Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@05:39:38 GMT

یک هزار و 500 هکتار اراضی مغان از ملغ پاکسازی شد

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۸۴۳۰۳

یک هزار و 500 هکتار اراضی مغان از ملغ پاکسازی شد

اردبیل - ایرنا- مدیر کل جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت که یک هزار و 500 هکتار از زمین های زراعی مورد هجوم ملخ در منطقه مغان با اقدام ضربتی پایش و از این آفت پاکسازی شد.

خلیل نیکشاد روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا در پارس آباد افزود: کانون ملخ ها در شهرستان پارس آباد قشلاق فتحعلی و آج اشمه بوده و پیش بینی می شود در منطقه بیله سوار نیز درگیری نسبی با این آفت وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: در سال های گذشته در برخی فصول ملخ در شمال غرب کشور به اراضی هجوم آورده و در منطقه مغان نیز زمان این هجوم متفاوت بوده است.
نیکشاد بیان کرد: هم اینک 2 گروه مجهز با تجهیزات کامل منطقه را رصد و پایش کرده و مبارزه شیمیایی با ملخ های مهاجم برای پاکسازی و حراست از اراضی کشاورزی در جریان است.
او اظهار کرد: سازمان جهاد کشاورزی پیشنهاد کرده تا شهرستان پارس آباد مغان به عنوان آمادگاه مدیریت عوامل خسارت زای آفت عمومی در شمال غرب کشور معرفی شود تا علاوه بر اردبیل استان های دیگر را به صورت عملیاتی پشتیبانی کند.
در این حال معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز اعلام کرد که حمله ملخ های مراکشی و ایتالیایی به مراتع و مزارع منطقه مغان در شمال استان اردبیل در چند روز اخیر با اقدام بموقع مهار شده است.
احمد شهریار آفت ملخ مراکشی و ایتالیایی در منطقه مغان را آفتی بومی شده و تک نسل عنوان کرد و گفت: وجود ملخ ها در 25 هزار هکتار از مزارع بویژه مراتع شهرستان پارس آباد ، اصلاندوز و بیله سوار مغان تخمین زده می شود و بر این اساس اقدامات لازم آغاز شده است.
وی با اشاره به مشاهده آفت ملخ در مزارع شمال استان از اول اردیبهشت ماه و آغاز عملیات کنترل و مهار ان از زمان مشاهده بیان کرد: تاکنون هزار و 500 هکتار از مناطق آلوده به وجود کانون های ملخ شناسایی و سمپاشی شده است.
شهریار اضافه کرد: با استفاده از سه تن سم ملخ کش ، کانون های اصلی وجود ملخ در منطقه سمپاشی شده و با تخصیص 20 میلیارد ریال اعتبار، عملیات سمپاشی و مبارزه با آفت ملخ در منطقه با استفاده از سه دستگاه ماشین آلات مجهز تا اواخر خرداد ماه نیز ادامه می یابد.
وی همچنین گفت: استاندار اردبیل برای تامین اعتبار مبارزه با ملخ ها و تهیه 15 تن سم مورد نیاز دستور لازم را صادر کرده و موضوع تحت کنترل کارشناسان جهاد کشاورزی قرار دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل به عشایر و دامداران منطقه توصیه کرد که حداقل تا یک هفته بعد از سمپاشی، از رهاسازی دام و طیور در مناطق سمپاشی شده در کانون های ملخ منطقه برای جلوگیری از تلفات احتمالی خودداری کنند.
منطقه مغان در شمال اردبیل و در نوار مرزی جمهوری آذربایجان قرار دارد و از مناطق مهم تولید محصولات کشاورزی کشور و استان اردبیل به شمار می رود.
6016/6018

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي ملخ مغان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۴۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن مددی در تشریح اقدامات انجام شده در حوزه قضائی کرج که منجر به ورود به موقع و مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی به وسعت ۱۱۰ هکتار شد، گفت: در پی دریافت گزارش جهاد کشاورزی در خصوص آغاز تغییر کاربری در اراضی کلوان بخش آسارا و منطقه خدایار خان ماهدشت اقدامات قانونی در این خصوص با نظارت دادستانی عمومی و انقلاب مرکز استان اجرایی شد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز با اعلام اینکه این اقدامات در دو عملیات جداگانه انجام شده است، اضافه کرد: در منطقه «خدایار خان» ماهدشت وسعت ۹۰ هکتاری و در «اراضی کلوان» بخش آسارا وسعت ۲۰ هکتاری در معرض تغییر کاربری بودند که اقدامات مقتضی نسبت به اعمال تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی به اجرا رسید.

وی با اشاره به اینکه ارزش اراضی اعمال قانون شده در دو عملیات ۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان است، در خصوص اقدامات قانونی انجام شده است، بیان کرد: در این عملیات تفکیک، ۵۷ مورد قطعه بندی و دیوارکشی، ۱۰ مورد بنا و ویلای غیرمجاز، ۲۶ مورد محوطه سازی، ۱۳ مورد دپوی مصالح و همچنین موارد متعددی از ایجاد راه، گودبرداری و انشعابات غیرمجاز گاز، برق و آب قلع و قمع شد.

مددی ضمن یادآوری دستاوردهای سند تحول و تعالی در پیگیری جهت جلوگیری از تغییر کاربری اراضی و تعدی به منابع طبیعی تصریح کرد: مقابله با تغییر کاربری اراضی کشاورزی در دوره «تحول و تعالی قوه قضائیه» نیز با سیاست‌های دادگستری کل استان البرز ادامه خواهد داشت و قطعاً اجاره تعدی غیرقانونی به اراضی کشاورزی را نخواهیم داد.

کد خبر 6090680

دیگر خبرها

  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد
  • قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • پاکسازی فضا‌های بی دفاع شهری در منطقه ۱۹ تهران
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • پاکسازی و تسطیح ۱۴ هکتار از فضا‌های بی دفاع شهری منطقه ۱۹
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج