Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در صد و شانزدهمین جلسه شورای اجتماعی کشور که با موضوع بررسی معضلات و مشکلات حاشیه‌نشینی برگزار می‌شد، گفت: حاشیه‌نشینی یکی از پنج آسیبی است که مقام معظم رهبری نیز در این خصوص تاکیداتی داشتند.

وی ادامه داد: موضوع حاشیه‌نشینی خارج از ریشه‌یابی و بعد تاریخی آن واقعیتی است که با آن مواجه هستیم و دو نگاه در خصوص حاشیه‌نشینی وجود دارد: نگاه اول این است که اگر کمک کنیم شرایط مناطق حاشیه‌نشین بهبود بخشیده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیر مهاجران به این مناطق افزایش می‌یابد بنابراین نگاه‌ها در این زمینه در خصوص ایجاد موانع و محدودیت است تا از افزایش حاشیه‌نشینی جلوگیری شود. اما نگاه دیگر این است که این واقعیت را ریشه‌یابی کرده و بدانیم که ریشه حاشیه‌نشینی در اقداماتی است که در این کشور صورت گرفته است.

وزیر کشور با بیان اینکه حاشیه‌نشینان انسان بوده و از بعد انسان بودن و هم‌وطن بودن بر ما حق دارند، تاکید کرد: ضمن اینکه باید روند مهاجرت را کاهش دهیم اما باید خدمات اولیه مانند آموزش بهداشت و ایجد شرایط مطلوب محیطی به افراد ساکن در این مناطق ارائه دهیم. ما نمی‌توانیم تکلیف خودمان را نسبت به مردم با تصور اینکه محیط برای‌مان مبنا است از سر باز کنیم و برنامه‌ریزی لازم را نداشته باشیم. باید نگاه ما نگاه انسانی باشد و انسان‌ها را محور قرار دهیم.

رحمانی فضلی با بیان اینکه کاملا آگاه هستیم مهاجرت به شهرها موجب حاشیه‌نشینی می‌شد، تصریح کرد: برای رفع معضلات حاشیه‌نشینی باید یک گام به پیش از مهاجرت برداریم عدم توازن و عدم تعادل در توزیع منابع، توزیع خدمات، توزیع فعالیت‌ها و ... باعث مهاجرت و ایجاد حاشیه‌نشینی می‌شود. ما در تهران با انباشت عظیم منابع روبرو هستیم اما از آن طرف تهران نیز رتبه یک بزهکاری و جرم و جنایت را دارد.

وی با طرح این پرسش که چه چیزی موجب عدم توازن منابع می‌شود، گفت: نتیجه نظام اداری، نظام مالیاتی، و نظام بودجه‌ریزی غلط مهاجرت است و برای پیشگیری باید نظام برنامه‌ریزی، بودجه‌ریزی، مالیاتی، پولی و بانکی که دارای اشکالات بسیاری است اصلاح شود قطعا از بودجه ملی امکانات بیشتری به شهرهایی که جمعیت زیاد دارند داده می‌شود اما ما نمی‌توانیم معطل بمانیم تا این نظام‌ها اصلاح شوند بلکه باید همزمان اقدامات لازم را انجام دهیم تا حاشیه‌نشینان اقدامات مناسبی داشته باشند و همچنین به مرور آن نظامات را اصلاح کنیم.

وزیر کشور با بیان اینکه بحث کالبدی حاشیه‌نشینی در طرح تقسیم ملی کار به وزارت راه و شهرسازی سپرده شد، گفت: وزارت راه و شهرسازی متولی کالبدی مناطق حاشیه نشین شد اقدامات محتوایی و اجتماعی توسط دستگاه‌های معین و همکار این وزارتخانه باید ا نجام شود. این تقسیم‌بندی برای عدم تکرار و موازی‌کاری و ایجاد هم‌افزایی بود تا منابع به هدر نرود.

رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه اقدامات خوبی در حوزه حاشیه‌نشینی انجام شده است اما عقب‌افتادگی تاریخی در این حوزه وجود دارد، تصریح کرد: برای جبران این عقب‌افتادگی باید کار جهشی انجام دهیم. رئیس جمهور طرحی را با عنوان بازآفرینی بافت مناطق فرسوده مطرح کردند که معلق ماند چراکه در وزارتخانه مربوطه که متولی این کار بود انگیزه انجام این طرح وجود نداشت اما در حال حاضر که انگیزه ایجاد شده اقدام چشم‌گیری صورت نگرفته است.

