Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نشست‌ خبری رئیس‌ دانشگاه فنی و حرفه ای در زمینه نقش این دانشگاه در راستای "کارآفرینی و رونق تولیدات دانشجویی و اشتغال جوانان" صبح امروز در سازمان مرکزی دانشگاه فنی و حرفه ای برگزار‌شد.

ابراهیم صالحی عمران در این مراسم گفت: دانشگاه فنی و حرفه ای کشور به عنوان یک دانشگاه ماموریت گرا شناخته شده است که ماموریت های خاصی را دنبال می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف اساسی آن تربیت تکنسین و نیروی مهارتی در جامعه است. طبیعتا این نیروها می توانند در عرصه تولید ایفای نقش داشته باشند و منجر به رشد اقتصادی شوند.
وی ادامه داد: دانشگاه فنی و حرفه ای، مهارتی و عملی است و الزامات خود را دارد، با توجه به نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری، مسئولیت های ما بیشتر شده است. طی سال های اخیر، نگاه به اقتصاد و تولید در تمامی ارکان سیستم مورد توجه قرار گرفته است، همچنین نامگذاری سال‌ در چند سال گذشته در‌زمینه مباحث اقتصادی، بیانگر حرکت ملی در‌ پیشبرد اهداف اقتصادی بوده است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: دانشگاه فنی حرفه ای باید برنامه های خود را معطوف به هدف‌ رونق تولید دنبال کند. در همین راستا باید برنامه آموزشی و درسی خود را مطابق با نیازهای ملی تنظیم کنیم. برنامه درسی دانشگاه در حال شایستگی محور شدن است، مهارت هایی مد نظر ماست که به فارغ التحصیلان کمک می کند که در عرصه تولید موفق تر عمل کنند. این موضوع در دستور اصلی دانشگاه فنی و حرفه ای قرار دارد و هر دو هفته یک بار، سرفصل های مربوطه ارسال می شود. در حال حاضر کمیته های مختلف تشکیل شده و خروجی جلسات منجر به تغییر سرفصل ها به مرور زمان خواهد شد.
وی بیان کرد: ما در حال حاضر دارای ۱۸۰ رشته دانشگاه فنی و حرفه ای هستیم که امیدواریم تا مهر ۹۸، تغییر سرفصل داشته باشند. در حال حاضر حدود ۴ گرایش با رشته ها تغییر سرفصل داشته اند. همچنین توانمند سازی مربیان، اعضای هیئت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای را در دستور کار داریم. طبیعتا تا زمانی که کادر علمی ما با بازار و فضای تجاری کشور آشنا نباشند، نمی توانند موثر واقع شوند.

صالحی عمران بیان کرد: باید ارتباط، متقابل صنعت و دانشگاه را جدی گرفت، در همین راستا اعضای هیئت علمی خود را به حوزه صنعت می فرستیم که با مهارت های تولید از نزدیک آشنا شوند.

وی افزود: دانشگاه فنی و حرفه دارای ۱۳۰۰ کارگاه و آزمایشگاه است که محیط های علمی برای فراگیری دروس علمی‌دانشجویان محسوب می شود تا کار را فرا بگیرند‌. در نظر داریم در این کارگاه ها تولید صورت گیرد در همین راستا در نظر داریم آموزش بر مبنای تولید را در‌دستور کار قرار دهیم در سیاست گذاری های خود اعلام کردیم که اگر درآمدی از این اقدام به دست بیاید، تمامی آن صرف ارتقای همان کارگاه یا آزمایشگاه شود.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای اضافه کرد: در راستای رونق تولید، راه اندازی ۱۶ مرکز نوآوری در سراسر کشور را در دستور کار داریم که بر اساس آن تفاهم نامه با معاونت علمی‌ ایجاد شده است. بر اساس این تفاهم نامه، ۱۶ مرکز نوآوری که می توانند به ایجاد و تولید و کسب و کار کمک کنند، ایجاد خواهد شد.

وی افزود: ورود به بحث اقتصاد آموزش بسیار مهم است اگر بخواهیم بیکاری را برطرف کنیم، باید دانشگاه ها پای کار بیایند، البته تمامی اقدامات معطوف دانشگاه نیست اما دانشگاه هت می تواند با تربیت نیروی انسانی و اهدافی که پیش تر به آن اشاره شد، موفق عمل کند.
ادامه دارد.

انتهای پیام /

31 / 167

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۷۱۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد

ایسنا/مرکزی رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی با اشاره به اینکه جهش تولید با دانشگاه‌های مهارت محور محقق خواهد شد، گفت: گفتمان‌سازی و جریان‌سازی جوامع دانشگاهی عامل مهمی در تحقق شعار سال است.

علیرضا نظام‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا به نقش جوامع دانشگاهی در تحقق جهش تولید با مشارکت مردم پرداخت و افزود: نخستین ماموریت جوامع دانشگاهی در تحقق شعار سال، گفتمان‌سازی در حوزه شعار سال و تبدیل کردن آن به گفتمان غالب کشور است.
وی با تاکید بر اینکه تعامل جوامع دانشگاهی با صنعتگران بسترساز جهش تولید است، افزود: نامگذاری سالیان متمادی با مضامین اقتصادی بیانگر آن است که اقتصاد اصلی‌ترین مسئله کشور است و دانشگاهیان می‌توانند در ارتباط موثر بین صنعت و دانشگاه بسترساز تحقق شعار سال باشند.
وی بیان کرد: برخورداری دانشگاه‌ها از نیروی متخصص و دارای بار علمی غنی در رشته‌های مرتبط با صنعت می‌تواند منجر به تبادل اطلاعات علمی و توانمند شدن نیروی کار شاغل در صنایع باشد.
نظام‌آبادی همچنین شناسایی نیروی کاری که دنبال مهارت‌افزایی است را از دیگر الزامات تحقق شعار سال دانست و گفت: جهت‌دهی افکار جوانان و آگاهی‌بخشی به آنان به همراه ارائه آموزش‌های مهارتی متناسب با شغلی که انتخاب می‌کنند و بهره‌گیری از ظرفیت اساتید مهارتی و دست به آچار می‌تواند موجب توانمند شدن نیروی کار شده و در نهایت باعث جهش در تولید شود.
وی با اشاره به اینکه تاکید رهبری بر جهش تولید با مشارکت مردم بسیار دقیق و داهیانه است، تصریح کرد: بدیهی است که مشارکت جوامع دانشگاهی، نخبگانی، کارشناسان و آحاد مختلف مردم زمینه‌ساز تحقق شعار سال خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه هیچ مانع و محدودیتی برای تحقق شعار سال وجود ندارد، گفت: تقویت زیرساخت‌های مورد نیاز برای ارتباط موثر دانشگاه و صنعت و هدفگذاری و تدوین راهبردهای تحقق شعار سال موجب تسریع در عملیاتی شدن آن خواهد شد.
نظام‌آبادی در ادامه، با اشاره به تقسیم بندی دانشگاه‌ها به نسل‌های آموزشی، پژوهشی و تلفیقی از آموزش و پژوهش گفت: فعالیت دانشگاه در نسل چهارم مبتنی بر بکارگیری این تلفیق در بحث اشتغالزایی و کارآفرینی است و دانشگاه جامع علمی کاربردی در نسل چهارم قرار دارد و از تلفیق آموزش و پژوهش در کارآفرینی و اشتغال جوانان استفاده می‌کند.
وی با اشاره به اینکه به صرف انجام آموزش محض و غیر هدفمند راهی به جایی نخواهیم برد چراکه در این صورت بدون توجه به نیاز آینده، آموزش را معطوف به موضوعات عملی در دل صنعت، کشاورزی و ... می‌کنیم، افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی، هدفمند و آینده‌نگر با بکارگیری اساتید کاملا مهارتی و آچار بدست در محیطی کاملا مهارت محور به دنبال ارائه خدمت است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی تصریح کرد: با استقرار مراکز علمی و کاربردی در مجاورت صنعت به عنوان مغز متفکر، مجموعه صنعتی از اطلاعات علمی و تخصصی دنیا آگاهی پیدا کرده و تولید هدایت می‌شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در کشورهای توسعه‌یافته نیروی متخصص عامل پیشرفت است، افزود: دانشگاه علمی کاربردی زمینه‌ساز پیشرفت است و در این دانشگاه بر خلاف سایر دانشگاه‌ها ۷۰ درصد سرفصل‌ها عملی و ۳۰ درصد تئوری است که بیانگر نیاز هدفمند کشور است.
وی بیان کرد: دانشگاه جامع به درستی به دنبال افزایش نرخ اشتغال و کارآفرینی است و افزون بر ۷۰ درصد فارغ‌التحصیلان این دانشگاه جذب بازار کار شده یا کارآفرین شده‌اند و بنا داریم که دانشگاه تبدیل به یک مرکز اشتغال‌زایی شود.
نظام آبادی با تاکید بر اینکه اگر دانشگاه‌ها به مقوله اشتغال نگاه جدی داشته باشند، جهش واقعی در تولید ایجاد خواهد شد، افزود: نگاه دانشگاه به تولید باید مبتنی بر افزایش اشتغال باشد و جوامع دانشگاهی نظیر مرکز علمی کاربردی باید به یک مرکز اشتغال‌زا تبدیل شود. اگر این نگاه عملیاتی شود بخش اعظمی از فارغ التحصیلان جذب بازار کار خواهند شد، علاوه بر آن نیروی انسانی شاغل در واحدهای تولیدی و صنعتی وارد دانشگاه شده و پس از کسب مهارت و توانمند شدن با انگیزه بیشتری در سنگر تولید خدمت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید به یک هاب آموزشی تکنسین‌ها و کارشناسان کاملا مهارتی تبدیل شود، افزود: ورود تخصصی و مهارتی به موضوع کار و تولید موجب خواهد شد که به توفیقات بسیاری دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه افزون بر دو هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی در استان مرکزی فعالیت دارند، گفت: قریب به ۴۰ درصد صنایع استان مرکزی با کمتر از ۳۰ درصد ظرفیت اسمی فعالیت می‌کنند و تقریبا ۱۰ درصد صنایع استان با ظرفیت ۷۰ درصدی فعالیت دارند که لازم است کلینیک‌های صنعتی از دل جوامع دانشگاهی نظیر مراکز علمی و کاربردی بیرون بیایند و با بررسی موانع پیش رو به صورت علمی، ظرفیت تولید را افزایش دهند تا جهش در تولید استان مرکزی به عنوان قطب صنعت کشور محقق شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی واحد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • کمبود یک هزار عضو هیات علمی در دانشگاه فنی و حرفه ای
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمام رشته‌های کارشناسی از مهر آینده
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم