه برای احترام و منزلت اجتماعی نیز سلسله‌مراتب تعیین کرده‌اند و این سلسله‌مراتب هم براساس پست و پول تعریف می‌شود. هر کس پول بیشتر دارد و پست بالاتر، در جامعه محترم‌تر است. این زن می‌گوید: «قرار نبود این‌طور باشد...».

او در ادامه نامه خودش به آنچه «مشکلات شرکت‌های پیمانکاری» می‌خواند، اشاره می‌کند و می‌نویسد: «تازه اگه یادتونه همین پارسال 20 کارگر مظلوم شهرداری طبس رو بعد از خرید ماشین جاروی خیابون تعدیل کردن. اونا از نون خوردن افتادن و هیچکس هم ازشون دفاع نکرد و مهمتر اینکه اخراج همین نیروها هم باعث شد کار تمیزی و نظافت شهر فلج بشه چون الان هر کارگر باید کار 4 کارگر رو انجام بده و نمی‌رسه. تو همه جای این ممکلت نیروی مازاد و بیکار داریم الا شهرداری. کجای این مملکت، یه نفر مث یه کارگر شهرداری روزی دقیق 8 ساعت کار می‌کنه؟! 8 ساعت تموم جارو می‌کشه و برگ و زباله پارو می‌کنه؟! کجا اخه؟‍...».

همزمان با خرید یک دستگاه ماشین جاروی خیابان، 20 کارگر پیمانی شهرداری طبس که به عنوان نیروهای خدماتی در سطح شهر فعالیت داشتند، در تاریخ 31 اردیبهشت ماه سال قبل از کار بیکار شدند. گفته می‌شد میانگین سابقه کاری این کارگران 10 تا 15 سال است و آنها زمانی که بیکار شدند، هنوز بابت چهار ماه مزد پرداخت نشده و عیدی سال 95 به همراه یک سال حق اضافه‌کاری طلبکار بودند. در همان زمان مجموعه شهرداری اعلام کرد که این کارگران «پیمانکاری» هستند و شرکت پیمانکار، مقصر است!

این 20 کارگر در همان زمان خیلی اعتراض کردند. حتی مقابل ساختمان شهرداری چادر زدند و شب همان‌جا خوابیدند و در نهایت توانستند صدایشان را به گوش مسئولان برسانند.

سه ماه بعد از بیکار شدن این 20 کارگر، زهرا حسین‌پور، عضو شورای شهر طبس به ایلنا گفت: موضوع بیکاری حدود 20 نفر کارگران شهرداری را ابتدا از طریق شورا و شهرداری با برخی نهادهای دولتی مستقر در منطقه مطرح کردیم و امیدواریم به نتیجه قابل قبولی برسد. امکان بازگشت به کار کارگرانی که تحت مسئولیت یک شرکت تامین‌کننده نیروی انسانی در بخش خدماتی شهرداری مشغول کار بودند، فعلا میسر نیست چراکه شورای شهر امکان دخالت در واحدهای بخش خصوصی شهرداری را ندارد.

**برخی کارگران بعد از گذشت یک سال، همچنان بیکارند
او البته اعلام کرد به دنبال اشتغال این کارگران در یکی از واحدهای معدنی منطقه هستیم و می‌خواهیم در آینده‌ای نزدیک امکان انتقال آنها را فراهم کنیم اما منابع خبری می‌گویند برخی از این کارگران بعد از گذشت یک سال از تعدیل، همچنان بیکارند و نتوانسته‌اند هیچ‌کجا شغلی به دست بیاورند.

تعدیل این کارگران، کمبود بودجه در شهرداری طبس و بار سنگین کار بر دوش کارگران باقیمانده، شرایط دشواری به وجود آورده است. گویا کمترین بودجه‌ها، نصیب کارگران رنجبر شهرداری‌هاست. شهردار طبس در مورد کمبود بودجه در شهرداری این‌گونه می‌گوید: «با استانی شدن تقسیم عوارضات و مالیات بر ارزش افزوده مشکلات برای شهرداری طبس مضاعف شد، یعنی شاید بشود گفت شهرداری طبس در استانی شدن تقسیم ارزش افزوده در کشور از همه شهرهای ایران بیشتر ضرر کرده و علت آن هم داشتن منابع غنی زیرزمینی و معادنی متعدد است ولی عایدات شهرداری از آن بسیار ناچیز است.

اگر سهم شهرداری طبس از آن دو درصدی که در شهرهای مشابه شهر طبس ایران پرداخت می‌شود، داده شود بسیاری از مشکلات حل می‌شود. درست است که طبق قانون شرکت‌های خصوصی دو درصد را پرداخت نمی‌کنند ولی همان‌طور که در شهرهای نفتی استثنا قائل شدند و علاوه بر آن سهمیه پول نفت که به همه شهرها می‌دهند، به شهرهایی که نفت‌خیز هستند درصدی اضافه‌تر برای آن شهرداری‌ها در نظر می‌گیرند. برای شهر طبس نیز باید استثنا قائل شده و درصدی از عوارضات معادن با این عوارضاتی که برای شهر دارند قائل شوند که اگر پرداخت شود قسمتی از مشکلات شهرداری طبس رفع خواهد شد».

**هیچ وقت اوضاع کارگران شهرداری این قدر بد نبوده است
بودجه شهرداری‌هایی مثل طبس در حال نقصان گرفتن است و بودجه‌ای که نصیب کارگران شهرداری که این روزها اکثریت قریب به اتفاق آنها «کارگران پیمانکاری» هستند، از همیشه کمتر است. شاید هیچ زمان اوضاع کارگران زحمتکش شهرداری این‌قدر بد نبوده است. مجید کیانپور، عضو کمیسیون عمران مجلس در زمستان 97 اعلام کرد: «در شرایط کنونی نیروهای شرکتی حدود 60درصد از پرسنل شهرداری‌ها را تشکیل می‌دهند. این آمار نشان‌دهنده آن است که بخش اعظمی از عملکرد و فعالیت شهرداری‌ها مرتبط با نیروهای شرکتی است.

حال این نیروها امروز به دلیل نوع رسیدگی و برخورد با آنها، انگیزه‌ای برای کار ندارند و قطعاً این مسأله بر عملکرد شهرداری‌ها اثرگذار خواهد بود». در این اوضاع است که رنج «دیده نشدن» از همیشه برجسته‌تر می‌شود. این زن، همسر یک کارگر زحمتکش شهرداری، می‌گوید: «ما که کسی نداریم جز اون بالاسریه. امیدوارم شماها حداقل صدای ماها باشید و اجازه ندین کسی صدای ما را نشنوه....».

منبع: روزنامه توسعه ایرانی؛ 1398.02.15
گروه اطلاع رسانی**9370**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي توسعه ايراني كارگران شهرداري منزلت اجتماعي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۵۷۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادواره ۴۵ شهید کارگر در تربت جام برگزار شد

به مناسبت روز جهانی کارگر یادواره ۴۵ شهید کارگر شهرستان تربت جام در محل مسجد حضرت موسی بن جعفر(ع) این شهرستان برگزار شد‌. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تربت جام، به مناسبت روز جهانی کارگر یادواره 45 شهید کارگر شهرستان تربت جام با حضور خانواده شهدا و ایثارگران، فرماندار، امامان جمعه و جماعات، مسئولان قضایی، اجرایی، نظامی و انتطامی،کارگران و اقشار مختلف مردم به همت ستاد گرامی داشت هفته بزرگداشت کار و کارگری و بسیج کارگری باشکوه خاصی در محل مسجدحضرت موسی بن جعفر(ع) این شهرستان برگزار شد‌.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تربت جام با گرامیداشت یاد و خاطره 45 شهید حوزه کار و کارگری و بزرگداشت روز کارگر و تقارن آن با هفته مقام معلم و سلامت، افزود: شهدا بالاترین مقام را در نزد خداوند دارند و  ما نیز در مقابل شهدا و خانواده آنان و مجاهدین عرصه اقتصادی سر تعظیم می‌کنیم، شهدا در بهترین موقعیت قرار دارند و خداوند عاشق شهدا است.

حجت الاسلام غلامی افزود: دشمن مدام در حال طراحی نقشه برای نابودی جمهوری اسلامی است و تنها راه مبارزه با دشمنان جهاد و مبارزه است، عرصه کار و کارگری و عرصه تلاش و کوشش در کشور ایجاد قدرت می‌کند و قدرت هر نظام به بخش کارگری است.

وی ادامه داد:قوام جامعه به کار جهادی است اما مدیران در حوزه کار و کارگری باید امنیت شغلی، بیمه و مهارت افزایی کارگران را فراهم کنند.

غلامی خطاب به کارگران خاطرنشان کرد: کارگران باید به کار خود ارزش قائل شوند،کار را امانت بدانند و از کم کاری پرهیز کنند و در محیط کار انضباط و احساس مسئولیت داشته باشند.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • یادواره ۴۵ شهید کارگر در تربت جام برگزار شد
  • «روز کارگر» تعطیل رسمی است
  • پیام تبریک روز کارگر ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری
  • بیش از ۲۶ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد+ تصویر
  • تصویب پاداش برای کارگران شهرداری تبریز
  • رشد ۳ درصدی نرخ بیکاری در گیلان
  • ۱۹ کارگر در استان سمنان جان خود را از دست دادند
  • مرگ تلخ ۲ کارگر در حادثه عملیات لوله‌گذاری در شیراز
  • مرگ ۲ کارگر شهرداری شیراز حین عملیات لوله گذاری
  • کارگران یکی از شاخصه‌های توسعه و جهش تولید هستند