Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-07@03:37:07 GMT

ده نشریه علمی - پژوهشی برتر علوم پزشکی کشور معرفی شدند

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۹۱۸۵۶

به گزارش ایلنا، گزارش استنادی نشریات علمی- پژوهشی وزارت بهداشت در پایان هرسال بر اساس اطلاعات پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی منتشر می‌شود؛ گزارش   (SID-JCR)به ارزیابی تمامی نشریات مصوب وزارت بهداشت، که حداقل سابقه انتشار از 2 سال قبل را داشته باشند، می‌پردازد:

براساس این گزارش، در این رتبه بندی، شاخص تاثیر و شاخص آنی (شاخص‌های استاندارد و بین‌المللی ارزیابی نشریات) به عنوان معیارهای ارزیابی استفاده شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس، 10 نشریه برتر بر اساس شاخص تاثیر (Impact Factor)  به شرح زیر معرفی شدند:

1-   نشریه "IRANIAN JOURNAL OF PEDIATRIC DENTISTRY" به صاحب امتیازی انجمن دندانپزشکی کودکان ایران.

2-   نشریه “JOURNAL OF RESEARCH IN HEALTH SCIENCES (JRHS) “  به صاحب  امتیازی دانشگاه علوم پزشکی همدان .

3-   “UROLOGY JOURNAL” وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.

4-   “IRANIAN JOURNAL OF PSYCHIATRY AND BEHAVIORAL SCIENCES (IJPBS)” به صاحب امتیازی دانشگاه علوم پزشکی مازندران.

5-   نشریه“ARCHIVES OF IRANIAN MEDICINE“ ، به صاحب امتیازی نشریه فرهنگستان علوم پزشکی ایران

6-  “INTERNATIONAL JOURNAL OF PEDIATRICS”وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد.

7-  نشریه “MEDICAL JOURNAL OF THE ISLAMIC REPUBLIC OF  IRAN (MJIRI)”  به صاحب امتیازی دانشگاه علوم پزشکی ایران.

8-  ” IRANIAN JOURNAL OF OBSTETRICS, GYNECOLOGY AND INFERTILITY” وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد.

9-   نشریه "توانبخشی" به صاحب امتیازی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی.

10-  نشریه "ایمنی و پیشگیری از مصدومیت‌ها" به صاحب امتیازی دانشگاه شهید بهشتی

براساس نتایج این ارزیابی، دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی و علوم پزشکی مشهد هرکدام با دو نشریه برتر در این رده بندی، از جمله دانشگاه‌های موفق در حوزه نشریات علمی به شمار می‌آیند.

براساس این گزارش ، فاطمه عظیم‌زاده رئیس مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی (SID)، با بیان این مطلب که گزارش‌های استنادی (SID-JCR) نشریات علمی- پژوهشی مصوب وزارت بهداشت-درمان و آموزش پزشکی، به صورت سالانه و با استفاده از اطلاعات موجود در بانک اطلاعاتی این مرکز استخراج  و منتشر می‌شود، گفت: در حال حاضر 415 عنوان نشریه دارای مجوز از  وزارت بهداشت در پایگاه SID نمایه می‌شوند، نمایه سازی نشریات در SID باعث بهتر دیده شدن آنها و استفاده آسان‌تر و سریعتر محققان از این منابع علمی می‌شود، همچنین با توجه به ثبت داده‌ها و فراداده‌های موجود در بانک‌های اطلاعاتی این مرکز، امکان ارزیابی کمی و کیفی نشریات علمی فراهم شده است.

وی یادآور شد: در این گزارش نشریات حوزه علوم پزشکی بر اساس شاخص‌های تأثیر وآنی، مورد ارزیابی قرارگرفته‌اند.

رئیس مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه آخرین گزارش استنادی منتشر شده توسط این مرکز، بصورت خاص نشریات علوم پزشکی دارای رتبه علمی پژوهشی را مورد ارزیابی قرار داده است، افزود: گزارش استنادی نشریات یک روش معمول برای کیفیت سنجی انتشارات علمی به شمار می‌آید و از آنجا که شمار عناوین نشریات علمی کشور قابل توجه بوده و تعداد آنها از مرز 1800 عنوان گذشته است، ارزیابی و تعیین جایگاه کیفی آن‌ها اهمیت ویژه‌ای می‌یابد.

وی افزود: شاخص تأثیر (Impact Factor)  یکی از شاخص‌های مورد استفاده  در این گزارش است و براساس تعداد ارجاعاتی که دریک بازه زمانی خاص توسط مقالات سایر نشریات علمی به مقالات یک نشریه دیگر داده می‌شود محاسبه و ارائه می‌گردد.

 عظیم زاده یادآور شد: بررسی شاخص تأثیر (Impact Factor) نشریات نشان می‌دهد که نشریات انگلیسی از نظر میزان استنادهای اخذ شده، از اقبال بیشتری برخوردار هستند  به‌طوری‌که در بین  10 نشریه برتر بر اساس شاخص تاثیر، 8 نشریه داخلی که زبان انتشار آن‌ها انگلیسی است به چشم می‌خورد و اغلب این نشریات در پایگاه‌های معتبر بین المللی حضور دارند.

روند صعودی رشد ده ساله‌  نشریات پزشکی

رئیس مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی همچنین از رشد قابل توجه میانگین شاخص تأثیر در مقایسه با سال 87 ، خبر داد و افزود: در سال 96 با رشد قابل توجهی به عدد 113 هزارم رسیده‌ایم  در حالیکه در سال 87 این عدد بیست و یک هزارم بوده است.  مطالعه این شاخص در سال‌های متمادی از 1378 تا 1396 در نشریات علمی-پژوهشی علوم پزشکی کشور همواره روندی صعودی را نشان می‌دهد.

وی همچنین گفت: در حال حاضر میانگین شاخص تاثیر صد و سیزده هزارم است و 71 نشریه در این گزارش شاخص تأثیر بالاتر از میانگین را دریافت کرده‌اند در حالیکه در سال1387، 22 نشریه شاخص تاثیری بالاتر از میانگین را به خود اختصاص داده بودند و نشریات دارای شاخص تأثیر در سال 87 از 30 درصد کل نشریات علمی-پژوهشی حوزه پزشکی به 57 درصد در سال 96 رسیده است. در شاخص آنی نیز شاهد شرایط رو به رشدی هستیم،  به طوری که شاخص آنی نشریات از 7 درصد در سال 87 به 27 درصد در سال96 رسیده است که این نشان دهنده عزم راسخ صاحبان محتوا و وزارت بهداشت در خصوص رعایت و نظارت بر اجرای استانداردهای لازم در خصوص کیفیت مقالات و زمان انتشار نشریات حوزه علوم پزشکی است.

وی ادامه داد: در کنار نشریات تخصصی علوم پزشکی، نشریاتی با موضوع سلامت، توانبخشی، مامایی و پرستاری جایگاه خوبی را در رتبه بندی بر اساس شاخص تاثیر به خود اختصاص داده‌اند که نشانگر اهمیت این موضوعات برای پژوهشگران است.  

 SID ظرفیت استخراج سایر شاخص‌های علمی از جمله نیمه عمر مقالات، میزان خود‌استنادی نشریات و نویسندگان، شاخص هرش، سرانه استنادی مقالات و همچنین استخراج میزان استناد نشریات بین‌المللی معتبر به نشریات ایرانی و ... را دارا است که با توجه به نیاز سیاستگذاران و برنامه‌ریزان محاسبه و ارائه خواهد شد.  

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۹۱۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهورزان دیده بانان عرصه سلامت هستند

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی منطقه پدافند هوایی شمال شرق امام رضا (ع)، امیر سرتیپ دوم ستاد علی خلیل آبادی در همایش تجلیل از بهورزان نمونه دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، با اشاره به جایگاه بهورزان در سطح جامعه، اظهار کرد: با شروع به کار بهورزان، کشور در زمینه شاخصه‌های ارتقاء سطح سلامت به مؤلفه‌های چشمگیری رسید و فعالیت‌های تنظیم خانواده نیز به صورت گسترده در کشور انجام شد.

جانشین منطقه پدافند هوایی شمال شرق بهورزان را رکن اصلی شبکه های بهداشت و درمان دانست و افزود: همه کارکنان این سیستم با فداکاری، ایثار، صبر و جدیت برای پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی و اجرای برنامه های وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از خود گذشتگی نشان می دهند که این جای تقدیر و تشکر دارد.

وی تصریح کرد: بهورزان از شریف ترین طبقه در نظام سلامت کشور هستند که با زحمت فراوان سبب چرخش چرخه‌های سلامت و زندگی می‌شوند.

خلیل آبادی با تقدیر از زحمات کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خدمات خوبی از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده و باید بدانیم این موهبت بزرگی است که مسئولان خدمت کنند، تا ملت راحتی را احساس نمایند، زیرا مسئولین تکیه گاه مردم هستند.

جانشین منطقه پدافند هوایی شمال شرق کشور با اشاره به زحمات کادر درمان و پرستاران در ایام شیوع بیماری کرونا خاطرنشان کرد: در ایام شیوع بیماری کرونا پرستاران سراسر کشور صبر، حوصله، فداکاری، از خود گذشتگی و ایثار را به نمایش گذاشتند و با جانفشانی در کنار مردم و بیماران بودند که تقدیر از آنان شاید بخش کوچکی از زحمات این عزیزان را جبران کند.

در این مراسم از بیش از ۱۰۰ مربی بهورزی که به افتخار بازنشستگی نائل شدند و همچنین بیش از  ۵۰ نفر مربیان نمونه شاغل در این حوزه تقدیر به عمل آمد.

دیگر خبرها

  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • برتری ۴ نشریه دانشگاه آزاد رودهن میان نشریات دانشجویی واحد‌های دانشگاهی
  • رشته‌های پزشکی براساس نیاز کشور و تعداد داوطلبین ساماندهی می‌شود
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • دانشگاه تهران در نجف دانشجو می‌پذیرد
  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • نشریات دانشجویی روایتگر صادق جنبش‌های دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند
  • جذب بیش از ۱۵۰ بهورز در مشهد؛ امسال
  • بهورزان دیده بانان عرصه سلامت هستند