Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@03:12:52 GMT

شهرکرد یک شهر مهاجر پذیر است

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۶۸۶۱۵

شهرکرد یک شهر مهاجر پذیر است

شهرکرد- ایرنا- رئیس شورای اسلامی شهرکرد با اشاره به بررسی های صورت گرفته ، گفت: مرکز چهارمحال و بختیاری امروزه به عنوان یک شهر مهاجر پذیر در استان مطرح شده است.

به گزارش ایرنا، حیدر علیپور دهکردی شامگاه یکشنبه در یکصد و پنجاه و نهمین نشست علنی شورای اسلامی شهرکرد که با حضور مدیرعامل و تعدادی از مدیران شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری برگزار شد، با اشاره به ضرورت بهره برداری سریع تر طرح انتقال آب آشامیدنی بن به بروجن افزود: امروز شهرکرد مهاجرپذیر شده باید در شاخص های توسعه ای به مساله به صورت ویژه مورد توجه برنامه ریزان کلان قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد: نقش و جایگاه شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری در نگهداشت منابع آبی باید پررنگ تر از وضع موجود باشد.
به گفته وی، این جایگاه باید در منابعی مانند روانآب ها و سفره های زیرزمینی شفاف تر باشد.
علیپور دهکردی تصریح کرد: تامین به موقع و کافی منابع آب می تواند در رونق تولید، بهبود اقتصاد خانوار، افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری مؤثر باشد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهرکرد نیز گفت: شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری در خصوص نحوه برخورد با دارندگان چاه های غیرمجاز، حساس کردن مسئولان و تلاش برای ارتقای مدیریت و حفظ منابع آب موجود باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
فرهاد رئیسی دهکردی تاکید کرد: میزان آشنایی و آگاهی یافتن مدیران دستگاه های اجرایی مرتبط با بارش های اخیر در دستور کار باشد.
وی اظهار داشت: نباید خشکسالی ها باعث غفلت مسئولان و انجام اقدامات غیرکارشناسی در روند اجرای پروژه های مرتبط با توسعه در نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری شود.
عضو شورای اسلامی شهرکرد نیز گفت: شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری گزارشی از روند اجرایی پروژه انتقال آب آشامیدنی بن به بروجن به اعضای این شورا ارائه دهد.
مصطفی حیدری تصریح کرد: هیچکس مخالف انتقال آب به روش های علمی و کارشناسی از چهارمحال و بختیاری به سایر استان های کشور نیست.
وی افزود: البته این در حالی است که باید به منابع و منافع چهارمحال و بختیاری توجه جدی تری صورت گیرد.
عضو دیگر شورای اسلامی شهرکرد نیز گفت: شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری و اداره کل جهاد کشاورزی نسبت به لایروبی مسیل ها، کانال ها و بندهای کشور اقدام کنند.
طیبه شریفی تاکید کرد: به دنبال خشکسالی های یک دهه گذشته امروزه عده ای سودجو نسبت به ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه ها اقدام کرده اند.
وی یادآور شد: در همین راستا باید نسبت به آزادسازی مسیرهای عبور سیلاب و رواناب اقدام شود.
یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهرکرد نیز گفت: فشار شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری بر کشاورزان دشت شهرکرد برای کاهش میزان برداشت آب از این دشت عادلانه نیست.
حمید فتح اللهی دهکردی تصریح کرد: این شرکت در نامه ای به کشاورزان دشت شهرکرد اعلام کرده است که باید 40 درصد برداشت آب از چاه های دارای پروانه بهره برداری خود را کاهش دهند.
فتح اللهی دهکردی اظهار داشت: این در حالی است که هم اینک افزون بر 10 هزار کشاورز از دشت شهرکرد گذران زندگی دارند و نباید فشارهای ناشی از کم آبی فقط بر دوش بخش کشاورزی باشد.
وی تاکید کرد: احداث بند ها، سدهای خاکی و آب بندهایی در مسیر سرچشمه رودخانه لار باعث شده تا کشاورزان دشت شهرکرد از شهر بن تا شهر هفشجان آسیب ببینند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری نیز گفت: طرح انتقال آب آشامیدنی بن به بروجن به شرط تامین اعتبار مورد نیاز، تا پایان سال 1399 بهره برداری می شود.
احمدرضا سامانی سدهی تصریح کرد: طرح انتقال آب آشامیدنی بن به بروجن تمامی مجوزهای قانونی مورد نیاز به خصوص مجوزهای زیست محیطی و ردیف اجرایی اعتبار را اخذ کرده است.
وی افزود: طرح انتقال آب آشامیدنی بن – بروجن 115 کیلومتر شبکه اصلی و 14 کیلومتر شبکه فرعی با ایستگاه پمپاژ دارد.
سامانی سدهی تاکید کرد: هم اینک طرح انتقال آب آشامیدنی بن –بروجن از 7 نقطه در حال اجرا است.
این مسوول استان یادآور شد: با بهره برداری از این طرح سالانه 41 میلیون متر مکعب آب تامین می شود.
سامان سدهی اظهار داشت: از این میزان 29 میلیون و 500 هزار مترمکعب برای آشامیدن و 11 میلیون و 500 هزار متر مکعب برای صنعت تخصیص گرفته است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری نیز گفت: نظریه ورود به ترسالی مبنای علمی ندارد و درست نیست.
علی اکبر صبا تاکید کرد: براساس گزارش های علمی بارش های فراوان امسال زنگ خطری برای خشکسالی در سال بعد است.
وی افزود: لایروبی رودخانه ها با شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری و لایروبی انهار و قنات های کشاورزی با اداره کل جهاد کشاورزی استان است.
صبا تصریح کرد: تغییر الگوی کشت، استفاده از محصولات کم آب بر، تولید محصولات هیدروپونیکی و جایگزینی منابع آب بایستی به طور جدی در دستور کار مسئولان مرتبط با آب باشد.
رئیس اداره منابع آب شهرستان شهرکرد نیز گفت: دشت شهرکرد با 419 کیلومتر مربع بزرگترین دشت استان است.
سید هاشم فاطمی تاکید کرد: این دشت هم اینک حداقل 20 سانتیمتر فرونشست دارد و کسری مخزن آن 17 متر افت و بیش از 300 میلیون مترمکعب است.
وی یادآور شد: در صورت ادامه روند خشکسالی و برداشت های غیرکارشناسی و بی رویه، دشت شهرکرد حداکثر تا 5 سال دیگر به یک دشت مُرده تبدیل می شود.
فاطمی تصریح کرد: برای جبران کمبودهای سفره های زیرزمینی در گام نخست باید با هماهنگی های مورد نیاز، چاه های جذبی در جوار واحدهای تولیدی حفر و آب ناشی از باران به درون این چاه ها هدایت تا سفره هیا زیرزمینی تقویت شود.
وی اظهار داشت: همچنین باید کمیته آبخیزداری شهرکرد هر چه سریع تر تشکیل و فعال شود.
به گزارش ایرنا، احداث حوضچه های تغذیه مصنوعی و همچنین لایروبی های به موقع در آبخیزداری، آبخوان داری و احیای سفره های زیرزمینی نقش دارد.
شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری بیش از 200هزار نفر جمعیت دارد.
2097/7362