وی با اشاره به برنامه‌های اجتماعی در مناطق حاشیه‌نشین گفت: در حوزه اجتماعی راه‌حل این است مردم را پای کار بیاوریم و کار دولت و دستگاه‌ها باید تسهیل‌گری باشد ما مقررات و قوانین و منابع را باید در اختیار مردم قرار دهیم تا کار راخودشان انجام دهند البته معتقدم با فرستادن چند نفر به عنوان گروه پیشرو در این محلات کار با سرعتی که ما می‌خواهیم پیش نمی‌رود و باید در محلات انگیزه ایجاد شده و همه افراد محل از جمله دانش‌ آموزان، مساجد، روحانیون و ... در این حرکت خودجوش سهیم شوند. این کار نطفه یک نهضت و جریان و جهاد مردمی برای احیای این مناطق است. سازمان‌های اجتماعی وظیفه توانمندسازی و افزایش مشارکت را دارد و سازمان‌های مردمی و ان جی او‌ها باید پیشران این حرکت عظیم باشند.

وزیر کشور با اشاره به برنامه‌های اجرا شده توسط بنیاد مستضعفان در قلعه گنج گفت: الگوی جدیدی مبتنی بر موضوع قلعه گنج ایجاد شد و 31 شهرستان را در 31  استان مشخص کردیم و کار مطالعاتی در این شهرستان‌ها انجام شده و طرح توسعه برای آنها نوشته شد. در سال گذشته نیز دستورالعمل و برنامه کار مشخص کردیم و برای هر شهرستان‌ یک معین از بخش خصوصی در نظر گرفتیم.

وی ادامه داد: اگر هر استان یک شهرستان را برای خود الگو قرار دهد، می‌تواند این طرح را برای دیگر شهرستان‌ها عملی و اجرا کند من با توجه به وقوع سیل از ابتدای سال درگیر مسائل مربوط به آن بودم و از این موضوع نیز کمی غافل شدم.

وزیر کشور با تاکید بر اینکه هر کاری که در کشور انجام می‌دهیم بدون کمک مردم و همراهی آ‌نها به سرانجام نمی‌رسد، خاطرنشان کرد: برنامه‌های دشمن برای ما در شرایط کنونی افزایش تحریم و صفر کردن خرید نفت است و محوریت کارشان با این اقدامات ایجاد تنش اجتماعی، ناامنی اجتماعی و اعتراضات اجتماعی ادر کشور است اما ما باید قدر مردم را بدانیم که در همه شرایط انقلاب و کشور را حمایت کردند بنابراین وظیفه قانونی، انقلابی و شرعی ما این است که در چارچوب جغرافیای همه مناطق کشور، همه مردم از حداقل امکانات برخوردار باشند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: وزیر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۶۱۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طولانی بودن دوره تحصیل مضرات اجتماعی دارد

ایسنا/همدان امام جمعه همدان گفت: پیشرفت کشور در گرو علم است اما باید مبانی علم هم در آموزش مورد توجه قرار گیرد به طوری‌ که در حال حاضر نسل جوان تا ۳۰ سالگی باید به دنبال تحصیلات تکمیلی باشد که فرصت جوانی از دست می‌رود و طولانی بودن دوره تحصیل مضرات اجتماعی دارد بنابراین باید در نظام تعلیمی به طولانی بودن دوره تحصیل توجه شود.

آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی‌موثقی جمعه ۱۴ اردیبهشت در خطبه‌های نمازجمعه شهر همدان، مطرح کرد: امروز شاهد مشکلاتی در جامعه از بزهکاری‌ها تا انحرافات اخلاقی گرفته تا مشکلاتی که در خانواده‌ها وجود دارد، هستیم راه‌حل اساسی مشکلات اجتماعی کجاست؟ نسل جوان کجا باید مهارت تولید ثروت را آموزش ببیند؟ یکی از معضلاتی که امروز با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم، اشتغال است.

شعبانی‌موثقی با بیان اینکه نسل جوان باید به عنوان یک تولیدکننده ثروت مطرح باشد، خاطرنشان کرد: جوان کجا باید مهارت تولید ثروت را به دست آورد؟ کجا ایستادن در مقابل بزهکاری‌ها را آموزش ببیند؟ اخلاق اجتماعی، قانون‌گرایی، آشنایی با نظام ارزشی و هنجاری و زیست عفیفانه را کجا آموزش ببیند؟ این موارد جزء مسائل اصلی زیست و حیات بشری است که علاوه بر آموزش، باید تبدیل به رفتار اجتماعی شود.

وی با طرح این سوال که کدام نهاد می‌تواند این مشکلات را به صورت اساسی حل کند؟ پاسخ داد: اصلی‌ترین نهادی که باید در این مسیر حرکت کند، نظام تعلیم و تربیت کشور است به طوری‌که تعلیم و تربیت شاید اساسی‌ترین و حساس‌ترین بخش از وظایف و جریانات انقلابی است که در مواردی به آن کم‌توجهی شده در حالی‌که باید بعد از انقلاب اسلامی در مسأله آموزش و پرورش تلاش‌های فراوانی انجام می‌دادیم چراکه کار نهاد تعلیمی و آموزشی، تربیت انسان است و تنها برای دانش‌آموزان عرصه علم نیست بلکه تعلیم و تربیت حائز اهمیت است.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان با تأکید بر اینکه باید در آموزش‌های آموزش و پرورش مبانی اصیل نظیر معرفت‌شناسی، انسان‌شناسی و هستی‌شناسی مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: در چند ماه اخیر دشمن در میدان نظامی شکست خورده و هر زمان دشمن در میدانی شکست می‌خورد و موفقیتی نصیب جمهوری اسلامی ایران می‌شود، دشمن به دنبال برنامه‌ریزی است، در حال حاضر نیز به دنبال جنگ رسانه‌ای و با شایعه‌پراکنی تلاش می‌کند تنش ایجاد کند، دشمن در زمینه رسانه وحدت دارد به طوری‌که ما باید نسبت به جریان‌های رسانه‌ای دشمن مراقب باشیم.

وی اظهار کرد: در حالی اعتراض دانشجویان آمریکایی و اروپایی و حمایت از مردم فلسطین و برخورد خشن کشورهای اروپایی با معترضان را شاهد هستیم که منورالفکران سال‌ها غرب را مهد آزادی‌بیان روشنفکری می‌دانستند و این آزادی را بر سر ملت‌های خود می‌کوبیدند اما جمهوری اسلامی ایران از ابتدا می‌دانست این شعار تو خالی و بازی غربی‌هاست و حقوق بشر وقتی خوب است که پای بشر غربی به میان باشد.

شعبانی‌موثقی یادآور شد: حقوق بشر غربی و آزادی بیان آن‌ها را نمی‌شود باور کرد، امروز حقانیت ما را در بلاد کفر دیده می‌شود به طوری‌که حرف‌های دیروز جمهوری اسلامی،  امروز در بلاد کفر بیان می‌شود و بخواهند یا نخواهند کشور ما یک تنه در مقابل ظلم ایستاد و حرف جدید مطرح کرد و امروز این حرف‌ها و مواضع فراگیر شده که این موفقیت جمهوری اسلامی را نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: شأن امامت‌جمعه مطالبه‌گری است و هدف از این‌کار هم تقویت بنای ائمه‌جمعه بر تضعیف مسئولان نیست بلکه بنا بر تقویت، حمایت و طرح مشکلات مردم در تریبون نمازجمعه است و در بسیاری از موارد تلاش می‌کنند در جلسات خصوصی مشکلات مردم را منعکس کنند و انتظار این است که مسئولان در مقابل مطالبات ائمه‌جمعه برخورد شایسته شود.

امام جمعه همدان در پایان بیان کرد: اگر امروز مکتب شیعه کلام، فلسفه و فقه باقیست، مدیون امام صادق(ع) است، آنچه در رساله‌های عملیه وجود دارد که مراجع سعی می‌کنند احکام را از آن استخراج کنند، قالب اطلاعات آن از امام صادق(ع) است و حرف آخر ایشان در روز شهادتشان توجه به نماز و اول وقت خواندن آن است.

به گزارش ایسنا، در پایان نمازجمعه این هفته، راهپیمایی جمعه‌های خشم در محکومیت جنایت‌های رژیم صهیونیستی از محل برپایی نمازجمعه تا چهارراه شریعتی همدان برگزار شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خاتمی: دشمن برای کشور مشکل اقتصادی ایجاد کرده است/ دشمن می خواهد حیا و عفت بانوی ایرانی را نابود کند
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • ممنوعیت تردد در بزرگراه شهید خرازی/ شهروندان از مسیرهای جایگزین استفاده کنند
  • محدودیت تردد در بزرگراه شهید خرازی/ شهروندان از مسیرهای جایگزین استفاده کنند
  • وحدت رسانه‌ای دشمن برای ایجاد تنش در کشور است
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • طولانی بودن دوره تحصیل مضرات اجتماعی دارد
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • ساماندهی کودکان گل فروش در حاشیه بهشت زهرا (س)
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت