Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-26@11:59:33 GMT

خانه موزه «دکتر محمد معین و استاد امیرجاهد» ثبت شد

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۸۳۹۶۸

به گزارش ایلنا،  آئین ثبت ملی خانه موزه «دکتر محمد معین و استاد امیرجاهد» و مراسم نکوداشت زادروز دکتر محمد معین با حضورجمعی از اهالی موسیقی و ادبیات کشور به همت خانه موزه دکترمعین و استاد امیرجاهد، خانه موسیقی ایران و موسسه لغتنامه دهخدا برگزار شد و علاوه بر چهره‌های فرهنگی هنری جمعی از مسئولان از جمله مصطفی کاظمی (مشاور و مدیرکل دفتر شهردار تهران)، محمدجواد حق‌شناس (رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران)، علی مرادخانی (مشاورهنری شهردار تهران و مدیر موزه موسیقی)، رضاعباسی (شهردار منطقه14تهران)، حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی ایران)، دکتر درزی (رییس موسسه لغت‌نامه دهخدا)، محمد صالح‌علا (شاعر)، محمدرضا کارگر (مدیرکل موزه‌های کل کشور)، دلاور بزرگ نیا (مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران)، سید عباس سجادی(مدیر بنیاد آفرینش های هنری نیاوران) حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم رضا عباسی (شهردار منطقه 14 تهران) از ارزش وجود این خانه موزه در جنوب شرق تهران گفت: حدود دوماه است که عهده‌دار شهرداری منطقه 14 شده‌ام و از روزهای اول خدمتم در این منطقه، شناسایی فرصت‌ها و ظرفیت‌های فرهنگی و گردشگری منطقه 14 تهران را در اولویت برنامه‌های کاری خود قرار دادم. یکی از مراکز بسیار مهمی که در روزهای اول خدمتم در این منطقه بازدید کردم همین خانه موزه بود و از روز اول دریافتم که با چه پتانسیل ارزشمندی نه فقط برای شهر تهران بلکه برای کل کشور رو به رو هستیم. توسعه و رونق کارکردهای فرهنگی و گردشگری این خانه موزه از مهم‌ترین برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی ما در منطقه14 تهران است که با همفکری، راهنمایی و کمک‌های جناب آقای دکتر حق شناس ریاست محترم کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران مقرر و مصوب شد تا با تملک پلاک‌های مجاور این خانه موزه ،آن را توسعه دهیم و گام‌های بلندتری برای خدمت رسانی فرهنگی به شهروندان این منطقه برداریم.»

رضا عباسی در ادامه از برنامه‌های آتی برای رونق بخشی بیشتر به کارکرد فرهنگی و گردشگری این خانه موزه گفت: راه اندازی بزرگ‌ترین گذر فرهنگی شهر تهران در این محدوده از اقدامات دیگری است که با وجود تمامی سختی‌ها برآنیم تا هرچه سریعتر آن را به سرانجام برسانیم. امیدواریم تا با راه اندازی گذر فرهنگی منطقه 14 زیست شبانه در محدوده این خانه موزه فعال شود و نبض زندگی شهری در شب نیز از حرکت باز نمی‌ایستد. اجرای طرح  زیست شبانه و فعال‌سازی پاتوق محله از مهم‌ترین موضوعاتی است که به دنبال انجام آنها در منطقه 14 هستیم. برهمگان واضح و روشن است که اجرای چنین طرح‌هایی اقتصاد و فرهنگ شهری را شکوفا می‌کند و باعث توسعه و رونق کسب و کار و تجارت شده و فرصت‌های شغلی بیشتری را برای شهروندان فراهم می‌کند.

در ادامه برنامه مهران زمانی یکتا به همراه کمانچه ساز و آوازی را بر روی شعر هوشنگ ابتهاج اجرا کرد.

سپس حمیدرضا نوربخش(مدیرعامل خانه موسیقی ایران) پشت تریبون قرار گرفت و گفت: خوشحالیم که امروز در کنار مراسم نکوداشت زادروز هنرمندان موسیقی و اهالی ادبیات، ثبت ملی خانه موزه دکترمعین و استاد امیرجاهد را داریم. این بنا از نگاه ما موسیقی‌دان‌ها بسیار منحصر بفرد است؛ زیرا زنده یاد استاد امیرجاهد جایگاه ممتازی در موسیقی دارند و دکتر معین هم جایگاه بالایی در فرهنگ ایران دارند. این انتظار وجود دارد که دوستان بتوانند فعالیت‌هایشان را در این محل بیشتر کنند. این  مراسم بهانه‌ای است برای گردهمایی هنرمندان است و امیدواریم این محافل و همچنین فعالیت های فرهنگی این مجموعه هر روز بیشتر شود.»

نوربخش همچنین از مسئولان خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد، مهدی سبحانی(مدیر) و مهدی مساح بیدگلی(مدیر آموزش) برای تلاش هایشان جهت برگزاری این مراسم تقدیر کرد. پس از این سخنان جمعی از هنرمندان و مسئولان روی صحنه حاضر شدند و از تمبر «خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد» رونمایی شد. 

سخنران بعدی این مراسم دکتر حسن انوری (استاد ادبیات فارسی) از شاگردان علامه دهخدا و دکتر معین بود که به بیان خاطراتی از این بزرگان ادبیات کشور پرداخت و نکاتی را در مورد فرهنگ معین بیان کرد. 

در ادامه بارمان رسولی‌نژاد (نوازنده نوجوان تار) از برگزیدگان جشنواره‌های نوای خرم و موسیقی جوان قطعه‌ای از زنده یاد فرهنگ شریف را اجرا کرد و بعد از اجرا مازیار حیدری (ساز ساز)  کتاب «راز ساز در ساختار تار»  را به این هنرمند نوجوان هدیه داد. 

سپس نویدی مجری برنامه از دکتر حق شناس (رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران)  برای سخنرانی دعوت کرد. حق شناس گفت: فرصتی پیش آمده که بزرگان هنر، ادب، شعر و موسیقی در چنین روز بزرگ و با شکوهی در یکی از ارزشمندترین خانه‌های تاریخی گرد هم بیایند. ما در جمعی قرار گرفته‌ایم که محمدعلی بهمنی شاعر چکناواریان موسیقی‌دان، ایران درودی نقاش و دهها بزرگ و هنرمند دیگر وجود دارد و من خوشحالی‌ام را از حضور در چنین محفلی ابراز می‌کنم.

حق شناس ضمن اشاره به ارزشمندی این خانه موزه گفت: استاد امیر جاهد از سال ۱۳۲۹ در این مکان زندگی کرده است.چه بزرگانی  در این خانه آمد و رفت داشته‌اند و چه روز و شبهایی استاد در این خانه وقت گذرانده است که توانسته چنین آثار شگرفی به تاریخ ادبیات ایران اضافه کند. روح و انرژی بی‌نظیر فقط مختص به این خانه نیست. موقعیت و خیابان این خانه باید فراتر از منطقه و شهر تهران باشد.

رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران آشنایی نسل جوان با بزرگانی همچون استاد محمدمعین را یک ضرورت عنوان کرد و گفت: این خانه ظرفیت فرهنگی و گردشگری بالایی دارد و امکان معرفی و شناسایی برای نسل جدید فراهم شود و به نسل آینده استاد محمد معین را بشناسانیم. من ازسازمان گردشگری تقاضا دارم این خانه موزه را در  تور گردشگری بگنجانند تا دانش آموزان بیشتر با این شخصیت مهم آشنا شوند.

وی همچنین به خالی بودن نشانی‌های تهران از نام بزرگان هنر اشهر گرد و افزود: مجسمه‌های شاعران نامداری چون مولوی، خیام، سعدی و حافظ کجا هستند . شاعران و هنرمندان که در زمان حال ما زندگی می‌کنند نامشان بر سر در خیابان‌ها و میدان‌های شهرمان خالیست. در این دوسال موقعیتی فراهم شده است که بتوانیم نام‌گذاری بر معابر را نه فقط برای گذشتگان بلکه برای شاعران و هنرمندان حالمان انجام دهیم و این سبب می‌شود که نسل‌های آینده بهتر بتوانند با این بزرگان ارتباط برقرار کنند.

حق شناس در پایان با اشاره به حضور اعضای موسه لغت‌نامه دهخدا در زادروز دکتر محمد معین عنوان کرد: پیوند و همکاری مشترک  بین خانه استاد معین و موسسه بزرگ دهخدا کار بزرگ و موفقیت آمیزی است.

در بخش بعدی مراسم بهرام پروین گنابادی(مترجم و نوه زنده یاد محمد پروین گنابادی) به بیان خاطراتی از دکتر معین پرداخت. سپس گروه موسیقی زبان آموزان موسسه لغت‌نامه دهخدا به اجرای موسیقی پرداختند و پس از آن کیک این مراسم توسط جمعی از هنرمندان بریده شد. 

بخش بعدی برنامه به اهدای لوح و تندیس خانه موزه معین به جمعی از هنرمندان از جمله داریوش پیرنیاکان(نوازنده پیشکسوت تار و سه تار)، محمدعلی بهمنی(شاعر)، محمدصالح اعلا(شاعر)، بهمن مه آبادی(نوازنده ویلن و آهنگساز)، شهرام میرجلالی(نوازنده پیشکسوت تار)، رضا شفیعیان( نوازنده پیشکسوت سنتور)، سعید ثابت(نوازنده پیشکسوت سنتور)، مشیری(فیلمساز)، عباس سنجری(مجری رادیو) اختصاص داشت.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: موسیقی وزارت ارشاد خانه موسیقی دفتر موسیقی دکتر محمد معین امیر جاهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۳۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای سازه جدید در عمارت تاریخی که شهرداری قالیباف به انجمن مداحان واگذار کرده بود

به گزارش خبرآنلاین، این کمیته همچنین اعلام کرد: خانه منسوب به فخرالدوله یکی از بناهای تاریخی شهر تهران است که در قالب پرونده «مجموعه ساختمان‌های خیابان فخرآباد» به شماره ۸۰۰۸ به تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است و در حقیقت این بنا متعلق به «منشور الملک» است و به غلط این بنا را به «فخرالدوله» نسبت می‌دهند.

ایسنا در خبری نوشت:کمیته پیگیری حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران این توضیح را اضافه کرد که عمارت فخرالدوله در سال ۱۳۸۸ و به دستور محمدباقر قالیباف، شهردار وقت تهران، به انجمن مداحان واگذار شد. این بنا تا پیش از آن، محل مدیریت بافت تاریخی و گردشگری شهرداری منطقه ۱۲ بود. سوم شهریور سال ۱۴۰۲ نیز با همراهی شهرداری منطقه ۱۲ و بنا به درخواست خانه مداحان، یک شهید گمنام پس از تشییع در مدرسه عالی شهید مطهری، در محوطه ورودی این بنا به خاک سپرده شد و به استناد گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۲، وحیدرضا انارکی، شهردار منطقه ۱۲ از ایجاد مقبره‌ای درخور شأن برای این شهید گمنام در محرم همان سال خبر داده بود.

این کمیته یادآور شد: پس از تعطیلات عید نوروز ۱۴۰۳، شهرداری منطقه ۱۲ بدون استعلام از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، سازه‌ای نامتناسب با این عمارت تاریخی روی مقبره این شهید والامقام ایجاد کرد که اعتراضات فراوانی از سوی مردم و مسئولان ایجاد کرد و در همان زمان مصطفی خرسندی، رئیس خانه مداحان نیز در مصاحبه‌ای در تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ با برخی رسانه‌ها اعلام کرد که کار ساخت این سازه متوقف شده است و پس از استعلام و اعلام نظر میراث فرهنگی این بنا ساخته خواهد شد.

اکنون با پیگیری‌های کمیته مردم‌نهاد حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران به عنوان یک سازمان مردم‌نهاد غیردولتی و همت معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، دستور حذف این سازه و توقف ساخت آن به خانه مداحان اعلام شد و در چند روز اخیر این سازه به طور کامل برچیده شد و نمای خانه منسوب به فخرالدوله دوباره به حالت اولیه خود برگشت.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899170

دیگر خبرها

  • برگزاری ۱۹ عنوان برنامه شاخص«هفته سنه» در سنندج/رونمایی از سردیس استاد عباس کمندی
  • همایش سراسری روحانیون، معین و معینه‌های کاروان‌های حج
  • دکتر ساکت به دور از مواضع سیاسی دنبال کار فرهنگی بود
  • مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی، دیگر دانشگاه‌ها را به تقلید از ما واداشته است
  • تصویب و تکمیل اساسنامه شورای عالی نوجوانان و جوانان
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • ماجرای سازه جدید در عمارت تاریخی که شهرداری قالیباف به انجمن مداحان واگذار کرده بود
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت
  • سمینار «ابن سینا» در هفته فرهنگی اصفهان