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي آب منطقه اي شوراي شهركرد چهارمحال و بختياري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۶۸۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات اجرایی مخزن آب شرب شهر گوجان آغاز شد

محمد کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: پس تلاش‌ها و پیگیری‌های مستمر انجام شده شرکت آبفا چهارمحال و بختیاری، عملیات اجرایی احداث مخزن ۱۵۰۰ یک هزار و ۵۰۰ مترمکعبی آب شرب شهر گوجان را شروع کرد.

وی افزود: این مخزن با هدف افزایش امکان ذخیره‌سازی آب آشامیدنی شهر گوجان احداث می‌شود که با بهره‌برداری از آن، شاهد افزایش رضایتمندی شهروندان و پایداری بیش از پیش آب شرب این شهر باشیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری ادامه داد: احداث این مخزن ذخیره در زمینی به مساحت ۲ هزار مترمربع انجام می‌شود.

کریمی عنوان کرد: برای اجرای این پروژه، اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و استانی در نظر گرفته شده است.

وی خاطرنشان کرد: پس از اینکه عملیات سنگ‌بری و خاکبرداری این مخزن به پایان برسد مراحل احداث و ساخت و ساز شروع خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: شهر گوجان جمعیت حدود ۱۰ هزار نفری را در خود جای داده و از توابع شهرستان فارسان است که در ۳۶ کیلومتری شهرکرد مرکز استان واقع شده است.

کد خبر 6093739

دیگر خبرها

  • عملیات اجرایی مخزن آب شرب شهر گوجان آغاز شد
  • تولید سالانه ۴۰۰ هزار اکسل خودرو پژو در چهارمحال و بختیاری + فیلم
  • خبر‌های کوتاه از نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری
  • شهرکرد و بلداجی خنک‌ترین نقاط چهارمحال و بختیاری
  • بودجه شهرداری شهرکرد دو برابر شد
  • آغاز دوره مربیگری فوتسال سطح یک آسیا در شهرکرد
  • انتخاب ۲ معلم چهارمحال و بختیاری به عنوان معلمان نمونه کشور
  • تأکید نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری برنقش اصناف در مهار تورم
  • پیش‌بینی بارش باران در چهارمحال و بختیاری
  • تمدید ۳۴ پروانه اشتغال مسافربری و باری در شهرکرد