Web Analytics Made Easy - Statcounter

سریلانکا اخیراً بندر هامبانتوتا در سواحل اقیانوس هند را به چین اجاره داده است و همین موضوع باعث شد اکنون جای پایی در این منطقه استراتژیک پیدا کند و ازاین جزیره برای احیای راه ابریشم استفاده کند.

سرویس جهان مشرق - انفجارهای تروریستی که یکشنبه ۲۱ آوریل سال ۲۰۱۹ در سریلانکا رخ داد و کلیساها و هتل‌های گران‌قیمت این کشور را هدف قرار داد، بالغ بر ۳۵۰ نفر از مسیحیان را قربانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اتفاق نشان دهنده رویکردهای تند تروریستی و تعامل آن با سرویس‌های اطلاعاتی جهان است، چرا که این اقدامات تروریستی بدون ساختار جهانی و تامین مالی از سوی کشورها و رژیم‌های مختلف و فعالیت‌های اطلاعاتی گسترده قادر به انجام چنین ماموریت‌هایی نخواهند بود.

به این ترتیب باید گفت گروه‌های تروریستی نیازمند رویکردهای ایدئولوژیک و حمایت مالی و اطلاعاتی و گزینش اهداف مناسب برای انفجار جهت فتنه‌انگیزی در کشورهای مختلف برای به جای گذاشتن بیشترین تعداد کشته و زخمی در میان مردم عادی هستند.

سریلانکا کشوری است که به تازگی از جنگ داخلی و مبارزه با شورشیان یا ببرهای تامیل رها شده است، به همین علت عجیب نیست که می‌بینیم گروه تروریستی داعش برای تثبیت موجودیت خود از عملیات تروریستی در این کشور استفاده می‌کند.

این در حالی است که طی چندین سده گذشته درگیری تاریخی در میان مسلمانان و مسیحیان سریلانکا وجود نداشته و تنها در دوره استعمار اروپایی در این کشور درگیری‌هایی میان مسلمانان و مسیحیان به وجود آمده بود. به این ترتیب باید گفت ادعاهای مطرح شده در خصوص انتقام اسلامی به علت کشته شدن مسلمانان در دولت نیوزلند قانع کننده نیست.

آمریکا برای انتقام گرفتن از هر کشوری که به دنبال خروج از اطاعت این کشور باشد، از همین ایدئولوژی استفاده می‌کند. با توجه به اعترافات باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا و هیلاری کلینتون وزیر خارجه وی و اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهور کنونی آمریکا و اعتراف محمد بن سلمان ولیعهد عربستان بر کسی پوشیده نیست که گروه‌های تروریستی ساخته و پرداخته پروژه آمریکایی صهیونیستی هستند. آمریکا به دنبال گسترش رویکردهای تکفیری و وهابی در دنیا بوده و این رویکرد را از زمان جنگ سرد تاکنون ادامه داده است. آمریکا برای انتقام گرفتن از هر کشوری که به دنبال خروج از اطاعت این کشور باشد، از همین ایدئولوژی استفاده می‌کند.

سریلانکا گر چه مناسبات عادی با آمریکا و چین داشته است، اما اخیراً بندر هامبانتوتا در سواحل اقیانوس هند را به چین اجاره داده است و همین موضوع باعث شد اکنون جای پایی در این منطقه استراتژیک پیدا کند و ازاین جزیره برای احیای راه ابریشم مشهور خود استفاده کند.

به این ترتیب می‌توان گفت که سریلانکا وارد عرصه رقابت تجاری میان چین و آمریکا شد. همزمان با این اتفاقات مسئولان سریلانکایی اخبار موجود در خصوص گسترش رویکردهای تروریستی در این کشور را نادیده می‌گرفتند و همین سرنخ نشان می‌داد که توطئه اساسی ضد این کشور در جریان است.

در تحقیقات صورت گرفته بعد از وقوع انفجارهای سریلانکا مشخص شد که رویکرد اسلام سیاسی تکفیری در میان مسلمانان این کشور به صورت مخفیانه در حال گسترش است. در همین راستا چندین گروه تبلیغی رصد شدند که وابسته به رویکردهای تکفیری وهابی هستند. از جمله این گروه‌ها می‌توان به جماعة التبلیغ، جمعیت علمای سریلانکا، جمعیت مسلمان، جمعیت جوانان مسلمان و جماعت انصار السنة اشاره کرد که موسس آن عبدالحمید البکری السیلانی است که شاگرد شیوخ وهابی در عربستان سعودی بوده است.

او از سال ۱۹۴۷ با دلارهای نفتی عربستان سعودی اقدام به انتشار رویکردهای وهابی در میان مسلمانان سریلانکا کرد و با افزایش قیمت نفت در دهه ۷۰ قرن گذشته میلادی و سالهای بعد از آن و افزایش تعداد حجاج سریلانکا رویکردهای تبلیغی وهابیت در میان مسلمانان این کشور گسترش پیدا کرد. وی در نهایت در سال ۱۹۷۶ در مکه از دنیا رفت و در همان جا به خاک سپرده شد.

جمعیت انصار السنة بعد از این سال آکادمی‌های دینی سلفی از جمله آکادمی سلفی دار التوحید در دو بخش زنان و مردان را در این کشور تاسیس کرد. تامین مالی این موسسات وهابی از طریق دلارهای نفتی کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان صورت می‌گرفت. از جمله تامین کنندگان مالی این آکادمی‌ها وزارت امور اسلامی عربستان و بیت الزکاة کویت، دانشگاه اسلامی شهر مدینه منوره، سندیکای جهان اسلام در عربستان، هیئت خیریه اسلامی در کویت، کمیته جهانی جوانان اسلامی در عربستان و جمعیت احیای فرهنگ اسلامی در کویت بود که همگی این موسسات با هدف انتشار رویکردهای وهابی در جهان فعالیت می‌کنند و فعالیت‌های آنها تنها منحصر به سریلانکا نمی‌شود و در تمام نقاط دنیا فعال هستند.

پایگاه خبری المیادین نوشت: فعالیت گروه‌های وهابی در عربستان طی چند سال باعث شد نقش دانشگاه الازهر مصر در این کشور به حاشیه کشانده شود. نکته جالب توجه اینکه در حال حاضر هیچ دانشجوی سریلانکایی در دانشگاه الازهر مصر تحصیل نمی‌کند و دانشگاه الازهر نیز طی چند دهه گذشته در نتیجه همین انزوا هیچ روحانی دینی را برای تبلیغ به سریلانکا اعزام نکرده است. به همین علت رویکردهای میانه‌رو اهل تسنن در میان مسلمانان سریلانکا از بین رفته است.

به این ترتیب بستر مناسب برای گروه تروریستی داعش در این کشور فراهم می‌شود که باعث گسترش دامنه‌های آن شده است. حتی خانواده های ثروتمند سریلانکایی و فرزندان آنها نیز از ایدئولوژی مخرب داعش در این کشور در امان نیستند.

در همین بستر است که تروریسم تکفیری با حمایت‌های ایدئولوژی مورد نظر خود و تامین مالی گروه‌های تروریستی و فعالیت‌های اطلاعاتی به اقدامات تروریستی در گوشه و کنار جهان ادامه می‌دهد تا مردم بی گناه از ادیان مختلف را هدف قرار داده و آنها را به خاک و خون بکشد. این اتفاق نیازمند همگرایی عربی و ائتلاف اسلامی است، البته به سبکی که گرایش‌های وهابی و سرنخ‌های سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سی آی ای) در آن حضور نداشته باشد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید گام دوم انقلاب وعده های روحانی اخبار سیل آمریکا باراک اوباما ترامپ تروریسم چین داعش دانشگاه الازهر مصر دونالد ترامپ رقابت تجاری رقابت تجاری چین و آمریکا رقابت تسلیحاتی سریلانکا عربستان عربستان سعودی قتل عام کلیسا محمد بن سلمان وهابیت هیلاری کلینتون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۵۹۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم

ضیافت شام پر زرق و برق جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با خبرنگاران و سیاستمداران و کمدین‌های سرشناس شنبه شب در حالی برگزار شد که مخالفان جنگ غزه در بیرون سالن شعار می‌دادند.

به گزارش یورونیوز، در حالی که بسیاری از میهمانان در میان شعار‌های «شرم بر شما» و «فلسطین را آزاد کنید»، خود را به محل رویداد رساندند، جو بایدن از در دیگری به مراسم رسید و در طول سخنرانی‌اش هیچ اشاره‌ای به جنگ اسرائیل با حماس نکرد.

روز شنبه ۲۷ آوریل (۸ اردیبهشت) معترضان در بیرون محل برگزاری مراسم در هتل هیلتون واشنگتن تجمع کرده بودند و تصاویر ۱۲۵ خبرنگار کشته شده در جنگ غزه را در بیرون ساختمان به نمایش گذاشتند.

معترضان یک پرچم بزرگ فلسطین را نیز از پنجره‌ای بر روی نمای بیرونی هتل به نمایش درآوردند.

اما شرکت‌کنندگان در ضیافت سالانه رئیس جمهوری نیز حرفی از جنگ غزه نزدند. بایدن نیز از این فرصت تنها برای شوخی و هشداردهی در مورد مبارزه دونالد ترامپ برای بازپس‌گیری منصب ریاست جمهوری استفاده کرد.

او در بخشی از سخنانش با اشاره به رئیس جمهوری پیشین آمریکا، او را «دون چُرتی» نامید و گفت: «بله، سن هم مطرح است. من آدم بالغی هستم که دارم با یک بچه شش ساله رقابت می‌کنم.»

«چرتی» لفظی است که دونالد ترامپ برای خود بایدن به کار می‌برد.

بایدن ۸۱ ساله افزود: «معاون من در واقع از من حمایت می‌کند، اما مایک پنس، معاون پیشین ترامپ، ازتأیید او برای نامزدی در انتخابات خودداری کرده است.»

وی در سخنرانی ده دقیقه‌ای‌اش، با اشاره به خطر روی کار آمدن دوباره ترامپ ۷۷ ساله، بخش مهمی از اظهارات غیرشوخی‌اش را به «تهدید جدی علیه دموکراسی» اختصاص داد. او با یادآوری پرونده اتهامی ترامپ در پیوند با پرداخت حق‌السکوت به استورمی دنیلز، هنرپیشه پورن، گفت: «دونالد اخیرا روز‌های سختی را پشت سر گذاشته است که می‌شود اسمش را گذاشت طوفانی.»

«استورمی» در زبان انگلیسی به معنی «طوفانی» است.

دونالد ترامپ که بر خلاف سنت رایج، هیچ گاه در طول حضورش در کاخ سفید این مراسم شرکت نمی‌کرد، در ضیافت شنبه شب نیز حضور نداشت.

در این مراسم، یکی از معدود موارد اشاره به جنگ غزه از سوی کلی اودانل، رئیس انجمن خبرنگاران مطرح شد که به طور گذرا کشته شدن حدود صد خبرنگار در جنگ ۶ ماهه اسرائیل علیه حماس در غزه را یادآوری کرد. اودانل در شبی که تا حد زیادی به روزنامه‌نگاری اختصاص داشت، از خبرنگارانی که در سرتاسر جهان بازداشت شده‌اند، از جمله ایوان گرشکویچ در روسیه و آستین تایس که گمان می‌رود در سوریه بازداشت شده باشد، یاد کرد. خانواده‌های هر دو خبرنگار مانند ضیافت‌های قبلی در این مراسم حضور داشتند.

سازمان‌دهندگان تظاهرات در بیرون هتل هیلتون گفتند که هدف آن‌ها جلب توجه به تعداد بالای روزنامه‌نگاران فلسطینی و سایر روزنامه‌نگاران عرب است که از زمان آغاز جنگ در ماه اکتبر توسط ارتش اسرائیل کشته شده‌اند. بیش از ده‌ها روزنامه‌نگار در غزه هفته گذشته نامه‌ای نوشتند و از همکاران خود در واشنگتن خواستند که این ضیافت شام را به طور کامل تحریم کنند.

در آن نامه آمده بود: «تلفاتی که صرفا به خاطر انجام وظایف خبرنگاری به ما تحمیل می‌شود، سرسام‌آور است. ما در معرض بازداشت، بازجویی و شکنجه توسط ارتش اسرائیل هستیم، همه این‌ها به دلیل "جنایت" صداقت روزنامه‌نگاری است.»

دیگر خبرها

  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • هشدار احمد مسعود درباره احتمال حمله تروریستی از خاک افغانستان به آمریکا و اروپا
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • رقابت چین و هند برای نفوذ به بخش انرژی سریلانکا
  • پیام تبریک اینفانتینو و شیخ سلمان برای قهرمانی فوتسال ایران در آسیا + عکس
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • تسلیم شدن ۱۰۰ تروریست الشباب سومالی