Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-29@16:28:42 GMT

بازار« خودرو» به معنای واقعی کلمه

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۵۷۴۳۶

به گزارش پارس نیوز، 

 این در حالی است که عده ای افزایش بدون توجیه قیمت خودروها را ناشی از سرگردانی نقدینگی و ناهماهنگی بخش تولید و عرضه می دانند. مردم به دنبال عدم وجود ثبات در بازارها که از سال گذشته چهره خود را نشان داد، سعی در حفظ سرمایه خود دارند و گرایش به سوی خرید خودرو با وجود قیمت های نجومی افزایش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از خریداران برای کسب سود بیشتر سرمایه خود را به خرید خودرو اختصاص می دهند و این در حالی است که شرکت های خودرو ساز از امکان عرضه خودرو ناتوان هستند و پول خریداران را هم نمی توانند بازگردانند. این وضعیت بازار مکاره ای را به وجود آورده که بسیاری از خریداران در گرداب آن قرار گرفته اند.

حسین اردوخانی رئیس سابق اتحادیه فروشندگان اتومبیل در گفت و گو با رسالت درباره افزایش بی رویه قیمت خودرو بیان کرد: «خودروسازان به دلیل مشکلات ارزی، بانکی و تحریم ها نمی توانند بعضی از قطعات خودرو از جمله ایربگ ماشین را تامین کنند و از سوی دیگر ثبت نام کنندگان خودرو قرار دارند که نمی توانند بعد از گذشت یکسال و نیم هنوز خودروهای خود را تحویل بگیرند. عدم وجود مناسب عرضه و تقاضا یکی از دلایل گرانی خودرو شده است. تولید خودرو پایین آمده و شرکت های خودروساز هم خودروهای آماده را به مشتری های خاص خود می فروشند تا کمبود نقدینگی خود را جبران کنند. در این میان ثبت نام کنندگانی که به سختی پول خرید خودرو را تامین کرده اند، مورد ظلم قرار گرفته اند.»

وی افزود: «چنین روندی باعث نارضایتی خریداران شده است. اگر شرکت های خودروساز، خودروی آماده ندارند چرا اقدام به فروش آنها می کنند. این شرکت ها ثبت نام برای پیش فروش خودرو را در رسانه ها اعلام می کنند اما خریداران بلافاصله بعد از باز شدن سایت یا با اخلال یا اتمام فروش خودرو مواجه می شوند. اما سوال اینجاست که آیا خرید خودروها توسط مردم عادی صورت گرفته است! چه اتفاقی افتاده که اکنون پراید به رقم ۵۴ میلیون تومان و ماشین پژو ۴۰۵ به ۸۵ میلیون تومان رسیده است؟»

عدم وجود نقدینگی در شرکت های خودروسازیرئیس سابق اتحادیه فروشندگان اتومبیل ادامه داد: «وزارت صمت باید با خودروسازان برخورد کند؛ اینکه چرا پس از ثبت نام، خودرو تحویل داده نمی شود یا اگر امکان تامین قطعات نیست، پول خریداران باز پس داده نمی شود. وزارت صمت توان مقابله با خودروسازان را ندارد تا حقوق خریداران محقق شود به همین علت خودرویی که قیمت آن باید ۲۰ میلیون تومان باشد به ۵۴ میلیون تومان رسیده است.»

اردوخانی با بیان اینکه شرکت های وارد کننده خودرو هم ثبت سفارش نمی توانند داشته باشند، گفت: «اگر دولت امکان ثبت سفارش را فراهم کند هم به درآمدزایی گمرک کمک می شود و هم رقیب برای خودروهای داخلی به وجود می آید و شرکت های خودروساز فکری برای کیفیت کالاهای خود می کنند.»

وی تصریح کرد: «شرکت های خودروساز، خودرو به مردم می فروشند تا امور جاری خود را بگذرانند، این در حالی است که آنها در حال ضرردهی هستند و خودرویی را تحویل نمی دهند و در ازای آن پول مشتریان را هم نمی توانند پس بدهند. در حال حاضر روزانه تعداد زیادی از مردم برای شکایت از خودروسازان مراجعه می کنند زیرا پول از خریداران گرفته اند اما خودرو تحویل نمی دهند.»

عدم وجود عرضه و تقاضای مناسب در بازار خودرو از یک سو و عدم مدیریت نقدینگی از سوی دیگر بر شعله ور شدن آتش گرانی ها افزوده است. عده ای از کارشناسان خارج کردن پول از بانک ها و خرید خودرو را یکی از دلایل اصلی نابسامانی این روزهای بازار خودرو می دانند.

فربد زاوه کارشناس خودرو درباره علت افزایش اخیر خودرو را افزایش نقدینگی دانست و گفت: «سیل نقدینگی به کمترین نقطه عرضه می رود به این معنا که در هرحوزه ای که پیش بینی شود در آینده نزدیک دچار اختلال می شود،

نقدینگی به آن سو حرکت می کند. این در حالی است که ما مدیریت نقدینگی درستی در کشور نداریم و نقدینگی به جای اینکه کمک به توسعه تولید کند به اقتصاد آسیب می زند. در بازار خودرو انتظار عدم تامین آتیه به این معنی است که خودروسازها در سال جاری نخواهند توانست نیازها را برطرف کنند. این مسئله در کنار وجود نقدینگی بالا، منجر به افزایش بالای قیمت خودرو شده است.»

وی افزود: «دلیل تورم، نقدینگی است و هیچ ارگانی به جز دولت و بانک مرکزی مسئولیت ایجاد تورم را به عهده ندارد. افزایش شدید قیمت خودرو موج سیلابی بود که در بازار دیگر کالاها هم به وجود آمد و احتمال می رود امسال هم تورم به کالاها مجددا سرایت کند. در حال حاضر مدیریت مالی دربازارهای مالی کشور وجود ندارد و ما با تورم عجیبی مواجه هستیم. گزارش آماری نقطه به نقطه، تورم در فروردین ماه را بالای ۵۰ درصد عنوان کرد اما آنچه که مردم احساس می کنند تورم بسیار بیشتر از ۵۰ درصد است.»

سرگردانی نقدینگی‌ها

​​​​​​​این کارشناس حوزه خودرو با بیان اینکه نقدینگی در کشور سرگردان است و دولت تلاشی در جهت کاهش رشد نقدینگی و مدیریت آن نمی کند، گفت: «اقدامات دولت مانند حذف رقم خرید و فروش خودروها در سایت هایی

مانند دیوار یا شیپور، نمایشی است. چنین رفتارهایی پلتفرم محسوب می شوند زیرا دولت حاضر نیست اقدامی در راستای بهبود وضعیت قیمت خودرو انجام دهد ضمن اینکه نمی پذیرد اقدامات غلطی را انجام داده است. چنین برخوردهایی در راستای بهبود افزایش قیمت خودرو، رفتارهایی پوپولیستی است زیرا هرگز پلتفرم های خرید و فروش تاثیری در افزایش تورم ندارند. اگر دولت بخواهد با تورم مقابله کند باید سرعت گردش پول را در خودرو کاهش دهد.»

وی در پایان سخنانش بیان کرد: «تولید نقدینگی باید متناسب با رشد اقتصادی باشد. ما رشد اقتصادی منفی داریم اما بانک ها طی ۱۵ سال برداشت اضافه داشته اند. هر سه یا چهار سال در کشور تورم شدیدی به وجود می آید و‌زیان های انباشته بانک ها از این طریق از بین می رود در واقع بانک ها هر کاری که بخواهند انجام می دهند و پول آن از جیب اقشار ضعیف پرداخت می شود. بنابراین دولت باید در سیاست های پولی خود تجدید نظر کند.»

پرواضح است که بروز بحران گرانی و تورم فزاینده در بازار خودرو و بسیاری از کالاهای اساسی مصرفی، تنها یک دلیل ندارد اما آنچه که مبرهن است سکوت و کم کاری مسئولان و برنامه ریزان کلان کشور است. چرا که مدیریت چنین شرایطی عزم جدی و حرکتی جهادی را می طلبد اما در شرایط فعلی آنچه که کمتر دیده می شود، همین دو مولفه مهم است.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: خودرو پول گرداب مشکلات رسانه پژو خودروسازان حقوق دولت گمرک شعله اقتصاد تورم رشد خرید و فروش خودرو رشد رشد اقتصادی قیمت خودرو پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۵۷۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف

امیرحسین جنانی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: صندوق‌های سرمایه گذاری به عنوان روشی برای عدم ورود هیجانات و رفتار‌های غیرحرفه‌ای به بازار سرمایه عمل می‌کند صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه نقش کلیدی در جمع‌آوری نقدینگی بلاتکلیف و جلوگیری از ورود آن‌ها به بازار‌های موازی مثل مسکن و ارز دارند و به همین دلیل، تصمیماتی که سبب خروج پول از صندوق‌ها می‌شود در نهایت به ضرر اقتصاد ایران خواهد شد.

او افزود: اکنون نه تنها صندوق‌های سرمایه‌گذاری به عنوان یکی از ابزار‌های اصلی بازار سرمایه تلقی می‌شوند بلکه این صندوق‌ها به یکی از اجزای مهم اقتصاد کشور تبدیل شده‌اند آغاز فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال ۸۷، حجم چشمگیری از نقدینگی‌ها جذب این صندوق‌ها شدند و توانستند علاوه بر پوشش انواع مختلف ریسک‌پذیری افراد، به رکن اصلی تأمین مالی شرکت‌ها و حتی دولت تبدیل شوند.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: کارکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری بخصوص صندوق‌های با درآمد ثابت به ۲ بخش اصلی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس و کمک به تأمین مالی تقسیم می‌شود اکنون بیش از ۹ میلیون نفر از دارندگان واحد‌های سرمایه‌گذاری با رقمی حدود یک‌هزار همت در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کرده اند، این مبلغ می‌توانست بجای جذب در شفاف‌ترین بخش اقتصاد یعنی بازار سرمایه به سمت بازار‌های غیر مولد و غیررسمی مانند رمز ارزها، طلا و ارز سرازیر شود و بجای به‌کارگیری آنها در تأمین مالی شرکت‌ها در هنگام انتشار اوراق یا سپرده‌گذاری در بانک‌ها با ورود به بازار‌های مخاطره‌آمیز در این شرایط تحریمی که دسترسی به منابع سرمایه‌گذاری خارجی وجود ندارد، آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد کند.

جنانی افزود: صندوق‌های سرمایه‌گذاری توانسته‌اند کمک شایانی را در مسیر شفافیت به بخش مولد اقتصاد داشته باشند و تا حد زیادی باعث جلوگیری از بروز ناهنجاری‌ها در فضای اقتصاد کشور شوند متأسفانه خبر‌هایی مبنی بر اجرای قانون مالیاتی جدید شنیده می‌شود که این ابزار حیاتی بازار سرمایه را مورد هدف قرار می‌دهد.

او بیان کرد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری به عنوان ابزاری تلقی می‌شوند که امکان سرمایه‌گذاری غیرمستقیم را برای جمع زیادی از مردم فراهم کرده و توانسته در طی این سال‌ها منابع مناسبی را جذب کند بهترین راه برای حفظ و افزایش اصل سرمایه، سرمایه گذاری اصولی و مطمئن است، روش‌های مختلفی برای سرمایه گذاری وجود دارد و در کل می‌توان گفت سرمایه گذاری به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام می‌شود که افراد با توجه به میزان سرمایه و سطح اطلاعات خود، روش متناسب با شرایط خود را انتخاب می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • استمرار روند کاهشی تورم، رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل و مراقبت جدی است
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • شهید مطهری به معنای واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود
  • این ۶ جمله را تنها از افراد با شخصیت واقعی و صادق می شنوید
  • شهید مطهری به واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود
  • شهید مطهری به معنای واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود/ در برابر مخالفین با سعه‌صدر و حُسن‌خلق رفتار می‌کرد
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!