Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، افسردگی گرچه در دسته‌ی بیماری‌های روحی قرار می‌گیرد، اما فقط ذهن بیمار را درگیر نمی‌کند. افسردگی می‌تواند علائم فیزیکی‌ای داشته باشد که اصلاً ارتباطی به سلامت روان ندارند. از آنجایی که بسیاری از این نشانه‌ها شبیه علائم بیماری‌های دیگری هم هستند، ممکن است حتی پزشکان هم در تشخیص علت اصلی آن‌ها دچار اشتباه شوند و این علائم را به بیماری‌های دیگری جز افسردگی تعبیر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به تأثیر افسردگی بر بدن و علائم فیزیکی این بیماری روحی می‌پردازیم. به خاطر داشته باشید که فهرست پیش رو کارکردی جز آگاهی بخشی ندارد، بنابراین اگر احساس می‌کنید افسرده هستید یا در مورد سلامت عمومی خود نگران هستید، برای تشخیص درست و تجویز درمان مناسب حتماً به پزشک مراجعه کنید.

۱- افزایش یا کاهش اشتها

تغییر چشمگیر در وزن یا اختلال در اشتها، یکی از نشانه‌های مهم دوره‌ی افسردگی عمده به شمار می‌رود. در دوران افسردگی، تغییراتی در سطح بعضی هورمون‌های بدن مثل کورتیزول و سروتونین رخ می‌دهد که بدن با واکنش جنگ یا گریز به آن‌ها پاسخ می‌دهد (واکنش جنگ یا گریز به عکس العمل اولیه و غریزی بدن در برابر یک تهدید یا حمله برای نجات جان ما اطلاق می‌شود). تغییرات ایجاد شده در این هورمون‌ها می‌تواند باعث پرخوری احساسی یا بر عکس، کاهش اشتها شود. در حقیقت، بدن با این روش سعی دارد فشار و اضطراب وارده به خود را مهار کند.

بین اشتهای ما و سلامت روان ما ارتباط تنگاتنگی وجود دارد، به همین دلیل است که بعضی افراد برای تسکین حال بد روحی خود به پرخوری روی می‌آورند در حالی که بعضی دیگر کم اشتها می‌شوند.

اگر تا پیش از ابتلا به افسردگی، غذا خوردن عملی لذتبخش برای فرد باشد، ممکن است از زمان بروز افسردگی، این رفتار در شخص محدود شود و یا بر عکس، شکلی افراطی پیدا کند.

۲- مشکلات گوارشی

افسردگی، نحوه‌ی واکنش ذهن و بدن به اضطراب را تغییر می‌دهد. این مسأله ممکن است باعث اختلال در فعالیت بسیاری از سیستم‌های مهم بدن شود و برای مثال، نحوه‌ی پردازش مواد غذایی در بدن را تغییر دهد.

بروز تغییرات ناگهانی در رژیم غذایی، مانند کاهش یا افزایش اشتها یا تغییر انتخاب‌های غذایی، می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی‌ای مثل حالت تهوع، یبوست و اسهال شود.

۳- افزایش یا کاهش خواب

بین افسردگی و کاهش یا افزایش خواب هم ارتباط وجود دارد. کم خوابی می‌تواند به مشکل واقعاً خطرناکی تبدیل شود، چون باعث مشکلات زیاد دیگری می‌شود و برای مثال، فشار خون، وزن، سوخت و ساز بدن و توانایی‌های قضاوت و استنباط را تحت تأثیر قرار می‌رهد.

اما افسردگی فقط باعث کم خوابی نمی‌شود. بسیاری هم هستند که دچار پرخوابی می‌شوند و بعضی دیگر هم از مشکل حفظ تداوم خواب رنج می‌برند، حالتی که باعث می‌شود فرد نتواند در طول شب به طور مداوم بخوابد.

۴- احساس خستگی

خستگی ناشی از افسردگی، یکی از علائم فیزیکی بسیار رایج این بیماری است و ممکن است علت آن اختلال در خواب، تغییر در رژیم غذایی، اضطراب، یا مصرف دارو باشد. افسردگی در اغلب مواقع باعث تغییر در سطح هورمون‌های دوپامین و سروتونین در بدن می‌شود، هورمون‌هایی که به طور مستقیم روی حال روحی و سطح انرژی ما تأثیر می‌گذارند.

یک علت احتمالی دیگر این احساس خستگی می‌تواند بار سنگین روانی‌ای باشد که شخص مبتلا به افسردگی به دوش می‌کشد و از نظر ذهنی و عاطفی به او فشار وارد می‌کند. این بار عاطفی می‌تواند به صورت فیزیکی هم احساس شود.

۵- بی قراری

افسردگی در بعضی موارد باعث هجوم آوردن افکار منفی‌ای می‌شود که شخص را درگیر حس نگرانی، شک و بی ارزش بودن می‌کنند.

این افکار اضطراب آور هستند و بدن و ذهن ما را به کار‌هایی وامی دارند که معمولاً در هنگام استراحت یا خواب، انجام نمی‌شوند. این مسأله ممکن است حس بی قراری و در عین حال، احساس خستگی در فرد ایجاد کند.

۶- درد‌های بدنی مزمن

افسردگی می‌تواند باعث درد‌های فیزیکی هم شود. با این حال، کمتر کسی شک می‌کند که شاید درد‌های بدنی مزمنش به وضعیت روحی اش مربوط است.

اگر برای درد‌های فیزیکی یک شخص توضیح قابل توجهی وجود نداشته باشد و البته این درد‌ها ساختگی یا ناشی از تصورات شخص نباشند، ممکن است در حقیقت این تلاش بدن برای نشان دادن تشویش ذهن یا همان افسردگی باشد.

این درد‌ها می‌توانند در مفصل ها، عضلات، یا هر قسمت دیگری از بدن رخ دهند و بسته به شخص، ممکن است گهگاه به وجود بیایند.

۷- سردرد‌های مکرر یا میگرن

افراد مبتلا به افسردگی اغلب از سردرد، به ویژه سردرد‌های تنشی رنج می‌برندريال، کارشناسان علت این سردرد‌ها را منقبض یا به هم فشردگی عضلات جمجمه و گردن می‌دانند. از آنجایی که افراد مبتلا به افسردگی، احساس درهم شکستگی، غم، خستگی و کسالت می‌کنند، تمامی این موارد بر روی بدن تأثیر می‌گذارند.

۸- احساس گیجی یا بی حالی

بسیاری از عوامل مانند اختلال در خواب یا کم شدن آب بدن می‌تواند منجر به احساس بی حالی در دوران افسردگی شود، شخصی که از افسردگی رنج می‌برد ممکن است تمام روز را در رختخواب دراز بکشد و حتی برای خوردن آب هم از جای خود بلند نشود. همین مسأله می‌تواند باعث احساس گیجی یا بی حالی در فرد شود.

۹- تغییر در الگو‌های کلامی

یکی از پیامد‌های کمتر شناخته شده‌ی افسردگی، کاهش سرعت صحبت کردن یا حرف زدن با مکث و تردید است، توانایی صحبت کردن ارتباط تنگاتنگی با عملکرد روان-حرکتی، توانایی تفکر و تمرکز، و سرعت پردازش اطلاعات دارد. در اغلب موارد، بیماری‌های روحی از جمله افسردگی باعث اختلال در این توانایی‌ها می‌شوند.

این اختلالات می‌تواند روی الگو‌های کلامی هم تأثیر بگذارد و تحقیقات جدید نشان داده که هر چه شدت افسردگی بیشتر باشد، سرعت صحبت کردن کمتر می‌شود، مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا شخص بتواند همان تعداد کلماتی که قبلاً به کار می‌برد را کامل کند و مکث‌های بین کلمات و جمله‌ها طولانی‌تر می‌شود.

علاوه بر این، افسردگی می‌تواند باعث یکنواختی و بی روحی بیشتر صدا در مقایسه با قبل شود.

۱۰- مشکلات و بیماری‌های پوستی

افسردگی می‌تواند باعث بروز مشکلات و بیماری‌های پوستی یا تشدید آن‌ها شود، تحقیقات نشان داده بین بروز بیماری‌های پوستی‌ای مثل پسوریازیس، آلوپسی، ویتیلیگو، پورفیری، هیدرآدنیت چرکی و حتی جوش و ابتلا به افسردگی ارتباط وجود دارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: افسردگی علائم افسردگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۶۶۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وازلین برای پوست؛ خوب است یا بد؟

آیا از وازلین برای سفیدی پوست استفاده می‌کنید و تاثیری از آن دریافت نمی‌کنید؟ خب طبیعی است؛ زیرا وازلین به‌تن‌هایی پوست را سفید نمی‌کند و بیشتر خاصیت مرطوب‌کنندگی شفافیت پوست را دارد.

به گزارش بهداشت نیوز، در این مقاله با بررسی خواص وازلین همه سوالات ایا وازلین صورت را سفید میکند و خاصیت‌های آن چیست پاسخ خواهیم داد و بهترین روش قطعی و تضمینی سفید شدن پوست را به شما معرفی می‌کنیم. مطالعه این مطلب را از دست ندهید.

حفظ جوانی و جلوگیری از چین‌وچروک با وازلین

برای پاسخ به سوال «آیا وازلین پوست را سفید میکند» باید بگوییم که وازلین تاثیر بسزایی در کاهش چین‌وچروک و روند پیری دارد.

وازلین با تاثیر مستقیم موجب رفع مشکلات پوستی از جمله از بین بردن چین‌وچروک می‌شود و التهابات پوستی را بهبود می‌بخشد. برای جلوگیری از پیری پوست و حفظ رطوبت آن، ابتدا صورت را با شوینده شست‌وشو دهید و پس از خشک شدن وازلین را روی پوست ماساژ دهید تا جذب پوست شود.

با استفاده از وازلین پوست را لایه‌برداری کنید!

وازلین با شکر تاثیر بسیار در لایه‌برداری صورت دارد و به‌نوعی اسکراب بدن و صورت محسوب می‌شود. ترکیب این دو به‌عنوان اسکراب تا حدودی در روشن شدن پوست نقش دارند؛ زیرا دانه‌های شکر در این ترکیب باعث از بین رفتن سلول‌های مرده شده و وازلین نیز با نرم کردن پوست، موجب لایه‌برداری پوست می‌شود.

برای استفاده از این ترکیب ابتدا صورت خود را با آب ولرم بشویید و سپس این اسکراب را روی پوست صورت، پا یا آرنج ماساژ دهید و بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه آن را بشویید. این روش، یک راه ارزان برای شادابی و سفید کردن پوست محسوب می‌شود.

تجربه لطافت و جلوگیری از خشکی پوست صورت با استفاده از وازلین

وازلین باعث پوشش منافذ پوست شده و از پوست در برابر خشکی محافظت می‌کند. این ماده حاوی پارافین موم بوده و تاثیر بسزایی در افزایش لطافت و نرمی پوست دارد. همچنین وازلین با مسدود کردن منافذ پوستی از تعریق بیش‌ازحد جلوگیری می‌کند.

البته استفاده از وازلین برای پوست‌های چرب مناسب نیست و منجربه افزایش چربی و بروز جوش در صورت می‌شود. بهتر است از وازلین برای لب و ترک‌های پوست ناشی از خشکی استفاده شود و شب قبل از خواب آن را روی موضع ماساژ دهید تا جذب پوست شود.

بهبود بخشیدن زخم و خراشیدگی‌ها؛ یکی از خواص مهم وازلین

وازلین یک لایه محافظتی برای زخم و خراشیدگی عمل می‌کند و آلودگی‌های پوست را از بین می‌برد. با استفاده از وازلین سلول‌های پوستی شروع به ترمیم‌سازی می‌کنند و زخم‌های روی پوست را بهبود می‌بخشد. علاوه‌بر بهبود زخم‌ها، برای از بین بردن جای سوختگی با وازلین نیز امکان‌پذیر است.

وازلین با ایجاد همین لایه محافظ روی پوست، از تبخیر رطوبت پوست جلوگیری می‌کند و این ویژگی به حفظ رطوبت پوست صورت یا بدن کمک کرده و برای بهبود زخم‌ها و خراش‌ها کمک‌کننده است. این ماده روغنی را روزی یکبار روی موضع ماساژ دهید تا بعد یک الی دو ماه متوجه تاثیرات آن شوید.

آیا وازلین پوست را سیاه میکند؟ تاثیر وازلین برای سفیدی یا سیاهی پوست

برای پاسخ به سوال ایا وازلین پوست را سفید میکند یا سیاه باید بگوییم یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های وازلین برای پوست بدن و صورت، حفظ رطوبت، جلوگیری از پیری پوست و ترمیم زخم و خراشیدگی است. مصرف وازلین برای سفید یا سیاه شدن پوست تاثیری ندارد؛ اما ترکیب آن با شکر می‌تواند به‌عنوان یک اسکراب سفیدکننده کمک‌کننده باشد. البته اگر پوستی چرب دارید باید به میزان استفاده از آن توجه کنید تا صورتتان درگیر جوش‌هاس سر سیاه نشود.

اگر به‌دنبال روش‌های روشن‌تر شدن پوست با مواد‌های شیمیایی هستید؛ استفاده روزانه کرم ضدآفتاب، کرم‌های روشن‌کننده مخصوص و لایه‌برداری پوست، گزینه موثری برای روشن‌سازی صورت محسوب می‌شوند.

دیگر خبرها

  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • هر آنچه باید درباره ویژگی My Week در Google Photos بدانید
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • هر آنچه که باید در مورد استفاده از «وازلین» بدانید
  • وازلین برای پوست؛ خوب است یا بد؟
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم