Web Analytics Made Easy - Statcounter

پول‌نیوز - شرکت ‌های بیمه با بهره ‌مندی از مدیران و کارشناسان خبره و بیمه ‌گری حرفه ‌‌ای می‌ توانند اطمینان ‌بخش فعالان اقتصادی کشور باشند.

به گزارش گروه بانک و بیمه پول‌نیوز، مدیرعامل شرکت بیمه‌کوثر به گفت‌وگو با خبرنگار ستاد خبری بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که یازدهم الی چهاردهم اردیبهشت 1398 در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد، نشست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه در پی آمده، شرح این گفت‌وگو است.

لطفا در ابتدا بفرمایید صنعت بیمه در بخش نفت، گاز و پتروشیمی چه جایگاهی دارد؟

با توجه به اینکه کشور ما از نظر ذخایر نفت و گاز جزو پنج کشور نخست دنیا محسوب می‌شود، بازار بسیار مناسبی برای توسعه صنعت بیمه به حساب می‌آید. اکتشاف میادین جدید نفت و گاز در سال‌های اخیر ، فرآیند توسعه آن­ها، تبدیل نفت خام به محصولات متنوع در صنایع پالایشی و پتروشیمی همگی قابلیت بیمه شدن را دارند. اما فعالیت در زمینه بیمه­های انرژی با توجه به پیچیدگی، مقدار و شدت ریسک­های موجود و سرمایه‌های بالا متناسب با حق­بیمه و تعداد بیمه­نامه­هایی که شرکت های بیمه صادر می­کنند نیست.

علت این امر چیست؟

علت واگذاری ریسک در این رشته بیمه‌ای است. همانطور که آگاهی دارید هر شرکت بیمه ظرفیت نگهداری محدودی دارد که توسط بیمه مرکزی تعیین و اعلام می‌شود. این بدان معنی است که ظرفیت نگهداری شرکت­های بیمه در داخل کشور قابلیت پشتیبانی از تمام سرمایه‌های موجود در صنعت انرژی را ندارد و باید بحث بیمه‌های اتکایی خارجی در این صنعت جدی گرفته شود. متاسفانه با توجه به وضع موجود، شرکت­های بیمه اتکایی خارجی تمایل چندانی برای فعالیت در صنعت بیمه ایران را ندارند و همین امر موجب شده است تا بیمه‌‌گران داخلی برای پوشش ریسک‌های صنعت نفت و گاز به داخل کشور متکی باشند که این امر پذیرش ریسک‌های متنوع در این حیطه را دچار مشکل می‌کند. در کل به نظر می‌رسد با عنایت به وضع موجود، تشکیل کنسرسیوم از چند شرکت بیمه بهترین راه برای پوشش ریسک‌‌های این صنعت است.

بیمه کوثر در بخش بیمه‌های نفت و انژی چه دستاوردهایی داشته است؟

این شرکت از سال 1394 به طور جدی به بخش بیمه‌‌‌های نفت و انرژی ورود کرد، به نحوی که تاکنون موفق به مشارکت در ارائه خدمات به بزرگ‌ترین هلدینگ‌های نفت، گاز و پتروشیمی کشور شده است.

همچنین در سال97 با موافقت اعضای کنسرسیوم، به عنوان نهمین عضو اصلی توافق­نامه بیمه­نامه­های مشترک انرژی برای خدمت‌رسانی به این صنعت، علاوه بر افزودن ظرفیت نگهداری ریسک در کنسرسیوم، بسترهای اطمینان و آرامش‌خاطر را برای بیمه‌گذاران این بخش فراهم کرده است.

در بخش نفت، گاز و پتروشیمی با چه مشکلاتی رو‌به‌رو هستید؟

در بخش نفت، گاز و پتروشیمی مهم‌ترین مشکل بحث تحریم در این حوزه است که صنعت نفت قادر به تامین برخی قطعات و ملزومات با کیفیت نیست و این موضوع می‌تواند در ایمنی پروژه‌ها موثر باشد. این امر از یک‌سو باعث افزایش ریسک و انتقال آن به صنعت بیمه و از طرف دیگر باعث کاهش مشارکت شرکت‌های بیمه بین‌المللی در زمینه قبول اتکایی ریسک‌های بزرگ می‌شود.  

جناب‌عالی چه راهکاری پیشنهاد می‌کنید؟

بیمه‌گران و بیمه‌گذاران باید تعامل و همکاری بیشتری با یکدیگر داشته باشند. همچنین استفاده از شرکت‌های حرفه‌ای ارزیابی ریسک برای هر دو طرف مفید است چرا که بیمه‌‌گری حرفه‌‌ای مستلزم شناخت و ارزیابی ریسک و اقدام برای کاهش ریسک‌ها و نیز شناسایی و رفع مواضع خسارت‌زاست. در مجموع تنها از این طریق می‌توان فعالیت‌های برد-برد داشت.

صنعت بیمه و فعالان آن چقدر با ریسک‌های صنعت نفت، گاز و پتروشیمی آشنایی دارند و کارشناسان شرکت بیمه کوثر درخصوص کنترل ریسک و کاهش خسارت‌های احتمالی چه اقداماتی انجام می‌دهند؟

افزایش دانش و به­روزرسانی مداوم آن در صنعت بیمه حایز اهمیت است و به دلیل ماهیت و پیچیدگی این رشته بیمه‌ای، نیازمند آموزش‌های جدی‌‌تری در این زمینه هستیم. در سال‌های اخیر پژوهشکده بیمه به منظور آموزش افراد متخصص در این حوزه دوره‌‌هایی را توسط شرکت‌های بیمه خارجی برگزار کرده است ولی باید این آموزش‌ها افزایش یابد.

کارشناسان این شرکت برای کنترل ریسک‌های موجود در این بخش علاوه بر بازدیدهای اولیه و دوره‌ای از پروژه‌ها سعی دارند با ارائه خدمات مشاوره‌ای و تقویت مدیریت ایمنی (HSE) در سازمان‌ها و شرکت‌های بیمه‌گذار و نیز ارتباط مستمر با مسئولان ایمنی پروژه‌ها گامی برای افزایش ایمنی بیمه‌گذاران و کاهش خسارت‌های احتمالی بردارند.

چه برنامه‌هایی برای ارائه در نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی امسال در نظرگرفته‌اید ؟

امیدوارم حضوری فعال در این نمایشگاه داشته باشیم و توانمندی‌های فنی، تخصصی و سرمایه‌ای خودمان را در این نمایشگاه در بخش‌های پتروشیمی، نفت و گاز ارائه دهیم. بدون شک، صنعت نفت و انرژی کشور نیازمند مدیریت ریسک است تا بتواند ریسک‌های بزرگ این مجموعه‌ها را پوشش دهد و شرکت بیمه کوثر این توانمندی را دارد که اطمینان خاطر کامل به مدیران و مسئولان شرکت‌های این بخش دهد تا آنها بتوانند با آرامش بیشتری به کار خود ادامه دهند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بیمه کوثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۶۴۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش تولید شرایط ایده‌آلی ندارد/ گلایه فعالان اقتصادی از مالیات

به گزارش خبرنگار مهر، سیدشمس‌الدین حسینی بعد از ظهر سه‌شنبه در نشست هم‌اندیشی تخصصی فعالان اقتصادی که با حضور محمدصادق حمیدیان رئیس اتاق بازرگانی فارس، جعفر قادری و ابراهیم عزیزی نمایندگان مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی و فعالان اقتصادی در سالن جلسات اتاق بازرگانی فارس برگزار شد با مقایسه وضعیت تورم دهه‌های گذشته؛ شرایط اقتصادی را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: نوسانات ارزی سبب بروز مشکلات بسیاری برای صادرکنندگان شده است.

مجلس گام‌های بزرگی در حمایت از تولید برداشته است

رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید با بیان اینکه اصلاح و بازبینی نظام ارزی در دستور کار مجلس قرار دارد گفت: اقدامات مثبت زیادی در مجلس در حمایت از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی صورت گرفته که تصویب قانون تأمین تولید و زیرساخت‌ها آخرین این اقدامات است.

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اطلاع از این قانون برای تجار و تولیدکنندگان ضروری است گفت: بسیاری از فعالان اقتصادی از مالیات سنگین گلایه‌مند هستند که این مساله نیز باید در تعامل با دولت و از طریق شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی پیگیری شود.

وزیر اقتصاد دولت دهم دلیل کاهش رشد اقتصادی را در حکمرانی ضعیف در این حوزه دانست و گفت مجلس در حوزه صدور مجوزهای کسب و کار گام‌های بزرگی برداشته و تفویض این امر نیز می‌تواند مطلوب باشد.

مشکلات بخش تولید روز به روز در حال افزایش است

رئیس اتاق بازرگانی فارس نیز با بیان اینکه اشتغال، بیکاری و بسیاری مسائل به تولید مربوط هستند گفت: متأسفانه این امر اولویت و اهمیتی برای متصدیان امر ندارد و مشکلات و چالش‌های بخش‌های اقتصادی روز به روز در حال افزایش هستند و این مساله زیبنده دولت و مجلس نیست.

محمد صادق حمیدیان گفت: صادرکنندگان ما به جای اینکه درگیر چالش‌های برون‌مرزی چون تحریم‌ها و مشکلات صادرات باشند درگیر بخشنامه‌های دست و پاگیر داخلی نیز شده‌اند.

دستگاه‌های اجرایی مصوبات ستاد رفع موانع تولید را اجرا نمی‌کنند

وی با اشاره به ماده ۶۲ قانون بهبود و ارتقای تولید گفت: متأسفانه دستگاه‌های اجرایی مصوبات ستاد رفع موانع تولید را اجرا نمی‌کنند.

رئیس اتاق بازرگانی استان فارس در ادامه خواهان جرم‌انگاری برای بانک‌ها و دستگاه‌هایی شد که مصوبات و قوانین حمایت از تولید را رعایت نمی‌کنند و افزود: قانون باید همانگونه که برای بخش خصوصی مجازات‌هایی در نظر گرفته است برای بانک‌ها و سایر دستگاه‌ها هنگام بروز تخلف یا ترک فعل، جرم انگاری کند.

قوانین جدید مالیاتی سبب تضعیف بخش تولید می‌شوند

حمیدیان ضمن انتقاد از وضع عوارض جدید با وجود مالیات بر ارزش افزوده گفت: بر همه چیز مالیات بسته شده و قانون جدید مالیات عامل تضعیف بخش تولید است و تولیدکنندگان نیز قربانی افزایش بی‌رویه مالیات به بهانه افزایش تورم می‌شوند در حالی که عامل این تورم آنها نیستند.

در این نشست ابراهیم عزیزی و جعفر قادری دو نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز در پرسش و پاسخ با فعالان اقتصادی دیدگاه‌هایی را مطرح کردند و پاسخ‌هایی را نیز به فعالان بخش صادرات و واردات و تولیدکنندگان و کارآفرینان حاضر در جلسه دادند و به اقداماتی که در مجلس در راستای بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع تولید صورت گرفته اشاره کردند.

کد خبر 6099657

دیگر خبرها

  • تأمین مالی و ریسک داخلی‌سازی در صنعت پتروشیمی پوشش داده می‌شود
  • تقویت روابط تجاری ایران و کره جنوبی
  • هدف‌گذاری تبدیل ۱۶۰۰ کیلومتر سیم به کابل خودنگهدار
  • مدیر عامل کافه بازار: بازار طی ۲ ماه ۲۰۰ میلیون تومان باگ بانتی پرداخته است
  • هوش مصنوعی در پست‌های پایین جایگزین انسان‌ها می‌شود
  • فعالان اقتصادی به کنسرسیوم توسعه اقتصادی امیرکبیر ملحق شوند
  • بزرگترین هنرستان جوار صنعت کشور در استان مرکزی ایجاد شده است
  • بخش تولید شرایط ایده‌آلی ندارد/ گلایه فعالان اقتصادی از مالیات
  • بازدید معاون رئیس‌جمهور از زخم کهنه صنعت لرستان
  • رویداد صدرا به شناسایی ایده‌های فناورانه منجر می‌شود