Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@04:21:45 GMT

پمپئو: می‌خواهیم ایران مثل یک کشور عادی رفتار کند!

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۸۶۸۸۶

وزیر امورخارجه آمریکا با تکرار ادعاهای بی‌اساس و خصمانه خود علیه کشورمان گفت: به تشدید فشارها بر تهران ادامه می‌دهیم تا ایران همچون یک کشور عادی رفتار کند. ناطفان: مایک پمپئو وزیر امورخارجه آمریکا که در فنلاند به سر می‌برد در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره ایران به تکرار ادعاهای واهی و خصمانه مقامات آمریکایی علیه کشورمان پرداخت و تاکید کرد که واشنگتن به اعمال فشار بر ایران ادامه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بنابر گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، پمپئو گفت: کاری که قصد داریم انجام دهیم این است که فشار بر ایران را افزایش دهیم تا مثل یک کشور عادی رفتار کند. ما ۱۲ شرط برای آن‌ها گذاشتیم. هرکدام از این شروط رفتارهایی است که از هر کشور دیگری انتظار داریم انجام دهد. آنها مختص ایران نبوده است.

وی در ادامه با تکیه بر ادعاهای بی‌اساس و زیاده خواهانه خود گفت: ما از ایران می‌خواهیم که از یک سری فعالیت‌ها دست بردارد، اینکه در جهان کمپین ترور راه نیندازید یا از سازمان‌های تروریستی که به اسرائیل حمله موشکی کرده‌اند، حمایت نکند و سامانه موشکی در یمن ایجاد نکند.

پمپئو در اظهارات خود باز هم مدعی شد که هدف از این سیاست‌های دولت این است که جمهور اسلامی ایران همچون یک کشور نرمال رفتار کند و از زمانی که وی عضو کنگره بوده نیز برای این کار تلاش می‌کرده است.

وزیر امورخارجه آمریکا افزود: زمانی که چنین کاری را کردند، ما بازگشت آن‌ها را خوشامد می‌گوئیم.

به گزارش ایسنا، این اظهارات پمپئو یک روز پس از آن انجام گرفت که مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن برای پاسخ به هرگونه حمله نیروهای ایران علیه منافع آمریکا در منطقه خاورمیانه مستقر خواهد شد.

بولتون همچنین گفت: آمریکا به دنبال جنگ با ایران نیست اما ما آمادگی کامل داریم تا به هر گونه حمله‌ای چه از سوی نیروهای نیابتی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا نیروهای نظامی قانونی ایران پاسخ دهیم.

وزیر دفاع موقت آمریکا نیز در توییتی با تکرار ادعاهای رؤسای خود ایران را مسئول هرگونه حمله به نیروها و منافع آمریکایی دانست.

پاتریک شاناهان، وزیر دفاع موقت آمریکا در توئیتر خود نوشت: شب گذشته با تأیید خودم، ناو آبراهام لینکلن و هواپیماهای بمب‌افکن را به محل تحت پوشش سنتکام فرستادم. این تغییر موقعیت را از روی احتیاط و به خاطر تهدیدهای نیروهای ایرانی انجام دادیم.

این در حالی است که روزنامه گاردین درباره اظهارات جدید بولتون درباره ارسال ناو هواپیمابر به خاورمیانه نوشت که تغییرات در صف آرایی نظامی آمریکا روالی عادی دارد و برخی مقامات آمریکایی نیز به رغم اینکه تنها لحن بیانیه بولتون و اعلان چنین برنامه‌ای از سوی او را عجیب می‌دانند، ارسال این واحدهای نظامی به منطقه را امری عادی تلقی می‌کنند.

گاردین همچنین نوشت: در حال حاضر در منطقه مقر فرماندهی نظامی آمریکا که خاورمیانه و افغانستان را در بر می‌گیرد، هیچ یک از این‌ها وجود ندارد. ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن مقر خود را روز یکم آوریل در نورفولک در ویرجینیا برای رفتن به مدیترانه و سپس از آن‌جا به خلیج فارس ترک کرد.

این روزنامه با اشاره به اینکه آمریکا بمب‌افکن‌های B-1 را در ماه مارس برای تأمین و نگه‌داری و بهبود امکانات بابت این که تجهیزات کافی نداشتند از خاورمیانه خارج کرد، افزود: در حالی که چنین تغییراتی در صف‌آرایی نظامی جهانی روالی عادی دارند، این که چنین موضوعی از طرف مشاور امنیت ملی آمریکا و نه از سوی پنتاگون اعلام شود، غیرمعمول است.

ایلان گولدنبرگ، یک مقام سابق پنتاگون و یکی از مقامات ارشد مرکز امنیت جدید آمریکا در واشنگتن در این باره گفت: وجود یک ناو در سنتکام چیز عجیبی نیست، روالی عادی داشته و برای آن برنامه‌ریزی شده بود. لحن آتش افروزانه بولتون است که عجیب و تحریک‌آمیز است اما به گمان من این یک فرصت برای تهدید ایرانی‌ها و نه چیزی بیشتر است.

به نوشته گاردین، جان بولتون به دنبال آن است که آمریکا را به سمت مواضعی سخت در برابر کره شمالی، ونزوئلا و ایران سوق دهد. وی پیش از انتصاب به مقام خود در کاخ سفید این استدلال را مطرح کرده بود که بمباران کردن ایران تنها راه متوقف کردن ایران در مسیر دستیابی به سلاح هسته‌ای است.

این اظهارات بولتون در حالی مطرح می‌شود که به گفته وزیر امور خارجه کشورمان، بولتون بیماری مزمن جنگ‌افروزی دارد و سابقه همکاری با یک فرقه تروریستی (گروهک منافقین) علیه ایران داشته و در حال حاضر به عنوان عضوی از گروه ب (بی‌بی، بن زائد، بن سلمان، بولتون) با تروریسم اقتصادی مردم ایران را مورد هجمه قرار داده است.

ظریف همچنین درباره احتمال وقوع جنگ، با وجود تنش‌ها میان آمریکا و ایران گفته بود: ما خواهان درگیری و تقابل نیستیم اما ما هفت هزار سال را با فرار کردن سپری نکرده‌ایم. ما مقاومت می‌کنیم اما به دنبال جنگ نیستیم. باورمان این است که رئیس جمهور ترامپ خواهان جنگ نیست اما کسانی وجود دارند که برای جنگ فشار می‌آورند. من فکر نمی‌کنم که این اتفاق بیفتد. منبع: ایسنا برچسب ها: پمپئو ، ایران ، کشور عادی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: پمپئو ایران کشور عادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۶۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، جک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، با بیان این که دولت بایدن بدون موافقت عربستان و اسرائیل برای عادی‌سازی روابط، هرگز توافقنامه دفاعی میان ایالات متحده آمریکا و ریاض را امضا نخواهد کرد، گفت که این دو مسئله بخشی از یک نگاه جامع و جدایی‌ناپذیر است.

پیش از این نیز روزنامه نیویورک‌تایمز از شروط عربستان برای دستیابی به توافق عادی‌سازی روابط با اسرائیل خبرداده بود که یکی از آن شروط برپایی دولت فلسطین در کرانه باختری و غزه و متوقف کردن شهرک‌سازی‌ها است.

توماس فریدمن، روزنامه‌نگار آمریکایی در مطلبی تصریح کرد که عادی‌سازی روابط دیپلماتیک میان عربستان و اسرائیل مبتنی بر شروطی است و تنها در صورتی امکان‌پذیر است که اسرائیل با شروط ریاض مبنی بر خروج از غزه، توقف شهرک‌سازی در کرانه باختری و قدم گذاشتن در مسیری سه تا پنج ساله برای برپایی دولت فلسطین در سرزمین‌های اشغالی موافقت کند.

وی با اشاره به این که انتظار نمی‌رود، کابینه کنونی اسرائیل به ریاست بنیامین نتانیاهو با این شروط موافقت کند، تاکیدکرد: به این ترتیب چه بسا این توافقنامه منتفی و به زمانی موکول شود که اسرائیل آماده پذیرش شروط عربستان باشد.

در همین رابطه رسانه‌های عبری گزارش دادند که دفتر نتانیاهو، اقدامات و ابتکارات مطرح شده از سوی ایالات متحده و اروپا در خصوص صلح و عادی‌سازی روابط با عربستان (و اسرائیل) تشکیل دولت مستقل فلسطین بعد از پایان کامل جنگ با حماس را به سخره می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • رهبر انقلاب: با مباشر قتل و پشتیبان قتل نمی‌شود با روی خوش و ملایمت رفتار کرد
  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان
  • حماس: روابط ما با قطر در وضعیت عادی است
  • آیت‌الله حسینی همدانی: هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند/ دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند/ هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند
  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان: دو طرف در راستای تلاش برای عادی‌سازی روابط بین ۲ کشور توافق کردند
  • ببینید | رفتار وحشیانه پلیس آمریکا با یک دانشجو
  • بلینکن: اسرائیل هنوز جان غیرنظامیان رفح را تضمین نکرده است
  • رفتار وحشیانه پلیس آمریکا با یک دانشجو + فیلم
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق