Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- اولين واکنش گروه طالبان به پيشنهاد اشرف غني براي صلح، با تشديد درگيري هاي خونين در دو استان غزني و هرات افغانستان انجام شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، درگيري‌هاي شديد ميان نظاميان افغان و افراد مسلح در دو استان غزني و هرات ده‌ها کشته يا زخمي برجا گذاشت.
وزارت دفاع افغانستان در بيانيه‌اي اعلام کرد: در عمليات نيرو‌هاي ارتش در شهرستان‌هاي "اندر"، "قره باغ" و "ده يک" استان غزني 52 مسلح کشته شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همچنين در بيانيه وزارت دفاع افغانستان آمده است: دو سرکرده طالبان به نام‌هاي "ابوخالد" و "سرحدي" نيز درميان کشته شدگان اين عمليات هستند، اما گروه طالبان هنوز دراين باره واکنش نشان نداده است.
سيد"کمال سادات" فرماندار شهرستان "فرسي" استان هرات امروزيکشنبه گفت: از روز جمعه درگيري‌هاي شديدي ميان طالبان و نيرو‌هاي خيزش مردمي "شبه نظاميان طرفدار دولت افغانستان" در اين شهرستان آغاز شده است و تاکنون نيز ادامه دارد.
فرماندار شهرستان "فرسي" افزود: تاکنون در اين درگيري‌ها 26 نفر از دو طرف کشته يا زخمي شده اند.

پيشنهاد صلح اشرف غني به طالبان
اشرف غني گفت: دولت افغانستان آماده اجراي آتش‌بس با طالبان است.
اشرف غني در اختتاميه نشست لويه جرگه مشورتي صلح افغانستان بار ديگر از طالبان خواست تا براي صلح آماده شوند و اعلام کرد که دولت افغانستان آماده است تا درخواست جرگه براي اعلام آتش بس را اجرا کند.
نشست 3 روز لويه جرگه مشورتي صلح افغانستان، با حضور 3 هزار نفر از بزرگان اقوام و قبايل در کابل و به رياست عبدالرسول سياف، از رهبران جهادي افغانستان که از روز دوشنبه آغاز شده بود، روز جمعه با صدور بيانيه‌اي 23 ماده‌اي به کار خود پايان داد.
در مراسم اختتاميه بزرگترين لويه جرگه تاريخ افغانستان، «اشرف غني» رييس جمهور اين کشور با اشاره به بندهاي لازم‌الاجراي اين بيانيه که از سوي نمايندگان اين لويه جرگه صادر شد، گفت: دولت خود را موظف به اجراي اين قطعنامه مي‌کند.
وي افزود: قطعنامه صلح جرگه، چشم انداز و نقشه راه دولت افغانستان خواهد بود و تمام توصيه‌هايي که در اين قطعنامه آمده است، اجرا خواهد شد.
رييس‌جمهور افغانستان ادامه داد: ما آماده هستيم تا زمينه را براي مشارکت طالبان در توسعه افغانستان فراهم کنيم. اين يک پيشنهاد دوستانه است.
غني همچنين اعلام کرد که در آستانه ماه مبارک رمضان، 175 زنداني طالبان آزاد خواهند شد و طالبان نمايندگان خود را براي تحويل زنداني‌ها به کابل و ديگر ولايات بفرستند.
وي همچنين با اشاره به روابط کابل و اسلام‌آباد نيز گفت: صلح در افغانستان به توسعه اقتصادي پاکستان نيز کمک خواهد کرد. دولت افغانستان خواهان برقراري رابطه‌اي بر پايه احترام متقابل و دوستي با پاکستان است.
غني در ادامه با اشاره به تلاش‌هاي جامعه جهاني در برقراري صلح در افغانستان افزود: دولت افغانستان از حمايت‌هاي آمريکا و ناتو از صلح استقبال مي‌کند.
وي بار ديگر از طالبان خواست تا براي صلح آماده شوند و تصريح کرد: دولت افغانستان آماده است تا درخواست جرگه براي اعلام آتش بس را اجرا کند. اگر طالبان براي آتش بس آماده باشد دولت افغانستان اقدامات آن را فورا انجام مي‌دهد.
اين جرگه در حالي برگزار شد که بسياري از شخصيت‌هاي برجسته افغانستاني از جمله «حامد کرزي» رييس‌جمهور پيشين افغانستان و «عبدالله عبدالله» رييس اجرائيه دولت افغانستان آن را تحريم کرده و در آن شرکت نکردند.

واکنش آمريکا به تحولات افغانستان
يک روز پس از پيشنهاد آتش‌بس اشرف غني رئيس جمهور افغانستان به طالبان که البته با مخالفت ضمني اين گروه شبه نظاميان همراه شد، زلماي خليل زاد نماينده آمريکا در امور صلح افغانستان اعلام کرد آمريکا انتظار دارد همه طرفهاي دخيل در مناقشه افغانستان سلاحهاي خود را زمين بگذارند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، خليل زاد افزود: اين که همه طرفهاي مناقشه افغانستان خلع سلاح شوند مي تواند نتيجه کل روند صلح افغانستان باشد. توافق همه طرفها براي کاهش خشونت مرحله اي ضروري براي رسيدن به صلح کامل است. ما خود را براي چنين اتفاقي آماده مي کنيم. خليل زاد روز چهارشنبه در دوحه پايتخت قطر دور جديد مذاکرات صلح خود را با طالبان آغاز کرد. پيام خليلزاد در خصوص آمادگي آمريکا براي خلع سلاح شدن گروههاي دخيل در مناقشه افغانستان يک روز پس از آن صادر شد که اشرف غني توقف درگيريها را به طالبان پيشنهاد کرد.
رئيس جمهور افغانستان در مراسم اختتاميه لويي جرگه که با حضور بيش از سه هزار و دويست تن از سياستمداران، مسئولان بلندپايه مذهبي، روساي قبايل و اعضاي جامعه مدني افغانستان به منظور تعيين چارچوب توافق نامه صلح با طالبان برگزار شده بود، تاکيد کرد اگر طالبان آمادگي کامل را براي آتش بس داشته باشند، ما مي توانيم درباره جزييات فني اين مسئله گفتگو کنيم.
با اين حال طالبان پيشنهاد صلح اشرف غني را به طور تلويحي رد کردند و فقط به گفتن اين مسئله بسنده کردند که "مجاهدين تلاش خواهند کرد در ماه رمضان و پس از آن به غيرنظاميان آسيبي نرسانند". ماه رمضان يکشنبه يا دوشنبه اين هفته آغاز مي شود. ژوئن سال و هزار و هجده در پايان ماه رمضان يک آتش بس سه روزه در افغانستان به اجرا گذاشته شد که با صحنه هاي بي سابقه دوستي و برادري ميان غيرنظاميان افغان، شورشيان و اعضاي ارتش افغانستان همراه شد.
محور مذاکراتي که تا کنون ميان آمريکا و طالبان در شهر دوحه صورت گرفته خروج نيروهاي آمريکايي از افغانستان در ازاي تعهد شورشيان در زمينه مبارزه با تروريسم بوده است.
آمريکا همچنين اميدوار است بتواند شرايط را براي آغاز يک گفتگوي فراگير ميان طرفهاي دخيل در مناقشه افغانستان و برقراري آتش بس ميان ارتش و طالبان فراهم کند.
زلماي خليلزاد تاکيد کرد اين مسايل به يکديگر وابسته هستند و تا زماني که ما درباره همه اين مسايل توافق نکرده ايم هيچ چيز قطعي نيست.
طالبان مقامات کابل را عروسک هاي خيمه شب بازي دولت آمريکا مي دانند. دولت افغانستان تا کنون در گفتگوهاي دوجانبه اي که ميان طالبان و آمريکا صورت گرفته، مشارکت داده نشده است.
نزديک به چهارده هزار سرباز آمريکايي در زمينه آموزش نيروهاي افغانستان در اين کشور فعاليت مي کنند. نيروهاي آمريکايي همچنين با حملات هوايي خود به مواضع گروه طالبان تلاش مي کنند اين گروه را به حل و فصل سياسي مناقشه افغانستان وادار کنند.

قطعنامه بيست و سه ماده اي لويه جرگه مشورتي صلح افغانستان
«عبدالرسول سياف» رييس لويه جرگه مشورتي صلح افغانستان بيانيه 23 ماده‌اي صادر شده از سوي نمايندگان اين جرگه را قرائت کرد.
در اين قطعنامه نمايندگان اعلام کردند که مردم افغانستان به صلح احترام مي‌گذارند و از طالبان خواستند تا خشونت را متوقف کرده و در آبادي و توسعه افغانستان سهيم شوند.
اين قطعنامه همچنين از دولت افغانستان و طالبان خواستند تا از روز اول ماه مبارک رمضان به يک آتش‌بس دست يابند.
تهيه جدول زماني براي خروج نيروهاي خارجي از افغانستان در هماهنگي با جامعه جهاني ، تاکيد بر پيوستن گروه طالبان به روند صلح و دست برداشتن از جنگ و خشونت ، برقراري فوري آتش بس به ويژه درماه مبارک رمضان ، حفظ نظام جمهوري اسلامي افغانستان ، حفظ قانون اساسي افغانستان در صورت نياز به باز نگري از طريق راهکارهاي قانوني ، حفظ حقوق اساسي و آزادي هاي مردم افغانستان، تقويت نيروهاي امنيتي و دفاعي افغانستان ، بازشدن دفتر سياسي طالبان در افغانستان ، همکاري چهره ها و شخصيت هاي سياسي افغانستان در روند صلح و ايجاد تيم واحد براي ورود به مذاکرات صلح ، تبادل اسرا و زندانيان دولت افغانستان و طالبان ، اجماع منطقه اي و فرامنطقه اي براي پيشرفت روند صلح افغانستان ، رعايت حسن همجواري با همه کشورهاي منطقه و همسايه و شکايت به سازمان ملل در صورت دخالت کشورهاي ديگر در امور داخلي افغانستان ، انجام اقدامات لازم براي تسريع روند مذاکرات صلح و آغاز مذاکرات مستقيم دولت افغانستان با گروه طالبان ، اصلاحات اساسي در ساختار شوراي عالي صلح ، انتخاب اعضاي مذاکره کننده از ميان شخصيت هاي جهادي ، ملي ، متخصص و متعهد حداکثر تا پنجاه نفر ، شناسايي خواست هاي مشروع طالبان و اقدام براي اعتماد سازي ، احترام گذاشتن دولت افغانستان ، جامعه جهاني و گروه طالبان به خواسته هاي برحق مردم افغانستان و مشورت هاي لويه جرگه، تلاش طرف هاي درگير ازجمله دولت افغانستان ، طالبان و جامعه جهاني براي جلوگيري از تشديد جنگ و تلفات غيرنظاميان افغان مهمترين موارد قطعنامه لويه جرگه مشورتي صلح افغانستان را تشکيل مي دهد.


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۵۹۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تعاملات دوجانبه کابل و آستانه

سیریک ژومانگرن معاون نخست‌وزیر قزاقستان و امیرخان متقی وزیر خارجه طالبان درباره روابط دوجانبه سیاسی و اقتصادی، تجارت دوجانبه و سرمایه گذاری قزاقستان در افغانستان بحث و تبادل نظر کردند.

متقی در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از نقش تجاری قزاقستان در افغانستان، ابراز امیدواری کرد این کشور در حوزه معدن، راه‌آهن و دولت الکترونیک در افغانستان سرمایه‌گذاری کند.

وزیر خارجه طالبان همچنین خواستار ارتقای سطح نمایندگی دیپلماتیک افغانستان در این کشور، توسعه روابط و آغاز پروازهای مستقیم کابل و آستانه شد.

معاون نخست‌وزیر قزاقستان نیز خاطرنشان کرد صادرات افغانستان به قزاقستان سه برابر شده است و هیئت فنی این شکور در سفر به کابل نیز درباره سرمایه‌گذاری در راه‌آهن، معادن و سرمایه گذاری مشترک در افغانستان گفتگوهای فنی مفصلی خواهند داشت.

وی ضمن ابراز امیدواری برای پرواز مستقیم بین کابل و آستانه گفت در سفر سه روزه خود به افغانستان، نمایشگاه تجاری مشترک افغانستان و قزاقستان را در کابل نیز افتتاح خواهد کرد.

«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی طالبان اواسط فروردین ماه اعلام کرده بود به زودی سه سفیر جدید در کشورهای ازبکستان، قزاقستان و آذربایجان مستقر خواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • آزادی ۶ مرزبان بازداشت شده در جنوب شرق کشور
  • بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان | سرنوشت مرزبانان چه شد؟
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید
  • دشمنان به دنبال افغانستان ضعیف و چندپارچه هستند
  • افزایش تعاملات دوجانبه کابل و آستانه