Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-30@03:38:04 GMT

مقصر اصلی گرانی‌ها در کجاست؟

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۸۳۶۳۱

مقصر اصلی گرانی‌ها در کجاست؟

ساعت24 -آنچه که در جامعه می‌گذرد و اینگونه که صداوسیما و دیگر تریبون‌های وابسته به اصولگرایان به‌خصوص دلواپسان عنوان می‌کنند، گویی همه مشکلات اقتصادی کشور اعم از گرانی سرسام‌آوری که ظرف هفته‌های اخیر با آن روبه‌رو بوده‌ایم ناشی از سوء مدیریت دولت است و اگر به فرض به جای برخی از چهره‌های اقتصادی دولت مثل آقای محمدباقر نوبخت یا آقای رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت یا عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی، چهره‌های دیگری انتخاب شوند وضع بهتر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خلاصه نگاه اصولگرایان و طیف دلواپس این جریان به دولت آقای روحانی بوده است. در حالی که افرادی که زمام امور اقتصادی دولت را در دست دارند به هیچ وجه نمی‌توانند معجزه کنند. زمانی که ظرف 2 سال گذشته چیزی حدود 30 تا 40 میلیارد سرمایه‌های کشور توسط بخش خصوصی به گرجستان، امارات، ترکیه و به کشورهای دیگر انتقال یافته و با خرید ملک تلاش کرده‌اند بتوانند اجازه اقامت را در این کشورها دریافت کنند، یا به عبارت دیگر وقتی که بی‌اعتمادی نسبت به آینده وجود داشته باشد، هیچ دولتی با کمک هیچ اقتصاددانی و به کمک هیچ‌گونه برنامه‌ای نمی‌تواند جلوی تورم و گرانی را بگیرد. آقایان نوبخت، محمود واعظی یا همتی که جای خود دارند. در شرایط حاضر اگر مسئولیت اقتصادی دولت را حتی به «جان مینارد کینز»، «آدام اسمیت» و دیگران می‌سپردیم نیز هیچ فرقی نمی‌کرد. آنچه باعث تورم و گرانی می‌شود فقدان سرمایه‌گذاری در تولید است. منتها برخی گمان می‌کنند صرفا با گفتن اینکه باید در تولید سرمایه‌گذاری شود، ایرانیانی که سرمایه دارند، بلافاصله حرکت کرده و می‌آیند و در بخش کشاورزی، صنعتی، حمل و نقل و... سرمایه‌گذاری می‌کنند. برای همین بهتر است به جای نصیحت که افراد باید در تولید داخلی به سرمایه‌گذاری بپردازند تا چرخ تولید سریع‌تر به حرکت درآید، سوال شود که چرا در کشور سرمایه‌گذاری صورت نمی‌گیرد؟ چرا بسیاری از ایرانیان حاضر نیستند سرمایه و دارایی خود را در کارهای تولیدی به‌کار بیندازند؟ حتی آنان که سرمایه‌های خود را به خارج از کشور منتقل نمی‌کنند به آسانی حاضر نمی‌شوند سرمایه و دارایی خود را در بخش‌های تولیدی به‌کار بیندازند. به همین دلیل سراغ بازارهای دیگر می‌روند، یا ارز می‌خرند و یا طلا و حداکثر ریسکی که می‌کنند خرید ملک است. مادام که امید به آینده قدرتمند نباشد انتظاری معقول نخواهد بود که تصور کنیم کارآفرینان حاضرند در هر شرایطی در بخش‌های اقتصادی سرمایه‌گذاری کنند. وقتی هر روز نگرانی از آینده بیشتر می‌شود، وقتی از احتمال رویارویی و مواجهه سخن به میان می‌آید چگونه می‌توان انتظار و توقع داشت که سرمایه‌داران در امور تولیدی سرمایه‌گذاری کنند؟ مسئولیت بالارفتن قیمت‌ها و اینکه هیچ‌کس حاضر نیست در ایران سرمایه‌گذاری کند، متوجه برخی شرایط سخت است. هر اندازه مسئولان اقتصادی هم تغییر کنند و افراد دیگری جایگزین شوند،‌ تغییری جدی اتفاق نخواهد افتاد، ضمن اینکه اصلاح اقتصادی هم ممکن نخواهد شد.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۳۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد

محسن علیزاده عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره ارائه لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم از طرف دولت به مجلس و تمرکز این لایحه بر کاهش مالیات بر تولید و تشویق مردم به مشارکت در تولید و تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم گفت: مسیر رسیدن به توسعه، سرمایه‌گذاری مولد و رشد اقتصادی از محل افزایش جذابیت پروژه‌های تولیدی خواهد بود که در این میان مهم‌ترین مشوق در دسترس دولت برای توسعه اقتصادی، اعطای مشوق‌های مالیاتی است که تاکنون اثرگذاری موفقیت‌آمیزی در تحریک سرمایه‌گذاری مولد نداشته است.

وی بیان کرد: یکی از معدود روش‌های مشارکت دادن مردم در تولید و تشویق آنها روی آوردن به اقدامات شفاف و مولد اقتصادی و حمایت جدی دولت از بازار سرمایه است.

نماینده مردم سپیدان در مجلس اظهار کرد: مالیات‌های بالا، نبود انگیزه برای توسعه زنجیره ارزش و مالیات سنگین بر کار افراد، مانع از جهش تولید و سرمایه‌گذاری خرد مردم در اقتصاد مولد شده در حالی که تغییرات حاصل شده در این لایحه موجب افزایش جذابیت تولید و کاهش ریسک آن خواهد شد. 

علیزاده ادامه داد: مردم بخش خردی از سهامی که در اختیار دارند را می‌توانند از طریق بازار سرمایه در مسیر تولید تزریق کنند تا به این وسیله سرمایه آنها به بخش شفاف اقتصاد وارد شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم گفت: می‌توانیم با جذب واقعی سرمایه‌هایی که در دست مردم است در بخش تولید اقدام به سرمایه‌گذاری در حوزه مولد کنیم و باعث خروج رکود از چرخه تولید شویم.

نماینده مردم سپیدان در مجلس با بیان اینکه معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد، افزود: کاهش مالیات‌های تولید نه‌تنها به کسب‌وکار‌های موجود انگیزه می‌دهد تا فعالیت‌های خود را افزایش دهند، بلکه بازیگران جدید را برای ورود به بازار تشویق می‌کند و رقابت و نوآوری را تقویت می‌کند. 

علیزاده بیان کرد: از طرف دیگر تغییر پایه‌های مالیاتی مبتنی بر اخذ مالیات از مجموع درآمد به جای اخذ مالیات از نیروی کار موجب خواهد شد که تولید بیشتر از قبل رقابت‌پذیر شود و به این ترتیب سرمایه به این سمت جریان خواهد یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • مسائل معیشتی، محور اصلی مطالبات مردم است
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست
  • آیت الله علم‌الهدی: بهبود معیشت مردم در دستور کار دولت باشد
  • تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت در دستور کار دولت باشد
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی ایران در ۱۰ سال آینده
  • معرفی چهار زنجیره تولید چهارمحال‌وبختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع برای تمام اقشار
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی متفاوت ایران در 10 سال آینده
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!