Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@12:56:48 GMT

فک‌پلمب هسته‌ای از نوعی دیگر

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۹۴۲۹۲

شرق نوشت: زمان گاهی، دور می‌زند و عقربه‌ها درست سر همان جایی که سال‌ها پیش ایستاده‌اند، می‌ایستند. اردیبهشت ۹۸، گویی عقربه‌ها به روز‌های گرم مرداد ۸۴ برگشته‌اند؛ زمانی که سیدمحمد خاتمی باید دولت اصلاحات را تحویل دولت عدالت‌طلب محمود احمدی‌نژاد می‌داد. زمانی که توافق سعدآباد با شکست مواجه و از یو سی اصفهان فک‌پلمب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌روز‌ها حسن روحانی دبیر شورای عالی امنیت ملی بود و جواد ظریف جزء تیم مذاکره‌کنندگان.

حالا، امروز؛ چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۸ قرار است ایران در برابر آنچه در یک سال گذشته بر برجام رفته است، اقدام متقابل کند. در راستای اقدام متقابل، ایران در نظر دارد از برخی تعهداتش طبق برجام بکاهد.


امروز هم‌زمان با یک‌سالگی خروج آمریکا از برجام است؛ زمانی‌که دونالد ترامپ اعلام کرد از توافق خارج می‌شود و ماشه تحریم‌های دوباره علیه ایران را چکاند با همان امضای پرطمطراقش.


آ‌نچه در این یک سال بر ایران رفت، کم از دور پیشین تحریم‌ها نبود که در دولت دوم احمدی‌نژاد و دولت باراک اوباما برای مجاب‌کردن ایران به میز مذاکره گذشت. التهاب بازار ارز، نگرانی از یافتن خریدار نفت، نایاب‌شدن برخی کالا‌های روزمره زندگی، مشکل در بازار غذا و دارو و تورم و... مسائلی بود که مردم ایران را در روز‌های سختی قرار می‌داد. حالا دیگر از حلاوت مذاکره با وزیر خارجه آمریکا و دستیابی به توافق در میان مردم خبری نیست. حالا حتی پیش‌فرض برخی مردم دیگر این نیست که با مذاکره یا حتی توافق راه چاره‌ای ایجاد می‌شود. حالا مشکلات عرصه را تنگ کرده و بار مسائل بر دوش برجام و ناکارآمدی آن افتاده است. شاید به نظر شما اقدام ایران در کاهش تعهدات برجامی دیرهنگام به نظر برسد، شاید علت مذاکره‌نکردن با ترامپ برای شما جای سؤال باشد. در ادامه می‌خواهیم به این سؤال‌ها و چرا‌ها پاسخ دهیم.


چرا یک سال بعد
از خروج آمریکا از برجام یک سال گذشته است. حتما می‌پرسید چرا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام ایران تصمیم گرفته اقداماتی در راستای کاهش تعهداتش انجام دهد؟ طبق متن توافق، برای شکایت و بررسی آن بین چهار تا شش ماه زمان در نظر گرفته شده است و رفت و برگشت کمیسیون‌ها و جلسات کارشناسی چنین مدت‌زمانی را می‌طلبد. سال گذشته و به‌دنبال خروج آمریکا از برجام ایران و کشور‌های ۱+۴ (روسیه، چین، انگلیس، آلمان و فرانسه) جلسات کمیسیون شکایت از برجام را برگزار کردند. اروپایی‌ها دست به ابتکار عمل زدند تا کانال مالی ویژه‌ای برای نقل و انتقال مالی با ایران راه‌اندازی کنند؛ کانالی که به دلیل سیطره دلار بر بازار‌های اروپایی و جهان، به‌کندی پیش رفت. یعنی مسئله‌ای که سال‌ها اروپا با آن به طور ضمنی مواجه بود؛ یعنی ضعیف‌بودن پایه پولی یورو در برابر دلار، این بار به صورت عملی و جدی تجربه شد. راه‌اندازی این کانال مالی که ابتدا spv نامیده می‌شد (به عنوان یک عبارت کلی) و بعد به نام اینستکس معرفی شد، زمان زیادی برد و درنهایت آ‌نچه اعلام شد هم آن نبود که ایران را راضی کند.


با این حال، اروپا در رابطه نزدیک با ایران، خواستار ادامه پایبندی به برجام بود. مهلت زمانی‌ای که ایران به اروپا برای فراهم‌کردن کانال مالی همچنین به روسیه و چین برای همراهی بعد از تحریم داد، یک سال طول کشید؛ زمانی که از منظر دیپلماسی خیلی طولانی به نظر نمی‌رسد. این یک سال حتی فرصتی برای بهبود رابطه ایران و آمریکا بود که متأسفانه ورق دیگرگون برگشته است.


چرا ترامپ خارج شد؟
اگر دونالد ترامپ جمهوری‌خواه و افراطی مشاوران بهتری داشت یا از مشاوره مشاوران خوبش استفاده می‌کرد و تنها زمین بازی را با تندور‌هایی مثل خودش به اشتراک نمی‌گذاشت، سرنوشت برجام به شکلی دیگر رقم می‌خورد. حتی ایرانیان خارج‌نشینی که به کاخ سفید مشورت می‌دهند، آن‌چنان از کشور فاصله گرفته و آن را نمی‌شناسند که مشاوره‌های آن‌ها نتیجه عجیب و غریبی به بار می‌آورد. متأسفانه برخی از آن‌ها کسانی هستند که واقعا ۴۰ دهه است که به ایران رفت‌وآمد ندارند و تصوراتشان درباره این کشور به قبل از دی و بهمن ۵۷ بازمی‌گردد. اگر همه این‌ها به گونه دیگری بود، ترامپ به عنوان یک سیاست‌مدار معقول و منطقی نباید از این توافق خارج می‌شد. اتفاقا ترامپ می‌توانست ایران را در شرایط سخت مذاکره‌های بعدی قرار دهد؛ مذاکره بر سر سوریه، یمن و منطقه به طور کلی. مقامات ایران دور یا نزدیک به مذاکره بر سر موضوعات غیرهسته‌ای نیز ترغیب می‌شدند. اما دونالد ترامپ فقط با یک هدف داخلی از برجام خارج شد؛ پشت‌پازدن به توافقی که دولت پیشین او انجام داده است؛ یعنی دولت باراک اوبامای دموکرات. از این‌رو او مدعی شد که ایران باید با او مذاکره کند؛ مذاکره‌ای که برای ترامپ تنها یک عکس رسانه‌ای بود برای سوءاستفاده تا با آن در بوق و کرنا کند که موفق شده است ایران را پای میز مذاکره بیاورد. فارغ از اینکه به قول محمدجواد ظریف، ما هیچ‌گاه میز مذاکره را ترک نکرده‌ایم آن‌ها باید به میز مذاکره با ما بازگردند. فرصت ۱۰ روز گذشته نشان داد که چقدر نگاه ترامپ به موضوع مذاکره با ایران، ساختگی است. او و نزدیکانش هیچ واکنشی به موضوعی که ظریف روی میز گذاشت، نشان ندادند. ظریف گفت: بیایید زندانیان‌مان را با هم مبادله کنیم. این اقدام اگرچه این بحث بر پایه یک هدف انسان‌دوستانه از سوی وزیر خارجه مطرح شده است، اما ضمنا یکی از بند‌های شروط پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، برای ایران نیز بود. پس چرا کسی از آن استقبال نکرد. احتمالا، چون آن‌ها به قاعده «همه یا هیچ» باور دارند.


چرا خارج نمی‌شویم؟
حتما از خودتان می‌پرسید چرا از توافق خارج نمی‌شویم؟ در جواب باید دید خروج از توافق به نفع ماست یا استمرار آن. تاکنون این توافق برای ایران امنیت ایجاد کرده است؛ از زیر یوغ فصلنامه‌های بند هفت که ایران را ناقض امنیت جهانی معرفی می‌کرد، خارج کرده و رابطه ایران با آژانس را که سال‌ها درگیر بحران بود، نجات داد همچنین بهبودی نسبی در رابطه ایران و اروپا ایجاد کرده است. تاکنون تلاش‌های آمریکا برای همراه‌کردن دیگران با خود بر سر رأی‌دادن به قطعنامه‌ای جدید علیه ایران موفق نبوده و بار‌ها جلسات شورای امنیت به جای محکوم‌کردن ایران به جلسه دادگاه آمریکا بدل شده است. چرا باید ایران از توافقی که برایش بهبود فضای نسبی دیپلماتیک ایجاد کرده دست بشوید. یادمان نرود در جهان هیچ‌چیز قطعی نیست.


چه تعهداتی کاسته می‌شود؟
ایسنا در گزارشی در‌این‌باره نوشته است: «به نظر می‌رسد، اقدامات متقابل ایران مبتنی‌بر بند‌های ۲۶ و ۳۶ برجام بر «کاهش تعهدات» هسته‌ای استوار است. این اقدامات به نظر نمی‌آید در این مرحله به معنای خروج از برجام باشد بلکه ایران بر اساس بند ۲۶ با توجه به نقض برخی تعهدات برجامی از سوی طرف مقابل، اقداماتی را انجام می‌دهد و البته در صورت بی‌توجهی طرف‌های مقابل، این روند می‌تواند به خروج از برجام بینجامد.


آغاز غنی‌سازی ۳.۶۷ درصدی، پایبندنبودن ایران به ذخیره ۳۰۰ کیلوگرمی، نصب سانتریفیوژ‌ها در فردو که می‌تواند از نسل اول و دوم و IR-۴ باشد، تولید آب سنگین بیش از ۱۳۰ تن و انبار آن در خاک کشور نه کشوری خارجی، توقف اجرای پروتکل الحاقی و دسترسی‌های اضافی، تحقیقات درباره سانتریفیوژ‌های پیشرفته و... از جمله اقداماتی است که می‌تواند در فهرست اقدامات احتمالی ایران در چارچوب «کاهش تعهدات» هسته‌ای‌اش قرار گیرد. اما از این میان برخی اقدامات می‌تواند اثرات سیاسی- بین‌المللی و فنی فوری‌تری نسبت به اقدامات دیگر داشته باشد، به‌ویژه اگر این اقدام یا اقدامات در حوزه غنی‌سازی باشد. یکی از این اقدامات، می‌تواند پایبندنبودن ایران به سقف ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده به عنوان ذخیره در کشور باشد. بر اساس آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اسفندماه سال ۹۷، کل موجودی ذخیره‌شده اورانیوم غنی‌سازی‌شده ایران از میزان ۳۰۰ کیلوگرم UF۶ غنی‌شده تا میزان ۳.۶۷ درصد اورانیوم ۲۳۵ (یا معادل آن در اشکال مختلف شیمیایی) فراتر نرفته است. میزان ۳۰۰ کیلوگرم UF۶ معادل با ۲۰۲.۸ کیلوگرم اورانیوم است. دومین اقدام ایران که می‌تواند اثری به مراتب گسترده در سطح بین‌الملل داشته باشد، کاهش نظارت‌های آژانس در سطوح مختلف بر فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران است. آژانس در سه سال گذشته که از اجرای برجام می‌گذرد، کم‌سابقه‌ترین نظارت‌ها را در سطوح پادمانی، پروتکل الحاقی و حتی فراتر از دسترسی‌های قانونی نسبت به ایران داشته است و بر همکاری مطلوب ایران در این مدت با بازرسان آژانس صحه گذاشته است. سازمان انرژی اتمی بعد از دستور مقام معظم رهبری در خرداد سال ۹۷ بعد از اعلام خروج آمریکا از برجام، اقدامات و زمینه‌سازی‌هایی را در دستور کار برای اقدام متقابل در زمان مناسب قرار داد که به فراخور در سال گذشته شاهد رونمایی و افتتاح این پروژه‌ها بودیم و اکنون نظام آماده می‌شود تا از جدی‌ترین واکنش برجامی خود نسبت به رویکرد یک‌جانبه آمریکا و از سویی سکوت و بی‌تفاوتی طرف‌های دیگر برجام رونمایی کند.


چه می‌شود؟
کارشناسی نوشته تصمیم جدید ایران، حامل این پیام به آنهاست که فروپاشی برجام بیش از آنچه فکر می‌کردیم به ما نزدیک است. آنچه پیش‌رو است قطعا به برجام صدمه وارد می‌کند، حالا دیگر توافقی دست‌خورده داریم که هر کسی از گوشه‌ای به آن صدمه وارد کرده است و شاید در پایان این راه، دوباره همه سانتریفیوژ‌های خاموش روشن شود و همه تعلیق‌ها برداشته شود و همه آنچه در صنعت هسته‌ای به دست آوردیم به روز‌های شلوغ خود بازگردد که اگر این شود هم باکی نیست، در شرایط فعلی کشور ایران، گویا تنها اهرم فشار به‌دست‌آوردن امتیاز همین پیشرفت‌های هسته‌ای است که حتما روزی دوباره روی میز مذاکره قرار خواهد گرفت. حسن روحانی و جواد ظریف ۱۴ سال پیش روز‌های مشابهی را گذرانده‌اند؛ روز‌هایی که به دلیل ضعف عملکرد اروپایی‌ها و مخالفت آمریکا، توافق سعدآباد با شکست مواجه شد و با دستور مقام معظم رهبری به دولت وقت (دولت دوم سیدمحمد خاتمی) همه پلمب‌ها بر برنامه هسته‌ای برداشته شد و دهم مرداد ۱۳۸۴ یو‌سی‌اف اصفهان فک‌پلمب شد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: برجام ایران آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۹۴۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین

بین الملل تابناک: هفتصد و هفتاد و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

مسکو: فرمول زلنسکی برای صلح، درگیری را طولانی‌تر می‌کند ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۹:۵۶

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به کنفرانسی که سوئیس در نظر دارد در ماه ژوئن میزبانی آن را برگزار کند، گفت که هرگونه مذاکره برای پایان دادن به درگیری در اوکراین بدون مشارکت روسیه بی‌معنی است.

 «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه به خبرنگاران گفت که فرمول صلح «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین - که خواستار خروج کامل نیروهای روسیه از تمام سرزمین‌هایی است که تصرف کرده‌اند - صلح را نزدیک‌تر نمی‌کند، بلکه درگیری را طولانی‌تر می‌کند.

براساس گزارش رویترز، سوئیس در اوایل این ماه اعلام کرد که میزبان یک کنفرانس دو روزه در سطح عالی در ۱۵ تا ۱۶ ژوئن در مورد دستیابی به صلح در اوکراین خواهد بود.

روسیه گفته است که در آن شرکت نخواهد کرد و «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین نیز پیشتر به خبرنگاران گفت: «ما بارها گفته‌ایم که این فرمت عجیبی است، برنامه‌های صلح خاصی بدون مشارکت روسیه اجرا می‌شود، بیهوده و حتی خنده‌دار است.»

ماکرون: اروپا در خطر مرگ قرار دارد ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۹:۵۶

رئیس‌جمهور فرانسه امروز – پنجشنبه – ضمن هشدار نسبت به «احتمال مرگ اروپا»، تاکید کرد که این قاره در «نقطه بحرانی» قرار دارد و جهت مقابله با رقبای جهان باید اقدامات بیشتری انجام داد.

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه طی سخنرانی در دانشگاه سوربُن فرانسه واقع در پاریس، پایتخت این کشور بیان کرد: «خطری مبنی بر مرگ اروپا وجود دارد. اروپا در نقطه بحرانی قرار دارد و در مقابل رقبایی که با سرعت بالا در حال تجدید تسلیحات هستند، باید اقدامات بیشتری انجام دهد.»

خبرگزاری فرانسه به نقل از رئیس‌جمهور این کشور نوشت: «اروپا احتمال دارد بمیرد و این فقط به انتخاب‌های ما بستگی دارد.»

وی افزود: «در شرایطی که قوانین تجارت آزاد جهانی توسط رقبای اصلی به چالش کشیده شده است، خطر عقب ماندن به لحاظ اقتصادی برای اروپا وجود دارد و باید الگوی رشد خود را بازنگری کند.»

ماکرون ۴۶ ساله که همچنان سه سال از دومین و آخرین دوره‌اش در ریاست‌جمهوری باقی می‌ماند، گفت: «در دنیایی که قوانین بازی تغییر کرده است، اروپا در برابر خطراتی که در جهان مواجه می‌شود، مسلح نیست.»

رئیس‌جمهور فرانسه در ادامه سخنرانی‌اش صراحتا هشدار داد: «طی یک دهه آینده، خطر تضعیف اروپا یا حتی سقوط آن بسیار زیاد است. از اروپا می‌خواهیم از یک اقلیت راهبردی بیرون بیاید؛ مسئله‌ای که او را بیش از اندازه به انرژی روسیه و در حوزه امنیت به ایالات متحده وابسته کرده است.»

امانوئل ماکرون با اشاره به درگیری روسیه-اوکراین ادعا کرد: «رفتار روسیه پس از حمله به اوکراین غیرقابل مهار شده است و دیگر مشخص نیست مسکو تا کجا پیش برود. شرط لازم و اساسی برای روسیه این است که در جنگ اوکراین پیروز نشود.»

او تاکید کرد: «ما باید این مفهوم استراتژیک دفاع معتبر اروپایی را برای خود بسازیم؛ اروپا نمی‌تواند تحت امر ایالات متحده آمریکا باشد.»

رئیس‌جمهور فرانسه در قسمت دیگری از صحبت‌هایش خاطر نشان کرد: «ما عادت داشتیم از روسیه و از چین خرید کنیم اما این به پایان رسید. واقعیت‌ها تغییر پیدا کرده‌اند. جنگی در قلمرو اروپایی برقرار است و توسط شخصی هدایت می‌شود که قدرت هسته‌ای دارد. ایران هم هسته‌ای خواهد داشت و این مسئله تغییر دهنده بزرگ بازی به حساب می‌آید. ما باید تصمیمات راهبردی بزرگی اتخاذ کنیم.»

ماکرون با بیان اینکه اروپا به افزایش ظرفیت خود در حوزه دفاع و امنیت سایبری نیاز دارد، گفت: «در ماه‌های آینده از شرکای اروپایی درخواست پیشنهاد خواهم کرد. هم‌چنین در خرید تجهیزات نظامی باید تامین‌کنندگان اروپایی در اولویت باشند و از ایده تخصیص وام برای تامین مالی این حوزه حمایت می‌کنم.»

ژنرال انگلیسی: برای کی‌یف سخت است جلوی حمله مسکو را بگیرد ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۹:۵۶

رئیس ارتش انگلیس با اشاره به ضعف دفاع اوکراین، اذعان کرد کی‌یف با «جنگ دشواری» در مقابل پیشروی‌ نیروهای روسیه قرار دارد.

مسئله ضعف دفاع اوکراین توسط بسیاری از مقامات غربی و رسانه‌ها برجسته شده است و احتمال می‌رود حتی با وجود کمک‌های گسترده‌ای که از سوی غرب به خصوص آمریکا به اوکراین سرازیر می‌شود، این کشور نتواند در مقابل قدرت روسیه به پیروزی برسد.

«تونی راداکین»، رئیس ارتش انگلیس در گفت‌وگو با روزنامه فایننشال تایمز بیان کرد: «فضای غمگین و ناامید کننده‌ای دفاع اوکراین را احاطه کرده و این کشور با جنگ دشواری در مقابل پیشروی نیروهای روسیه مواجه شده است.»

وی گفت: غرب نسبت به توان دفاعی اوکراین بدبین است و برای کی یف سخت خواهد بود که جلوی حمله مسکو را بگیرد. روسیه حملات دوربرد موثرتری نسبت به سال گذشته انجام داده است.

اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۹:۵۱

وزارت خزانه داری آمریکا بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به ادعای آنچه آن را "ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپادهای ایرانی" خواند، تحریم کرد.

 وزارت خزانه داری آمریکا در ادعای خود علیه جمهوری اسلامی ایران آورده است: اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری (OFAC) بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را که نقش اصلی در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپادهای وزارت دفاع ایران که خود در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و جنگ روسیه در اوکراین نقش دارد، تحریم کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد که شرکت تندر صحرا، شرکت اصلی است که بر فعالیت‌های تجاری وزارت دفاع ایران در حمایت از این تلاش‌ها نظارت می‌کند.

وزارت خزانه داری آمریکا مدعی شد: شرکت تندر صحرا همچنین نقش کلیدی در طراحی، توسعه، ساخت و فروش هزاران پهپاد ایران ایفا می‌کند که بسیاری از آنها در نهایت به روسیه برای استفاده در جنگ تجاوزکارانه این کشور علیه اوکراین منتقل شدند.

وزارت خزانه داری آمریکا ادامه داد: اداره کنترل دارایی خارجی همچنین دو شرکت و یک کشتی که کالاهای ایرانی را حمل می کنند و به نفع شرکت سپهر انرژی جهان نما پارس عمل می کنند تحریم می کند. این شرکت به طور مشابه نقش پیشرو در فعالیت های تجاری ستاد کل نیروهای مسلح ایران (AFGS) ایفا می کند.

وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد: همزمان با این اقدام، انگلیس و کانادا تحریم‌هایی را علیه چندین نهاد و افراد دخیل در خرید پهپاد و سایر فعالیت‌های نظامی مرتبط با ایران اعمال می‌کنند.

برایان نلسون  معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و مالی مدعی شد: «وزارت دفاع ایران با حمایت از جنگ روسیه در اوکراین، حمله بی سابقه به اسرائیل و تکثیر پهپادها و سایر سخت افزارهای خطرناک نظامی برای نیروهای  وابسته و تروریست ها به بی ثبات کردن منطقه و جهان ادامه می دهد.»

او ادامه داد: ایالات متحده در هماهنگی نزدیک با شرکای انگلیسی و کانادایی خود، به استفاده از تمام ابزارهای موجود برای مبارزه با کسانی که فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران را تامین مالی می‌کنند، ادامه خواهد داد.

وزارت خزانه داری آمریکا ۴ اردیبهشت ماه نیز  در تداوم تحریم های واشنگتن علیه تهران به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ادعاهای ضد ایرانی اعلام کرد: دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا  دو شرکت و چهار فرد را که در فعالیت های مخرب سایبری به نمایندگی از فرماندهی سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دست داشتند، تحریم کرد.

 وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی مدعی شد: این بازیگران بیش از ده ها شرکت آمریکایی و نهادهای دولتی را از طریق عملیات سایبری، از جمله حملات فیشینگ و بدافزارها، هدف قرار دادند.

به گفته وزارت خزانه داری آمریکا، در ارتباط با اقدام امروز، وزارت دادگستری آمریکا و دفتر تحقیقات فدرال یک کیفرخواست علیه این چهار نفر به دلیل نقش آنها در فعالیت های سایبری علیه نهادهای آمریکایی را منتشر می کند.

حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه

یک منبع اطلاعاتی اوکراین مدعی شد که پهپادهای این کشور به یک کارخانه بزرگ فولاد در منطقه «لیپتسک» روسیه حمله و خساراتی به آن وارد کردند.

رویترز چهارشنبه شب به نقل از یک منبع اطلاعاتی اوکراین نوشت که در این حمله بخشی از «ایستگاه اکسیژن» کارخانه متالورژی «نوولیپتسک» آسیب دیده است که این خسارت تاثیر طولانی‌مدت بر فعالیت این کارخانه خواهد داد.

شرکت NLMK که مالکیت این کارخانه را در اختیار دارد ادعای اوکراین را رد کرد. یک منبع صنعتی در روسیه نیز گفت که این کارخانه طبق معمول به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

پیشتر فرماندار لیپتسک گفته بود که یک پهپاد اوکراینی به یک منطقه صنعتی حمله کرده است اما درباره اینکه آیا این اقدام خسارتی داشته است یا خیر، اطلاعاتی منتشر نکرد.

اوکراین در ماه‌های اخیر حملات پهپادی خود را علیه تاسیسات صنعتی و نفتی روسیه افزایش داده است. کی‌یف انجام حملات پهپادی علیه این تاسیسات را بطور رسمی تایید یا تکذیب نمی‌کند اما هشدار داده است، تاسیساتی که از جنگ علیه اوکراین حمایت می‌کنند، اهداف مشروع نظامی قلمداد می‌شوند.

اما شرکت NLMK گفته که با صنایع دفاعی روسیه همکاری ندارد و محصولات آن صرفا کاربرد غیرنظامی دارد. این شرکت در اکتبر ۲۰۲۲ اعلام کرد که قادر به تولید فولاد سخت برای مصارف نظامی نیست و برای ارتش این کشور محصولی تولید نمی‌کند.

حمله پهپادی کی‌یف علیه کارخانه فولاد لیپتسک توسط آژانس اطلاعات نظامی اوکراین GUR انجام شد. این آژانس همچنین به ۲ مخزن نفت شرکت روس‌نفت در منطقه «اسمولنسک» روسیه حمله کرد.

این در حالی است که روسیه نیز در هفته‌های اخیر حملات هوایی خود را علیه سیستم انرژی اوکراین افزایش داده است.

لوکاشنکو: اوکراین میدانی برای آزمودن نظم جهانی آینده است

الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهوری بلاروس تاکید کرد که قدرتهای بزرگ هسته‌ای بطور غیرمستقیم در اوکراین می‌جنگند و آن کشور میدانی برای آزمودن نظم جهانی آینده است.

 لوکاشنکو چهارشنبه در سخنانی در کنگره خلق بلاروس اظهار کرد: امروزه هر کسی می‌داند که اوکراین یک میدانی برای آزمون است و تحولات آن کشور به نحوی مشخص خواهد کرد که نظم جهانی در آینده چگونه خواهد بود.

وی با بیان اینکه «قدرتهای بزرگ هسته‌ای عملا بطور غیرمستقیم در خاک با هم می‌جنگند» افزود: دولت اوکراین به توافقی با غرب دست یافته است که بر اساس آن جان مردم اوکراین با سلاح مبادله می‌شود.

لوکاشنکو تاکید کرد: این یک مساله دردناک است. اما بگذارید نگاهی فلسفی به تحولات بیندازیم. چه کسی در این دور جدید از تقابل میان شرق و غرب پیروز شده است؟ ما پیروز نشده‌ایم؟ آنها هم پیروز نشده‌اند.

رئیس جمهوری بلاروس با بیان اینکه همه روسای جمهوری سابق اوکراین کشورشان را غارت کردند، گفت: اوکراین کشوری شکوفا با خاکی حاصلخیز و دارای نیمی از عناصر جدول مندلیف است. به ۲ دریا راه دارد و از معادن و غول‌های صنعتی با مردمی خلاق و سختکوش دارد.

لوکاشنکو اظهار کرد که مردم اوکراین باید «آزاد زندگی کنند، شاد باشند و ثروتمند شوند. اما آنها ثروتمند نشدند بلکه فقط شمار معدودی از آنها ثروت کسب کردند. اولیگارش‌ها و افراد قدرتمند همه منابع را از آن خود کردند.

هشدار روسیه در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان

مقام ارشد وزارت خارجه روسیه در مورد احتمال استقرار تاسیسات هسته‌ای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در لهستان هشدار داد و گفت که این تاسیسات در صورت استقرار، هدف نظامی مسکو خواهند بود.

 سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرگزاری تاس بیان کرد که تاسیسات هسته‌ای ناتو اگر به طور دائم در لهستان مستقر شوند، یک هدف نظامی برای مسکو خواهند بود.

این مقام روس هشدار داد که عملیات هسته‌ای مشترک کشورهای عضو ناتو که نزدیک مرز روسیه هستند، به تهدیدهای امنیتی مسکو اضافه می‌شود.

ریابکوف همچنین اضافه کرد که بحث در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان یک "داستان در حال آشکار شدن" است.

وی تاکید کرد که مسکو به دقت مراقب این موضوع است که چگونه دستگاه‌های مختلف اجرایی لهستان در حال بررسی این موضوع در گفتمان داخلی خود هستند.

آندژی دودا رئیس جمهور لهستان پیشتر در گفت وگو با یک روزنامه محلی گفته بود که این کشور آماده استقرار کلاهک‌های هسته‌ای ذیل برنامه «اشتراک گذاری هسته‌ای» ناتو است.

وی اعلام کرد که در مورد این مساله با شرکای آمریکایی خود بیش از یک بار گفت وگو کرده است.

برنامه بازدارندگی هسته‌ای ناتو به نام برنامه «اشتراک هسته‌ای» این امکان را به اعضای این پیمان دفاعی می‌دهد که سلاح هسته‌ای خود را در کشورهای فاقد این سلاح‌ها، مستقر کنند.

ناتو از نوامبر ۲۰۰۹ تاکنون در چارچوب این برنامه، تسلیحات هسته‌ای آمریکا را در بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند و ترکیه مستقر کرده است.

با این حال ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در اظهاراتی، گفت: پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در کشورهای دیگر به عنوان بخشی از تلاش‌های بازدارندگی خود ندارد.

 

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»