Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خراسان‌رضوی و به نقل از دفتر تبلیغات خراسان‌رضوی،حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی مسعودی امروز شانزدهم اردیبهشت‌‍ماه در نشست سالانه اداره کل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی که با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر مریجی رییس دانشگاه باقرالعلوم و معاون آموزشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و مدیران و پرسنل اداره‌کل آموزش برگزار شد، اظهار کرد: تغییر سیاست‌های حاکم بر سیستم‌های آموزشی نظام از نخبه پروری به استعداد پروری ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در ادامه ضمن گرامی‌داشت هفته مقام معلم ادامه داد: فقدان بزرگانی در عرصه علم و دانش همچون استاد مطهری، خسارتی جبران ناپذیر بود که همواره نیاز ما به تلاش و فعالیت بیشتر به منظور تاسی و همراهی با اندیشه‌های بزرگانی چون آنان را مضاعف می‌نماید.
رئیس دفتر تبلیغات خراسان رضوی با اشاره به آیات شریفه قرآن عنوان کرد: قرآن کریم بهره‌مندی‌های مادی انسان در دنیا را در مقابل کمبود سرمایه‌های اخروی او خسارتی جبران ناپذیر دانسته و تاسف و تاثر وجودی انسان در عرصه جزا را نسبت به اینکه چرا تمامی بهره‌مندی‌های بایسته را در مسیر مادیات و حیات دنیوی هزینه کرده است، یادآور شد.
مسعودی اضافه کزد: یکی از این فرصت‌ها، فرصتی است که انقلاب اسلامی در اختیار ما گذاشته است که در طی چهار دهه انقلاب این امکان فراهم بود که به اصلی‌ترین مباحث علمی، آموزشی و پژوهشی در عرصه نیازهای نظام بپردازیم.
مسعودی خاطرنشان کرد: این سوال اساسی وجود دارد که ما در طول چهار دهه از عمر انقلاب که می‌بایست در عرصه مباحث آموزشی، مدل‌ها و پارادایم‌های اصلی را مورد بررسی قرار می‌دادیم و مدل بایسته حاکم بر فرایندهای آموزشی از منظر روش‌های سنتی یا مدرن مشخص می‌کردیم، آیا این کار را کرده‌ایم یا هنوز درگیر شناسایی روش حاکم بر عرصه مدل‌های آموزشی هستیم؟
رییس دفتر تبلیغات اسلامی خراسان با اشاره به حوزه آموزش و تفاوت میان علوم در مباحث کلان نظام گفت: در این حوزه به نظریه برتری، نرسیده‌ایم و درگیر مباحث درون بخشی علم بوده‌ایم و در مباحث بین بخشی و فرابخشی چندان تامل ننموده‌ایم. سیستم‌های آموزشی نظام هنوز نخبه پرور است، در حالیکه بایستی استعدادپرور باشد. این نخبگان ستارگانی بوده‌اند که مبتنی بر ظرفیت‌های وجودی خود درخشیده‌اند و نظام آموزشی و پژوهشی نتوانسته پروسه‌ای عام و فراگیر را به ما معرفی کند.
وی در ادامه گفت: پس از چهار دهه تکلیف جریان آموزش در کلیت نظام اسلامی با چند مساله از جمله تفکر مولد و مولف مشخص نشده است و ما در عرصه پیوند میان آموزش و پژوهش یا همان آموزش پژوهش‌محور پارادایم غالبی نداریم. سهم آموزش نظام در حوزه و دانشگاه و مراکز و نهادها در تمدن‌سازی سهم قابل توجهی نیست و ما نتوانسته‌ایم آنچه را که حرکتمان به سمت تمدن بایسته تسریع می‌بخشد تمهید کنیم.
مسعودی سهم آموزش نظام در عرصه فرهنگ را کافی ندانست و اظهار کرد: عمدتا فعالیت‌های آموزشی نظام معطوف به عرصه‌های دانشی محض است و یا حداکثر عرصه سیاست، اقتصاد و همچنین در عرصه فرهنگ خلاء جدی داریم. در طول سال‌های پس از انقلاب، نهادهای نظام هرکدام رسالت‌هایی را برای خود تعریف کرده‌اند اما آنچه که بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد، هم‌افزایی و افزایش ظرفیت‌های میان نهادی است.
وی در پایان به تاریخ‌سازی انسان‌های نخبه اشاره کرد و گفت: تاریخ به ما نشان داده است که انسان‌هایی هستند که تاریخ را می‌سازند، هر چند انسان نیز از تاریخ متاثر بوده است. اما تاریخ علم و تمدن بشر را اندیشمندان بزرگ در علوم عقلی و نقلی رقم زده‌اند. تاریخ دانش و تمدن اسلامی مدیون امثال علامه مطهری هاست و این وظیفه اندیشمندان اسلامی، ادامه دهنده این مسیر خواهد بود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا دفتر تبلیغات خراسان رضوی سیستم آموزشی نخبه پرور قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۷۵۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم انسانی‌ترین و گرمترین عنصر نظام آموزشی است

