Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@14:59:47 GMT

تحریم های ترامپ، ایران و ترکیه را بزودی از هم دور می کند؟

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۶۹۳۶۳

روزنامه الخلیج الجدید چاپ قطر نوشت: روی کاغذ، وقتی مساله مربوط به انرژی باشد، ترکیه و ایران باید دو شریک طبیعی محسوب شوند. از سویی، ترکیه تقاضای زیادی در زمینه نفت و گاز دارد و تا حد زیادی در این زمینه وابسته به واردات است و از سوی دیگر، ایران ذخایر هیدروکربنات فراوانی داشته و دارای رتبه چهارم در بین تولید کنندگان نفت در جهان و رتبه دوم در زمینه ذخایر گازی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در واقع امر، مسائل پیچیده تر به نظر می رسد؛ چرا که روابط مربوط به عرصه انرژی بین دو کشور، خالی از چالش نیست و مهمترین این چالشها، تحریمهای آمریکا علیه ایران و نزاع ها در این خصوص است. 

در ادامه این مطلب آمده است: در حال حاضر، ایران یکی از بزرگترین صادر کنندگان نفت و گاز به ترکیه است. اما اعمال تحریمهای آمریکا علیه ایران در اکتبر 2018، یک مانع بزرگ در برابر توسعه روابط ترکیه و ایران است.

علاوه بر اینکه قیمت گاز ایران نسبت به دو رقیب آن، آذربایجان و روسیه، بیشتر است و در صورتی که این کشور بخواهد سهم خود در بازار انرژی در ترکیه را حفظ کند، به ناچار باید در قیمت گاز خود تجدید نظری نماید.

یکی از فرصتهای محتملی که برای تقویت همکاری بین دو کشور وجود دارد، در تمایل ترکیه برای تبدیل شدن به یک مرکز منطقه ای انرژی، از طریق گسترش خطوط لوله ها در این کشور، نمود می یابد، تا به این شکل، ترکیه به عنوان مسیر عبور انرژی بین دولتهای غنی از نفت و گاز در اسیای میانه، شرق و دولتهای مصرف کننده در اروپا محسوب شده و بازار انرژی به روی آن گشوده شود. دست یابی به این هدف ممکن است و واردات انرژی از ایران، می تواند به تحقق آن کمک کند.

در راستای هدف گسترده ترکیه برای تبدیل شدن به مرکز منطقه ای انرژی، این کشور به دنبال تنوع بخشیدن به منابعی است که واردات نفت و گاز خود را از انها انجام می دهد؛ تا این اقدام، یک بخش اساسی از سیاست انرژی انکارا باشد.

اکنون، ترکیه در حال برنامه ریزی برای واردات گاز طبیعی بیشتری از طریق خطوط لوله گازی خود در دریاست که از روسیه تا ترکیه امتداد دارد.

از جنبه نظری، ایران می تواند در این میان نقش پر رنگ تری ایفا کند. اما افزایش حجم صادرات گاز ایران برای فروش ان به دولتهای دیگر، آسان نخواهد بود. ایران به یک تکنولوژی و حمایت مالی خارجی برای افزایش تولید خود نیاز دارد؛ اما تحریمهای آمریکا، مانع بزرگی بر سر راه آن است. همچنین، ایران به یک چارچوب قانونی نیاز دارد که به جذب سرمایه های خارجی کمک کند و بدون شرکتهای خارجی انرژی و سرمایه خارجی، ایران هرگز قادر به تولید نفت و گاز بیشتری نیست.

با وجود نزدیکی بین ایران و ترکیه بعنوان تولید کننده و مصرف کننده، موانع بزرگی برای تقویت همکاری در زمینه انرژی در برابر این دو وجود دارد. در صورتی که بتوانند بر چالش های مربوط به تحریمهای آمریکا و افزایش قیمت غلبه کرده و از فرصت ترکیه برای تبدیل شدن به مرکز انرژی در منطقه، استفاده کنند، هر دو کشور می توانند از شراکت طبیعی شان بیشترین بهره را ببرند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۶۹۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ سید ابراهیم رئیسی شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با بیان این‌که «این نمایشگاه فضای رقابتی و یک کنش جمعی ایجاد می‌کند تا برای رفاه اجتماعی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی عمل شود»، اظهار کرد: این نمایشگاه موجب ارتقای اقتصادی در کشور، منطقه و برای همه جهان است. این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

بیشتر بخوانید:

وی تاکید کرد: این نمایشگاه نشان‌دهنده این است طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران تاکنون به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نمی‌رسد.

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۴) در روزهای ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

این نمایشگاه به‌طور ویژه بر ۶ حوزه شامل «صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات»، «صنعت»، «فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری»، «دارو و تجهیزات پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی و محصولات شیمیایی»، «صنعت ساختمان و خدمات فنی - مهندسی» و «گروه پتروشیمی» متمرکز است.

در حال تکمیل ...

کد خبر: 1228552 برچسب‌ها سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • ایران تحریم‌ناپذیر است
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است
  • رئیسی: ایران تحریم‌ناپذیر است
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان