Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-02@12:45:05 GMT

خوابگاه؛ خونه خودمونی/ اینجا چراغی روشن است

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۹۴۴۷۶

خوابگاه؛ خونه خودمونی/ اینجا چراغی روشن است

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز،‌ معمولا کلمه خوابگاه، کلمه دانشجویی را نیز به همراه دارد، که جدبدا آن را با نام «سراهای دانشجویی» می‌خوانند زیرا مسئولان معتقدند کلمه «خوابگاه» بار منفی دارد و این تغییر نام در روحیه دانشجویان نیز تغییر ایجاد می کند و منجر می‌شود بار منفی و کسل کننده‌کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هفته سراهای دانشجویی با شعار «سرا‌های دانشجویی عرصه نوآوری، مهارت محوری و رونق تولیدات دانشجویی» از تاریخ ۷ اردیبهشت شد و پس از گذشتن 7 روز، در 13 اردیبهشت 98 به ایستگاه پایانی خود رسید. برای روزهای مختلف هفته نیز عناوین مختلفی در نظر گرفته شده بود که از جمله آن می توان به ورزش نشاط و تندرستی؛ ارتقای توانایی فردی، کسب مهارت‌های زندگی و مشارکت اجتماعی؛ اقوام، فرهنگ‌ها و حقوق شهروندی؛ مشارکت خیران، حمایت مسئولان و کمک نهاد‌های اجتماعی؛ ایده پردازی، مهارت آموزی و تولیدات دانشجویی؛ خودشناسی، خودسازی و اخلاق و غذای سالم، بهداشت و سلامت اشاره کرد.

ما که دلیلش را نفهمیدیم چه لزومی دارد که دانشگاه‌های علوم پزشکی هفته مجزای خوابگاهی داشته باشند اما هفته خوابگاه‌های این دانشگاه‌ها با شعار «خوابگاه دانشجویی‎، نماد اتحاد ملی در بهار همدلی»، از 21 اردیبهشت ماه سال جاری آغاز می‌شود تا 27 اردیبهشت ادامه دارد.

ترویج مهارت زندگی سالم در بین دانشجویان؛ ورزش، سلامتی و نشاط؛ پرورش ابعاد گوناگون دانشجو با مشارکت در فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی؛ تغذیه استاندارد ضامن سلامت دانشجویان؛ شورای صنفی جامع‌ترین نهاد دانشجویی و خوابگاه دانشجویی در ماه میهمانی خدا عناوین هفته خوابگاه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند.

کدام خوابگاه ها زیر نظر دانشگاه اداره نمی شوند؟

خوابگاه‌ها انواع مختلفی دارند که از جمله آن می توان به خوابگاه‌های دولتی و ملکی، خوابگاه‌های استیجاری، خوابگاه‌های خودگردان،‌ خوابگاه‌های مجردی و خوابگاه‌های متاهلی اشاره کرد. خوابگاه‌های دولتی همان خوابگاه‌هایی هستند که زیر نظر مستقیم خود دانشگاه ها اداره می‌شوند و معمولا در دفترچه راهنمای کنکور ذکر می شود که فلان دانشگاه دارای خوابگاه است.

برخی از دانشگاه‌ها فاقد خوابگاه هستند و برای تسهیل امور رفاهی دانشجویان، با اشخاص حقیقی یا حقوقی قراردادی منعقد می کنند، به چنین خوابگاه‌هایی استیجاری می‌گویند. حتما نام خوابگاه‌های خودگران را شنیده‌اید، دانشجویان براساس قراردادی که مسئولان این خوابگاه‌ها با دانشگاه منعقد می‌کنند،‌ می توانند در این مکان اسکان پیدا کنند، نکته قابل توجه آنجاست که این دانشگاه هیچ نظارتی بر امکانات موجود و روند دخالت این خوابگاه ندارد.

با خوابگاه‌های مجردی نیز به اندازه کافی آشنا هستید، این خوابگاه‌ها، همان خوابگاه‌هایی هستند که تعداد زیادی از دانشجویان در فضایی کوچک در آن اسکان دارند، امکانات در این خوابگاه‌ها مشترک است و دانشجویان باید در استفاده این امکانات کمی مهربان تر عمل کنند. خوابگاه‌های متاهلی هم گل سرسبد خوابگاه‌ها و مخصوص زوج های جوان است، در این خوابگاه‌ها خبری از آشپزخانه های مشترک نیست، همچنین به زوج هایی که دارای فرزند شوند، سوئیت با اتاق خواب اختصاص می دهند.

هزینه مقاوم سازی خوابگاه‌ها؛ 50 درصد صندوق رفاه، 50 درصد دانشگاه

گویا رتبه بندی در حوزه آموزش عالی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است؛ احتمالا خبر دارید که دانشگاه‌های جهان توسط موسسات مختلف رتبه بندی می‌ شوند،‌ حتی دانشگاه‌های داخلی کشور نیز توسط وزارت علوم تحت عنوان «یونی رنگ» رتبه بندی می‌شوند. جالب آنجاست که خوابگاه‌های دانشگاهی نیز در 5 سطح رتبه بندی می‌شود. براساس این طرح قرار است تا سال 98، خوابگاهی با رتبه‌های 3 و 4 در دانشگاه‌ها وجود نداشته باشد.

طرح عملیاتی رتبه‌بندی خوابگاه‌ها با تکیه بر اعتبار دولت و صندوق رفاه دانشجویان، در تابستان سال 96 آغاز شد که بر اساس آن، خوابگاه‌های دانشجویی مختلف بازسازی می‌ شوند. این رتبه بندی براساس 7 شاخص‌ اصلی صورت می گیرد که از جمله آن می توان به در دسترس بودن خوابگاه، وضعیت کیفی خوابگاه، مجموعه اتاق‌های خوابگاه، سرانه فضای اتاق دانشجو، امکانات رفاهی ـ درمانی، امکانات عمومی، تجهیزات و امکانات خوابگاه و اتاق‌ها اشاره کرد.

براساس برنامه ریزی های صورت گرفته، بازسازی و ارتقای سراهای سطح 3، 4 و 5 در بازه زمانی 96-95 آغاز شد که براساس آن، 59 خوابگاه دانشجویی در سال 95 و 314 خوابگاه در سال 96 ارتقا پیدا کردند. اعتبار تخصیص داده شده به خوابگاه‌های دانشجویی در راستای تعمیر و تجهیز، ارتقای سطوح و مقاوم سازی ، مبلغ 550 میلیارد ریال بود که با هماهنگی دانشگاه‌ها و نظارت مستمر صندوق هزینه و اجرایی شد.

نمودار زیر بیانگر وضعیت ارتقای خوابگاه های دانشجویی است:

صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در سال جاری در نظر دارد که تمامی خوابگاه‌های با رتبه‌های 3 و 4 به رتبه‌های 1 و 2 ارتقا دهد. تا سقف 50 درصد از هزینه‌های مقام‌سازی ساختمان خوابگاه‌های دانشجویی توسط صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم پرداخت و 50 درصد باقی مانده توسط خود دانشگاه‌ها تأمین می شود.

انتهای پیام/

31 / 167 خوابگاه دانشجویی هزینه سراهای دانشجویی اعتبار وزارت علوم صندوق رفاه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: خوابگاه دانشجویی هزینه سراهای دانشجویی اعتبار وزارت علوم صندوق رفاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۹۴۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم تظاهرات دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا

منابع خبری از تداوم تظاهرات و خیزش دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا و آغاز تحصن‌های باز و فراگیر در برخی از دانشگاه های این کشور خبر دادند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، منابع خبری از تظاهرات گسترده در دانشگاه تگزاس آمریکا، در همبستگی با ملت فلسطین در غزه و در  مخالفت با واشنگتن در حمایت از رژیم صهیونیستی خبر دادند.

همچنین منابع خبری همچنین از استقرار گسترده نیروهای پلیس آمریکا در دانشگاه آستین در ایالت تگزاس برای مقابله با دانشجویان حامی فلسطین گزارش دادند. 

خبرنگار الجزیره گزارش داد که دانشجویان کالیفرنیا ارواین و کالیفرنیا ریورساید تحصن‌های «باز و فراگیر» خود را علیه جنگ در غزه آغاز کردند.

موج اعتراضات حمایت از فلسطین در محوطه‌های دانشگاه‌های آمریکا بعد از دستگیری صدها نفر از معترضان در دانشگاه کلمبیا گسترده‌تر شده و بعد از سرایت به اکثر دانشگاه‌های این کشور در حال گسترش به دانشگاه‌های سایر کشورهای دنیا است.

اعتراضات از دانشگاه کلمبیا در نیویورک از 17 آوریل آغاز شد و دانشجویان معترض خواستار قطع رابطه این دانشگاه با نهادهای اسرائیل که در جنگ غزه نقش دارند شدند. معترضان در دانشگاه‌های دیگر نیز خواسته های مشابهی دارند.

بازداشت 900 نفر از زمان آغاز خیزش دانشجویی در آمریکاخیزش دانشجویی در آمریکا؛ سرکوب در کشور مدعی دموکراسیخیزش دانشجویان بحران سیاست خارجی آمریکا را فاش کردخیزش دانشگاه‌های آمریکا؛ حرف حساب دانشجویان چیست؟

 

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • دانشگاهی‌ها و نمایندگان درباره جنبش دانشجویی آمریکا چه گفتند؟
  • ایستادن
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • رفتار آمریکا با دانشجویان حامی فلسطین حقیقت حقوق بشر آنها را روشن کرد
  • خوابگاه‌های متاهلی دانشجویان در سطح استان بوشهر احداث می‌شود
  • چرایی تشدید اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • تداوم تظاهرات دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا
  • حمایت ها از جنبش دانشجویی ضد صهیونیستی ادامه دارد
  • چرا صدای جنبش‌های دانشجویی عربی در حمایت از فلسطین بلند نمی‌شود؟