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: معلم مهم‌ترین و به عبارتی گرمترین و انسانی‌ترین عنصر در نظام آموزشی کشور است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، حجت‌الاسلام علی لطیفی امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در مراسم بزرگداشت مقام معلم که در سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: امیدوارم همه ما توانسته باشیم تا آنچه بر عهده ما گذاشته شده، به شایستگی انجام دهیم و معلمان خوبی برای اعتلای کشور باشیم.

وی با اشاره به اهمیت جایگاه معلمان در تربیت آینده‌‎سازان مملکت، افزود: مقام و جایگاه معلمی در کشور به گونه‌ای است که آن را با هیچ مقام و جایگاهی نمی‌توان تغییر داد. پایه شخصیتی و هویتی دانش‌آموزان در مدارس شکل می‌گیرد که نشان از اهمیت شغل معلمی است.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به دیدار روزهای اخیر رهبر انقلاب با معلمان عنوان کرد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با فرهنگیان به نکته مهمی اشاره فرمودند مبنی بر اینکه مهم‌ترین سرمایه هر کشور، نیروی انسانی است که به دست معلمان پرورش پیدا می‌کند.

لطیفی با بیان اینکه معلم مهم‌ترین عنصر و به عبارتی گرم‌ترین و انسانی‌ترین عنصر در نظام آموزش و پرورش است، گفت: ما اگر در نظام تعلیم و تربیت مؤلفه‌های مختلفی از جمله محیط یادگیری و کلاس درس و کتب درسی داشته باشیم در بین همه عناصر، مؤلفه مهمی که می‌تواند حاصل جمع همه مؤلفه‌های دیگر باشد، معلم است.

وی ادامه داد: تربیت امری انسانی است و این امر در درجه اول توسط معلم رقم می‌خورد؛ زیرا معلمان در مواجهه با دانش‌آموزان حال و هوای آنان را درک کرده و متوجه می‌شود که چگونه باید با آنان رفتار کرده یا مطالب درسی را به آنان بیاموزند.

معاون وزیر آموزش و پرورش با یادآوری اینکه تربیت با نوشتن یک کتاب یا ساختن مدرسه اتفاق نمی‌افتد، گفت: بلکه این مهم با تلاش معلمان باانگیزه، شاداب و پرهیزکار و بانشاطی حاصل می‌شود که دانش‌آموزانی باهویت، بانشاط، عالم و دانشمند پرورش می‌دهند. اگر از تحول در آموزش و پرورش صحبت می‌کنیم، نقطه کانون این تحول قطعاً معلمان هستند.

کد خبر 750871

دیگر خبرها

  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود
  • جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش
  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول
  • معلم انسانی‌ترین و گرمترین عنصر نظام آموزشی است
  • تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه‌پرور در مدارس سما ضروری است
  • تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه پرور در مدارس سما ضروری است
  • فیلم| ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد