Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل رامین حسین آبادیان: پایگاه عرب زبان «العهد» اخیراً گزارشی را در خصوص خشم و عصبانیت مقامات ایالات متحده آمریکا از دولتمردان عراقی منتشر کرده است. این پایگاه عرب زبان در مطلبی با عنوان «چرا آمریکا از دست عراق خشمگین است» تأکید کرده است: «واقعیت آن است که رویکرد دولت بغداد در مسیر مخالف با تحریم‌های ضد ایرانیِ واشنگتن، خشم آمریکایی‌ها را به دنبال داشته است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها به خوبی دریافته‌اند که سیاست تحریمیِ آنها علیه جمهوری اسلامی ایران مورد حمایت همسایگان آن نبوده و کشورهای همسایهِ تهران ازجمله عراق همچنان عزم حرکت در مسیر مخالف تحریم‌های ضد ایرانی را دارند. درست به همین دلیل است که شاهد خشم روزافزون ایالات متحده آمریکا از دولت بغداد هستیم.

ناگفته پیداست که آمریکایی‌ها مدت هاست در زمینه تلاش‌ها برای همراه ساختن عراق با تحریم‌های ضد ایرانی، ناکام ماندند. هرچند که واشنگتن تلاش بسیار زیادی را در این زمینه انجام داد و حتی در برخی موارد، تهدیداتی را به صورت تلویحی علیه بغداد مطرح کرد، اما در نهایت این عراق بود که اجازه قربانی شدن روابط خود با تهران را نداد.

مقامات عراقی از زمان اعلام تصمیم ایالات متحده آمریکا مبنی بر عدم تمدید معافیت تحریمی واشنگتن علیه تهران، موضع شفاف خود در این زمینه را اعلام کردند. به عنوان نمونه بالافاصله پس از این اقدام آمریکا بود که «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق به صورت تلفنی با «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا گفتگو کرده و مراتب اعتراضش به این مسأله را اعلام کرد. وی پیشتر نیز اعلام کرده بود که عراق بخشی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران نیست.

از سوی دیگر، یکی از اعضای ارشد کمیته انرژی پارلمان عراق در واکنش به اقدام آمریکا در تمدید نکردن معافیت‌های تحریمی کشورهای وارد کننده نفت ایران می‌گوید: «تحریم‌های یکجانبه آمریکا برای عراق الزام‌آور نیست، چون حوزه انرژی عراق ارتباط بزرگی با صادرات گاز ایران دارد».

در ارتباط با نارضایتی آمریکایی‌ها از عدم پایبندی بغداد به تحریم‌های ضد ایرانی، پایگاه لبنانی العهد می‌نویسد: «ایالات متحده آمریکا چندی پیش با کلام‌های پیامی خود به «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق نسبت به رویکرد وی ابراز نارضایتی و حتی ابراز خشم کرده است». این پایگاه در ادامه گزارش خود می‌نویسد: «بخش بزرگی از خشم آمریکا به علت روابط مثبت و رو به رشد بین بغداد و تهران و عدم تمایل دولت عراق برای پایبندی به تحریم‌های یک جانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران باز می گردد».

اما اتخاذ مواضع حمایتی از جمهوری اسلامی ایران در برابر تحریم‌های آمریکا تنها محدود و محصور به نخست وزیر عراق نمی‌شود، چراکه «برهم صالح» رئیس جمهوری این کشور نیز پیشتر مواضع خود در مخالفت با تحریم‌های ضد ایرانی واشنگتن را صراحتاً اعلام کرده است.

وی پیشتر در این خصوص در واکنش به تهدیدات گذشته آمریکا مبنی بر مجازات بغداد در صورت عدم تبعیت از تحریم‌های ضد ایرانی آمریکا، گفته است: «ما در عراق به هیچ وجه نمی‌خواهیم که از تحریم‌های ضد ایرانی آمریکا متضرر شویم».

رئیس جمهوری عراق در ادامه مواضع خود در خصوص تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرده بود: «ما نمی‌خواهیم که عراق بار تحریم‌های آمریکا علیه ایران را به دوش بکشد». اشاره صریح رئیس جمهوری عراق به سیاست تحریمی واشنگتن در قبال تهران نشان می‌دهد که مقامات عراقی عزم جزمی برای تداوم روابط تجاری و اقتصادی خود با تهران حتی پس از تحریم‌های آمریکا، دارند.

از سوی دیگر، علاوه بر واکنش‌های مقامات عراقی در سطوح رسمی، احزاب و جریان‌های مختلف شیعی در عراق نیز به حمایت از جمهوری اسلامی ایران برخاسته و مواضع شفاف و اصولی را در قبال این تحریم‌های ظالمانه اتخاذ کرده‌اند؛ مواضعی که نشان از عمق روابط دوستانه تهران با تمامی اقشار شیعی در عراق است.

به عنوان مثال، «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی در سخنانی ضمن محکوم کردن تحریم‌های ضد ایرانی ایالات متحده آمریکا تأکید کرده بود: «درحال حاضر نباید در قبال تحریم‌های آمریکا علیه ایران سکوت کرد. این تحریم‌ها تبعات خطرناکی برای واشنگتن به دنبال خواهد داشت».

این در حالی است که تاکنون دیگر گروه‌های شیعی عراق نیز به تحریم‌های ضد ایرانی واشنگتن واکنش نشان داده و آن را به شدت محکوم کرده‌اند. سازمان بدر به ریاست هادی العامری نیز حمایت این سازمان را از ملت و دولت ایران اعلام کرد و حمایت‌های ایران از ملت عراق در سختی‌ها را یادآوری کرد. گردان‌های حزب الله نیز اعلام کرد تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی دولت آمریکا علیه ملت ایران نشان دهنده میزان سیطره لابی صهیونیستی و اموال سعودی بر تصمیم گیری های دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا علیه ایران است.

از سوی دیگر، نارضایتی و خشم ایالات متحده آمریکا از دولتمردان عراق به همین نقطه محدود و محصور نمی‌شود. آمریکایی‌ها همچنین از دولت بغداد به دلیل سیاست خارجی آن و برقراری روابط اقتصادی با برخی کشورهای اروپایی نیز خشمگین هستند.

پایگاه لبنانی العهد در این خصوص می‌نویسد: «امضای قرار داد ۱۴ میلیارد دلاری عراق با شرکت «زیمنس» آلمان برای توسعه برق‌رسانی در عراق در سفر عبدالمهدی به «برلین» و در حضور «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان بی شک برای آمریکایی‌ها ضربه بزرگی به شمار می‌رود». این درحالی است که به گفته بسیاری از کارشناسان و ناظران سیاسی، سفر عبدالمهدی به تعدادی از کشورهای اروپایی به ویژه در شرایطی که خیلی پیشتر آمریکا از وی برای سفر به واشنگتن دعوت کرده بود، بر خشم آمریکایی‌ها افزوده است.

این پایگاه در ادامه آورده است: «دولت عراق به ریاست عادل عبدالمهدی از نخستین روزهای تشکیل آن متعهد به دنبال کردن یک سیاست خارجی متعادل بر مبنای اجتناب از صف بندی‌ها و محورهای منطقه‌ای و در نظرگرفتن منافع ملی عراق به عنوان اولویت اصلی و تلاش برای قرار دادن عراق به عنوان یک نقطه از همگرایی و درک بین طرف‌های منطقه‌ای بوده است و تلاش کرده تا این کشور به صحنه کشمکش‌ها و تسویه حساب‌های منطقه‌ای و بین المللی تبدیل نشود».

با تمامی اینها به نظر می‌رسد که ایالات متحده به دنبال تبدیل کردن عراق به صحنه‌ای برای نبردها و منازعات منطقه‌ای به ویژه با جمهوری اسلامی ایران است. این درحالی است که در نقطه مقابل، جمهوری اسلامی ایران به عراق نه به عنوان عرصه‌ای برای مناقشه با آمریکا که به عنوان عرصه‌ای برای تقویت بیش از پیش روابط و مناسباتش با یکی از بهترین همسایگان خود، می‌نگرد.

کد خبر 4611197

منبع: مهر

کلیدواژه: عراق بغداد ایالات متحده آمریکا ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۹۱۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است

به گزارش «تابناک» به نقل از وزارت امور خارجه، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت میزبان نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق و هیات همراه بود.

در این دیدار امیرعبداللهیان ضمن ابراز خرسندی از سفر نیچروان بارزانی به تهران، روابط میان ایران و اقلیم کردستان عراق را در حوزه رسمی و مردمی روابطی قدیمی، دوستانه و ناگسستنی توصیف کرد.

وزیر امور خارجه سفر آقای بارزانی به تهران را فرصتی مهمی در تقویت روابط ایران و اقلیم کردستان عراق به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری دانست و ابراز امیدواری کرد که روابط فیمابین از این پس با شتاب بیشتری به پیش رود.

امیرعبداللهیان همچنین ارتقاء نقش اقلیم در چارچوب قانون اساسی عراق را مورد اهتمام جدی جمهوری اسلامی ایران دانست و با اشاره به روابط برادرانه میان مقامات اقلیم کردستان عراق و جمهوری اسلامی ایران افزود: این روابط در خدمت مناسبات دوستانه و سازنده میان دو کشور ایران و عراق قرار دارد.

رئیس اقلیم کردستان عراق نیز در این دیدار با اشاره به این که جمهوری اسلامی ایران در تمامی تحولات تاریخی و مهم در کنار اقلیم کردستان و عراق بوده است، نقش جمهوری اسلامی ایران در روند تحولات عراق را تاریخی، سازنده و ماندگار دانست.

نیچروان بارزانی با تجلیل از نقش سردار سلیمانی در تقویت امنیت منطقه افزود: از آنجایی که از نظر ما امنیت ایران امنیت عراق و اقلیم کردستان است، خاک اقلیم هرگز نقطه تهدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود.

وی با اشاره به توافق امنیتی و تشکیل کمیته مشترک امنیتی میان دو کشور ایران و عراق گفت: گام‌های مؤثری در اجرای این توافق برداشته شده و ما با جدیت تمام، اجرای کامل این توافق را دنبال خواهیم کرد.

بارزانی همچنین با اشاره به دیدار بسیار خوب خود با رهبر معظم انقلاب، این ملاقات را بسیار شیرین، مفید و راهگشا توصیف کرد و افزود: با توجه به صحبت های امروز مقام معظم رهبری و نیز مباحث مطرح شده در دیدار امروز با دکتر رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران، برای تحقق منافع مشترک در روابط دوجانبه از جمله در حوزه اقتصادی و تجاری حداکثر تلاش و همکاری را خواهیم داشت.

در پایان این دیدار امیرعبداللهیان از نقش اقلیم در استقبال و میزبانی از زائران امام حسین(ع) و عتبات عالیات به ویژه در ایام اربعین حسینی تشکر و قدردانی کرد.

دیگر خبرها

  • پیام بارز «نیچروان» از ایران برای جهان
  • پیام بارز «بارزانی» از ایران برای جهان
  • پیام بارز «نیچروان» از ایران برای جهان
  • اجازه نمی‌دهیم اقلیم کردستان مرکزی برای تهدید ایران شود
  • روابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است
  • وابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است
  • بارزانی: با جدیت تمام، اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی با تهران را دنبال خواهیم کرد
  • اهمیت پیام‌های رئیس اقلیم کردستان عراق در تهران
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است