Web Analytics Made Easy - Statcounter

قزوین_ در ماه میهمانی خدا باید در کنار توجه به معنویات این ماه، به مصرف تغذیه سالم هم توجه کافی داشت که در این گزارش به هرآنچه در مورد خوردن و نخوردن در ماه رمضان توصیه شده، عنوان شده است.

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین،  ماه رمضان ماه میهمانی خداوند به دلیل دارا بودن حال و هوای معنوی و فرصت دوستی انسان با خدا،  حال معنوی عجیبی به انسان ها می دهد و انسان همواره به عبادت و نیایش با معبود علاقمند می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اهمیت ماه مبارک رمضان می توان گفت که اهمیت این ماه بر کسی پوشیده نیست و به قدری نزد پروردگار بالاست که خداوند شب های قدر را که سرنوشت انسان در آن رقم می خورد در این ماه قرار داده است و بهترین و زیباترین لحظه های زندگی انسان در این ماه و ماه میهمانی خدا رقم می خورد؛ بهترین روزهایی که هر لحظه و ثانیه اش عبادت است.

روزه و روزه داری جایگاه ارزشمندی در دین اسلام دارد و فرد روزه دار می تواند با روزه در طی روز، سلامت بدن خود را تضمین کند این در حالی است که برخی افراد تصور می کنند روزه تنها دارای اجر معنوی است و برای سلامت انسان هیچ فایده ای نخواهد داشت؛ روزه در زندگی هرانسان مومنی ارزشمند است و هم تضمین کننده سلامت جان و تن انسان و هم صیقل دهنده روح و روان انسان است.

حال باید به این نکته توجه کرد که در روزه داری توصیه هایی ارائه شده است که عمل به این توصیه ها می تواند ما را در ماه میهمانی خدا همراه کند و با روزه داری زکات بدن را پرداخت کنیم.

برخی تصور دارند که گرفتن روزه بدون سحری نشان از قوی بودن، بنیه داشتن و قدرت بدنی بالا است و ممکن است شخص بتواند بدون سحری روزه بگیرد و ظاهراً برای او مشکلی پیش نیاید اما نباید فراموش کنند که نخوردن سحری می تواند موجب بروز مشکلاتی در سلامتی از جمله آسیب به کلیه ها شود.

*روزه بدون سحری، موجب آسیب به کلیه می شود

دکتر مصطفی نوروزی متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی قزوین در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین در خصوص ضررهای سحری روزه بدون سحری اظهار می کند: این امر موجب می شود که به کلیه ها آسیب برسد و به ویژه در فصل گرما، حدود ۱۲ ساعت نیاشامیدن آب و مایعات ممکن است زمینه آسیب به کلیه‌ها و مجاری ادراری و احتمال سنگ‌سازی کلیه‌ها به ویژه در خانواده‌هایی که کلیه‌ی آنان مستعد سنگ سازی است، فراهم شود؛  در طی۲۴ ساعت، حدود ۵/۲-۲ لیتر مایعات نیاز داریم که باید کمک به تصفیه کلیه‌ها کند و مثل صافی کلیه دائماً نیاز به مایعات دارد.

*هشدار! در روزه بدون سحری مدت طولانی مصرف نکردن مایعات ممکن است باعث تجمع مواد سمی در بدن شود...

وی عدم دفع سموم را از سایر آسیب های روزه بدون سحری عنوان کرد و گفت: مواد سمی که مستقیم یا غیرمستقیم وارد بدن می‌شوند از قبیل نیتریت، نیترات مواد غذایی آشامیدنی، اورات، سولفات‌ها، آفت‌کش‌ها ی محیط موجود در میوه و سبزی‌ها، رنگ‌های مجاز و غیرمجاز و مواد غذایی وغیره برای دفع از کلیه‌ها باید محلول شده و یا بصورت نامحلول از کلیه‌ها و ادرار دفع شوند، در روزه بدون سحری مدت طولانی مصرف نکردن مایعات ممکن است باعث تجمع مواد سمی در بدن شود.

دکتر نوروزی یادآور شد: شخص در روزه بدون سحری توان جسمی، فکری و مغزی در طول روز بعد نخواهد داشت و راندمان کافی برای فعالیت روزمره ندارد و بعد عبادی و تقریب به درگاه خداوند و عبادت روزه در افرادی که روزه بدون سحری می‌گیرند، محقق نخواهد شد، زیرا ایام سحر زمان مناسبی برای عیادت و مناجات به درگاه خداوند است.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به غذاهای توصیه شده در وعده سحر عنوان کرد: برای سلامت بدن و بخصوص کلیه ها گرفتن روزه بدون سحری توصیه نمی شود و سحر باید زودتر از خواب برخیزیم  و بویژه برای نوجوانان روزه دار تا با آرامش بیشتر و جویدن کامل غذای سحر صرف شود و در سحر باید غذای کاملی مثل انواع خوراک‌ها و پلو خورش‌ها صرف شود تا بدن در طول روز دچار مشکل نشود.

* به جای استفاده از غذاهای سرخ کردنی روش طبخ غذای خود را بصورت آب پز، کباب کردن و یا با بخار پختن تغییر دهید...

وی مصرف لبنیات از جمله ماست و مصرف میوه ها و سبزیها از جمله سیب، سبزی خوردن، سالاد، گوجه فرنگی و هندوانه را در وعده سحری توصیه کرد و گفت: زیرا به علت درصد بالای آب میوه جات در طول روز احساس تشنگی کمتری به شخص دست خواهد داد. استفاده بیش از اندازه از برخی مواد مثل غذاهای چرب، کشک، ته دیگ، آش در هنگام سحر ممکن است در طول روز شخص را دچار تشنگی کند.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی قزوین در ادامه به غذاهای پروتئین دار توصیه شده در زمان افطار پرداخت و گفت: بهتر است برای داشتن نیروی کافی جسمی و فکری در طول روزهای ماه مبارک رمضان شیر، نان، پنیر، تخم مرغ آب پز، شیر برنج و سوپ های سبزیجات، ماهی، گوشت های قرمز وسفید و مصرف گردو در حد اعتدال در زمان افطار مصرف و در بین افطار و سحر از ۵ گروه مواد غذایی شامل نان و غلات، میوه، سبزی، شیر و فراورده های آن وگوشت به طور متعادل و متنوع استفاده شود.

نوروزی خاطرنشان کرد: البته فراموش نکنیم که محدودیت مصرف برخی از غذاها در ماه مبارک رمضان برای اشخاص روزه دار وجود دارد که استفاده از مواد قندی ساده مثل قند وشکر، آب نبات، غذاهای پر چرب، پر ادویه، سوسیس و کالباس، سس مایونز، غذاهای پر نمک، غذاهای نفاخ(مثل انواع آش ها)، افراط در مصرف حلوا، شله زرد، زولبیا و بامیه مصرف زیاد آب سرد و نوشابه های سرد از عادات غذایی نادرست است که باید در ماه مبارک رمضان از آنها پرهیز کرد و یا مصرف انها را محدود نمود و خانواده ها سعی کنند به جای استفاده از غذاهای سرخ کردنی روش طبخ غذای خود را بصورت آب پز، کباب کردن و یا با بخار پختن تغییر دهند.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به فاصله توصیه شده بین مصرف افطار و شام اضافه کرد: بهتر است که افطار مختصر صرف شده و بعد از آن شام مصرف شود و فاصله کمی بین این دو باشد زیرا به شخص روزه دار کمک می کند تا اشتهای بیشتری برای خوردن سحری داشته باشد و اگر احتمال می رود که سلامت مادر و جنین در مخاطره است، ترجیحا بعداقضای آن را به جای آوردند.

وی در خصوص روزه ورزشکاران در ماه رمضان یادآور شد: توصیه می شود که رژیم غذایی ورزشکاران در این ایام بیشتر تحت کنترل باشد و از غذاهای پروتئین دار همچون گوئشت قرمز، مرغ و تخم مرغ و آب میوه ها استفاده کنند و برای افطار مصرف لبنیات به خصوص شیر و خرما سوپ، بعضی دسرها مثل حلوا شله زرد و حلوا ارده بعد از مصرف غذای کامل توصیه می شود و شروع ورزش باید حدود ۲ الی ۳ ساعت بعد از افطار باشد تا بدن فرصت هضم موادغذایی مصرف شده را داشته باشد.

با رعایت توصیه های ذکر شده بدون شک  هم می توان سلامت بدن خود را تضمین کرد و هم بهترین استفاده را از این ماه عبادت و بندگی داشت.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: استان قزوین دکتر نوروزی گزارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۴۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوکی استخوان و ضعف ایمنی بدن به‌دلیل کمبود این ویتامین

به گزارش خبرآنلاین از ایرنا، دکتر فرناز مشیری با بیان اینکه کمبود ویتامین "دی" در میان زنان و مردان کشور شیوع دارد و می تواند آسیب های فراوانی برای سلامت ایجاد کند، افزود: کمبود ویتامین "دی" باعث برخی اختلالات باروری و تخریب یا کاهش تعداد اسپرم در آقایان و بروز ناباروری می شود.

این متخصص زنان، زایمان و نازایی کشورمان، گفت: ویتامین "دی" محلول در چربی است و بیماری های دیابت، ام.اس، آلزایمر و بروز برخی موارد سقط جنین نیز با کمبود این ویتامین در بدن ارتباط مستقیم دارد.

عضو هیات درمانی دانشگاه علوم پزشکی با ابراز نگرانی از ابتلا به بیماری آلزایمر به دلیل کمبود ویتامین "دی" در بدن سالمندان، افزود: میزان دقیق این ویتامین در بدن باید بوسیله آزمایش خون سنجیده شود ولی اگر آلزایمر بر اثر کمبود این ویتامین بروز کند، تقریبا غیر قابل درمان و کنترل خواهد.

دکتر فرناز مشیری تاکید کرد: خوردن یک دوز واحد از ویتامین "دی" مثلا دوز پنجاه هزار در طول ماه یا هر دو هفته یکبار اشتباه است و پیامدهای خاص خود را دارد.

این متخصص زنان، زایمان و نازایی با بیان اینکه مصرف تزریقی و یا دوز بالای خوراکی برای افراد دچار کمبود ویتامین "دی" یا سوء جذب باید طبق دستور پزشک تجویز شود، گفت: البته آمپولهای خوراکی نیز در دنیا وجود دارد که بهتر است.

وی افزود: خوردن قرص یا کپسول ژله ای ویتامین "دی" با دوز پنجاه هزار در فواصل زمانی طولانی(ماهانه یا هفتگی) موجب افزایش حجم ناگهانی این ویتامین در خون شده و سپس سریع کاهش پیدا می کند.

دکتر مشیری با بیان اینکه مصرف قرص خوراکی هزار واحدی ویتامین "دی" برای افرادی که کمبود آنرا دارند بطور مستمر هر شب قبل از خواب توصیه می شود، گفت: خوردن ویتامین "دی" در طول صبح یا ظهر توصیه نمی شود ولی عده ای از مردم آنرا اشتباه مصرف می کنند؛ باید دانست که موثرترین زمان خوردن آن شب است.

این فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی و زیبایی زنان با تاکید بر مصرف میزان مناسبی از این ویتامین، گفت: هورمون پاراتیروئید بطور شبانه از غده کوچکی پشت غده تیروئید ترشح می شود که وظیفه آن افزایش کلسیم خون است؛ بدین ترتیب مواد معدنی استخوان نیز همراه با کلسیم طی همین فرآیند جدا می شود(سونامی استخوان)؛ در نهایت کمبود کلسیم و املاح معدنی در استخوان یکی از علل مهم پوکی استخوان است.

عضو انجمن متخصصین زنان ایران تصریح کرد: وقتی قرص ویتامین دی با دوز هزار واحد یا طبق تجویز پزشک هر شب بطور ثابت مصرف می شود جلوی تاثیر بد هورمون پاراتیروئید روی استخوان های بدن را می گیرد.

مشیری تاکید کرد: مصرف انواع داروی تقویتی، مکمل یا ویتامین ها مانند شمشیر دو لبه است، ولی اگر درست و در جایگاه خود استفاده شود اثرات سودمندی خواهند داشت؛ مصرف زیاد و یا کمبود آن در بدن آسیب های جبران ناپذیر مربوط به خود دارد.

وی در پایان یاد آور شد: ویتامین "دی" باید به مقدار مناسب، هر شب مصرف شود تا جلوی تاثیر "سوء" هورمون پاراتیروئید بر روی استخوان ها گرفته شود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904409

دیگر خبرها

  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی ۰ تا ۱۰۰ دلایل + راهکار
  • پوکی استخوان و ضعف ایمنی بدن به‌دلیل کمبود این ویتامین
  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی 0 تا  100 دلایل + راهکار
  • امیر تتلو در زندان قرآن و نهج‌البلاغه می‌خوانَد | او تمام ‌ماه رمضان را روزه گرفت و برنامه محفل که در شب‌های ‌ماه رمضان پخش می‌شد را نگاه کرد!
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • خطر ابتلا به سنگ کلیه با انجام این ۸ مورد
  • آنچه که باید درباره نمایشگاه کتاب بدانیم + مکان‌های دسترسی، ساعت و نحوه خرید آنلاین
  • هر آنچه که باید درباره نمایشگاه کتاب بدانیم + مکان‌های دسترسی، ساعت و نحوه خرید آنلاین
  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • ثبت نام ایران خودرو ۱۴۰۳ بدون قرعه کشی با تحویل ۹۰ روزه