Web Analytics Made Easy - Statcounter

پترائوس باور ندارد که در 12 ماه آینده تغییر محسوسی ایجاد شود. او معتقد است که به همین خاطر مقامات ایران منتظر هستند تا ببینند نتیجه انتخابات پیش‌روی ریاست‌جمهوری آمریکا چه خواهد شد. آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین‌الملل- "ویلیام برنز" ریس بنیاد مطالعاتی و پژوهشی کارنگی معتقد است که شروط 12 گانه تعیین شده از سوی "مایک پمپئو" وزیر امور خارجه آمریکا برای ایران واقع‌بینانه نیستند و انگیزه‌ای در ایران برای حضور دوباره در مذاکرات ایجاد نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
به گزارش آفتاب‎نیوز؛ نشریه "عرب ویکلی" در ادامه با اشاره به این که برنز معتقد است قرار دادن نام سپاه در فهرست گروه های تروریستی آمریکا و تحریم‌های نفتی نیز تهران را مجبور به کشاندن پای میز مذاکره نخواهد کرد، می‌افزاید: "او می‌گوید که من تردید دارم استراتژی‌ای واقعی برای مذاکره در دولت امریکا وجود داشته باشد. بازی در نظر دولت امریکا این است که فشارها در نهایت یا منجر به انفجار از درون ایران خواهد شد و یا باعث زوال سیستم سیاسی ایران". 

"دیوید پترائوس" رییس سابق سیا اما معتقد است که شروط دوازده‌گانه پمپئو موقعیتی برای ایجاد شرایط مذاکره است. او می‌گوید: "پمپئو به خوبی می‌داند که دولت ایران نیازمند پاسخگویی به جمعیت چندین میلیون نفری در آن کشور است؛ جمعیتی که دیگر از مشکلات مالی ایجاد شده خسته شده‌اند". پترائوس در ادامه می‌افزاید: "مردم ایران از زمامداران خود خواهند خواست تا با امریکا پای میز مذاکره بنشینند. آنان خواستار توجه بیشتر دولت به مسائل داخلی ایران هستند تا موضوعات منطقه‌ای و حمایت از گروه‌های مختلف در منطقه". 
با این حال، پترائوس باور ندارد که در 12 ماه آینده تغییر محسوسی ایجاد شود. او معتقد است که به همین خاطر مقامات ایران منتظر هستند تا ببینند نتیجه انتخابات پیش‌روی ریاست‌جمهوری آمریکا چه خواهد شد. 
این نشریه می‌نویسد: "اکثریت قریب به اتفاق کارشناسان از این موضوع نگران هستند که گرایش تهاجمی کنونی در سیاست خارجی از سوی مشاوران ترامپ سبب شود تا دولت امریکا به جای تلاش برای مذاکره با ایران خواستار سرنگونی حکومت در ایران شود. برنز در این‌باره می‌گوید: "من در این‌باره نگران همسویی میان رییس جمهوری امریکا و برخی از مشاوران او هستم که خواستار گسترش دامنه منازعه و چالش با ایران هستند". 
"سوزان مالونی" کارشناس اندیشکده "بروکینگز" نیز باوری ندارد که فشار بر ایران مقامات آن کشور را متقاعد به پیوستن به مذاکره با امریکا کند. او می‌گوید:"در واقع، این وضعیت منجر به حل و فصل ماجرا نخواهد شد. هیچ فرصتی جدی‌ای برای برقراری ارتباط میان ایران با دولت فعلی امریکا وجود ندارد". 
"ویلیام برنز" می‌گویدکه فشار تنها زمانی کارآمد خواهد بود که شما بخواهید به توافقی بهتر دست یابید. دوازده شرط پمپئو با هدف سرنگون ساختن سیستم سیاسی ایران و یا زوال آن و انفجار از درون است. این موضوع باعث افزایش شکاف میان امریکا و متحدان‌اش می‌شود. این آن چیزی است که ولادیمیر پوتین رییس‌جمهوری روسیه می‌خواهد". 
مالونی اما معتقد است که این نخستین باری نیست که ایران با فشار این‌چنینی مواجه شده و می‌تواند آن را پشت سر بگذارند.
او می‌گوید مشکل اصلی دولت ترامپ آن است که هیچ کانال دیپلماتیکی را برای ایران باز نگذاشته است. او می‌گوید شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند فشارها باعث ایجاد مشکلاتی در کمک‌رسانی مالی ایران به حزب الله لبنان شده است اما در نهایت این موضوع به موقعیت و جایگاه ایران در منطقه آسیبی نمی‌رساند. او می‌گوید در تاریخ سابقه ندارد که فشارهای در این سطح مقامات کشور دیگری را به تجدیدنظر در سیاست‌های شان وادار کند. مالونی می‌گوید سفر ظریف به نیویورک و گفت‌و‌گوی او با "فاکس‌نیوز" نشانه‌ای بود از این که ایران در تلاش است تا راهی برای باز کردن باب گفت‌وگو پیدا کند. با این حال، او می‌گوید اگر ایران به این نتیجه برسد که باید جریان انرژی همسایگان‌اش را متوقف کند و یا در آن اخلال ایجاد کند این موضوع به سرمایه سیاسی ترامپ آسیب خواهد رساند. مالونی معتقد است که امریکا باید به موضوع حکمرانی خوب در خاورمیانه توجه کند. برنز نیز با او موافق است و می‌گوید امریکا مدت زمان زیادی را صرف حمایت از رژیم‌های اقتدارگرا در منطقه کرده است.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ویلیام برنز سپاه آمریکا تحریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۵۷۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی

اجلاس رسمی بانک توسعه اسلامی در حالی در ریاض عربستان شروع به کار کرد که مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی از مهمترین اهداف این اجلاس برای ایران محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید احسان خاندوزی امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در نشست رسمی مجمع عمومی بانک توسعه اسلامی حضور یافت.

در حاشیه این اجلاس، وزیر اقتصاد کشورمان در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجاهمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشورهای مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

وزیر اقتصاد گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

خاندوزی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تأمین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وی یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تأمین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

وزیر اقتصاد گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

خاندوزی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای اقتصاد عضو تعیین می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تأمین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشورهایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تأسیس این پنجره تأمین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

وزیر اقتصاد خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تأمین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

خاندوزی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشورهای عضو به خصوص کشورهای هدف که نقش پررنگ‌تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقا به صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

کد خبر 749090

دیگر خبرها

  • رفع تنش آبی مهمترین مطالبه مردم کهگیلویه از دولت
  • مذاکره با برزیل برای برگزاری دیدار تدارکاتی با فوتسال ایران
  • محدودیت؛ یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت