Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمود جامساز»، کارشناس مسائل اقتصادی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری برنا، در خصوص پیشنهاد دولت برای اجرای سیاست کوپنی و تفاوت آن با اقتصاد آزاد گفت: وابستگی بودجه به نفت باعث شده یک اقتصاد بیمارگونه داشته باشیم بنابراین تخصیص منابع به صورت نابهینه در بودجه انجام می‌شود. از آنجایی‌که بودجه در اختیار دولت است، بنابراین دولت حقوق 8-7 میلیون نفر را ماهیانه پرداخت می‌کند که حدود 250هزار میلیارد تومان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر درآمد نفتی ما به دلیل تحریم‌ها کاهش پیدا کرده و همه منافذ ورودی ارز بسته شده که اینها روی توسعه اقتصادی و درآمدها اثر می‌گذارد و دولت را در مضیقه قرار می‌دهد.

جامساز با تاکید بر اینکه دولت در سیاست‌های تنظیم بازار با شکست مواجه شده، افزود: همه کشورهای توسعه یافته که با اقتصاد آزاد رقابتی کار می‌کنند هر ساله در مسیر اکتشافات جدید در زمینه راه‌های وصول رفاه و آسایش و امنیت اقتصادی بهتر حرکت می‌کنند ولی ما می‌خواهیم به عقب و سیستم کوپنی برگردیم و این یک نقص بزرگ در سیستم اقتصادی ماست.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: خلاقیت در دولت وجود ندارد و حتی اگر در بخش‌هایی، سرمایه گذاری‌هایی انجام دهد به دلیل عدم وجود خلاقیت و نوآوری ها متاسفانه سبب اتلاف منابع می‌شود.

وی در خصوص اینکه آیا اقتصاد آزاد معایبی دارد یا نه؟ گفت: هر سیستمی معایب خاص خود را دارد ولی باید در نظر بگیریم چه سیستمی ارجح‌تر است. زمانی‌که که کره‌شمالی و کره‌جنوبی را مقایسه کنیم از نحوه زندگی مردم متوجه می‌شویم حکمرانی چگونه بوده و چه آسیب‌ها و مزایایی در اقتصادشان داشته است.

جامساز بیان کرد: اولویت‌بندی در زیرساخت‌های اقتصادی مورد توجه قرار نمی‌گیرد. یکی از مهم‌ترین وظایف بانک‌ها در اعطای وام این است که بدانند چه پروژه‌ای به درد مملکت می‌خورد و کشور را به سمت جلو هدایت می‌کند.

این کارشناس اقتصادی تشریح کرد: در شرایط بحرانی فعلی رفتن به سمت اقتصاد آزاد می‌تواند چاره‌ساز باشد به شرطی که الزاماتش فراهم شود و تصمیم‌گیران حتما از افرادی باشند که اقتصاد را مطالعه کرده‌اند و سکان را از دست کسانی که طی این 40 سال در راس اقتصاد بوده و مرتبا با چرخش مدیریتی روبرو می‌شوند و از مقامی به مقام دیگری منتقل می‌روند، بگیرد. بایستی سیستم تغییر کند و زمینه‌های بروز و ظهور ساختار اقتصاد آزاد رقابتی بوجود آید که به نظر بنده در حال حاضر این زمینه، بوجود نیامده است.

خبرنگار: طالب زاده

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصاد بودجه خلاقیت مسائل اقتصادی برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۱۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد

ایسنا/کردستان معاون و نماینده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان اینکه تقویت بخش خصوصی و مردمی کردن اقتصاد موفقیت اقتصادی را موجب می شود، گفت: تجربه ثابت کرده است که فاصله گرفتن از دولتی بودن امور اقتصادی همیشه منفعت های زیادی برای جامعه داشته است.

مهرداد عظیمی امروز دوشنبه (۱۱ اردیبهشت) در مراسم گرامیداشت هفته کارگر در مجتمع فجر سنندج، با اشاره به اینکه کردستان، برگ های زرین تاریخ کشور را به خود اختصاص داده و نقش مهم مردمان این دیار در پایداری انقلاب بی بدیل است، اظهار کرد: نیروی انسانی درخشان مهمترین ظرفیت استان کردستان علاوه بر ظرفیت‌های خدادادی است.

وی معرفی درست و به جای ظرفیت های انسانی استان را رسالت مهم رسانه های استان ذکر کرد و افزود: ظرفیت های برجسته کردستان و آیین های سنتی این دیار در این برهه زمانی به همت دولت به بالاترین جایگاه خود رسیده و به همگان معرفی شده است.

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با تبریک هفته کارگر، عنوان کرد: کارگران مجاهدان عرصه اقتصادی هستند و در شرایطی که دشمنان در صدد تنگ کردن عرصه اقتصادی به مردم هستند، رهبر معظم انقلاب شعار سال را بر پایه اقتصادی انتخاب کرده و مشارکت مردم را مبنای تحقق آن قرارداده است.

وی، با بیان اینکه تقویت بخش خصوصی و مردمی کردن اقتصاد موفقیت اقتصادی را موجب می شود، ادامه داد: تجربه ثابت کرده است که فاصله گرفتن از دولتی بودن امور اقتصادی همیشه منفعت‌های زیادی برای جامعه داشته است.

عظیمی، توجه به کارگران به ویژه کارگران ساختمانی اعلام کرد که دولت مکلف شد که بخشی از اعتبارات عمرانی سالانه دستگاه های اجرایی تحت عنوان تملک دارایی را صرف آموزش مهارت کارگران کنند و این امر از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم به شمار می‌رود.

افزایش ۵۰ درصدی مراکز جوار کارگاهی

معاون وزیر کار تصریح کرد: یکی از راهبردهای جدی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در سال جاری افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی است.

عظیمی، کاهش بی‌سابقه نرخ بیکاری را جز افتخارات دولت عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: توانمندسازی دهک‌های ضعیف جامعه نیز از دیگر اقدامات و توفیقات دولت و این وزارتخانه بوده که این روند به خوبی جلو می‌رود و در وزارتخانه در قالب یک قرارگاه در راستای تحقق منویات و مطالبات مقام معظم رهبری تلاش می کنیم و امیدواریم بتوانیم با برنامه ریزی‌های مختلف در قالب این قرارگاه شاهد تحقق منویات رهبری و پاسخگویی به مطالبات مردم عزیز ایران باشیم.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها
  • پیشرفت دریایی در کشور هند و پروژه عظیم ساگارمالا
  • نقدینگی‌های جامعه باید به‌سمت بخش مولد اقتصاد یعنی نفت و گاز هدایت شود
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • خبر مهم وزیر اقتصاد در حاشیه نشست بانک توسعه اسلامی