Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@16:57:18 GMT

زنگ خطر حرکت‌های ضدفرهنگی در مدارس

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۹۳۹۱۰

زنگ خطر حرکت‌های ضدفرهنگی در مدارس

در روزهای اخیر انتشار تقریبا همزمان و پر حجم کلیپ‌هایی از رقص و آواز در مدارس کشور در فضای مجازی، به یکی از مباحث مهم و قابل توجه تبدیل شده است.

به گزارش مشرق، شاید تصور اینکه فضای مدارس با آن همه تقدس و نقش ویژه در تعلیم و تربیت دانش‌آموزان، روزی تبدیل به عرصه رقص و آواز شود پیش از این غیرقابل باور می‌نمود، اما این روزها تکرار یک خبر عجیب و دیدن برخی تصاویر و کلیپ‌های منتشر شده از مدارس معادلات نگران‌کننده‌ای را به وجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اینکه در برخی از کلیپ‌ها دیده می‌شود دانش‌آموزان مدارس اعم از دختر و پسر مشغول همخوانی ترانه‌های عجیب و غریب و مسئله‌دار از جمله آهنگ زشت و مستهجن یک خواننده قبلاً زیرزمینی و اکنون خارج‌نشین همراه با رقص و کارهای دور از شأن مدرسه هستند، این سؤال را به وجود می‌آورد که مگر این مدرسه‌ها در این کشور نیستند و یا در چارچوب و قوانین و عرف حاکم بر این جامعه مدیریت نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید:

واکنش مطهری به پخش ترانه‌های سخیف در مدارس واکنش آموزش و پرورش به ورود دی‌جی های زیرزمینی به مدارس نفوذ ساسی مانکن به مدارس؛ چرا و چگونه؟


البته باید گفت طبعاً کسی با شادی و نشاط دانش‌آموزان مخالف نیست اما ایجاد محیط جذاب و نشاط افزا برای دانش‌آموزان باید از مسیر صحیح و غیرمخرب و با استفاده از ظرفیت‌های غنی موجود در فرهنگ ایرانی اسلامی باشد، اما به نظر می‌رسد کشاندن این نیاز به سمت ناهنجاری، خبر از غفلت مسئولان امر و تلاش برای نفوذ توسط مروجان فرهنگ ابتذال در بین دانش‌آموزان می‌دهد.


دست‌های پشت‌پرده در رقاصی دانش‌آموزان مدارس


در همین زمینه آیت‌الله محمود رجبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به انتشار کلیپ‌های متعدد رقص و آهنگ مبتذل در مدارس گفت: بدون شک این حرکت باید ریشه‌یابی شود، چه بسا دست‌های پنهانی نفوذ کرده‌اند و این اتفاقات یکی از مظاهر نفوذ فرهنگ غربی در جامعه ما باشد.


رجبی با بیان اینکه نسل آینده ما همین دانش‌آموزان و در مرحله بعد دانشجویان هستند، اظهار داشت: متأسفانه در برخی از دانشگاه‌ها هم شاهد چنین حرکات ضد دینی و ضد انقلابی هستیم.


وی ادامه داد: مسئولان نظام آموزشی ما سنگین‌ترین وظیفه را در ترویج فرهنگ دینی و جلوگیری از ناهنجاری‌هایی که نوعی مقابله با دین و فرهنگ این ملّت است بر دوش دارند. باید همواره فعالیت‌هایی که در سطح مدارس و دبیرستان‌ها صورت می‌گیرد را رصد کنند؛ چرا که در برابر نسلی که به امانت به آنها سپرده شده‌اند مسئول هستند و بابت هرگونه کوتاهی، هم در پیشگاه ملّت و هم خدا و خون شهدا مسئول هستند.


قائم‌مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام‌خمینی (ره) با بیان اینکه اولیاء هم باید در برابر این ناهنجاری‌ها احساس مسئولیت کنند و با مسئولین مدارس برخورد داشته باشند، اظهار داشت: در درجه اول باید موضوع ریشه‌یابی شود و دید که از کجا نشأت می‌گیرد و در درجه دوم اگر مشخص شد که غفلت مسئولان در کار است، به آنها هشدار و تذکر داده شود تا این حرکت که من معتقدم در بین ضد انقلاب ریشه دارد، نفوذ بیشتری پیدا نکند.


رجبی، موضوع نفوذ جریانی که از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شد را مورداشاره قرار داد و گفت: ممکن است یکی از مصادیق نفوذ جریانی، همین حرکتی باشد که طی روزهای اخیر در مدارس شاهد آن هستیم.


وی افزود: یک زمانی یک مسئول غفلت می‌کند و یک ناهنجاری از غفلت او سر می‌زند، امّا یک زمانی این حرکات تکرار می‌شود و این نشان‌دهنده این است که دستی در کار است که در سطح جامعه این اتفاق رخ دهد. اکنون هم در مدارس و هم دانشگاه‌ها و هم در سطح شهرها شاهد چنین حرکاتی هستیم.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه موضوع رقاصی و اجرای آهنگ‌های مبتذل در مدارس باید جدی گرفته شود، اظهار داشت: هم مسئولین و نخبگان کشور و هم توده‌های مردم باید نسبت به این‌طور جریانات حساس باشند تا خدای ناکرده بر اثر غفلت مسئولان و یا مردم آسیبی را شاهد نباشیم.


رقاصی در مدارس برنامه‌ای طراحی شده است


آیت‌الله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری هم با اشاره به انتشار کلیپ‌های رقاصی و آهنگ‌های مبتذل در برخی مدارس کشور گفت: اتفاقاتی که این روزها در مدارس رخ داده و کلیپ‌هایی که پخش می‌شود، برنامه‌ای از پیش طراحی‌شده برای تضعیف روحیه معنوی ملّت ایران و برای تقویت ناهنجاری‌های اجتماعی و هنجارشکنی و مقابله با فضای ایمان و معنویت است.


کعبی با بیان اینکه همه نهادهای مسئول، اعم از آموزش و پرورش باید با این هنجارشکنی مقابله کنند، تصریح کرد: قطعاً پشت پرده این قضایا، همان آرایش جنگ فرهنگی دشمن است و ما در مقابل این هنجارشکنی‌ها نباید بی‌تفاوت باشیم.


وی افزود: ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر می‌تواند به این موضوع ورود کند و علیه مدارس و یا دستگاه‌هایی که کوتاهی داشته‌اند اعلام جرم و به دادستانی شکایت کند، قوه قضائیه هم باید ورود کند.


عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: بند ۱ اصل ۳ قانون اساسی می‌گوید؛ ایجاد محیط مساعد برای رشد فضائل اخلاقی براساس ایمان و تقوا و مبارزه با مظاهر فساد و تباهی در سرلوحه وظایف پایه‌ای همه دستگاه‌های مسئول نظام است و همه باید وظیفه خود را انجام دهند.


کعبی افزود: به نظر می‌رسد مجلس شورای اسلامی هم باید به ماجرا ورود کند و با تذکر و سؤال، مقابل این ناهنجاری‌ها بایستد.


وزیر آموزش و پرورش پاسخگو باشد


علی مطهری نماینده مردم تهران و نایب‌رئیس‌مجلس شورای اسلامی هم با انتقاد از انتشار کلیپ‌های رقاصی و آهنگ‌های مبتذل در برخی مدارس کشور، اظهار داشت: در این رابطه وزیر آموزش و پرورش باید پاسخگو باشد.


مطهری افزود: مدیران اینگونه مدارس که در مدرسه آنها اقدام به چنین مواردی می‌شود نیز باید برکنار شوند.


ریشه‌یابی کلیپ‌های اخیر درباره مدارس توسط ۳ متخصص


وزیر آموزش و پرورش نیز دیروز در جلسه شورای عالی نماز با اشاره به انتشار کلیپ‌هایی در فضای مجازی درباره مدارس، اظهار داشت: مهم‌ترین هدف دشمنان تغییر هویت فرزندان ماست؛ هویتی که با آموزه‌های ایرانی و اسلامی عجین شده است.


سید محمد بطحایی با بیان اینکه امروز جنگ مستمر و بسیار عظیمی بر علیه کشور ما صورت گرفته است و هدف اصلی‌اش تغییر هویت نسل جدید ماست، گفت: در این فضای ناجوانمردانه، دشمن از هر وسیله‌ای برای پیروزی و فتح سنگرهای خودش استفاده می‌کند که بیشترین سنگرها در عرصه تعلیم و تربیت است و امیدوارم با حضور و همراهی صاحب‌نظران حوزه آموزش و پرورش و خارج از آموزش و پرورش در این جنگ به پیروزی برسیم.


بطحایی ادامه داد: گاهی شاهد هستیم دشمن به روش‌های مختلف تلاش می‌کند تا خانواده‌ها را نگران کند و کلیپ‌ها و تصاویری در فضای مجازی پخش می‌شود که هرچه توجه می‌کنیم بیشتر به این می‌رسیم که هدف اصلی آن، ناامید کردن مردم متدین و انقلابی است.


وی با تأکید بر اینکه هدف دشمن بی‌اعتماد کردن مردم به آموزش و پرورش و معلمان است، افزود: اخیراً هم کلیپ‌هایی به سرعت در فضای مجازی پخش شده و نگرانی‌هایی را ایجاد کرده که باعث می‌شود به این مقوله توجه بیشتری شود و باید در فرایندهای آموزش و پرورش دقت بیشتری داشته باشیم.


وزیر آموزش و پرورش گفت: سه متخصص را مأمور بررسی این موضوع کردم تا ریشه تولید این کلیپ‌ها مشخص شود زیرا اعتماد عمومی و باور مردم متدین را نگران می‌کند؛ امیدوارم پلیس فتا هم در این موضوع به ما کمک کند زیرا این کلیپ‌ها بی‌نام و نشان هستند و تصاویر پخش شده، مدرسه و معلم را تلقین می‌کند لذا حراست و بازرسی این موضوع را به‌ویژه موضوع اخیر را پیگیری خواهند کرد.


لطفاً تهدیدات را جدی بگیرید


متاسفانه انتشار کلیپ رقص و آواز و موارد مشابه آن و البته برخی دیگر از اقدامات و فعالیت‌های ناهنجار نه تنها در مدارس بلکه در سطح مهدهای کودک و حتی دانشگاه‌های کشور نیز سابقه دارد.


وقتی سیستم آموزشی ما به عنوان متولی امر تعلیم و تربیت در سال‌های اخیر در انجام وظیفه تربیتی خود دچار غفلت و کم‌کاری شده است آن هم در زمانی که هجمه‌های فرهنگی و اجتماعی مخرب از هر سو فرزندان این مرز و بوم را نشانه گرفته است و شاهد جولان تهدیدات تربیتی در ابعاد مختلف از جمله فضای مجازی بی‌در و پیکر و رها شده هستیم، قطعاً راه‌های نفوذ و تسلط فکری و معنوی بر روی کودکان و نوجوانان و جوانان کشور و به معنی واقعی آینده‌سازان سرزمینمان را برای دشمنان هموار کرده‌ایم.


در این میان تمرکز خطرناک سیستم آموزشی بر روی مباحث درسی و به عبارتی تعلم به قیمت آسیب دیدن مباحث فرهنگی و تربیتی و از سوی دیگر ایجاد جو کنکور زده و رقابتی در بین برخی خانواده‌ها با اهمیت دادن افراطی به پیشرفت درسی و رها کردن و غافل شدن از پیشرفت تربیتی و اخلاقی دانش‌آموزان، بسیاری از این سرمایه‌های ارزشمند و حیاتی کشور را با خطرات سهمگینی روبه‌رو کرده است.


متاسفانه علاوه بر مسئولان آموزش و پرورش، بهزیستی به عنوان متولی مهدهای کودک و همچنین آموزش عالی، متاسفانه بسیاری دیگر از متولیان عرصه فرهنگی و اجتماعی نیز در سال‌های اخیر کارنامه قابل قبولی در حوزه تربیتی و سازندگی روحی و اخلاقی جامعه ندارند.


وقتی به بهانه شاد کردن محیط مهدکودک یا مدرسه و دانشگاه از الگوهای موجود و مناسب با فرهنگ و ارزش‌های بومی غفلت می‌شود و الگوهای مبتذل و مخرب جایگزین می‌شوند، وقتی در عرصه سینما تولیدات فرهنگی و مناسب خانواده‌ها و به ویژه کودکان و نوجوانان دچار قحطی می‌شود، وقتی یک روز با تابلوی سند ۲۰۳۰ و روز دیگر به صورت مخفیانه تئوری‌های دیکته شده غربی سر از مدارس و مهد کودک‌های ما در می‌آورد و مثلاً به نوآموز مهدکودک هایمان روش پیشگیری از ایدز را آموزش می‌دهیم! یا ذهن کودک دبستانی را به بهانه پیش‌گیری از تعرض بسیار کم‌احتمال جنسی، دچار سؤال‌ها و کنجکاوی‌های نامناسب می‌کنیم، وقتی از فرصت حداقل ۱۲ ساله حضور دانش‌آموزان در مدارس جمهوری اسلامی برای باورمند کردن آنها به ارزش‌های اسلامی درست استفاده نمی‌کنیم، وقتی کار فرهنگی در مدارس به کاری کم‌اهمیت تبدیل می‌شود، وقتی خانواده‌های متاثر از برنامه‌های مخرب ماهواره و شبکه‌های مجازی در راه تربیت و پرورش فرزندانشان کوتاهی می‌کنند و خود به برخی آسیب‌های موجود دامن می‌زنند، وقتی دشمن با همه ابزار تبلیغی و مادی خود و با به‌کارگیری عوامل و نفوذی‌های خود مهم‌ترین سنگر انسان‌ساز و تضمین‌کننده بقا و ترقی جمهوری اسلامی را در سایه انفعال و کم‌تحرکی متولیان امر هدف گرفته است، باید نگران بود و نسبت به زنگ خطر آثار مخرب و ویرانگر ضد فرهنگی در جامعه و به‌ویژه مدارس بانگ هشدار سر داد.


تدارک یک پازل خطرناک


متاسفانه اقدامات جریان خزنده در مدارس به عنوان بخشی از یک پازل زهرآلود و خطرناک است که هر بخش آن گوشه‌ای از ریشه‌های فرهنگی و اعتقادی جامعه ما را هدف قرار داده است، یک روز با حمله علیه حجاب، روز دیگر با تخطئه نقش زنان و مادران در خانواده، روزی با هدف قرار دادن روحانیت به عنوان نخ تسبیح پیشرفت اخلاقی و فرهنگی جامعه و روز دیگر با بهانه‌ای دیگر.


در روزهای اخیر رهبر انقلاب با تکرار دوباره هشدار درباره اجرای نقشه‌های شومی همچون سند ۲۰۳۰ و گوشزد کردن خطرات آن فرمودند: «جان کلام در سند ۲۰۳۰ که فصل مهمی از آن به آموزش و پرورش اختصاص دارد، این است که نظام آموزشی باید جوری تنظیم شود که فلسفه، سبک زندگی و مفهوم حیات براساس مبانی غربی به کودکان و نوجوانان آموزش داده شود».


ایشان در تبیین این واقعیت افزودند: «غربی‌ها انتظار دارند معلمانِ متدین ما که علاقه‌مند به آینده کشور هستند، در کلاس درس خود برای آنها سرباز تربیت کنند، تا دانش‌آموز ما سرباز و رعیت همان وحشی‌های کراوات‌زده‌یظاهرسازی شود که به راحتی آدم می‌کشند و به آدمکش‌ها کمک می‌کنند.»


حال مسئولان آموزش و پرورش باید پاسخگو باشند که چگونه در همین ماجرای اخیر رقص و آواز در مدارس و یا اجرای دوره‌هایی با رنگ و لعاب سند ۲۰۳۰ در مدارس توسط برخی افراد و مجموعه‌های مردم‌نهاد مشکوک و مرموز، مدارس تبدیل به صحنه جولان افراد خطرناک و نفوذی شده است؟ آیا مدیران این مدارس که نماینده آموزش و پرورش هستند از این موارد و پشت پرده‌های آن بی‌خبرند؟


هر چند نمی‌توان از رویش‌های علمی، اخلاقی و معنوی دانش‌آموزان و دانشجویان در سال‌های اخیر در قالب فعالیت‌هایی همچون بسیج دانش‌آموزی و دانشجویی، انجمن‌های اسلامی و امثالهم چشم‌پوشی کرد اما فراموش نکنیم که دشمن برای تغییر ذهن و باور و ذائقه آینده‌سازان این کشور نقشه‌ها دارد، یک روز با سند ۲۰۳۰ و یک روز با رقص و آواز مبتذل و مستهجن، آقای مسئول و متولی لطفاً از خواب بیدار شوید.

منبع: کیهان

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید گام دوم انقلاب وعده های روحانی بازار سکه و ارز آموزش و پرورش آواز خواندن رقص مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۹۳۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد

مدیرکل آموزش و پرورش اصفهان گفت: در استان حدود ۱۵۰ مدرسه تحت تاثیر فرونشست قرار گرفته‌اند که با اقدامات فنی، مهندسی انجام شده بخش عمده آنها همچنان مورد  استفاده قرار می‌گیرد و ۴۲ مدرسه از روند آموزشی خارج شد. - اخبار استانها -

به گزارش  خبرگزاری تسنیم از اصفهان، محمدرضا ابراهیمی در نشست خبری ویژه گرامیداشت هفته بزرگداشت مقام معلم، با اشاره به اهمیت و جایگاه آموزش و پرورش، اظهار داشت:اهمیت آموزش و پرورش بر کسی پوشیده نیست و اگر بخواهیم آینده جامعه‌ای را پیش‌بینی کنیم، باید بدانیم که امروز در مدارس آن جامعه چه می‌گذرد زیرا نبض آینده هر جامعه‌ای در مدارس شکل می‌گیرد و دانش‌آموزان و دانشجویان امروز، نقش‌های کلیدی جامعه فردا را در دست خواهند داشت و نقش‌آفرینان عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و غیره جامعه خواهند بود.

وی با بیان اینکه هرگونه توجه به آموزش و پرورش به معنای سرمایه‌گذاری ویژه برای تعالی جامعه در آینده است، افزود: میزان توجه به آموزش و پرورش یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی جوامع بوده و در قانون اساسی و دین مبین اسلام مورد تایید قرار گرفته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان انتخاب سالروز شهادت شهید مطهری را به عنوان روز معلم مایه افتخار دانسته و به بیان ویژگی‌های این شهید فرزانه پرداخت و گفت: شهید مطهری یک عالم کامل جامع‌الشرایط بود که در همه سطوح احاطه کامل عقلی، علمی و فلسفی داشت و همان طور که امام(ره) فرمودند همه آثار ایشان برای جوانان و جامعه مفید است؛ حدود نیم قرن از تالیف آثار شهید مطهری می‌گذرد اما بسیاری از آنها هنوز تازگی و طراوت دارند و این موجب افتخار جامعه معلمان است که سالروز شهادت یک عالم به عنوان روز گرامیداشت مقام معلم انتخاب شود.

وی با بیان اینکه خوشبختانه با اقدامات ویژه  دولت سیزدهم، مجلس و قوای سه‌گانه حال آموزش و پرورش خوب است اما برای رساندن جامعه به تعالی، هنوز کافی نیست، خاطرنشان کرد: کم‌توجهی‌های ادوار گذشته نسبت به آموزش و پرورش جبران و در این مدت اقدامات خوبی انجام شده و تاحدودی کمبودها در حوزه تجهیزات، فضای آموزشی و نیروی انسانی جبران شده است اما هنوز کافی نیست و جای کار وجود دارد.

سال گذشته مدارس اصفهان به مدت 11 روز غیر حضوری شدند

ابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به خبرنگاران حاضر در جلسه گفت: کار ما و شما هر دو در دایره رسالت فرهنگی است و باید برای انجام آن علاقه و هدف متعالی داشته باشیم؛ رسانه یک نهاد و عنصر فعال در آگاهی دادن به جامعه است و تعمیق آگاهی از سوی رسانه‌ها در این ارتباط امری ضرورت دارد؛ علاوه بر این رسانه‌ها باید واسطه بین مردم و مسئولین باشند و دستاوردهای ارگان‌های مختلف را به اطلاع مردم برسانند  و از سویی نیز کمبودها نیز گزارش کنند.

وی با بیان اینکه از رسانه‌ها انتظار داریم نسبت به سایر نهاد‌ها و مؤسساتی که در مقابل آموزش و پرورش تکلیف دارند، مطالبه‌گر باشند، گفت: اگر نهادها و مؤسساتی که بر اساس مصوبات قانونی در قبال آموزش و پرورش وظایفی دارند، به مسئولیت‌شان عمل کنند بسیاری از مشکلات ما رفع خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان تأکید کرد: بسیاری از  نهادهای کلان تولیدی در قبال بهبود شرایط آموزش و پرورش مسئولیت اجتماعی دارند و باید به مسئولیت‌شان عمل کنند؛ سال گذشته مدارس اصفهان به دلیل آلودگی هوا به مدت  11 روز غیرحضوری شد و تعطیلی 600 هزار دانش آموز خسارت بزرگی به شمار می‌رود زیرا حدود 40 میلیون نفر ساعت آموزش ما کم رمق شده است و جبران ترک فعل‌های انجام شده، می‌تواند آموزش و پرورش را از این عقب‌ماندگی کیفی رها کند.

وی افزود: رسانه‌ها باید تعمیق بخشی به دو واژه مقدس تعلیم و تربیت در دستور کار قرار دهند و نگذارند که آموزش و پرورش تحت تاثیر کم کاری دیگران قرار گیرد.

تنوع مدارس موافقان و مخالفان زیادی دارد

ابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش به تنوع مدارس در سطح جامعه اشاره کرده و با تاکید بر اینکه تنوع مدارس موافقان و مخالفانی دارد، گفت: در شورای عالی آموزش و پرورش کارگروهی برای این موضوع ایجاد شده و این کارگروه بیش از یک سال است که  روند فعالیت تنوع مدارس را بررسی می‌کند و نتیجه این کارگروه در آینده‌ نزدیک منجر به  کاهش تنوع مدارس خواهد شد.

وی در ادامه به اقدامات انجام شده برای حفظ و ارتقای کیفیت آموزش در مدارس دولتی اشاره کرد و افزود: توجه ویژه به مدارس دولتی از سال گذشته شزوع شده و در این راستا ما از برخی معلمان مجرب و نمونه درخواست کردیم که نیمی از ساعات آموزشی را در مدارس دولتی حضور داشته باشند و همچنین امکانات سخت‌افزاری خوبی در اختیار آنها گذاشتیم و این مهم منجر به کسب رتبه دوم کشوری در امتحانات نهایی توسط مدارس عادی اصفهان شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه استان اصفهان حدود یک میلیون نفر دانش آموز دارد، متذکر شد: رشد دانش آموزی در استان اصفهان طی چند دهه اخیر تقریباً صعودی است و شهرستان‌های اصفهان، کاشان، نجف‌آباد، خمینی‌شهر، شهرضا و غیره شاهد افزایش تعداد دانش آموز هستیم و در مناطق روستایی و شهرهای تعداد دانش‌آموز کاهش یافته است.

خروج 42 مدرسه از چرخه آموزش بر اثر فرونشست

وی با تاکید بر اینکه ما در شهرستان‌های بزرگ دچار کمبود فضای آموزشی هستیم، گفت: در استان اصفهان حدود 150 مدرسه تحت تاثیر فرونشست قرار گرفته‌اند که با اقدامات فنی، مهندسی انجام شده بخش عمده آنها همچنان مورد  استفاده قرار می‌گیرد و 42 مدرسه از روند آموزشی خارج شده که فضای برخی جایگزین شده است.

به گفته این مقام مسئول ناحیه 5 آموزش و پرورش اصفهان در منطقه خانه اصفهان، ناحیه 4 آموزش و پرورش و برخوار بیشترین مدارس آسیب دیده از فرونشست را دارند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان در بخش دیگری از سخنانش به بررسی تاثیر اپیدمی کرونا بر روی سیستم آموزش و پرورش پرداخته و اظهار داشت: همه جهان از این پدیده تاثیر گرفت و آثار کرونا در کوتاه مدت تمام نمی‌شود، به طور مثال دانش‌آموزان پایه اول و دوم که به صورت آنلاین آموزش دیدند، دچار مشکل آموزشی و پرورشی شده‌اند و تا رسیدن به سطح استاندارد مسیر سختی پیش‌رو دارند؛ به همین دلیل سعی کردیم هرچه زودتر مدارس را بازکنیم و در این مسیر چالش‌های زیادی را داشتیم.

وی اضافه کرد: تشکیل ستاد پسا کرونا اولین اقدامی که در این زمینه انجام دادیم که در این ستاد مسائل کیفیت‌بخشی آموزشی، امور تربیتی و آسیب‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفت و اقدامات خوبی انجام شد؛ در حال حاضر شکل و کیفیت آموزشی متفاوت شده است، باید در نطر گرفت که در شرایط امروز نوع آموزش متفاوت شده و  از فضای مجازی و سامانه شاد به عنوان مکمل استفاده می‌کنیم.

زنگ سپاس معلم در چهارمحال و بختیاری نواخته شد توضیحات صحرایی درباره کسر 45 درصد از حقوق دانشجو معلمان

استخدام سه هزار و 600 معلم در سال 1403

ابراهیمی در ادامه با بیان اینکه کمبود نیرو در استان اصفهان به عنوان ابر چالش تعریف شد، ادامه داد:دولت سیزدهم اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده و  دانشگاه فرهنگیان را تقویت کرده است و بر همین اساس سال گذشته 25 هزار نفر دانشجو معلم در کل کشور پذیرفته شد که سهم استان اصفهان  2 هزار و 300 دانشجو معلم بود.

وی ادامه داد: در سال 1402 در کل کشور بیش از 30 نفر ورودی داشتیم که از این میزان  2 هزار و 700 نفر در استان اصفهان پذیرفته شدند و در سال جاری مجوز استخدام حدود 70 هزار نفر در کل کشور صادر شد که  سهمیه اصفهان برای استخدام  3 هزار و 860 نفر بود؛ البته این عدد به صورت کامل محقق نمی‌شود چرا که در برخی از مناطق کد رشته‌ها به حد نصاب نمی‌رسد با این حال انتظار ما این است که در سال آینده حدود سه هزار و 600 نفر جذب شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با تاکید بر بهبود فرایند استخدامی در سال جاری گفت: ما سال گذشته با سونامی بازنشستگی مواجه بودیم و از طرفی کارهای وردی‌ها به موقع انجام نشد که بخشی از این مشکلات ناشی از اقدامات فرانهادی بود اما در سال جاری فرایند استخدام‌ها زود شروع شده است.

وی افزود: از طرفی ما به دنبال استفاده ویژه از حق‌التدریس نیروهای شاغل و بازنشسته آموزش و پرورش برای جبران این کمبود هستیم که در این راستا شیوه‌نامه‌ای در دست تدوین داریم و قرار است نرخ حق‌التدریس افزایش یابد که افزایش برای افرادی که به مناطق محروم می‌روند، بیشتر خواهد بود.

ابراهیمی تاکید کرد: آموزش و پرورش تا رسیدن به کیفیت مطلوب فاصله دارد با این حال ما اقداماتی را در دستور کار داریم که در صورت تحقق به شرایط مطلوب می‌رسیم.

98 درصد دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل به مدرسه بر می‌گردند

وی در پاسخ به سئوالات خبرنگاران پیرامون آمار دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل نیز گفت:  در سطح استان اصفهان 8 هزار و 30 نفر بازمانده از تحصیل داریم که 98 درصد آنها به مدرسه بر می‌گردند و 2 درصد نیز هنوز جذب نشده‌اند.

ابراهیمی با بیان اینکه در استان اصفهان مدارسی برای کودکان کار فعال شده است، ابراز کرد: در سطح استان 2 مدرسه در استان با رویکرد رسیدگی و آموزش به کودکان کار راه‌اندازی شده است و همچنین یکی از خیران مدرسه‌ساز در منطقه زینبیه در حال ساخت مدرسه‌ای برای دانش‌آموزان کار است.

همه نهادها برای اجرای طرح "نماد " همکاری کنند

وی در خصوص آسیب‌های اجتماعی موجود در مدارس یادآور شد: همه نهادها باید همکاری لازم را برای اجرای طرح نماد داشته باشند، 14 دستگاه برای این طرح مسئولیت دارند اما همکاری لازم را ندارند و آموزش و پرورش در این زمینه به تنهایی وارد عمل شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه جذب مشاور را در استان اصفهان داریم، ادامه داد: آماری از تعداد دانش آموزان معتاد نداریم اما در مدرسه استعمال مواد مخدر نداریم.

انتهای پیام/170 /.

دیگر خبرها

  • قدردانی از معلمان مدرسه شهید حجه فروش همدان
  • ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه در این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • نواخته شدن زنگ سپاس از معلم در مدارس گلستان
  • ۱۴۰ نیروی فنی جذب هنرستان‌های زنجان می‌شوند
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند