Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@23:37:44 GMT

بوی خوش رمضان در کوچه پس کوچه های قم

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۹۳۸۵۵

بوی خوش رمضان در کوچه پس کوچه های قم

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  ازقم ، رمضان نام یکی از ماه‌های قمری و تنها ماه قمری است که نامش در قرآن آمده است و یکی از چهار ماهی است که خداوند متعال جنگ را در آن حرام کرده است.

این ماه در روایات اسلامی ماه خدا و میهمانی امت پیامبر اکرم (ص) خوانده شده و خداوند متعال از بندگان خود در این ماه در نهایت کرامت و مهربانی پذیرایی می‌کند؛ پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: ماه رجب ماه خدا و ماه شعبان ماه من و ماه رمضان، ماه امت من است هر کس همه این ماه را روزه بگیرد بر خدا واجب است که همه گناهانش را ببخشد، بقیه عمرش را تضمین کند و او را از تشنگی و عطش دردناک روز قیامت امان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان قم به رسم هرساله آیین غباروبی و عطرافشانی حرم مطهر حضرت معصومه (س) و مساجد از جمله مسجد مقدس جمکران را با حضور جمعی از عاشقان و منتظران امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) در دو مسجد مقام با حضور برادران و مسجد مرمر با حضور بانوان برپا داشتند.

ویژه برنامه‌های حرم مطهرحضرت معصومه (س) در ماه مبارک رمضان عبارتند از: سه محفل قرآنی در هرروز از ماه مبارک رمضان به‌صورت عمومی، ویژه بانوان و نوجوانان برگزار خواهد شد. محفل ترتیل خوانی عمومی قرآن کریم که اولین آئین ترتیل خوانی عمومی در جهان اسلام است با تلاوت اساتید و مرتلین ممتاز و بین‌المللی برگزار و از شبکه‌های استانی، ملی و بین‌المللی به‌تفصیل از شبکه‌های شبکه سه، شبکه نور، شبکه جهانی ولایت، رادیو معارف، رادیو قم و سایر شبکه‌ها پخش خواهد شد.

مراسم لیالی پرفضیلت قدر از ساعت ۲۲ الی ۲:۱۵ بامداد با قرائت دعای جوش کبیر و احیاء برگزار می‌شود.

۴۲۰ هزار روزه دار مهمان سفره کریمه اهل بیت (س)

توزیع بیش از ۳۰۰ هزار افطاری ساده میان زائران، روزه‌داران و نمازگزاران آستان مقدس در طول ماه مبارک به‌صورت افطاری ساده و ضیافت افطاری در مهمانسرای حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله علی‌ها با توزیع ۱۲۰ هزار افطاری در مهمانسرای حضرت انجام خواهد شد.

همچنین برنامه‌های مسجد مقدس جمکران ویژه ماه مبارک رمضان بدین شرح است: هر روز از ساعت ۱۴ ابتدا مختصری از مفاهیم و معارف جزء آن روز توسط کارشناسان بیان شده و سپس آیات نورانی یک جزء از کلام الله مجید با حضور زائران قرائت و برگزاری مسابقه و اهدای جوایز، تدارک افطاری‌های ساده برای زائران و مهدی باوران، سخنرانی‌های کوتاه برگزار می‌شود.

مسجد مقدس جمکران در دهه پایانی ماه مبارک رمضان میزبان معتکفانی می‌شود که طبق سنت نبوی این دهه را اعتکاف می‌کنند؛ لذا علاقه‌مندان به شرکت می‌توانند از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ماه با مراجعه به سایت مسجد مقدس جمکران  نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

حجت الاسلام ایمانی مقدم استاد دانشگاه ادیان و مذاهب در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  ازقم ، گفت: حضرت محمد (ص) در آخرین جمعه‌ی ماه شعبان به روایت اهل سنت وشیعه در خطبه‌ای فرمودند:‌ای مردم ماه رمضان فرا می رسد و شما در این ماه به مهمانی خدا دعوت می‌شوید فرقی نمی کند چه کسی و کجا هستید زمانی که دعوت شدید چه بخواهید یا نخواهید مورد کرامت خداوند متعال قرار می‌گیرید.

فضیلت ماه مبارک رمضان

وی افزود: فضلیت این ماه برتر از ماه‌های دیگر است؛ هر نفسی تسبیح خدا و خواب و استراحت شما عبادت و اعمال مقبول و دعا مستجاب است این وعده ایست که حضرت رسول به بندگان خدا داده پس باید لیاقت بندگی در این ماه رو داشته باشیم.

حجت الاسلام ایمانی مقدم مطرح کرد: دست و بال شیاطین در این ماه بسته است این فرصتی خوبی است تا در این ماه تمرین کنید و از خداوند بخواهید که پس از ماه مبارک رمضان کمک کند تا از وسوسه‌های شیطان دور بمانید. انسانی که گرسنه است کمتر سراغ آلودگی می‌رود فضای جامعه وقتی فضای معنوی باشد، دیگر مسائل فساد و فحشا کمتر دیده می‌شود که این‌ها از آثار و برکات نماز اول وقت و مناجات در ماه رمضان پدید می‌آید.

رمضان بهار قرآن

وی ادامه داد: همانطور که بهار طبیعت، شکوفه درختان و تازگی است و بهار عمر انسان دوران جوانی است رسول خدا فرمودند: هر چیزی بهاری دارد، اما بهار قرآن رمضان است.

استاد دانشگاه ادیان و مذاهب بر تلاوت قرآن در ماه مبارک تاکید کرد و گفت: رمضان ماه نزول قرآن است انس با قرآن داشته باشیم چرا که تلاوت یک آیه در این ماه برابر با تلاوت یک ختم قرآن در ماه‌های دیگر است چه بسا که حجم قابل توجهی از قرآن را تلاوت کنیم.

چرا شب قدر اهمیت دارد؟

حجت الاسلام ایمانی بیان کرد: خداوند تمام ۳۶۵ روز سال قمری را مقدمه‌ی ۹۰ روز یعنی ماه شعبان، رجب و رمضان قرار داد و رجب و شعبان را مقدمه‌ای برای رمضان تا با آماده شدن و خیز برداشتن به سوی رمضان به اوج برسیم.

وی افزود: ماه رمضان گل تمام ایام سال است و تمام این ماه مقدمه‌ی یک شب که آن لیلة القدر نام گرفته است شبی که تمام مقدرات انسان در آن امضا می‌شود. شب قدر در رمضان ناپیداست در روایات متعددی آمده که شب قدر ممکن است یکی از شب‌های ۱۹، ۲۱، ۲۳، ۲۷ و یا شب آخر باشد کسی که می‌خواهد این شب را درک کند تمام ماه رمضان را به عبادت بگذراند تا از فضلیت آن بی نصیب نماند.

حجت الاسلام ایمانی در پایان عنوان کرد: امید است در این ماه حداکثر بهره برداری را داشته باشیم و خودمان را پادینه کنیم تا هیچ سمی و وسوسه‌ای ما را از مسیر مستقیم الهی منحرف نکند.

گزارش از فاطمه اکبری

انتهای پیام/الف

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مناسبت های مذهبی ماه مبارک رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۹۳۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظامی گنجوی شاعر شهیر تفرشی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ نظامی‌ گنجوی شاعر و حکیم ایرانی است که بعضی کشور‌های جدیدالتأسیس اطراف برای هویت تراشی برای خود مدعی غیر ایرانی بودن او شده‌اند در حالی که این شاعر ایرانی با استناد به اشعار نظامی و البته تأیید سازمان جهانی یونسکو در خانه‌ای در روستای «تا» به دنیا آمده و زندگی داشته است.
مهم‌ترین این مستندات، اشعار نظامی در دلتنگی برای طاد بود: «چو در گرچه در شهر گنجه گُمم، ولی از کهستان شهر قُمم/ به تفرش دهی است «تا» نام او، نظامی از آنجا شده نامجو»

روستای «تا» روستایی آراسته و زیبا با کوچه‌های سنگفرش و هوایی دل‌انگیز است که علاوه بر اینکه زادگاه حکیم نظامی است بلکه اولین روستا در کشور است که کوچه‌هایش به اسم یک فرهیخته اسم گذاری شده است.
تکیه روباز تاریخی، مسجد جامع در کنار خانه حکیم نظامی و طبیعت این روستا از جاذبه‌های آن است.
از آثار حکیم نظامی می‌توان به مثنوی‌های عاشقانه‌ مثل خسرو و شیرین، لیلی و مجنون و هفت‌پیکر اشاره کرد که در اوج زیبایی به زبان فارسی سروده شده است.

دیگر خبرها

  • اطلاعیه قطعی برق در شهرکرد
  • پاسخ رهبر انقلاب به نامه رییس سازمان تبلیغات اسلامی: کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کار‌های اسلامی و جهادی است
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است
  • قطعی برق در برخی مناطق شهرکرد
  • تصاویری تلخ از داخل کوچه‌های شهرک چوبی سوخته در گیلان | آتش از کجا شروع شد؟
  • ویژه برنامه‌های شهادت امام جعفر صادق (ع) از شبکه قرآن
  • نظامی گنجوی شاعر شهیر تفرشی
  • تصویری پنجاه ساله از زحمت و تلاش؛ روز کارگر مبارک + عکس
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»