Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@22:53:21 GMT

۴ میلیون هزینه خرید کتابهای کنکوری برای هر دانش آموز

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۷۴۳۰۷

۴ میلیون هزینه خرید کتابهای کنکوری برای هر دانش آموز

به گزارش خبرنگار مهر، سی و دومین نمایشگاه کتاب به کار خود پایان داد؛ نمایشگاهی که هر دوره میزبان جمعیت متنوعی از علاقمندان به کتابخوانی است و در این میان یکی از حضورهای ثابت این نمایشگاه «کتاب‌های کمک آموزشی» است. در سالی که دغدغه آموزش و پرورش کاهش وابستگی دانش آموزان به کتاب‌های کمک آموزشی و کنکور بود و شعار این وزارتخانه ممنوعیت استفاده از این کتاب‌ها حداقل در دوره ابتدایی و کاهش تمرکز بچه‌ها روی کتاب‌های تست زنی در دوره‌های متوسطه اول و دوم بود، گشت و گذر در نمایشگاه واقعیت‌هایی را درباره سلطه این کتاب‌ها بر زندگی دانش آموزان نشان داد؛ هر چند چندان خبری از حضور خیل دانش آموزان در نمایشگاه کتاب امسال نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در محوطه نمایشگاه کتاب امسال چندان خبری از گروه دانش آموزانی که به دنبال تخفیف‌هایی که در این نمایشگاه ارائه می‌شود، جلوی غرفه کتاب‌های کمک آموزشی ردیف می‌شدند، نبود. حتی با یک نگاه گذرا به فضای باز نمایشگاه نیز کمتر می‌شد دانش آموزی را به چشم دید و غرفه‌ها گرچه همچنان از آمد و شد دانش آموزان خالی نبود اما آن ترافیک همیشگی را هم نداشت. اگر به مشاهده تنها اکتفا می‌کردیم باید با لبخندی از رضایت باز می‌گشتیم که شاید معجزه‌ای شده و دیگر آن میل وصف ناپذیر دانش آموزان به کتاب‌های کمک درسی که طی سال‌های اخیر به اوج خود رسیده است، فروکش کرده است… اما کمی جستجوی بیشتر واقعیت‌های تلخی را پیش رویمان قرار داد.

سال گذشته یکی از تبلیغات عجیب اما در جای خود شنیدنی نمایشگاه کتاب مربوط به یکی از انتشاراتی‌های به نام کتاب‌های کمک آموزش بود که خطاب به مخاطبانش می‌گفت: چرا اینجایید! بروید اینترنتی سفارش بدهید!

حالا به نظر می‌رسد سفارش‌های اینترنتی جای خود را باز کرده و بیشتر انتشاراتی‌های کمک آموزشی تنها به روال یک سنت در نمایشگاه حاضر هستند. حتی تبلیغات محیطی این انتشاراتی‌ها به جز یکی از پیشتازان آن، چندان در فضای نمایشگاه خودنمایی نمی‌کرد

حالا به نظر می‌رسد سفارش‌های اینترنتی جای خود را باز کرده و بیشتر انتشاراتی‌های کمک آموزشی تنها به روال یک سنت در نمایشگاه حاضر هستند. حتی تبلیغات محیطی این انتشاراتی‌ها به جز یکی از پیشتازان آن، چندان در فضای نمایشگاه خودنمایی نمی‌کرد.

مسئول یکی از همین غرفه‌ها با بیان اینکه ما اصلاً نیاز به حضور در نمایشگاه برای فروش کتاب‌هایمان نداریم و سودی در نمایشگاه عایدمان نمی‌شود گفت: از روی عادت و به خاطر اینکه این یک گردهمایی است اینجا آمده‌ایم. به هر حال اگر حضور نمی‌داشتیم شاید این تصور می‌شد که مثلاً به خاطر مشکلات کاغذ عرصه را ترک کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه مشکلات کاغذ روی انتشاراتی هایی که جای خود را در میان دانش آموزان باز کرده‌اند تأثیر زیادی نگذاشته است گفت: البته ما در نمایشگاه تخفیف‌های بیشتری می‌دهیم ولی در فروش عادی سالیانه و حتی فروش اینترنتی هم تخفیف‌های خود را داریم. در نمایشگاه هم این‌طور نبوده که استقبالی از طرف دانش آموزان نشود ولی به نظر می‌رسد اکثریت ترجیح می‌دهند اینترنتی خرید کنند. ترافیک و مسائل پارک ماشین و… هم مزید بر علت است.

مسئول غرفه دیگری که به نظر از میان تمامی غرفه‌ها سرشان شلوغ تر است گفت: ما واقعاً نیاز زیادی به تبلیغات نداریم ولی به تبلیغات اعتقاد داریم. یک برند خوب باید همه اصول حرفه‌ای کار را رعایت کند. تبلیغات و حضور در نمایشگاه یعنی ما حرفه‌ای هستیم.

این غرفه دار در پاسخ به این پرسش که امسال آیا فروش شما افت داشته است با رد این فرضیه گفت: فروش ما فرقی نداشته است. ما برندی هستیم که کتاب‌هایمان بسیار کمک حال دانش آموزان پای کنکور است و بسته‌های مختلفی برای گروه‌های مختلف با توانایی‌های اقتصادی متفاوت طراحی کرده‌ایم. در این سال‌ها نشان داده‌ایم که کارمان هم خوب است.

هیچ کدام از غرفه داران حرفی از نظرات وزیر آموزش و پرورش و نظرات کارشناسی درباره سیطره کنکور روی دانش آموزان نمی‌زنند. آنها بازار عرضه و تقاضا را نگاه می‌کنند و سخنشان این است که بازار به کالای آنها نیاز دارد. آنها حذف کنکور را نشدنی می‌دانند و معتقد هستند در هر صورت آموزش و پرورش به حضور آنها نیاز دارد و اگر مدل ورود به کنکور تغییر کند آنها هم محتوایشان را تغییر می‌دهند.

راست می‌گویند. یکی از عجیب‌ترین تبلیغات نمایشگاه مربوط به تبلیغ کتاب‌هایی برای آمادگی دانش آموزان برای ورود به مدارس استعدادهای درخشان بود.

درحالیکه از سال گذشته دیگر آزمون پیشرفت تحصیلی برای ورود دانش آموزان به متوسطه اول مدارس سمپاد گرفته نمی‌شود و نوعی آزمون هوش جایگزین آن شده است، صدایی که در فضای نمایشگاه می‌پیچید که «با ما خود را برای ورود به مدارس استعدادهای درخشان آماده کنید» و به دنبالش گفته می‌شد «با انواع تست‌های هوش ورود خود را به مدارس استعدادهای درخشان تضمین کنید»، از عجیب‌ترین تبلیغات نمایشگاه امسال بود. اگر تا دیروز مؤسسات خود را مجهز به انواع کتاب‌های کمک آموزشی درسی می‌کردند حالا رقابتشان برای باهوش‌تر کردن دانش آموزان است و این عجیب‌ترین حرفی است که می‌شود در این فضا شنید.

دو دانش‌آموز دختر با کتاب‌هایی که خریده‌اند در صف خرید ساندویچ ایستاده‌اند. از آنها می‌پرسم چه کتاب‌هایی خریده‌اید. اسم چند کتاب تست و کمک آموزشی دروس ریاضی را می‌آورند که تنها برای دو انتشاراتی است. می‌پرسم واقعاً بدون این کتاب‌ها نمی‌توانید در کنکور موفق شوید؟

یکی از آنها که خود را مهسا معینی معرفی می‌کند می‌گوید: واقعاً نمی‌شود بدون این کتاب‌ها موفق شد. خیلی از درس‌های ما در حد چند خط در کتاب توضیح داده شده ولی در کنکور روی آن مباحث تمرکز هست و ما برای اینکه آن مبحث را بیشتر یاد بگیریم مجبور هستیم این کتاب‌ها را بگیریم.

می‌پرسم مگر معلم شما آن مباحث را نباید سر کلاس باز کند؟ مریم خشاوندی می‌گوید: معلم هم همین کتاب‌ها را به ما معرفی می‌کند و از روی همین‌ها به ما تست می‌دهد دیگر.

نمی‌دانم تعجب کنم یا نه ولی برای تاکید می‌پرسم: یعنی مدرسه به شما این کتاب‌ها را معرفی می‌کند و اجباری است؟

معینی می‌گوید: بله فقط هم دو انتشاراتی هستند که کتاب‌هایشان را معرفی می‌کنند. درس به درس فرق دارد ولی از همین دوتاست.

مادر یکی از آنها با ساندویچ‌ها از راه می‌رسد. می‌پرسم امسال چه میزان برای خرید کتاب‌های کمک آموزشی هزینه کرده‌اید؟ می‌گوید: بیش ۳ تا ۴ میلیون تومان و سال گذشته هم البته هزینه کردیم.

مجبور هستیم برای آینده فرزندانمان این کار را بکنیم ولی من و همسرم هر دو کارمند هستیم. مدرسه این کتاب‌ها را معرفی می‌کند و تمام بچه‌ها مجبورند آن‌ها را تهیه کنند

می‌پرسم از این هزینه کردن راضی هستید؟ می‌گوید: مجبور هستیم برای آینده فرزندانمان این کار را بکنیم ولی من و همسرم هر دو کارمند هستیم. مدرسه این کتاب‌ها را معرفی می‌کند و تمام بچه‌ها مجبورند آن‌ها را تهیه کنند.

می‌گویم اعلام کرده‌اند بسیاری از رشته‌های دانشگاهی نیاز به کنکور ندارد.

می‌گوید: این را می‌گویند ولی اولاً رشته‌های خوبی نیست و بعد هم اینکه برای همان رشته‌ها باید معدل خوبی که داشته باشی و برای معدل خوب در دروس امتحان نهایی هم بچه‌ها باید کتاب‌های متفرقه بخوانند.

در چهره‌اش هیچ رضایتی نیست اما نوعی ناچاری نهادینه شده را می‌توان از خلال صحبت‌هایش دریافت.

اینجا نمایشگاه کتاب است. نمایشگاهی که سی و دومین دوره‌اش روز گذشته پایان یافت و در این دوره حضور دانش آموزان به صورت فیزیکی در نمایشگاه کم بود اما آنچه مشخص است این است که به این راحتی‌ها نمی‌توان چنین بازاری را خالی از تقاضا کرد.

کد خبر 4609587 آزاده سهرابی

منبع: مهر

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب تهران وزارت آموزش و پرورش کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۷۴۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی محل رشد خلاقیت دانش آموز است

خبرگزاری مهر_ گروه جامعه؛ روز معلم که می‌شود همه ما به یاد معلمانمان می‌افتیم؛ خانواده‌ها از معلمان فرزندانشان تقدیر می‌کنند؛ مدیران مدارس برای معلمان خود هدایایی در نظر می‌گیرند و آموزش و پرورش در هر استان و شهر هم سعی دارد هر ساله به مناسبت روز معلم از معلمان نمونه خود تقدیر کند.

در این میان اما معلمانی هستند که بدون چشم داشتی، بدون آنکه از تدریس و زحماتشان کسی تقدیری داشته باشد؛ همچنان معلمی را با شوق و علاقه ادامه می‌دهند.

به بهانه روز زیبای معلم تلاش می‌کنیم در چند مصاحبه با تعدادی از این معلمان گفت‌وگو داشته باشیم.

بخشی از این معلمان معلمان طرح امین هستند؛ طرحی که از مدت‌ها قبل بر اجرای آن تاکید شده بود اما سال‌ها به صورت محدود اجرایی شد؛ طرحی از سوی حوزه علمیه برای پرورش طلاب معلم که چند ساعتی در هفته میهمان مدارس باشند.

می‌خواهم دوست دانش آموزانم باشم

حجت قلی نژاد یک روحانی طرح امین است که در چند سال گذشته در مدارس استان آذربایجان غربی شهر ارومیه مربی و معلم پرورشی بوده است؛ با او که یک طلبه و معلم روحانی است؛ در مورد جایگاه معلم و میزان اثرگذاری او بر شخصیت دانش آموزان صحبت کردیم.

قلی نژاد با بیان اینکه در کنار درس تلاش می‌کنم یک روحانی با اخلاق و دوستی برای دانش آموزانم باشم؛ گفت: یکی از مواردی که در ذهنم بود با حضور در مدرسه اجرای آن را ببینم این بود که بتوانم نگرانش نگرش کودکان را نسبت به اسلام و روحانیت در مدارس مثبت کنم. چند ماه در مدرسه فقط به این موضوع متمرکز شدم که در کنار تدریس در خصوص اسلام و انقلاب هم با دانش آموزان صحبت کنم.

وی با بیان اینکه در فعالیت‌های مدرسه متوجه شدم اگر ایجاد مقبولیت نکنم هیچ وقت نمی‌توانم موفق شوم؛ گفت: باید کودک در ابتدا مرا در قلبش جا دهد و نگرشی مثبت و خاطره خوبی از درس با من داشته باشد تا به صحبت‌هایم هم گوش دهد. این کار را با بازی برای بچه‌ها انجام دادم.

این معلم شهرستان ارومیه افزود: در زنگ‌های تفریح یا زمان‌های استراحت در کلاس درس در حالی که لباس روحانیت همچنان بر تنم است با دانش آموزان بازی می‌کنم؛ می‌دانم بازی بهترین فرصت برای رشد خلاقیت و همچنین ایجاد صمیمیت بین مربی و معلم با دانش آموز است.

این معلم طرح امین خاطر نشان کرد: بهترین اثرگذاری برای من این است که نه تنها نگاه دانش آموز به اسلام و روحانیت بلکه حتی نظر خانواده وی هم نسبت به انقلاب و نظام اسلامی نگره نظر و نگرشی مثبت شده و همراه با امید باشد.

طلاب امین سهمیه‌ای در آزمون‌های استخدامی معلمان ندارند

طرح امین در دولت فعلی با جذب طلاب و روحانیون ادامه یافته است. در طرح امین در حال حاضر ۲۵ هزار طلبه اعم از حوزه علمیه برادران و خواهران به عنوان طلبه تبلیغی هفته‌ای چند ساعت با حضور در مدارس به سوالات دینی دانش آموزان پاسخ می‌دهند.

مسئولان وزارت آموزش و پرورش بارها اعلام کردند که به کارگیری طلاب در این وزارتخانه، ریالی را متوجه وزارت آموزش و پرورش نکرده است؛ این طلاب حقوقی بابت این همکاری دریافت نمی‌کنند و مبلغی در حد ایاب و ذهاب از طرف معاونت تبلیغ حوزه علمیه و گاهی در مناسب‌ها، از طرف سازمان تبلیغات و یا سازمان اوقاف پرداخت می‌شود. در حقیقت طلاب طرح امین می‌دانند کار پاره وقت در مدارس هیچ گاه شغل ثابتی برای آنان نخواهد بود.

از سوی دیگر طلاب امین هیچ گاه در موضوع استخدام معلمان هم نیستند و بنا بر تأکیدات مسئولان هیچ گاه سهمیه‌ای از ظرفیت آزمون‌های استخدامی برای طلاب طرح امین در نظر گرفته نشده است. با این حال فعالیت در طرح امین می‌تواند یک امتیاز برای پذیرفته‌شدگان مرحله کتبی آزمون استخدامی معلمان باشد که اگر در مرحله‌ی کتبی پذیرفته شدند؛ در هنگام مصاحبه و گزینش از امتیاز حضور در طرح امین استفاده کنند.

کد خبر 6094438 علی قدمی

دیگر خبرها

  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • مشارکت ۹ هزار دانش آموز دارابی در «چهارشنبه‌های امام رضایی»
  • دبستان شهر تاریخی ماسوله با کمتر از ۱۰ دانش آموز
  • افزایش یارانه اعتباری خرید کتاب هیات علمی، دانشجویان و طلاب
  • امسال بن خرید کتاب دانشجویان و طلاب چقدر است؟
  • میزان بن کتاب دانشجویان اعلام شد
  • سقف یارانه کتاب، امسال ۸۰۰ هزار تومان است
  • مبلغ یارانه اعضای هیئت علمی، دانشجویان و طلاب برای نمایشگاه کتاب اعلام شد + نحوه ثبت نام
  • بازی محل رشد خلاقیت دانش آموز است
  • ۸۵۰ هزار دانش‌آموز دانشجو تحت حمایت کمیته امداد هستند