Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@04:29:28 GMT

جزیره‌ای جدا افتاده از تهران/ تاخیر در تکمیل طرح جامع ریلی

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۸۶۶۲۷

جزیره‌ای جدا افتاده از تهران/ تاخیر در تکمیل طرح جامع ریلی

به گزارش خبرنگار مهر، افزایش محدودیت‌های ترافیکی، گران شدن قیمت سوخت، جدی تر شدن مدیریت شهری در ساماندهی پارک حاشیه نشان می‌دهد مدیران شهری به درستی در حال گران کردن استفاده از خودروی شخصی برای ترددهای روزانه هستند اما این تصمیمات در حالی عملیاتی می‌شود که هنوز برخی مناطق پایتخت به دلیل کمبود شدید در حوزه اتوبوسرانی، مترو و حتی تاکسی امکان انتخاب میان خودروی شخصی و حمل و نقل عمومی را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منطقه ۲۲ یکی از آن مناطق است.

سعید سالاری یکی از ساکنان این منطقه به مهر می‌گوید: اهالی منطقه ۲۲ و شهروندان محدوده غرب دریاچه خلیج فارس با مشکلات بسیاری در استفاده از خدمات حمل و نقل عمومی رو به رو هستند که بخشی از آن مربوط به فرسودگی و بخش دیگر مربوط به محدودیت در انتخاب گزینه‌های دیگر ناوگان شهری است.

به گفته او با توجه به احداث پایانه اتوبوسرانی دریاچه شهدای خلیج فارس در سال ۹۲ و ایجاد سه خط به مقاصد متروی صادقیه، متروی چیتگر و متروی ورداورد که دسترسی‌های محلی است، تا کنون هیچ اقدامی به منظور توسعه و گسترش حمل و نقل عمومی علی رغم جمعیت رو به رشد ساکنان و گردشگران منطقه ۲۲ که به عنوان قطب گردشگری پایتخت محسوب می‌شود، صورت نداده و دارای اتوبوس‌های فرسوده و از رده خارج شده است.

این ساکن منطقه ۲۲ می‌گوید: معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نه تنها بی توجه به امر نوسازی و به روز رسانی و توسعه خطوط اتوبوسرانی در منطقه مذکور است، بلکه نسبت به گسترش خطوط مترو و پایانه تاکسیرانی نیز اقدامی صورت نداده که این امر موجب نارضایتی شهروندان از وضع موجود در زمینه خدمات حمل و نقل عمومی به دلیل فرسودگی ناوگان، کمبود خدمات، نبود اطلاع رسانی مناسب و ایجاد ترافیک شده است، لذا معاونت مذکور ضمن بی توجهی به امر به روز رسانی پایانه دریاچه از سال ۹۲ تا کنون همچنان سه خط موجود از مبدا پایانه دریاچه به متروی صادقیه، متروی چیتگر و متروی وردآورد در حال فعالیت است و اقدامی در خصوص افزایش خطوط نداشته و اهالی به ویژه کارمندان و دانشجویان جهت تردد به مرکز شهر با مسائل مشکلات بسیاری در این زمینه و عدم وجود پایانه تاکسیرانی رو به رو هستند.

منطقه ۲۲ مصداق ادعا تا واقعیت

شهرام جبارزادگان کارشناس حوزه ترافیک نیز با اشاره به اینکه قطب گردشگری تهران، محروم از حداقل امکانات حمل و نقل عمومی به مهر می‌گوید: منطقه ۲۲ با افزون بر ۲۰۰ هزار نفر جمعیت به مثابه جزیره‌ای جدا افتاده از تهران است که مردم آن از حداقل امکانات حمل و نقل عمومی محروم هستند.

وی ادامه داد: مسئولان شهری وقتی می‌توانند شهروندان را به استفاده از حمل و نقل عمومی تشویق کنند و وقتی می‌توانند استفاده از خودروی شخصی را محدود کنند که امکانات و تسهیلات لازم را برای مردم در نظر بگیرند.

این کارشناس حوزه ترافیک اضافه می‌کند: واقعیت این است که شهروندان تهران از خدمات حمل و نقلی کافی برخوردار نیستند و در این میان، شهروندان منطقه ۲۲ از حداقل امکانات و تسهیلات حمل و نقل عمومی کاملاً محروم هستند. مگر می‌شود مردم را به استفاده از حمل و نقل عمومی، دعوت و با اعمال محدودیت‌های ترافیکی به استفاده از حمل و نقل همگانی مجبور کرد اما نه مترو، برای آنها در نظر بگیریم، نه اتوبوس و حتی نه تاکسی! می‌گویند منطقه ۲۲ قطب گردشگری تهران است؛ مگر می‌شود منطقه‌ای قطب گردشگری باشد اما هیچ امکانی برای رفت و آمد جمعی برای ساکنان آن منطقه پیش بینی نشده باشد، چه برسد به گردشگران؟

جبارزادگان با بیان اینکه به نظرم منطقه ۲۲ مصداق ادعا تا واقعیت است می‌گوید: ادعای توسعه حمل و نقل عمومی و تشویق مردم به استفاده از وسایل نقلیه عمومی در مقابل واقعیت محرومیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر مردم یک منطقه از ابتدایی‌ترین خدمات حمل و نقلی. منطقه ۲۲ دسترسی‌های خوبی برای رفت و آمد دارد اما از این دسترسی‌ها که شامل مجموعه‌ای از آزادراه‌ها و بزرگراه هاست، صرفاً برای تردد خودروهای شخصی استفاده می‌شود و استفاده از ظرفیت معابر آزادراهی و بزرگراهی این منطقه برای حمل و نقل عمومی مورد غفلت قرار گرفته است.

غفلت از تکمیل طرح جامع خطوط ریلی/ مجتمع تجاری به کمک توسعه مترو بیایند

محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران هم با بیان اینکه در غرب تهران به ویژه در مناطق ۲۱ و ۲۲ در زمینه حمل و نقل عمومی مشکل داریم به مهر می‌گوید: قراربود این موارد در طرح جامع حمل و نقل ریلی مورد توجه قرار گیرد و تا پایان شهریور سال ۹۷ تکمیل شود اما متأسفانه علی رغم قولی که داده بودند هنوز این طرح آماده نشده است.

او ادامه می‌دهد: تجربه ثابت کرده است تا طرح آماده شود و شهرداری بخواهد آن را اجرایی کند، به این زودی ها این خطوط در این مناطق محقق نمی‌شود، همان طور که هنوز خطوط فعلی مترو تکمیل نشده است چه برسد به اینکه بخواهیم خطوط جدید ایجاد کنیم.

علیخانی معتقد است: یکی از راهکارهای حل مشکلات این مناطق استفاده از ظرفیت مجتمع‌های تجاری است که در منطقه ۲۲ متمرکز شده است.

او پیشنهاد می‌دهد: شهرداری تهران با این مجتمع‌ها که به دلیل احکام ماده ۱۰۰ هم به شهرداری بدهکار هستند وارد مذاکره شود و به جای آنکه طلب‌هایش را به صورت نقدی بگیرد که صرف حقوق و دستمزد و هزینه‌های جاری شهرداری می‌شود، این مطالبات را در حوزه توسعه مترو هزینه کند و این مجتع های بزرگ تجاری به عنوان بخش خصوصی در تکمیل خطوط متروهمکاری کنند، این همکاری به نفع آنها نیز هست.

کد خبر 4610754 نورا حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد علیخانی منطقه ۲۲ شهرداری تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۶۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران

به گزارش خبرگزاری مهر، با وجود عدم اخذ مجوزات لازم و عدم هماهنگی با راه آهن جمهوری اسلامی، ۱۰ واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا شد و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، توسط راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و با همراهی مرزبانی کشور به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

همچنین راه آهن جمهوری اسلامی ایران، آمادگی خود را جهت حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می‌کند.

در پی اطلاع رسانی‌های گذشته تاکید می‌شود که متأسفانه مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوزات مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان متولی حمل‌ونقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعدادی واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این ۱۰ واگن در شمتیغ کرد و کوشید با فشارهای رسانه‌ای و توسل به برخی ادعاهای بعضاً کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌رغم ناپختگی و بی صداقتی صورت گرفته از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، حمل بخش اول محموله تجاری را روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز کرد و این محموله روز گذشته (شنبه ۱۵ اردیبهشت) از تهران نیز عبور نموده و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمال غرب کشور است. همچنین راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود جهت حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذیربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می‎‌کند.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، تأکید می‌کند برقراری خط دائمی تبادلات تجاری ریلی با کشور افغانستان به ایران مستلزم انجام اصلاحات لازم بر روی خطوط ریلی افغانستان جهت رسیدن به استانداردهای مورد نیاز و همچنین انجام روال اداری و تشریفات قانونی لازم شامل اخذ مجوزهای مربوطه از مرزبانی، گمرک و راه‌آهن توسط فورواردرها خواهد بود.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تأکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله‌های تجاری کشور افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود جهت کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می‌دارد.

کد خبر 6097908

دیگر خبرها

  • ساخت مرکز جامع سرطان قم ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • بررسی محدوده، ارتفاعات و کاربری‌های شهر اصفهان در طرح جامع
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه از تهران گذشت/ آمادگی راه‌آهن برای حمل محموله‌های بعدی
  • تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  • گلایه مسافران تهران - یزد از وضعیت نامناسب فضای داخلی قطار مسافربری + فیلم
  • تسریع در آزادسازی میدان جلوخان در ۱۴۰۳/ گره ۱۳ ساله میدان امام علی (ع) را باز می‌کنیم
  • مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو
  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه